това което според мене липсва е раздела 'направи си сам' или 'полезни съвети', т.е. информация отностно въпроса "как". Идеята ми е, че някой хора имат голям опит в сканирането и ОСР и би било полезно да го споделят с другите, които 'искат, но не могат'
 аз например срещнах доста затруднения в тази област и още се чудя каква техника (и какви настройки) правите за успешното сканиране от книжен носител?? По-напред с матеряла съм в 'обратната' област, т.е. преминаването от електронен в хартиен вид на книгата. Обаче знанията в тази област трупах бавно и трудно - не намерих в нета подходящо ръководство (но затова пък намерих 2 книги на руски език по въпроса). С удоволствие ще споделя знанията си за текниката за изработване на книга в домашни условия, стига да ви интересува.
 аз например срещнах доста затруднения в тази област и още се чудя каква техника (и какви настройки) правите за успешното сканиране от книжен носител?? По-напред с матеряла съм в 'обратната' област, т.е. преминаването от електронен в хартиен вид на книгата. Обаче знанията в тази област трупах бавно и трудно - не намерих в нета подходящо ръководство (но затова пък намерих 2 книги на руски език по въпроса). С удоволствие ще споделя знанията си за текниката за изработване на книга в домашни условия, стига да ви интересува.Та това са двете теми, които смятам че липсват и с радост бих обменял опит и знания.
 да ползвам е 8.0.0.731
  да ползвам е 8.0.0.731 

(Май за целта ще трябва да се регистрираш във форума).
 (Май за целта ще трябва да се регистрираш във форума).
 .
.

Имам добра камера и статив. Прочетох повечето теми тук. Намерих FineReader 8 и го инсталирах. Тествах го с документи на латиница и всичко бе чудесно. И когато реших да започна с една кримка на български - проблем !
 Имам добра камера и статив. Прочетох повечето теми тук. Намерих FineReader 8 и го инсталирах. Тествах го с документи на латиница и всичко бе чудесно. И когато реших да започна с една кримка на български - проблем !  
 .
.