Препоръчайте ми подобен автор.
					Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
	Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
- 
				Stas Kirov
Препоръчайте ми подобен автор.
Колкото и да отлагах този момент, все пак настъпи...
Прочетох всичко, което намерих преведено и издадено в България, на любимия ми в този стил автор-Робърт Лъдлъм. Ще ми се някак такива хора да не спират никога да пишат, но уви...
Четох много други след него:
Фредерик Форсайд-много, много добър, прехваления Том Кланси-свръх влюбен в държавата си и заслепен от тази любов, бягащ от обективното,неговата руска противоположност, но също така краен и недостоверен понякога Виктор Суворов, Дан Браун-достоен за уважение, Стиг Ларшон-невероятно увлекателен писател, Лий Чайлд-супер реалистичен, Дейвид Балдачи-доста приятен, Марио Пузо-феноменален, нашия Богомил Райнов-ненадминат в жанра поне за сега от друг в България... Но все още не съм намерил така увлекателен и логичен, така смело и коректно пишещ автор като Лъдлъм. Много е гадно да знаеш, че повече няма да намериш нищо, или почти нищо от любимия си в даден жанр писател!
Моля, препоръчайте ми автор, който ви е направил подобно впечатление.
Благодаря предварително!

Прочетох всичко, което намерих преведено и издадено в България, на любимия ми в този стил автор-Робърт Лъдлъм. Ще ми се някак такива хора да не спират никога да пишат, но уви...
Четох много други след него:
Фредерик Форсайд-много, много добър, прехваления Том Кланси-свръх влюбен в държавата си и заслепен от тази любов, бягащ от обективното,неговата руска противоположност, но също така краен и недостоверен понякога Виктор Суворов, Дан Браун-достоен за уважение, Стиг Ларшон-невероятно увлекателен писател, Лий Чайлд-супер реалистичен, Дейвид Балдачи-доста приятен, Марио Пузо-феноменален, нашия Богомил Райнов-ненадминат в жанра поне за сега от друг в България... Но все още не съм намерил така увлекателен и логичен, така смело и коректно пишещ автор като Лъдлъм. Много е гадно да знаеш, че повече няма да намериш нищо, или почти нищо от любимия си в даден жанр писател!
Моля, препоръчайте ми автор, който ви е направил подобно впечатление.
Благодаря предварително!
Re: Препоръчайте ми подобен автор.
Хенинг Манкел.

Richard Stanley Francis (Dick Francis). Не знам дали е превеждан на български език.

- 
				Stas Kirov
Благодаря за идеите, но в момента нямам допир до българския книжен пазар...  Бихте ли ми предложили автор от Читанката
  Бихте ли ми предложили автор от Читанката  

Хммм... Майкъл Конъли може би.

- 
				Stas Kirov
Благодаря, notman!
Ако не ме лъже паметта не съм чел нищо негово, и в Читанката има доста богато присъствие на Конъли.
А Хенинг Манкел ще си го купя при първа възможност.
Лек ден!

Ако не ме лъже паметта не съм чел нищо негово, и в Читанката има доста богато присъствие на Конъли.
А Хенинг Манкел ще си го купя при първа възможност.
Лек ден!
Държиш ли книгите да са на български? Как си с английския?

Доналд Хамилтън - ако четете на английски и/или руски. Върховен автор и на практика неизвестен в българоезичния нет. Серията за Мат Хелм от 27 книги е уникална и няма равна на себе си. Препрочитал съм я 4-5 пъти. Никога не омръзва. Мат Хелм е единственият герой от плът и кръв, който съм срещал в тоя жанр. На руски е преведена цялата поредица за Хелм и почти всичко останало. Има го в руските онлайн библиотеки. На английски може да се намерят първите 14 книги от поредицата за Хелм, ползвайте търсачката.

- 
				Stas Kirov
За жалост английският ми е на не много високо ниво, въпреки че ми се налага да го ползвам служебно понякога...
Иначе свободно чета на Немски,Руски и няколко други славянски езици, но понеже често работя с другите, ми се иска поне в свободното ми време да чета на български.
Това не изключва възможността да се заровя и в чуждите онлайн библиотеки,но все още не мога да се похваля, че съм прочел всичко интересно в Читанката 

Все пак благодаря и ще го имам предвид !
Хубав ден!

Иначе свободно чета на Немски,Руски и няколко други славянски езици, но понеже често работя с другите, ми се иска поне в свободното ми време да чета на български.
Това не изключва възможността да се заровя и в чуждите онлайн библиотеки,но все още не мога да се похваля, че съм прочел всичко интересно в Читанката

Все пак благодаря и ще го имам предвид !
Хубав ден!
Ясно. Аз имах предвид, че Манкел го има на английски из мрежата, а вероятно и на руски. В такъв случай от мен - Майкъл Конъли (повтарям го) и може би Джон льо Каре - видях, че го има тук.