Проблем със сваляне на Kindle 11

Ако нещо по страниците (съдържание, оформление) не е наред...
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
AMR

Проблем със сваляне на Kindle 11

Мнение от AMR »

Здравейте. Използвам четец Kindle 11. Досега нямах никакви проблеми със свалянето на книги от chitanka.info. От няколко дни обаче не мога да го правя, може би около 10. Имам две подозрения:

1. Виждам, че със съобщение от 03.06.2024 г. е съобщено за проблем със свалянето в MOBI формат, който е четим от моя електронен четец.
2. Виждам обаче, че при изтеглянето на файл (през компютър, но пак от chitanka.info), ми се изтегля архивиран файл, в който е скрита самата книга (в случая в .TXT формат). Та, подозирам, че като искам да изтегля книга в .TXT ми се тегли архивиран файл, който обаче четецът не разбира и не отваря. И получавам съобщение, че четецът чете само разширения AZW, PRC, MOBI и TXT.

Бихте ли могли да споделите опит или идея за разрешаването на проблема?
pechkov
Местонахождение: Монтана

Re: Проблем със сваляне на Kindle 11

Мнение от pechkov »

Временно (не е задължително да е само временно) можеш да ползваш директорията за MOBI файлчета, която е на адрес https://pechkov.chitanka.info/mobi директно от четеца. Съдържанието там е само от произведения, и е актуално до края на 2023 година. Скоро ще правя нов обобщен архив, и ще бъде актуализирана и тази директория, но докато оправим проблема е подходящо решение. Дано ти свърши работа.
За да бъдеш добър човек - трябва да бъдеш добър всеки ден, през целия ден.
За да се превърнеш в лош човек - е достатъчно да бъдеш лош само веднъж.
kalykat

Мнение от kalykat »

Здравете,аз пробвам през посочения линк. Но отново казва, че формата не е разрешен, въпреки
,че е Моби
pechkov
Местонахождение: Монтана

Мнение от pechkov »

kalykat написа: 24 юни 2024, 23:46… казва, че формата не е разрешен, …

Моля споделете повече информация:
Какво устройство използвате, какъв браузър, какви действия извършвате?
За да бъдеш добър човек - трябва да бъдеш добър всеки ден, през целия ден.
За да се превърнеш в лош човек - е достатъчно да бъдеш лош само веднъж.
lili.k

Мнение от lili.k »

И на нашия Киндъл 11 дава същата грешка.
lili.k

Мнение от lili.k »

Опитвам се да сваля книга на Киндъл, генерация 11. Избирам Web browser от трите точки на десния ъгъл на началния екран, където няма опция за Experimental Browser. Избирам https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php. При избор на книга дава съобщение:

Invalid File Type
The Web browser cannot download this kind of file.

Only files with the extention .AZW, .PRC, .MOBI or .TXT can be downloaded to your Kindle.

Да добавя, че с по-стар Kindle и през Experimental Browser, успявам да сваля книга без проблем.
Отговор

Обратно към