Търсим помощници
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Re: Търсим помощници
Здравейте!
Бих могла да помогна с доброволна работа като коректор.
Обичам да чета и да се наслаждавам на езика.
Маргарита
Бих могла да помогна с доброволна работа като коректор.
Обичам да чета и да се наслаждавам на езика.
Маргарита
-
Здравейте,
Ако все още имате нужда от помощници, с радост Ви предлагам услугите си като описвач или коректор.
Ако все още имате нужда от помощници, с радост Ви предлагам услугите си като описвач или коректор.
Здравейте! Мога да сканирам и да помогна като коректор. Ще го направя с огромно удоволствие! Редовно чета от вашите книги и това е най-малкото, което мога да направя за Читанка. Ако решите, моля свържете се с мен по мейл. Поздрави! Анастасия
При възможност и свободно време винаги качвам в Библиоман в знак на благодарност за сваленото от Читанка . Ако има подготвени сканирани файлове мога да помагам също с качването им и описването. Започвам с тези които са вече качени, но неописани.
Здравейте!!
Ако все още се нуждаете от помощници, бих могла в свободното си време да съм описвач. Имам познания в библиотекознание и и каталогизирането на литературните произведения.
Ако все още се нуждаете от помощници, бих могла в свободното си време да съм описвач. Имам познания в библиотекознание и и каталогизирането на литературните произведения.
-
Здравейте, ще се радвам да се включа като коректор. Поздрави
Здравейте!
Мога да участвам като коректор и да оформям корици на книги.
Благодаря Ви за прекрасните книги, които редовно намирам и чета в сайта.
Лидия
Мога да участвам като коректор и да оформям корици на книги.
Благодаря Ви за прекрасните книги, които редовно намирам и чета в сайта.
Лидия
Последната и единствена промяна е направена от dts.dreamer на 17 октомври 2020, 19:50.
Причина: маскиранe нa пощенски адрес с цeл зaщита от спам
Причина: маскиранe нa пощенски адрес с цeл зaщита от спам
-
Зравейте! Бих помогнала, за всичко, без създаването на корици, за което нямам познания. milenati[мaймунсko а]abv[точкa]bg
Последната и единствена промяна е направена от dts.dreamer на 17 октомври 2020, 19:51.
Причина: маскирaнe на пощенски адрес с цел защита от спaм
Причина: маскирaнe на пощенски адрес с цел защита от спaм
-
Здравейте, казвам се Стефани. Имам интерес и мога да помагам с коригирането на текстове, ако все още търсите кандидати. Уча английска литература във Виена и практиката би ми донесла нужния опит. Благодаря предварително
stefani717 и всичко останали желаещи - заповядайте в чата към форума, с удоволствие ще отговоря на въпросите ви.
Когато имаш желание - намираш начин. Когато нямаш желание - намираш оправдание.
Здравейте,
Бих желала да се включа като коректор или описвач. Виждам, че темата е стара, но с радост бих се включила, ако все още имате нужда.
Мейл> emma01[маймунcко а]abv[точкa]bg
С уважение
Елена Илиева
Бих желала да се включа като коректор или описвач. Виждам, че темата е стара, но с радост бих се включила, ако все още имате нужда.
Мейл> emma01[маймунcко а]abv[точкa]bg
С уважение
Елена Илиева
Последната и единствена промяна е направена от dts.dreamer на 17 октомври 2020, 19:53.
Причина: маскиране на пощенски адрес с цел защита от спам
Причина: маскиране на пощенски адрес с цел защита от спам
Здравейте, дали все още търсите помощници за сайта? И ако да, за коректори изисква ли се образование в сферата или предишен опит? Имам опит като копирайтър, но не като редактор.
Не мога да ви върна отговор - не съществува такъв потребител...
Когато имаш желание - намираш начин. Когато нямаш желание - намираш оправдание.
Прочетох обявата ви едва сега - септември 2021 година, ако все още имате нужда от помощници, имам желание да се включа като коректор, или описвач, или сканировчик – последното след като ви изпратя няколко сканирани страници и решите дали ви удовлетворява качеството.
Предварително благодаря, дано имате още нужда от такива хора!
-
Здравейте!
Читанка не набира персонал, тоест подбор на кадри няма.
Сайтът се подържа и развива на база доброволен труд, без ангажименти, освен личностни такива.
Когато се сблъскате с някакъв казус, проблем или др. питайте конкретно: тук (във форума), в чата или на имейл (като, мисля, публичния въпрос и отговор е по-добър вариант, за да помогне на повече хора в бъдеще).
П.П. Много от вече задавани въпроси са били дискутирани във форума, можете да ги намерите посредством търсачката преди да създадете нова тема…
Читанка не набира персонал, тоест подбор на кадри няма.
Сайтът се подържа и развива на база доброволен труд, без ангажименти, освен личностни такива.
Прочетете добре материалите във връзките, дадени от Борислав. Вижте къде и с какво може да помогнете с оглед на свободното време, възможностите, интересите си и стартирайте…Борислав написа:Търсим помощници, които доброволно и без никакви парични заплащания да помагат при различни дейности, свързани с развитието на библиотеката.
Имаме нужда от:Регистрирайте се преди да пишете, за да можем да се свържем с вас.
- Сканировчици, които да извършват качествено сканиране на книги. Колкото по-стари са книгите, толкова по-добре. Става дума само за сканиране, без оптично разпознаване и корекция. Получените сканове ще се обработват чрез специални програми, ще се пакетират като DjVu и ще се качват в Библиоман.
- Описвачи, които по налични сканове да описват книги в Библиоман. Прегледайте помощната информация и си изберете някоя от неописаните книги.
- Техничари, които да се запознаят с вътрешния формат на библиотеката, наречен SFB, и да помагат при форматирането на нови книги.
- Коректори, които да изчитат и коригират непубликувани досега авторски и преводни текстове.
- Визуални факири, които да създават корици за непубликувани досега книги.
Когато се сблъскате с някакъв казус, проблем или др. питайте конкретно: тук (във форума), в чата или на имейл (като, мисля, публичния въпрос и отговор е по-добър вариант, за да помогне на повече хора в бъдеще).
П.П. Много от вече задавани въпроси са били дискутирани във форума, можете да ги намерите посредством търсачката преди да създадете нова тема…
-
Здравейте! Можете да ми пишете на лично или в skype по ваше желание. Ще ви помогна с каквото мога Ако имате интерес, пишете на лични, за да се разберем, а и за да не разводняваме темата.esenna написа:Прочетох обявата ви едва сега - септември 2021 година, ако все още имате нужда от помощници, имам желание да се включа като коректор, или описвач, или сканировчик – последното след като ви изпратя няколко сканирани страници и решите дали ви удовлетворява качеството.
Всеки доброволец за каквото и да е е добре дошъл!
-
Аз също бих искала да помагам и да качвам книги, но съм некомпетентна по въпроса, пробвах да сканирам и кача нещо на сайта ви , но не се получи. Ако ми изпратите инструкции, по подробни или мога да се свържа лично с някой и още по добре да се срещна лично да ми покаже как се преформатират снимките и качват, бих помагала. Ето моя майл [email protected]
Поздрави
Поздрави
Здравейте! Искам да споделя моя грешка, поради която получавам известия от Читанка. Преди време, ровейки в информацията за книги, които трябва да се дооформят, попаднах на книга на Лорън Донър. Явно текстът е бил качен след машинен превод, защото имаше много, да кажем, недомислици. Реших да започна да го коригирам. Оказа се,че корекцията ме задължава да потърся поне този, качил текста и да го уведомя. Освен това ,за да влезе в Читанка, трябва да го кача в специален формат и т.н. Да, ама не! Не умея, не че не мога да се науча. И сега получавам съобщения, искам да довърша, но не знам какво да правя!
Здравей! Нищо не прави - и без това като завършиш обработката на книгата, ще бъде качена на трупчета и я се появи в библиотеката, я не. Ателието е пълно с такива примери.
-
Здравейте, Valeria33,Valeria33 написа: ↑06 юни 2024, 08:28 Здравейте! Искам да споделя моя грешка, поради която получавам известия от Читанка. Преди време, ровейки в информацията за книги, които трябва да се дооформят, попаднах на книга на Лорън Донър. Явно текстът е бил качен след машинен превод, защото имаше много, да кажем, недомислици. Реших да започна да го коригирам. Оказа се,че корекцията ме задължава да потърся поне този, качил текста и да го уведомя. Освен това ,за да влезе в Читанка, трябва да го кача в специален формат и т.н. Да, ама не! Не умея, не че не мога да се науча. И сега получавам съобщения, искам да довърша, но не знам какво да правя!
Прегледах записа и трябва да отбележа, че той не отговаря на стандартите на сайта още от самото начало. Превод, взет от интернет без ясен източник и със съмнително качество, не е редно да се придвижи за:
- Създаване на корица
- Форматиране и проверка
- Добавяне в библиотеката
Препоръчвам да се свържете с екипа (или човека), който е превел другите книги от същата поредица на авторката, тъй като те биха могли да ви бъдат от по-голяма помощ.
Изобщо записа не е мой.Просто се ядосах на елементаризма и лошия превод.