Ако на някой му попадне у дома или мерне из антикварни книги или в пункт за вторични суровини някоя от книгите от поредица „Стадион“ на издателство Медицина и физкултура, нека ми даде нишан, моля! Като юноша съм ги чел, а и сега препрочитам някои от тях с удоволствие.
Търся хартиените издания от поредицата както за лична колекция, така и за да мога постепенно да ги сканирам и обработя. Дотук съм качил в Читанката „Великолепната осморка“. Подготвям „Открадването на Дионис“. Списъкът на наличните заглавия — в следващия пост.
Благодаря, notman. Каквото можах — вече съм го или поръчал или купил от „Книжен пазар“. В понеделник ще си получа втората пратка и ще нанеса новите „придобивки“. Но все пак повече от половината книги остават под въпрос. А не съм обхванал всичките години още.
Благодаря ти, notman! Имам бърз скенер, но времето ми е кът :) Ако ти се отвори свободна минута можем да се организираме и да възпроизведем в Читанката тази хубава поредица.
Даже не знам какво е издавано през 76-а. Сега съм поръчал „Сам срещу себе си“ и „Спортни разкази от пет континента“. Мисля, че са от 76-а.
Като нацеля книга от дадена година, смъквам от четвъртата корица списъка с издадените книги, за да ги търся из онлайн книжарниците. За съжаление получих доста формален отговор от „Медицина и физкултура“, когато ги помолих да ми изпратят списъка на поредицата, а на сайта на Националната библиотека не са изрично означени книгите от поредицата. Също така не знам дали има нещо издавано след 77-а и преди 72-а.
Аха-а, ето ти тогава моята извадка от последната страница на „Гнездата на звездите“:
1976
Сам срещу себе си — Михай Тунару
Кралят на футбола — Азиз Несин
Минехаха и момъкът с шарената кърпа — Атанас Мандаджиев
Крилат Димо — Георги Манов
Принцесите ходят боси — Н. Пахомов
Гнездата на звездите — Евгени Константинов
Привет! Имам някои от книгите, но искам да знам списъкът актуален ли е? Може да ми пишете и на имейл: irida98[маймунско а]abv[ . ]bg - Виктор.
Имам например "Правилата" на Дончо Цончев...