Засега не. В раздел Сканиране е записано какво се подготвя.Гост написа:Дали ще качвате поредицата "Малазанската книга на мъртвите" или пък някое друго произведенне на Мартин освен "Песента" например ужасиите му
Ако някой се наеме да ги сканира, с удоволствие ще се заема с редакцията.Гост написа:От пета нататък дали ще се качват?
Мда, по-лесно е. Колко му е от Германия да скокна до София и да си ги купя... Писанията ти са меко казано неадекватни. Сайтът се ползва от много хора в чужбина и няма как да си ги купуваме, а БАРД (в чиято подкрепа сериозно агитираш) не предлагат електронни книги. Конкретно от Малазанът имам всичко излязло на български в София, но не върви да го помъкна по самолети - поредицата е леко обемна. Какво да правя според теб? Извинявам се за по-острия тон, но просто това не ти е първи подобен коментар (справка - Р. Фийст темата по-долу). А ако имаш някаква връзка с въпросното издателство - замислете се за нас в чужбина и издавайте електронни книги (на фона на тиражите в момента и на факта, че голяма част от образованите и четящи хора напуснаха страната, продадените бройки биха могли и да се удвоят при читави превод и оформление), а не се занимавайте с писане във форума тук.drackon написа:А не е ли по лесно да си ги купите?!?
По принцип не навлизам в излишни спорове, но за теб ще направя изключение. Написах ти го, сега ти го повтарям: ИМАМ ЦЯЛАТА ПОРЕДИЦА НА ЕРИКСЪН НА ХАРТИЯ. Купил съм си я. Въпреки преводните безумия. Толкова по въпроса за нежеланието ми да давам пари. Изпращането в чужбина го има. А в главицата ти навлиза ли мисълта, че след 3 години ще завърша докторантурата си тук и трябва да се пренасям в друга страна? Аз чета минимум по 1 книга с размерите на някой Малазан месечно? 3а 3 години това са поне 30-40 тухли + научната литература. Виждал ли си цената за свръхбагаж на авиокомпаниите? Или викаш да си ги купувам, да си плащам доставката до тук, а после да ги върна на вторични, за да им е добре на БАРД? Относно предпочитането на електронна книга - 100%. За лежането, някои от нас (за разлика от теб явно) живеем в настоящия 21ви век. И имаме еInk четци. Конкретно в моя случай PocketBоок Pro 602. Та ми е в пъти по-удобно да чета книгите така. Избирам си сам шрифт, размер, книгата ми е със стандартна големина (специално Малазан, след първата, е съставен от леко обемни и недотам удобни за четене легнал книги, ако си забелязал). Освен това екранът е еднакъв, а не коронният номер да се издаде дълго чакано заглавие на рециклирана тоалетна хартия. И къде е моята вина, че нашите издателства не предлагат платени електронни книги (със сегашната си стипендия нямам никакъв проблем да си купя всички книги за които имам време за прочит). И защо във всяка нормална страна да има електронни книги, а само у нас не?drackon написа:Няма да коментирам написаното, нямам връзка с Бард /исках да услужа/ и не виждам нищо неадекватно. А в сайта на Бард се предлага и изпращане на книги в чужбина. По- добре си кажи, че не ти се дават пари за книги и предпочиташ електронния вариант. За мен е удоволствие да си купя книгата и да си я препрочитам седнал или легнал удобно, а не да вися пред компа. От тук свалям само това, което не съм успял да намеря или съм пропуснал. И предлагам библиотеката си на всеки, който може да сканира в услуга на всички читатели.
+1И имаме еInk четци. Конкретно в моя случай PocketBоок Pro 602. Та ми е в пъти по-удобно да чета книгите така. Избирам си сам шрифт, размер, книгата ми е със стандартна големина
Всъщонст аз трябва да се извиня, тонът ми беше доста нападателен. Не съобразих, че в случая се кaсае за по-възрастен и незапознат човек. Съжалявам. Просто след летните изпълнения на Супер Явор изкараха всичките ползватели на сайта най-големите крадци и престъпници в държавата и повечето хора са със съвсем погрешна представа за потребителите. Заблудих се, че става въпрос за нещо подобно.drackon написа:Гост, прав си!!! Безумията на издателствата са отдавна и никога не са в крак с времето. Разбирам и проблемите ти с преноса и връщането на книги. Моите компютърни умения са около нулата /аз съм възрастен човек/ и даже не знам какви са тези четци. Така че, не се дразни и ме разбери. Не правя реклама на издателствата, а се опитвам да помогна на търсещите книги.
Потребители, разглеждащи форума: 0 гости