На пръв поглед може да се стори, че идеята е безсмислена, но всъщност е изключително удобна при изучаването на литературата (не само на академично ниво), при което се изисква точност на цитата. Аз вярвам, че МБ занапред ще се ползва все повече и повече, включително извън чистото четене, и една такава опция е полезна.
Подобна система, естествено, може да се ползва и за други неща: например потребителите да пращат връзки към избрано изречение, фраза, строфа, афоризъм и прочее, които са им направили впечатление, в недолюбваните от мен "социални мрежи" или по мейл…
Това, което ме притеснява в идеята, е че всички подобни неща, които съм виждал са… досадни! Тоест - при селектирана на текст винаги се "появява" възможността за изпращане или копиране на връзката. Ако екипът се съгласи да помисли за осъществяването на нещото, ще е хубаво да се помисли и за "опционално" включване на такава възможност, по избор на потребителите. Просто много хора докато четат, селектират текста - странен навик, който не мога да обясня (и аз съм от тях)