Кал написа:Мандор, държиш се откровено несправедливо в момента.

А изводите ти са зле обосновани.
Не виждам какво несправедливо има в няколко изброени факта, които всеки би могъл да провери. Колкото до изводите – всеки сам си ги прави.
Кал написа:Първо: защо реши, че
това е „гробна тишина“?
Защото беше обявено, че резултатите ще бъдат публикувани на 15-и, и през тези три дена безуспешно преравях както блога на „Човешката…“, така и scifi.bg. Добре че вчера Генерала ме информира, че Калин бил казал, че резултатите ще излязат по някое време през деня. Но във всички форуми – и тук, и в клубния – нито дума.
Кал написа:Или че ще мина и ще „наспамя“ този форум в рамките на 48 часа от официалната обява? Особено след като ти по-горе ми обясни какво мнение имам за интелигентността на четящите тук?
Ето го и стария, изпитан трик – изкривяване на реалността според нуждите…
При една такава инициатива нормално би било да пуснеш три съобщения – „Номинирайте“, „Гласувайте“ и „Вижте резултатите“. А не всеки ден (или през ден) да обясняваш колко е 5-1 или 3-1 и т.н.
Кал написа:(Не обичам да ме възприемат като навлек. И гледам да не се бутам, като го усетя в отношението насреща ми.)
Без коментар.
Кал написа:Да продължим линията за интелигентността: един интелигентен човек – поне по моята логика – би допуснал, че всеки, който се е заинтересувал да гласува, ще знае къде да потърси резултатите. Докато за всички други – примерно теб – разгласата му тук би дошла като допълнителен спам/натрапничество.
Пропуска ли някъде логиката ми?
Повторение. И двете неща ги поясних по-горе – липсата на резултат и кое класифицирах като ненужно.
Кал написа:(Виж: наистина съм ти ядосан за първото включване. И наистина нямах намерение да минавам и да пиша повече по тази тема. Ако не можеш да разбереш защо се е получило така – и сто страници да изпиша тук, съмнявавам се, че ще се разберем. Особено след неуспехите ни в имейл кореспонденцията. По-скоро бих се пробвал някой път на живо.)
И аз се съмнявам. Едва ли и на живо ще се получи нещо смислено, ако не промениш разбиранията си за елементарни понятия като „коректност“, „уместност“, „справедливост“ и т.н.
Кал написа:Второ: цитирал си Светослав Александров за „чалгата“.

Ще бъдеш ли така добър да цитираш и какво му отговорих аз?
Не, защото не виждам смисъл в отговора ти. А когато цитирах Светослав, от теб имаше само съобщение с допълнителна информация за гласуването. Който иска, да
чете на воля – и коментари, и отговори…
Кал написа:Трето: можеш ли да изброиш поименно кои общности участваха в организацията на НФН? След това: можеш ли да сметнеш – горе-долу – колко доказуеми почитатели на фантастичното НЕ членуват в поне една от тези общности? Като те оставям сам да избереш критериите за „доказуемост“.
Оттам вероятно ще се размислиш каква част от гласовете биха могли да НЕ са от организаторите.
Супер логика. Само че избери едно от двете – или съм несправедлив и със зле обосновани изводи и голяма част от гласувалите не са от организаторите, или съм бил напълно коректен и с верни изводи… Кое да бъде, за да знам на кое да отговарям?
Кал написа:Четвърто: Кои са тия „доста“ Фейсбук страници, които сме признали, а „нямат съпричастие“ към фантастиката? (Обърна ли внимание, че признаваме и връзка с изкуствата въобще? Понеже вече ни омръзва да сме „в гетото“.)
Кои – всички, които проверих на случаен признак.
Кал написа:И най-важното от всичко: ти самият гласува ли?
Не можах, заради ограничения в изискванията. А за разлика от някои твои близки приятели, аз се отнасям с уважение към правилата, наложени на дадено място.
Кал написа:Покани ли приятели да гласуват? Въобще, с какво допринесе ти, Мандор, за да станат тия награди по-малко „чалга“?
Абсолютно с нищо. Защото не ми е за първи път да се опитвам да „допринасям“ във вече „бетонирана“ групичка „инициатори“, да не говорим пък да се опитвам да ги накарам да следват собствените си правила… и двамата знаем как завърши всичко. Ако си забравил, да припомня…
Кал написа:Надявам се на сериозни отговори.
И аз се надявах поне на елементарна коректност, ама…
Хайде, пиши си отговора, че да заключвам темата.