Amazon Kindle
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Re: Amazon Kindle
Имам 1 въпрос.Нормално ли е батерията на Киндъл да пада без да се използва известно време?Все ми се струва че предният път като съм го изключил е била повече заредена.Сякаш си пада по-малко. Със Киндъл 4 съм.
Според мен ти индексира книгите непрекъснато, дори и като е изключен, и ако са ти повече - при мен са към 3000 - батерията пада страшно. Намерих си в интернет начин да си изключа индексирането, и сега батерията не мръдва.
Kindle PaperWbite ми е регистриран с друга поща..как да го ресетна за да го регистрирам с моя поща?
vlado79 написа:Kindle PaperWbite ми е регистриран с друга поща..как да го ресетна за да го регистрирам с моя поща?
http://blogkindle.com/kindle-faq/#transfer
Добре де неправилно се изразих. Искам да кажа, не може ли да стане малко по светъл екрана, или и то е твърд стандарт.
Благодаря още веднъж.
Благодаря още веднъж.
-
Не може. Такъв е.
Здравейте фенове на книгите!Днес децата ми направиха страхотен подарък-Kindle DX Graphite.Проблема е че не мога да отварям книги на БГ език.Прочетох каквото успях да намеря по темата в нета и стигнах до извода че ми трябва някакъв кирилизатор,или софтуер с версия примерно 3.2.1.Понеже няма да мога да се справя сам с тези неща,някой може ли да ми каже кога се очаква да излезе официална версия на софтуер включващ кирилица за нашият модел.
-
Ха... киндъла винаги си е показвал кирилицата ок, не би трябвало да имаш проблем. Накратко сваляш от читанката fb2 файла, хвърляш го в калибрето, то го качва на киндъла и няма кирлица?
Kindle DX, 9.7" E Ink Display, не поддържа кирилица. Из руските сайтове ще намерите подробни инструкции как да го джейлбрейк-нете, извинявам се за думата, така че да можете да четете книги на български език.
Вероятността да направят официален софтуер, според мен, клони към 0. Моделът е доста стар.
Вероятността да направят официален софтуер, според мен, клони към 0. Моделът е доста стар.
-
По принцип киндълите четат кирилица, когато книгите са в *.mobi формат. Ако са друг, опитайте да ги промените с Calibre.Veso1913 написа:Здравейте фенове на книгите!Днес децата ми направиха страхотен подарък-Kindle DX Graphite.Проблема е че не мога да отварям книги на БГ език.Прочетох каквото успях да намеря по темата в нета и стигнах до извода че ми трябва някакъв кирилизатор,или софтуер с версия примерно 3.2.1.Понеже няма да мога да се справя сам с тези неща,някой може ли да ми каже кога се очаква да излезе официална версия на софтуер включващ кирилица за нашият модел.
Не ми се получава нищо.Пробвах и с моби,пробвах и с *.txt s UTF-8 и излизат само въпросителни.Опитах да сменя софта,но е за предпоследният модел,за моя няма нищо. Просто ужас.....StraightEse написа:По принцип киндълите четат кирилица, когато книгите са в *.mobi формат. Ако са друг, опитайте да ги промените с Calibre.Veso1913 написа:Здравейте фенове на книгите!Днес децата ми направиха страхотен подарък-Kindle DX Graphite.Проблема е че не мога да отварям книги на БГ език.Прочетох каквото успях да намеря по темата в нета и стигнах до извода че ми трябва някакъв кирилизатор,или софтуер с версия примерно 3.2.1.Понеже няма да мога да се справя сам с тези неща,някой може ли да ми каже кога се очаква да излезе официална версия на софтуер включващ кирилица за нашият модел.
Весо, обърнете внимание на следното мнение:Veso1913 написа:Не ми се получава нищо.Пробвах и с моби,пробвах и с *.txt s UTF-8 и излизат само въпросителни.Опитах да сменя софта,но е за предпоследният модел,за моя няма нищо. Просто ужас.....
Както потребителят по-горе изрично подчертава наложително е да минете по трудната процедура с четене и борба.varnam написа:Kindle DX, 9.7" E Ink Display, не поддържа кирилица. Из руските сайтове ще намерите подробни инструкции как да го джейлбрейк-нете, извинявам се за думата, така че да можете да четете книги на български език.
DX, за съжаление, поради това че беше много скъп и поради това непродаваем, бе напълно изоставен от Амазон много отдавна.
Разтърсете се из нета за информация и вярвам че успеете да го 'кирилизирате'.
Аз ползвам 'малък' киндъл от същото поколение, но при него подобни проблеми не съществуват, затова и няма как да ви помогна с личен опит.
Въоръжете се с търпение и опитайте пак
Успех!
НТ
Вече го е направил, при това е уцелил темата и мястото там. Последните две мнения преди неговото.
„Добрият пътешественик няма твърди планове и не държи да пристигне на всяка цена.“ Лао Дзъ
Благодаря на всички колеги отзовали се на молбата ми за помощ.За съжаление версиите които са пуснати работят до предпоследната версия на софтуера който има моят четец. Правих опити с последният наличен.но нищо не се получава накрая.Още веднъж благодаря за вниманието и да помоля,ако случайно някой попадне на решение да го постне.Щастлива нова година и весели празници на всички с любимата книга в ръка.
Тази програма безплатна ли е? Мога ли да си я ползвам без регистрация в сайта на Amazon?КА написа:Могат да се ползват книгите без проблем.Свали си тази програма http://calibre-ebook.com/download_windows тя ти конвертира книгата в подходящ формат, разпознава Kindle , извършва синхронизация между библиотеката на компютъра и в Kindle.Най-добре е според мен да се свалят книги във формат epub или fb2.
-
Можеш да, напълно безплатна. Аз не си спомням дали изобщо съм си регистрирал киндлето, но така или иначе ползвам китайския ос - дуокан, та нямам много общо с киндъл
Може ли Киндъл да се зарежда с обикновен адаптер вместо с оригиналния на амазон?
Нямам Kindle, но доколкото знам се зарежда със стандартен Micro Usb кабел. Такива има по един долар в eBay с безплатна доставка до България. Ето един такъв кабел.
Аз си го зареждам с който ми попадне от адаптерите за мобилните телефони. Все пак Кинсъл е с Micro USB порт.hellhand написа:Може ли Киндъл да се зарежда с обикновен адаптер вместо с оригиналния на амазон?
Здравейте всички!
имам Kindle 4 от около 3 месеца и си го експлоатирам доста подобаващо. миналата седмица, при четенето на поредната книга ми направи впечатление, че индикаторът за напредък в книгата не се сменя последователно (тоест 1, 2, 3, 4%...) а доста озадачаващо, примерно 2, 3, 4, 3, 4, 5, 4%...
освен това, при връщане една страница назад, не се зарежда предишната прочетена страница, а съвсем друга, в повечето случай следващата или по-следващата. за да се върна на текущата страница, трябва да върна две назад и една напред...
някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? ако да, моля, да ми подскаже как да се справя с него.
чисто информативно, установих проблема при четене на "как се става такъв, какъвто си" на Ницше (ако има значение).
предварително ви благодаря за отзивчивостта!
имам Kindle 4 от около 3 месеца и си го експлоатирам доста подобаващо. миналата седмица, при четенето на поредната книга ми направи впечатление, че индикаторът за напредък в книгата не се сменя последователно (тоест 1, 2, 3, 4%...) а доста озадачаващо, примерно 2, 3, 4, 3, 4, 5, 4%...
освен това, при връщане една страница назад, не се зарежда предишната прочетена страница, а съвсем друга, в повечето случай следващата или по-следващата. за да се върна на текущата страница, трябва да върна две назад и една напред...
някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? ако да, моля, да ми подскаже как да се справя с него.
чисто информативно, установих проблема при четене на "как се става такъв, какъвто си" на Ницше (ако има значение).
предварително ви благодаря за отзивчивостта!
Дай по-подробна информация. Версия на устройството, версия на софтуера, правил ли си му джейлбрейк, качвал ли си допълнителни неща, книгите, които четеш откъде са и в какъв формат са.Гост написа:... имам Kindle 4 от около 3 месеца ...
За да бъдеш добър човек - трябва да бъдеш добър всеки ден, през целия ден.
За да се превърнеш в лош човек - е достатъчно да бъдеш лош само веднъж.
става въпрос за точно този Kundle:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -4-Wi-Fi-6
пише - Version Kindle 4.1.1 (1813030025)
не съм му правил нищо, освен качване на книги. всички са във формат txt и са сваляни от тук и от booksbg.org
http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -4-Wi-Fi-6
пише - Version Kindle 4.1.1 (1813030025)
не съм му правил нищо, освен качване на книги. всички са във формат txt и са сваляни от тук и от booksbg.org
Може да е недостатък на парсера за тхт. Опитай с MOBI формат. Изтегли някоя книга оттук: https://pechkov.chitanka.info/mobi (може и директно с четеца, ако имаш как да му пуснеш интернет) пробвай, и после кажи дали има разлика.гост написа:... всички са във формат txt ...
Последната промяна е направена от pechkov на 2. Мнението е било променяно 2 пъти.
-
Да, от txt формата е. С MOBI няма да го има този проблем.
Здравейте, съжалявам предварително, ако този въпрос вече е задаван.
Купих си киндъл 4, но още не разбирам откъде да си регулирам големината на буквите. Ако може някой да помогне.
Благодаря предварително
Купих си киндъл 4, но още не разбирам откъде да си регулирам големината на буквите. Ако може някой да помогне.
Благодаря предварително
Според това, което намирам за този четец - натискаш "Menu", и там търсиш "Font size".blondy5 написа:... Купих си киндъл 4, но още не разбирам откъде да си регулирам големината на буквите. ...
-
Здравйте!
Имам един проблем и се надявам някой да може да ми помогне.Ползвам Kindle и конвертирам с програмата calibre.Признавам си че не разбирам много от нея,но се справям с основното.Но имам проблем с конвертирането на книги,които са сканирани не сраница по страница а две наведнъж.При конвертиране двете страници се препокриват(два реда от едната страница, после два реда от другата) .Насъбрала съм вече бая книги в pdf формат,снимани по този начин а умирам да ги прочета.Ако някой може да ми обясни как да ги конвертирам че да сават за четене на Kindle ще съм безкрайно благодарна.
Мерси предварително!
Имам един проблем и се надявам някой да може да ми помогне.Ползвам Kindle и конвертирам с програмата calibre.Признавам си че не разбирам много от нея,но се справям с основното.Но имам проблем с конвертирането на книги,които са сканирани не сраница по страница а две наведнъж.При конвертиране двете страници се препокриват(два реда от едната страница, после два реда от другата) .Насъбрала съм вече бая книги в pdf формат,снимани по този начин а умирам да ги прочета.Ако някой може да ми обясни как да ги конвертирам че да сават за четене на Kindle ще съм безкрайно благодарна.
Мерси предварително!
-
Това няма ли да стане по-далаверка ако мине през Abby FineReader? Той трябва да ги оправи тея маскари и да изкара я док, я ртф, което калибре ще обърне правилно. Само като идея де...
-
Някой може ли да ми прати пълната версия на abbyy ?Нещо не мога да се оправя сама с кракването