Интересни са ми гледните ви точки, като предварително ще помоля да се спазва добрия тон и приятната обстановка

Всъщност нещата са обратни. Вие разглеждане Киндъл като отделен четец и го сравнявате с други подобни.Включително и глупостта, която Amazon направиха с .mobi-формата.
Почти съм съгласен. Да, наистина в случая устройството е вторично, а основното са продажбите на книги през него. Затова и цената му е такава.Кхутлу написа:Всъщност нещата са обратни…Включително и глупостта, която Amazon направиха с .mobi-формата.
Абслютно верно, че цената има значение.Mandor написа:..... И се започва… хакване, заобикаляне, външни приставки…
HT написа:ппп.
Напълно съм съгласен с посочените от Мандор 'за' и 'против', а също така и с политиката на Моята библиотека да поддържа само отворени формати.
Според мен той имаше предвид, че е все едно да купиш „Смарт“, независимо от ужасната му устойчивост на пътя, 4-5 пъти по-големия разход на гориво от рекламираното, малкия пътнически обем и пълната му непригодност за междуградски пътувания, само защото е марка „Мерцедес“. А посочените недостатъци да ги отхвърляш съответно с „карам внимателно“, „не ме притесняват разходите“, „използвам го само аз, не возя никого“ и „пътувам само в града“. Да, има и такива хора, но едва ли е логично да се опитвате да ги превръщате в представителна извадка и пример за подражание.danbi написа:Това е все едно да твърдиш, че си против BMW защото ти лично харесваш Audi.
Цитирам това като пример за заяждане. Моля избягвайте такива изказвания, защото логичното продължение е „И какво като си за Kindle? Ще забогатееш от рекламирането му ли?“ и др. подобни, които не водят до нищо конструктивно. Единствената полза от тази тема е колебаещите се да прочетат личните мнения на хората, използващи eInk-устройства и да направят подходящ за себе си избор — независимо дали той е ЗА или ПРОТИВ.danbi написа:От друга страна, какво като си против Kindle? Ще спрат да го произвеждат ли? Или ще спрат да го продават в България?
написал съм не "марка" а "модел".danbi написа:Това е все едно да твърдиш, че си против BMW защото ти лично харесваш Audi.
Не коментирам.danbi написа: От друга страна, какво като си против Kindle? Ще спрат да го произвеждат ли? Или ще спрат да го продават в България?
Не чета на lcd а на 9.7'' eink ( за да мога да чета pdf нормално ) в който съм заврял 16gb micro sd карта ( понеже мога ) и съм качил 5-6000 книги подбрани предимно от читанка ( понеже мога без желязото да стане неизползваемо) без да конвертирам ( понеже чете всичко ) и това че не е perl ( което според мене му е единствения недостатък ) съм го компенсирал лесно с bold шрифт ( понеже мога да си кача мой шрифт ). Имам пълен комплект интерфейси с които мога да качвам wireless, 3g, bluetooth и usb. Touch screen, text to speech, акселерометър и т. н.danbi написа: Факт е, че Kindle има един от най-добрите екрани на пазара. Основната причина, човек да чете книги на подобно устройство а не на iPad примерно е по-малката умора на очите. Ако и да ти се струва по-трудно да качиш нещо на Kindle, то замисли се каква част от времето "качваш" и каква част от времето всъщност "четеш" (а вероятно времето през което устройството просто стои някъде ще е най-много).
Четеца ми е произведен от foxconn който произвежда и 9.7'' kindle тоест говорим за едно и също качество на изработката.danbi написа: А ако ще правим аналогия с коли, аз лично бих предпочел среден клас автомобил, който няма да ме остави на пътя, пред най-голямата гъзария, която ще прекарва повечето време в сервиза.
Потребители, разглеждащи форума: 0 гости