Светлоносеца - Брент Уийкс

За всичко фантастично в литературата
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Отговор
Viperkiss

Светлоносеца - Брент Уийкс

Мнение от Viperkiss »

Здравейте,имам питане относно 4 и 5 книга от поредицата "Светлоносеца" на Брент Уийкс. Понеже никъде не мога да я намеря на български. Ще има ли шанс скоро да се появи в Читанка?
Devoted of Slaanesh

Re: Светлоносеца - Брент Уийкс

Мнение от Devoted of Slaanesh »

Бард няма да издадат останалите две книги. На английски или ще чакате фен превод…
proffessore

Мнение от proffessore »

Аз чаках, чаках и накрая пуснах 4 част в гугъл преводача. Първоначално преводът изглеждаше трагично, но с леко пипване вече става, макар да има и доста места, където трябва още да се пипне и промени. Този вариант го пробвах с 3 и 4 книга на "Квартет за лунните приливи и отливи", след като се уверих, че никой няма намерение да ги преведе. Доста ме измъчи, но е поносимо, в крайна сметка стигнах до края на сагата. Ако някой желае, след около месец бих могъл да му изпратя 4 част на Светлоносеца. А на някакъв по-късен етап - и 5 част. С коментара, че ще е далеч от добър превод и че на много места е запазен английския словоред, но и че всичко се разбира. Просто трябва да се въоръжите с повечко търпение и позитивизъм.
Вальок

Мнение от Вальок »

Здравейте! Може ли да ми пратите 4 ,а по възможност и 5 част от поредицата Светлоносеца. Намерих я на английски, но немога да чета на него.
Поредицата много ми хареса, но да не знаеш как завършва не е приятно. Или ако може някой набързо да разкаже дали Гайл успява да се измъкне от собствения си затвор. Ще съм много щастлива, ако можете да ми я изпратите на пощата.
Вальок

Мнение от Вальок »

:D От две години търся 4,5 част преведени някъде и сега случайно попаднах на този чат. Направо не повярвах на очите си! Ще чакам отговора с нетърпение и благодаря предварително!
redSpectator

Мнение от redSpectator »

на руски се намират .. и не е чак толкова трудно да се четат! Предполагам, феновете на ИИ ще ги пуснат за превод (ако не ги мързи да редактират после резултата, може да стане перфектно).
Отговор

Обратно към