Добре, че я имам и купувам в книжен вариант...до 2014 може и да съм гушнал букета...

Поправка - 2015 тук, не 2014...
Спомен за светлина излиза на български на 27 Май 2013Zoui написа:Здравейте всички! Чакам излизането на Спомен за светлина на български вече цяла вечност... Имате ли някаква информация кога ще излезе? Побърквам се! И започвам да се отчайвам...
В кой тракер???veskopz написа:Спомен за светлина" вече е качена във един от торент тракерите. Днес я започвам
И двете книги по своему са хубави . Колелото на времето е по динамична с повече развитие на действието , докато за другата трябва да се запасиш с повече време . Иначе " Малазанска книга на мъртвите " е уникална . Просто има нужда от повече от едно прочитане . Обема и е огромен и ако искаш да я проследиш изцяло , ще трябва да я прочетеш и втори път . Няма да съжаляваш.Alex09 написа:Здравейте!Надявам се да ми помогнете,защото наистина доста съм раздвоен.Чудя се коя голяма фентъзи поредица да започна-"Малазанска книга на мъртвите" или "Колелото на времето".Знам,че и двете са хубави,но не мога да ги чета наведнъж,тъй че много ще се радвам на всяко едно мнение.Досещам се,че тук всички сте фенове на "колелото",но все пак ще се радвам на малко помощ.Благодаря предварително!
Има два вида N-тологии. Едните, и те са преобладаващото болшинство, се пишат, когато авторът почувства нужда от още $$$, а хонорарът от предния том вече е изхарчен. Самите книги са невероятно досадни, скучни, предсказуеми и елементарни като сюжет. Като правило в тях добрите се борят с лошите, които ги превъзхождат по брой/сила/финанси, но никога не успяват да ги победят окончателно - иначе как ще пише авторът следващ том, без да се обременява с мислене? Такива са:old_death написа:И двете книги по своему са хубави . Колелото на времето е по динамична с повече развитие на действието , докато за другата трябва да се запасиш с повече време . Иначе " Малазанска книга на мъртвите " е уникална . Просто има нужда от повече от едно прочитане . Обема и е огромен и ако искаш да я проследиш изцяло , ще трябва да я прочетеш и втори път . Няма да съжаляваш.Alex09 написа:Здравейте!Надявам се да ми помогнете,защото наистина доста съм раздвоен.Чудя се коя голяма фентъзи поредица да започна-"Малазанска книга на мъртвите" или "Колелото на времето".Знам,че и двете са хубави,но не мога да ги чета наведнъж,тъй че много ще се радвам на всяко едно мнение.Досещам се,че тук всички сте фенове на "колелото",но все пак ще се радвам на малко помощ.Благодаря предварително!
Почти всички твои твърдения не могат да се отнесат към "Колелото на времето". Съмнявам се, че си чел поредицата. Личи си и липсата на информираност относно автора. Робърт Джордан още след издаването на първите книги ясно заяви, че има план за всички книги до края и ще има истински финал. Не е имал намерение да пише безкрайна поредица. В развръзката на последната книга и затварянето на сюжетните линии определено имаше доста изненади.Фракс написа:Самите книги са невероятно досадни, скучни, предсказуеми и елементарни като сюжет. Като правило в тях добрите се борят с лошите, които ги превъзхождат по брой/сила/финанси, но никога не успяват да ги победят окончателно - иначе как ще пише авторът следващ том, без да се обременява с мислене?
С две думи - нямам думи!Бам Бам написа:..."Колелото на времето" наистина е много динамична поредица, подходяща както за начинаещи, така и за опитни любители на фентъзи жанра...
Потребители, разглеждащи форума: 0 гости