За мен "Моята библиотека" (Читанка) е специално място. Предполагам, не само за мен. Наистина се срамувам, става ми някакво глупаво от подобни "кампании"... И съм ядосан!

Хора, които се крият зад псевдоними, не са меродавни за мен.Интернет лумпен написа:Сигурно защото не правиш разлика между авторско право и разпространителско право. Ако това е пример за образованите хора, които осигуряват литературата у нас… леле-мале…Алеко Дянков написа:Там е работата, че нищо не ми плащат. От "Читанка" чакам доста пари, ама те не плащат. Затова трябва да бъдат закрити.зззз написа:абе Алеко,колко ти плащат??????????
Само тези, които ти плащат ли, са меродавни?Алеко Дянков написа:Хора, които се крият зад псевдоними, не са меродавни за мен.
Няма проблем, аз ще ти платя правата, за които настояваш толкова истерично. Просто се свържи с мен — Бисер Костадинов.Алеко Дянков написа:Нямаше да имам нищо против публикуването на преводи на баща ми, ако поне бяха попитали. Но тези хора тук не си правят дори и това минимално усилие.
Това, което можете да направите е да разпространите новината сред всички хора, които познавате.Панайотова написа:Как да помагаме!?! То само иначе си чешем езиците/ клавиатурите
Кириле, напълно съм съгласна с тебе. Читанка не просто е специално място, а място, в което разширявам кръгозора си. Многократно съм попадала тук на книги, които след това си купувам на хартиен носител, и в резултат никой не е ощетен. Колко да е ужасно да давам парите си само за литература, която знам, че харесвам и ще препрочитам...Кирил Иванов написа:"АБК" пак се изложиха. Този път и ФБР намесиха. Потресен съм.Имам чуството, че правят "От местопрестъплението- "Читанка". Наистина, положението в България не е никак добро. При положение, че дори автори сами пращат творбите си на "Читанка", не се издават много съвременни български автори, а в държавицата ни няма писател, който да се прехранва изцяло от писане... Срамувам се от тези глупаци... А пък ФБР- как паднаха така ниско... Някой да е разглеждал френските, руските и английските (щатски и британски) онлайн библиотеки? Те нямат такива проблеми, или поне такива като тези "акции".
За мен "Моята библиотека" (Читанка) е специално място. Предполагам, не само за мен. Наистина се срамувам, става ми някакво глупаво от подобни "кампании"... И съм ядосан!Може би съобщението ми е дълго, но изразих мнението си. Нямам какво повече да кажа, освен: АБК, спрете с тези глупости, живеем в XXI век!
Аз също! Изгубиха ме - минимум по 6-7 книги на месец. Не вярвам да ми мине.Quake3 написа:Дотук бях с купуването на книги от български издатели:)
Хи-хикБорислав написа:Съдържанието на книги от съвременни американски автори в момента е недостъпно за четене като знак на протест срещу поведението на АБК и за да се повиши информираността на обществото относно последната им постъпка. Все още не се знае кога отново ще е достъпно за читателите.Zozzzy написа:Добре, защо продължава да излиза това съобщение и не мога да си видя текста на книгата?!?
Всеки с права над книгите. За съжаление колкото и да ни е приятно и хубаво да си четем безплатно платени книги - това си е кражба както и да го погледне човек. Нямаме пари, мързи ни, не искаме, не сме знаели или просто нарочно - това е без значение. Всички го правим и ни харесва и забравяме за права и т.н. Тук в България от 1 000 човека прочели и харесали книга колко ще си я купят след това? Честно. 900? 500? 250? Не.. По-скоро 25 човека? И това е самата истина. И аз искам да карам BMW ама нямам толкова пари... А пък дори да имах сигурно пак нямаше да го купя, щом мога безплатно да го карам. Парите никога не стигат.тутифрути написа:Тук се радвам на стойностна литература,която не бих могла да си позволя.Най-много обичам вечр,когато дъщеря ми най-после заспи да си сложа очилата и да потъна някъде дълбоко из света на книгите.Нима някой ще ме обвини за това?
Потребители, разглеждащи форума: 0 гости