Та както й да е за създаването на тази тема. Нека да си кажа мнението за Дж. Р. Р. Толкин( пълното му име е Джон Роналд Руел Толкин). Първата ми прочетена от мен негова творба беше "Хобит"(тогава бях на 9 години и все пак обичах да чета по тънки книги, до 300 страници най-много). Бях просто удивен от приказката за Билбо Бегиннс, дракона Смог и всичките приключения на малкия хобит и превръщането му от едно от най- кротките същества в Средната земя до прикюченец с вълшебен пръстен в джоба, ризница от митрил и малък къс меч в ръцете.
След това дойде "Властелинът на пръстените". Още докато бях в средата на първия том книгата ме омагьоса. Неописуема книга, има много малко, поне според мен, които могат да са й равни.

Донякъде съм взимал в ръце и отварял "Децата на Хурин", но не съм я дочитал. Добра творба е, но не е като "Властелина", той е по добър, според мен.
Все още не съм разгръщал "Силмарилион" и "Недовършени предания", но и тях да прочета някой ден. Изразявайте мненията си за творбите на Дж. Р. Р. Толкин тук!