Според мен идеята си я бива. Бих се включил като сканирочик с много книги (една библиотека и три кашона на тавана). Дори и по една книга на седмица да сканирам и редактирам, пак ще ми трябва година и половина за да ви предложа всичко. Въпросът е, че и аз имам по около два часа свободно време дневно.
Колкото до начина на обмен на файловете (папки по точно), се сещам поне за четири варианта.
Първи: Със Skype
При него обаче не знам какви по обем файлове могат да се трансферират, понеже го ползвам рядко.
Втори: През някой торент тракер като този:
http://www.bgnova.org/, който е без регистрация и гонене на коефициенти.
Трети: През DC++
Нея съм я ползвал преди година и половина и си спомням че при нея настройките бяха особено "завъртяни".
Четвърти: Pando
Тази програмка ми я предложи един приятел съвсем наскоро. Не съм съвсем сигурен на какъв прицип работи понеже съм мого зле с английския и на сайта и нищо не разбрах, но е нещо като при торентите но между двама потребители. Създава файл с окончание *.pando от папките/файловете, които пращаш на валидния мейл на получателя. Когато той си отвори пощата и изтегли прикрепения файл и го стартира почва трансфера. Големината на файла може да е до един GB.