Jailbreak за всички модели Kindle!!!

Въпроси, отговори и съвети за четенето на текстове със и без достъп до Мрежата.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Отговор
Аватар
moosehead
Местонахождение: София

Jailbreak за всички модели Kindle!!!

Мнение от moosehead »

Здравейте приятели и за много години.

С настъпването на новата 2025 г. бях приятно изненадан да прочета новината, че във фърмуера на всички или почти всички модели Kindle е открита уязвимост позволяваща jailbreak-ването им, независимо от версията на фърмуера. Повече информация за всички, които имат Kindle и искат да го jailbreak-нат, т.е. да го отключат да отваря, освен форматите на Amazon (MOBI и AZW3), а и предоставяните тук EPUB и FB2, може да прочете повече информация, да свали необходимия софтуер от сайта WinterBreak.
Очаква се също така в най-скоро време Амазон да разпространи нови версии фърмуери, с които да премахне използваната в WinterBreak уязвимост, така че ако сте решили да jailbreak-нете вашия Kindle, по описания начин, не ъпдейтвайте фърмуера.

Аз лично имам KIndle Paperwhite 3 (7th gen) и го jailbreak-нах успешно в края на декември 2024 (малко преди да излезе горепосочената новина) като използвах LanguageBreak. Ако някой има въпроси по прилагането на този метод, може да пише тук.

Ако пък някой приложи успешно (или пък неуспешно) WinterBreak, също бих помолил да сподели опита си тук. :)

P.S. Jailbreak-ването по същество е метод използващ уязвимости във фърмуера на Амазон за да се инсталира допълнителен софтуер за четене на книги - в случая KOReader - позволяващ да се отварят почти всички разпространени формати (EPUB, PDF, DjVu, XPS, CBT, CBZ, FB2, PDB, TXT, HTML, RTF, CHM, DOC, MOBI and ZIP) организирани в директории.
Има по-лоши престъпления от изгарянето на книги. Едно от тях е да не ги четеш.
Рей Бредбъри
Отговор

Обратно към