Искам да се включа в обогатяването на този хубав сайт.
Сканирала съм, ocr-вала и редактирала доста книги за един друг сайт, част от тях се намират вече и тук, но засега това, което предлагам, е само да сканирам книги и да ги предоставям за последваща обработка.
Прегледах това, което вече е писано във форума за сканирането, но не ми станаха ясни няколко неща, извинявам се, ако вече е обсъждано, а по няккава причина аз не съм го видяла.
Ето въпросите, които ме интересуват:
1) В какъв формат да сканирам книгата - в един или повече pdf-файла /според обема й/ - така съм процедирала досега, или в jpg.
2) След като архивирам файловете и ги кача на някой файлообменник, къде да поставя линка - в полето "коментари" или да го пратя с лична бележка на някого?
3) Сканираните "картинки" се получават обърнати на 180 градуса, понеже чисто технически ми е по-лесно така да разлиствам и поставям книгата, а не намирам къде да коригирам това в самия скенер, досега не е било проблем, понеже FineReader-а може да ги обърне, надявам се и занапред да е така.
Имам домашна библиотека от няколко хиляди книги, надявам се да споделя една част от тях с читателите на сайта

Но като за начало мисля да започна със "Степния вълк" на Херман Хесе.