Робин Хоб
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Робин Хоб
След като учтиво ме наругаха, че не питам където трабва, надявам се да съм на точното място Поредицата на Хоб ,,Придворният убиец" е много добро фентъзи. Успях да намеря само първата книга и купих последните издадени три книги - продължение. Надявах се, че ще ги намеря в библиотеката, поне да ги прочета, но уви - и тук ги няма...И не можах да намеря къде да ги ,,поръчам" в библиотеката...Помогнете и дайте мнения за автора и поредицата!!!
Re: Робин Хоб
Трилогията "Придворният убиец" е категорично едно от най-добрите фентъзита, които съм чел някога. Книгите са класика във фентъзи жанра (държа да уточня, говорим за Качествено фентъзи, ако любим автор ви е Боби Салваторе изобщо не ги и започвайте). Майсторството на Робин Хоб в изграждането на персонажите е невероятно. За съжаление, тя също попада в графата "автори, прецакани от БАРД". Първата трилогия не може да се намери никъде (или цените са наистина убийствени), сайтът на въпросното издателство е залян от молби за преиздаване, но реакцията им е нулева. Вместо това издадоха новата трилогия на Хоб за Фиц (изключително похвално на фона на фентъзи бълвоча, публикуващ се активно последните години), но не следващата в хронологично отношение, а третата. Втората остава с неясно бъдеще. Но на БАРД подобни проблеми са им запазена марка.
Иначе сърдечните ми благодарности към хората, приготвили и споделили първата посредством читанка. Присъединявам се с двете ръце към молбата ако някой има възможност да дигитализира 2ра и3та част - сигурен съм, че ще има много благодарни читатели.
Иначе сърдечните ми благодарности към хората, приготвили и споделили първата посредством читанка. Присъединявам се с двете ръце към молбата ако някой има възможност да дигитализира 2ра и3та част - сигурен съм, че ще има много благодарни читатели.
Здравейте,
Прочетох много добри отзиви за "Придворният убиец" на Хоб. За съжаление виждам, че в Читанка е качена само първата книжка. Моля някоя добра душа, имаща останалите книжки да ги качи!!! Ще зарадва адски много хора!!!!
Прочетох много добри отзиви за "Придворният убиец" на Хоб. За съжаление виждам, че в Читанка е качена само първата книжка. Моля някоя добра душа, имаща останалите книжки да ги качи!!! Ще зарадва адски много хора!!!!
И аз се моля за същото, но глас в пустиня.........................
Ей с'аа ж'ги наринем с булдозера!...
Можеш и багер да използуваш, стига да се появят в библиотеката!!! И смени тона, тук се очаква да бъдат разумни и възпитани хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drackon, щом ти е толкова зор, че дори започна да се заяждаш с екипа, кажи колко плащаш за тази услуга (сканиране-разпознаване-корекция) и до седмица-две ще ги има редактирани и готови за качване.
Пич, аз съм от ония с булдозера и багера - изразяваме се накратко, отривисто-лениво и през зъби - без излишество. К'во да се прай, такваз ми е културно-комуникативната парадигма. Битието... съзнанието... опять битието... Нъл знайш?... Онтологична орис. Изречено в хамалски код: живот, да го... ядеш.
Аре, че валякъ ме чака!
Аре, че валякъ ме чака!
Drackon, преди да искаш и настояваш за някоя книга, първо подготви една сам, за да знаеш за какво става въпрос. NomaD е допринесъл много за библиотеката, за разлика от теб. Преди години аз направих първата част на Придворния Убиец, отне ми много време и още не мога да се наканя да почна втората. Затова и не съм си позволявал да искам от други нещо, което сам не мога да дам.
Гоооолямо ,,ядене" падна!!! Аз съм възрастен човек, със слаби компютърни умения. Не знам как да сканирам и едва ли ще се науча. Но вече предложих на един от модовете библиотеката си да избере каквото може да свърши работа и да го включи в библиотеката. И къде сте видяли думата ,,ИСКАМ"?!? Просто се надявах да намеря двете части и бях леко разочарован. Вместо това намерих книги, които не съм успял да купя - на Бюджолд, една от книгите на поредицата ,,Стен", от поредицата на Салваторе и съм много благодарен на всички съставили тази библиотека! Съжалявам, че съм само консуматор, но това е положението.
Що се отнася до заплащането, което поиска Mandor - на цените на книгите!!!!!!!!!!!!!!!! И не се заяждам!!! Искренно се радвам като намеря книга, която нямам и още веднъж искам да кажа ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на модовете!!!
Що се отнася до заплащането, което поиска Mandor - на цените на книгите!!!!!!!!!!!!!!!! И не се заяждам!!! Искренно се радвам като намеря книга, която нямам и още веднъж искам да кажа ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на модовете!!!
Няма сделка.drackon написа:Що се отнася до заплащането, което поиска Mandor - на цените на книгите!!!!!!!!!!!!!!!!
А какво друго да очакваш, след като оценяваш няколкодневен квалифициран труд на 10-15 лева?
Бих ти платил колкото поискаш, защото заслужаваш, но не разполагам с такива средства... Тези, с парите не четат книги, а тези, които четат нямат пари - какво да ти кажа повече?!? Остава и двамата да се посмеем със стиснати зъби и толкоз...
Представете си, че псувам...на роднини по пряка линия...Намерих трите книги в сайта на българска книга и...90 лв?!? Тоя дето ги продава, да не ги е писал?!? Гадост, алчност, мръсотия...
Ако някой желае, може да си купи и трите книги на английски от книжарниците на Книгомания. Общо са 50-60 лева. В момента ги има и трите, изчерпани са само в "Ориндж", но мисля, че ако си ги поръчате и платите, ще ви ги изпишат от някоя от другите им книжарници и ще ги донесат и там.
Значи намерих ги липсващите 2 и 3 част на английски, .pdf ако някой се интересува да пише, не съм много запознат с въпроса дали мога да ги кача тук, но така или инак не са големи мога да ги прата на поща без проблем
Хора - на английски?!? Все пак живеем в България...а и не всички владеят езика...
Яба даба дуууу!!! Днес намерих втората книга, ,,Кралска поръчка", в една бургаска виртуална книжарница и си я поръчах За съжаление, все още не могат да третата книга...
Аз да попитам в атилието гледам се подготвят 5- 6 книги на Робин Хоб кога се очаква да са готови ? Поне Кралска поръчка?
Мога спокойно да си плача - продавача от виртуалната книжарница излезе мошенник, взима парите и не изпраща книгите /предупредиха ме от сайта/...жалко!!!!
включвам се, за да ви зарадвам. започвам корекцията на "Кралска поръчка". надявам се до 2-3 седмици да е готова. след нея ще започна "Тронът", и така докато поредицата бъде завършена...
Аз сключвам своя договор със сатаната, за да ви кажа всичко, без остатък!!!
Благодарности от любителите на Хоб...а ако ги вкараш и в моби...
Сканиране: Диан Жон, 2011 г.
Разпознаване и корекция: forri, 2011 г.
Шапки долу пред труда ви и огромно благодаря от името на всички ценители на качествено фентъзи на български!
Разпознаване и корекция: forri, 2011 г.
Шапки долу пред труда ви и огромно благодаря от името на всички ценители на качествено фентъзи на български!
много мило, чудесно е някой да оцени труда ти така човек има повече хъс за работа
Хиляди благодарности на Диан Жон и forri за прекрасната работа по "Кралска поръчка".
Хиляди благодарности на всички работили за да се появи книгата в библиотеката!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Имам само първа книга и трите тома продължение, но първата поредица ще я ,,закова" в четеца!!!!!!!!!!!!!!!! Още веднъж - ПОКЛОН ПРЕД ТАКИВА ХОРА!!!!!!!!!!Pokrust написа:Хиляди благодарности на Диан Жон и forri за прекрасната работа по "Кралска поръчка".
Надявам се всички, които са чакали с нетърпение "Тронът", да му се насладят по същия начин, по който и аз му се насладих, докато го редактирах
С огромно нетърпение!!!! Кога ще влезе в библиотеката?!? Прости, нетърпението ми!!! Що се отнася до удоволствието да го четем, няма спор по въпроса - като деца в сладкарница, без ограничение на лапането...forri написа:Надявам се всички, които са чакали с нетърпение "Тронът", да му се насладят по същия начин, по който и аз му се насладих, докато го редактирах
В най-скоро време. В момента очаква валидация в ателието, а след това е въпрос на няколко дни да бъде добавен...