Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Това е място, където имате възможност да пускате ваши преводи, или да информирате за прогреса на неща, които превеждате в момента — сами или в сътрудничество с други хора.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Продадена за Съпруга-1

автор:Мария Устинова

1 глава

— Чухте ли, че Вика е била отвлечена?
Просто се чудех дали мога да спя вкъщи тази вечер или да намеря по-безопасно място, затова пропуснах въпроса.
- Какво? Отвлечена?
- Работеше в района на Девети квартал и не е прибирала след смяната си. Момичетата казват, че е била насила завлечена в Авалон.
Моята приятелка Алина потръпна. В сините мй очи проблесна страх.
— Шегуваш се… — промърморих.
Работихме заедно - раздавахме реклами по улиците. Не е много престижна работа, но трябва да живея с нещо. Не знаех, че скоро всичко ще се промени.
Вика работи вместо мен вчера.
Имаше сламенокафява коса и кротко изражение, сякаш се извиняваше за собственото си съществуване. Малка, раболепна - грехота е да я обидиш. Вика се ужасяваше от всичко, особено от мъжете.
Да, не се шегувам! - ядоса се Алина, в съблекалнята седяхме една до друга на пейката-. „Майка й дойде и плаче, но полицията не иска да направи нищо!“- Накратко, мислете каквото искате, момичетата се отказват. Чували ли сте слухове за нашия мениджър?
- Който какво?
Миналата седмица лежах с тежък грип. Днес беше първото ми излизане след болничния.
- Момичетата се избират по поръчка. И ако момчетата от Авалон я харесват, изпращат я на работа в Девети. Тя никога няма да се върне оттам.
Спомних си лепкавия поглед на нашия мениджър.Не мога да повярвам, че този вечно потен дебел човек има нещо общо с Авалон. В този клуб се събраха трудни хора. Големи пари, красиви жени, опасни мъже. Хора като нас нямат какво да правят в Авалон. И е трудно да си представим мишката Вика там. Въпреки че... опасните мъже имат подчинени, те също имат нужда да се забавляват. Казват, че провеждат забранени битки и затворени търгове.
Независимо дали сте красиво момиче или силен мъж, те ще ви намерят и покажат как да правите пари в Avalon.
-Видяха, че Звярът я хвана и я хвърли в колата. Оттогава никой не я е виждал. Какво мислиш?
„Кошмар“, свих се суеверно, когато чух прякора „Звярът“.
- С нас ли си? Отказваш ли се? Момичетата се страхуват.
Разбира се, чух за Звяра. В него е съсредоточена най-мръсната, порочна и опасна част от нашия проклет град. Собственик на клуб. Това беше Звярът, който беше изпратен при длъжниците на Авалон, така се случи, че след това никой не ги видя. И онези, които оцеляха, тогава се страхуваха да се погледнат в огледалото.
Но имах остра нужда от пари и дори в подземния свят ще разпространявам реклама. Прехапах устни и поклатих глава. И честно казано, едва ли ще заинтересувам някого от Авалон. Особено Звяра. Косата ми е черна, очите ми са лешникови, а между веждите ми има бръчки. А там имат такива момичета ...
- Напразно! Да те чакам ли вече се стъмва — Алина погледна часовника си.-Побързай.
Тя е на среща с обещаващ мъж, така че поклатих глава.
- Бягай. Нищо няма да ми стане.
- Сигурна ли си? Внимавай… Както си и пеша...
- Сигурена съм ?
- Внимавай!.. Не ходи пешком , в автобуса е по-безопасно.
Тя изхвръкна от гримьорната, оставяйки след себе си миризмата на евтин ябълков парфюм.
Лесно й е да каже – откажи се.
Тя има майка и нов приятел, макар че не е богат, но със стабилна работа. Няма на кого да разчитам. Върнах се към бавните си мисли за това дали днес мога да се промъкна покрай стаята на втория си баща, без да ме забележат. Понякога успявах да прекарам нощта на работа, но днес ще дежури строга охрана и приятелите, при които можех да нощувам, свършиха. В краен случай мога да отидете на гарата. Защо изобщо трябва да напускам собствената си къща заради тази коза? Риторичен въпрос…
Прибрах рекламния реквизит в шкафа и уморено седнах на пейката. Пуснах телевизора: на екрана се появи възрастното лице на местен милиардер. Супер костюм, супер живот и абсолютна увереност в собственото му величие. Стиснах зъби и се обърнах. Как само мразя този човек - горещо и яростно ...
Мама каза, че той е баща ми.
Тя забременяла , когато била на осемнадесет. За онзи изрод, който я прецака, не беше трудно да завърти простовато момиче като нея , около пръста си.Той веднага я изостави.
Мама е сираче, нямаше на кого да се опре.. С голяма мъка се настани в тази квартира, родила ме и работи и до сега, където трябва. Още на двегодинки разбрах: ако искаш да ядеш, седи тихо и не безпокой майка си.
Баща ми беше на тридесет, имаше пари и семеен капитал, но нямаше желание да плаща издръжка. На тридесет и пет се ожени и имаше, както се изрази майка ми, „истинска“ дъщеря.
Тя не криеше баща си.
Веднъж тя го показа по телевизията и каза: "баща ти". На седем повярвах и се зарадвах. А на тринадесет се научих да сравнявам нещата. Мама имаше преуморени червени пръсти с подути стави, дълбоки бръчки, въпреки,че дори не беше на четиридесет години, грозна прическа „като момче“, така че косата й да не пречи. Мъжът, когото тя показа, се е вози в лимузина с охрана и е от знатен род от нашия град. Не мисля, че си струва да обяснявам повече. На петнайсет й се ядосах. Реших, че майка ми е малко луда от безпаричие и неприятности. Реално живеехме на дъното, но тук всеки оцелява както може.
Мислех си даже, че майка ми си фантазира, че уж в младостта си, докато очите й бяха хлътнали и гласът й беше звучен, може да й се случи нещо с такъв мъж. Много я обичах, но бях ядосана. На шестнадесет аз започнах да й крещя и да бягам от стаята, когато тя се опита да говори за моят „баща“. И когато станах на осемнайсет, тя беше отнесена от инфаркт. И дори когато се чувстваше зле и устните й посиняваха, тя пак ходеше на работа.
Вторият ми баща дойде, когато бях на четиринадесет. Пиян, отвратителен човек, който все се заяждаше с мен.След смъртта на майка - той най-накрая разцъфтя. Не обичах да се появявам вкъщи и нощувах където можех. Не изскочих от гнездото, не промених живота си, не постигнах това, за което мечтаех. Погребах майка си и останах тук на дъното. Дори стана по-лошо, отколкото беше.
Борих се да намеря тази работа и отчаяно спестявах, за да си позволя отделен кът. Апартаментът беше на майка ми, но вторият ми баща и пияните му приятели на практика ме избутваха.
През първите шест месеца всяка вечер плачех във възглавницата на майка ми, слушайки вечните "празници" в кухнята. Липсваше ми ужасно ... Защо ме остави сама? Тогава случайно видях по телевизията мъж, когото майка ми нарече мой баща и почти се задуших от черна омраза. Отравяйки кръвта, тя се концентрира в гърдите ми.Дали е истински баща или не, не знам, но ако казаното от майка ми е вярно, вината е изцяло негова. Той изостави и двете ни: майка и нелюбимата си, ненужна дъщеря. Оттогава не мога да го видя
. Пазачът почука на стената. Време е да се измъквам. Облякох си ветровката и излязох на влажната улица. Изтичах надолу по стълбите и тогава ме спря натякващ мъжки глас:
- Здравейте.
Спрях като вкопана.
Едър мъж излезе от огромния черен пикап, паркиран на паркинга на името на мениджъра. Не видях веднага лицата - вече беше тъмно. Препречвайки пътя ми, Звярът спря пред верандата.

Висок, с мощен широк гръден кош. За първи път го видях на живо. Прилепналата тениска изпъкнала върху развитите гръдни мускули, прилепнала към слабия корем. Тя беше толкова стегната, че се забелязваха зърната на мощните му гърди под тениската. Черни дънки, високи кожени ботуши… нахална визия. Имаше лице, достойно за прикритие. Чертите са остри, но привлекателни но и острие то на нож или пистолет могат да бъдат толкова красиви - опасна красота. Имаше високи, изразени скули, злобна уста и луд блясък в очите. Той е свикнал с да му е всичко позволено и уредено.. Руса, дълга до раменете коса. От една страна, пъхната зад ухото, на което висеше една обеца и блестеше . Черни дънки, високи кожени ботуши… нахална визия.
Така че гледайте сеира на тези, които няма от какво да се страхуват. Звярът знае: след мрака той е най-ужасното същество.
Отдръпнах се, докато гърбът ми не се удари във вратата. Ритнах я няколко пъти.
- Помогнете ми! - извиках и се обърнах към прозореца.
Охраната беше на място и отлично видя какво се случва. Но по дяволите, той не реагира! Погледна право през мен, сякаш бях нищо!
-Вашето име,Лили е?
- Влизай в колата.
Той тръгна нагоре по стълбите към мен. В ръката му се появи нож. Светлината на фенера падаше върху раменете му, покрити с черни татуировки. Сърцето се сви като залято с киселина. Знам къде ще ме завлече: на същото място, където сега е Вика. В Авалон.
„Не, не, не“, изкрещях, сядайки.
— Здравей, Лили — повтори той. - Изпратиха ме за теб. Можеш да дойдеш сама с мен и тогава ще бъдеш добро момиче. И добрите момичета свършват в леглото с брат ми. Или можеш да започнеш да се съпротивляваш, тогава ще станеш лошо момиче. И лошите момичета влизат в леглото с мен. Изборът е твой.
Мушнах се под парапета, скочих от верандата и хукнах да бягам.Не очакваше да се опитам да избягам.Отзад се разнесе изненадан смях.
За секунда се поколебах, избирайки посока: към хората към пътя или към алеята? Инстинктивно бях привлечена към хората: към светлината. Точно зад ъгъла има оживена улица, където кипи живот, магазините още не са затворени, но там няма да ми помогнат. По-скоро ще се спася в някоя тъмна уличка.Втурнах се натам и разбрах защо се смее: Звярът ме настигна за нула време.
„Колко бърз…“ той ме дръпна към себе си за косата и когато изкрещях, ме блъсна в стената с намерение да ме притисне.
Опрях ръце в гърдите му,които бяха като желязо-явно много тренира,бегло си помислих,преди да му изкрещя:
-Не пипай!.
Но мощното тяло, подобно на таран, лесно преодолява съпротивата. Звярът само се наклони. Миришеше на нещо пикантно. Сладък дъх премина по устните ми. Дишаше сякаш ме искаше. Но когато заговори, гласът му беше стоманен.
— Провокираш ли ме ?— дрезгаво каза той.
Звярът говореше по-тихо от обикновените хора. Бавно, сякаш знаеше цената на всяка дума. Сграбчи гърлото ми, покри устата ми с ръка и я стисна.
-Не се притеснявай, разбра ли? Кимнах, докато пръстите му смачкаха челюстта ми. Баща ти ни е длъжник. Затова ме изпратиха за теб. Млъкни и не се съпротивлявай.
Нямах време да кажа, че нямам баща.
На устните ми вече имаше лепкава лента, няколко кичура коса се бяха промъкнаха под нея и плътно залепнаха за устата ми. Той ме обърна и ме обви с ръце. Откъсна ме от земята като перце и ме хвърли на задната седалка на пикапа.
Претърколих се на една страна, потъвайки в седалката. Молещите ми очи не предизвикваха никакви емоции в Звяра.
- Лежи тихо - обърна се той зад волана и ме наметна с одеяло, което миришеше на нещо люто.
Извъртях се , но не можах да се отърва от одеялото. Безпомощно се огледах, не можех да дишам през устата, а миризмата на подправката ме гъделичкаше в носа. За какъв баща говореше? Изпитвах плаха надежда: може би ме е объркал с някой друг?
Пикапът потегли.
Ревът на двигателя, плюс Звяра пуснал силна музика - ме оглушиха, прилошаваше ми при всяка неравност. Сърцето ми биеше като лудо. Вместо да се тревожа за себе си, си помислих за Вик: случайно ли е, че бяхме отвлечени една след друга?
Колата спря и музиката спря. Дишах предпазливо, повдигайки глава - чаках Звяра да ме качи на рамото си и да ме отнесе до леговището.Вратата на пикапа се отвори... Силни ръце ме сграбчиха и право през вратата на сградата,пред която бяхме спряли.. Изглежда вече сме в клуба. Въздухът стана застоял, музиката тътнеше, но бързо заглъхна - пренесоха ме горе, далеч от залите. Не ме водеха ,а носеха и усещането не беше приятно. Започнах да рева от безсилие и страх.
- Донесох я.
Хвърлиха ме върху нещо меко — легло? Потрепнах и започнах да се гърча. Наоколо се чу мъжки смях. Като уплашена котка млъкнах и се сгуших в леглото, когато някой дръпна одеялото,с което бях завита от мен.
2 глава
Глава 2Светлината прониза очите ми.
Бях като оглушала. Огледах се бързо, като мишка в капан: хората наобиколили леглото и изучаваха плячката на Звяра,която се оказах - аз.Пропълзях до горната част на кревата, далеч от тях.
Звярът ме погледна безизразно.
Вляво от леглото, до прозореца, стоеше някаква много интересна двойка - мъж и жена. И двамата са на около четиридесет години. Тя приличаше на врана с драматична черна коса с дължина до раменете, орлов нос и дръпнати надолу очи. И той е избръснат, със сухо ,жилесто телосложение, и дваматаоблечени в кожени дрехи. Присъствието на жената беше малко успокояващо, въпреки че тя гледаше право през мен и с напълно студен поглед.
-Ще кажа на Стела да влезе- каза тя, поклащайки бедра, облечени с черни на цвят дънки, и излезе през вратата ,а аз останах сама с мъжете.
-Руслан ще бъде доволе-каза накрая този, който ме гледаше най-дълго.
Той застана от другата страна на леглото, сякаш това беше неговата спалня. Докато не проговори, мислех, че Руслан – съсобственик на клуба и брат на Звяра. Костюмът му е твърде скъп и изглежда уверен,но...
-Кажи на брат ми,че аз я донесох.
Мъжът ,който беше облечен по-стилно си тръгна. Звярът размени многозначително погледи с плешивия - сякаш водеха мислен диалог.
- Ще я пазиш и защитаваш.
Кого да защити - и най-важното, от какво? Мен ли? Когато плешивият мъж се накани да излиза,аз го проследих с погледа си, а после и към затворената врата. Не исках да поглеждам Звяра. Останахме само той и аз- сами.
Той се засмя, сякаш беше прочел мислите ми и каза:
— Приготви се за нашата вечер.
И също си тръгна, а аз се похлупих с лицето надолу във възглавницата, издишвайки напрежението си.. Лявата ми ръка трепереше силно. Насилих се да се изправя и да се огледам. Стаята беше просторна - по-голяма от целия ми апартамент. Изглежда като спалня, съчетана с всекидневна. Шикозно легло под черен балдахин, диван за гости, красива двуетажна маса от черно стъкло със сребрист кант ... На него стоеше порцеланов чайник, бяла чаша и чиния с няколко сладкиша. Те моментално грабнаха вниманието ми.Отдавна не съм яла, особено такива сладки неща.. Никога не сме имали пари. Големите кексчета в глазура с цветни пръски изглеждаха скъпи, вкусни - като от френска сладкарница. Сигурно са били изпечени тук, в Авалон… Господи, как ухаеха — така вкусно, пълни с живот.Станах и се загледах във вратата, но зад нея беше тихо. Изправх се и, грабнах кексче и след това внимателно натиснах дръжката на вратата. Заключена. Отхапа от едната, а другата увих в салфетка и я скрих под сатенената покривка.В чайника имаше горещ чай - наскоро го бяха донесли. Не пипнах чая, но реших да изям тортата. Просто не можех да спра - вкусът беше невероятен. Отидох до прозореца и разбрах къде се намирам.Авалон.
Прозорците гледаха към задния двор. Навсякъде имаше неонови надписи с името на клуба. Пурпурен, лилав неон светеше в тъмното. Дръпнах се и разтресох прозореца, възнамерявайки
да изляза и да избягам, но се отвори само процеп за вентилация отгоре.
„По дяволите“, промърморих, задавяйки се с кексчето си.
Въздухът от вън навлезе в помещението , твърде чист за града. "Авалон" беше в покрайнините му.Зад клуба започваха хълмовете, обрасли с гора. Септември беше в разгара си: хрускаше под краката-с ароматни листа, димяха огньове. Във въздуха, като невидим воал, се разстила есенният хлад. По дърветата примигваха светлини. Ако бях избягала, щяха да ме намерят в гората само с кучета, но колкото и да се опитвах да разклатя крилото, нищо не се получаваше, само вдигах излишно шум..
Изведнъж в ключалката се завъртя ключ и тя се отвори със замах. Едва успях да отскоча от перваза на прозореца.В стаята влезе висока жена. Странно лице, боядисана руса коса. Беше на около тридесет и пет години, но толкова повехнала, сякаш беше минала през войната. С големи гърди - размер пет, не по-малко, но с кльощави бедра. Беше облечена в бежова рокля-калъф. Тя скръсти ръце с дълги, остри, червени нокти на гърдите си и ме погледна с опустошителен поглед.
— Аз съм вашият стилист — каза тя рязко.
— Моят стилист?- Уплаших се, като си спомних слуховете за отвлечените момичета. Ще бъда ли облечена в бикини и ще ме карат ли да танцувам около пилон? Сърцето ми прескочи един удар. Свих рамене, преструвайки се, че ми е все тая .
-Да-, потвърди тя, че съм чула правилно. -Изпратиха ме да ти взема дрехи за излизане вечерта.
Същата Стела? Не посмях да я попитам за името.
- Трябва ли? Не мога ли да остана тук?
-Страхувам се, че ще останеш дълго,тук- тя стисна твърдо устни и ме заобиколи.
Обръщайки се, гледах с досада как тя подрежда дрехи и бельо на леглото.
-Мръдни се, краво- добави тя. - имаш само пет минути да се облечеш. Сега ще дойдат при теб гримьор и фризьор ... - тя ми хвърли неприятен поглед и разбрах,че не ме харесваше . -Ако няма време, ще си отидетш, както си.След час трябва да си в долната зала, иначе Руслан ще ми откъсне главата ... Приготвих две рокли, избери,която искаш.
Тя дори не се обърна с гръб, а стоеше със скръстени ръце. Тя предложи да се преоблека. На китката на лявата ръка на Стела забелязах или татуировка илинякакъв белег, и се намръщих, опитвайки се да видя по-ясно. Вече си личеше,че е от изгаряне ...
— Какво зяпаш? — изръмжа тя.
-Н-нищо“, измърморих аз, обезкуражена от агресивния отговор.
- Побързай!
Гледах нещата без интерес.Черната рокля, лъскава, беше тясна, като ръкавица. И стилът й е такъв. Дръпнах плата – разтегля се.. Представям си колко плътно ще приляга на кльощавата ми фигура. Отдавна съм като скелет. Роклите не ми харесаха. Твърде смели и откровени.
- Защо е това? — попитах плахо.
-Собственикът не ми обяснява желанията си, а аз си върша работата. Облечи се. Ако не, ще извикам Равил, ще те преоблечем насила.
-Добре…- измърморих.
С досада хвърлих дънките и дръпнах "ръкава" върху себе си. Оказа се,че е вярно. Материята е стегната, но разтеглива като втора кожа. Гърдите ми бяха сплеснати, а костите на бедрата стърчаха. Аз не съм Монро и мисля, че едно момиче не бива да показва прекалено от себе си.
— Не — това също не се хареса на Стела. –сваляй я и да видим другата...
С облекчение съблякох тоалета - някак неприятно ми беше, синтетичен. Втората рокля също е черна и прилепнала, но от дантела. Тя пък не ми хареса, че прозираше.
— Сложи малко бельо отдолу — нареди жената , потропвайки раздразнено с петата си.
Тя насочи пръсти по посока на леглото. Имаше някакви чанти и пакети, в началото дори не разбрах какво да правя с тях. Жената щракна отново с показалецът и палецът и помогна да се разопаковат. Гащички и сутиен от гладка бежова материя, нюансът е съобразен с кожата. Целта на това бельо не е да изпъква, а да създава илюзията, че съм гола отдолу. Роклята беше съчетана с черни чорапи с червен ластик. Курвенско според мен?Настроението ми моментално се влоши.Определено тя не ме харесваше. Имаше аурата на уверена жена, но се държеше така, сякаш щеше да излети, ако „собственикът“ не хареса резултата от нейната работа. Облякох бельо, мислейки си, че може да има камери за наблюдение и аз така смело гърдите си на показ.
— Мога ли без чорапи?
- С чорапи.- какви само глупости. Прехапах устната си толкова силно, че почти я нараних. Сърцето ми биеше бързо и се тласкаше толкова силно в гърдите ми, сякаш Руслан вече късаше черната дантела ... Но какво общо има Руслан с това? Аз се съпротивлявах,значи не съм отредена за него тази нощ...
— Да повторя ли за Равил?
Покорно нахлузих чорапите , без да знам до къде. . Облякох дрехата, закопчах я, като си поиграх с копчето около врата си и седнха на ръба на леглото.
— Така е по-добре — ухили се Стела и извика. - Момичета!
Тя бързо излезе в коридора, каза нещо - там ли стоят и чакат? Млада жена от азиатски произход се втурна в стаята и бързо започна да налага грим върху лицето и шията ми.
-Седни така- изгука тя тихо и ме настани по-близо до прозореца. – Вечерен макиаж? За кого?
Въпросът не беше отправен към мен.
-За Руслан, нощен- кимна жената. - и по живо.
Ръцете на азиатката пърхаха като пеперуди, всяко докосване на хладните ръце беше безтегловно. Тя бързо ме изрисува. Обърнах се към огледалото и замръзнах. Кожата е станала безупречна, очите са гримирани с преобладаване на тъмни нюанси.
Гримьорката искаше да попита още нещо, но Стела така я уплаши че избяга. Нейното място беше заето от фризьорка.
- Вечерен стайлинг. За Руслан.
Те я слушаха и се отнасяха към нея с повишено внимание. Направи ми впечатление, че не е стилист, а по-скоро сводница. Бях облечена като кукла, според вкуса на клиента. В мен се промъкна подозрението , че тази жена се занимава с подготовката на секс робини за среща с клиент. Може би е приготвила така и Вика. Исках да попитам - за нея, но не директно разбира се, - гримьорката и фризьорката-дали са сресали и боядисали друго отвлечено момиче ... Но с тази лисица дори беше страшно да си отворям устата - само ще ме заплаши с Равил. Останалите служители изглеждаха уплашени, сякаш самите те бяха застрашени да се окажат на мястото на тези, които приготвят,ако малко дори се заинтересуват от нещо в повече..
Имах красива прическа. Стела се разхождаше, гледаше ме половин минута, сякаш се опитваше да отгатне дали външният ми вид ще подхожда на Руслан.
- Аня! — внезапно извика тя. - Ела тук бързо! Лицето й прекалено се откроява –блести!
Азиатка бързо влетя в стаята свила глава в раменете си.
- Глупачкее!- Стела изръмжа.
Аня само се усмихна любезно. Тя послушно приготви пудра и започна да попива челото ми с нея. Стела отстъпи назад, опитвайки се да оцени общата гледка. Накрая тя се засмя одобрително.
— Ще се обадя на Равил — реши тя. Той ще те отведе.Тихо изстинах от страх.
Стела щракна с топката отвътре на вратата и леко я отвори:
- Равил... Готова е.
Аня си опаковаше нещата. Тя носеше същият знак на китката си като кучката-сводница.
- Какво е това? - измърморих аз.
Тя ме погледна учудено.
— Марката на роб — тихо обясни тя. -Руслан маркира имущество си така-, прошепна тя, притискайки палитра със сенки до гърдите си, преди да си тръгне. Не се страхувай, ти си специална. Отиваш във ВИП секцията.
Стела се върна с плешивият мъж, когото вече бях видяла, когато Звярът ме домъкна.
-Време е-, каза тя и сложи черни сандали с удивително високи токчета пред мен. – Обувай!
Когато ги обух и се изправих, тя ме напръска със сладък парфюм.
— Успех — кимна Стела към вратата. -Равил е твоят бодигард, не си и помисляй да бягаш от него… Или ще те разкъсат кучетата или..., но когато те хванат, ще те накажат. Напред.
Равил ме хвана за лакътя и ме поведе към страната на завесата. Зад нея имаше врата, която не бях забелязала преди. По стените светеха слабо лампи, а надолу водеше вита стълба и сякаш водеше право към залата. Стълбите и стените вибрираха леко от нисък бас.
Започнахме да се спускаме. Хромираният парапет издаваше лек шум под дланта ми.
-Не се страхувай-каза Равил, забелязвайки, че колкото по-ниско слизам, толкова по-бавно вървя, и пръстите ми се свиха до белота.
Отворих вратата и се потопих в клубния живот. Тълпа танцуваше в тъмносинята зала, от време на време по нея се плъзгаше синкав лъч и хората вдигаха ръце. Музиката гърмеше, вибрираше и разтърсваше пода, танцуваше в тялото, сякаш го кандардисваше: хайде и ти танцувай !Носеше се силна миризма на парфюм, пот и цигари. Светът на бушуващия клуб ме накара буквално да застана вцепенена на едно място. Не съм свикнала. От двете страни на вратата стояха два амбала. Един от тях докосна рамото на Равил, означавайки: „Следвайте ме“.
Равил ме поведе през тълпата.
Клубният живот ме смая, но и някак си-премахна страха. Тук има толкова много хора, със сигурност нищо лошо няма да ми се случи ... Нали?
Той ме заведе до една самостоятелна стая. И когато посегна към вратата, на ръката му забелязах подобен знак на роб, макар и малко по-различен. Уловил погледа ми, той се ухили и около очите му се появиха лъчи на старчески бръчки. Не каза нищо.
-Влез- вратата се отвори пред мен, разкривайки вътрешността на стаята.
Скромна, дори бих казал, погребална атмосфера.Стени в черна коприна. В центъра на стаята има ниска маса, заобиколена от черни дивани. Скромна, дори бих казал, погребална атмосфера.Стени в черна коприна. В центъра на стаята има ниска маса, заобиколена от черни дивани. Няколко мъже… Но от всички присъстващи само Звяра ми беше познат. Е, поне едно познато лице.
Руслан се беше настанил на дивана. Веднага разбрах, че е той - другите стояха. Дори Звяра. Руслан се обърна, когато влязох и спрях на прага. Косата му е черна, а носът е леко орлов. Едър колкото брат си, само че вместо тениска и дънки, беше облечен в приличен костюм.
– Ела при мен, Лилия – протегна ръка той, като ме покани да седна до него.
Но аз не помръднах.Не ме е страх от този мъж. И не това ми направи впечатление. Ами мъжът, когото видях в дъното на стаята.
Какво става тук, мамка му?
Баща ми стоеше до далечната стена.Баща.Той се обърна и ме погледна. Треперех, забила нокти в дланите си, а той пушеше равнодушно, сякаш не се вълнуваше ни най-малко от срещата с мен. Почти същият като на екрана на телевизора, само по-нисък. Набит, в черен моден костюм и прическа като в стари холивудски филми.Дори не каза здравей. Изглеждаше, че в най-добрия случай съм някаква сервитьорка. Той пое дим от лулата си , после го издиша във вид на синкаво петно и заприлича още повече на гангстер.
– Лилия, седни – Равил ме поведе за ръка към дивана.
С удоволствие седнах. Очите ми бяха влажни, краката ми не можеха да ме държат, така че се свлякох върху скърцащата кожена тапицерия. Гледката на този човек ме порази.
— Да обсъдим ситуацията — предложи Руслан.
Човекът, когото майка ми наричаше баща, гледаше безразлично как Звярът седна до мен. Бях притисната между тях. Седнахме срещу него, трима в редица. Руслан със сурово лице, аз със сведени очи между тях в моята фриволна рокля и Звяра, излъчващ чувство за превъзходство.
- Защо доведоха момичето? – попита той накрая.
- Да ви напомня за условията на сделката.
- Спомням си ги.
- Но ми се струва – че не - Руслан му побутна чаша и я напълни с гъста зеленикава течност. Силна миризма на алкохол удари носа ми. - Взехте милиони от нас и надеждни хора казват, че сте ги инвестирали добре, но ще ги върнете ли?
-Измамил ли съм те някога, Руслан?
- Не. Разбира се, че не. Но казват, че най-малката ви дъщеря Корина е отишла да учи в Лондон. И вие търсите хубава къща в чужбина, нали?
- не вярвай на всички слухове.. Няма да закривам бизнеса тук и ще върна всичко навреме.
- Не се съмнявам - Руслан пръв изпи чашата си и премести втората към събеседника. Остават ти тридесет дни. Пийни с мен.
На лицето на бизнесмена се изписа скрито отвращение. Мислех, че ще откаже, но въпреки всичко „баща ми“ се приближи , усмихна се измамно, учтиво и излока порцията си.
— За сделката!
Руслан го гледаше без усмивка.
-Тридесет дни по-късно дъщеря ти ще бъде жигосна, ако не върнеш парите. Целият град ще знае, че дъщеря ти е моя робиня.
-Вярно ли е?- погледнах нагоре за да видя баща си... Ако все пак това не е лъжа и не е трик за хвърляне на прах в очите на кредиторите. Исках да погледна този, който напусна майка ми и мен.Той не ми обърна внимание, колкото и да се опитвах да го привлеча, той гледаше само Руслан. Изтръпнах от гняв. Какви милиони, за какво говори, когато дори не плащаше издръжка, и не ни и подхвърли парче хляб, когато майка ми и аз почти умряхме от глад? Тези милиони за мен са смешни! Когато по-малката ми сестра - Корина - както каза Руслан, учи в Лондон, а аз живеех и работех в бедните квартали.Копеле.Те дръннаха чаши, „бащата“ се пошегува, Руслан вдигна тост за сътрудничество и аз сведох очи. Омразата бръмчаше в ушите ми. Забелязах, че освен тях двамата, никой не участва в диалога. От страна на бизнесмена само имаше защита.. Равил застана зад Звяра, а самият той...Забелязах, че чисти под ноктите си с нож и ме гледа.Той се усмихна някак си недобро, когато улови погледа ми.
-Лили ще получи моята марка-, каза той тихо, сякаш само на мен, но другите млъкнаха и се обърнаха към него.
Той хвана ръката ми и целуна показалеца ми. После, сякаш искаше да го отхапе, прокара копринените си устни по него, поемайки го целия в устата си. С вик дръпнах ръката си от него като от муцуната на тигър.Сърцето ми биеше в гърдите като лудо. Сякаш наистина докоснах хищник през решетките.
- Успокой брат си! Звярът се засмя, блесна с бели и големи зъби.
-Не ни казвай какво да правим-, посъветва го Руслан. Правим каквото искаме. Ако не успеш за тридесет дни, ще я заклеймим заедно, разбира ли?
- По-добре, отколкото си мислите.
Той остави чашата си на масата и тръгна към изхода. Охранителите се втурнаха след него. Братята останаха във ВИП ложата, техните роби и аз... Все още не съм робиня. Чао. Едва сдържайки сълзите си, изтрих олигавения си пръст със салфетка. Татко няма да плати. Никога и абсолютно. Може да ме е споменал по една причина - да ме вкара в играта, за да притъпя бдителността на собствениците на Авалон, и по дяволите -ще го кажа на глас.
Тридесет дни. Имам тридесет дни, за да се махна оттук.
-Господарю, какво да правя с момичето, което доведе вчера? — попита Равел.
Звярът се обърна объркано.
— Какво момиче?
-Блондинката, която взехте в девети квартал.
А ааа, тази…“- той се отпусна и посегна за чашата , хвърли няколко зърна грозде от кошницата с плодове в устата си. - Нямам идея. Обърках я с Лили. Казаха ми, че ще работи там. На задника, който ме подведе, ще му отрежа носа.
— Е, какво да правя с нея?
- Не знам... Ще я погледна по-късно.
Ставаше въпрос за Вики! Може би ще можем да се видим? Звярът отново улови погледа ми и се усмихна.
-Ще я жигосам- каза той на брат си. - Тя избяга от мен.
- Той ми е длъжен, на мен - не на теб -напомни му сдържано Руслан.-Добре, ще решим по-късно… Има време-, почеса той уморено челото си и въздъхна. - Заведи я горе.
-Вземете я-, подхвърли Звярът.-Ще дойда по-късно!
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Когато вратата се затвори с трясък, паднах на леглото в отчаяние.
Стиснах юмруци, докато останаха кървави следи: пред очите ми беше лъсналото от пот лице на баща ми, а шегите му бяха в ушите ми. И сестра ми... Корина. Добре, разбира се. "Истинската" дъщеря.
Мамо, ти беше права!
Лежах и се задавях от сълзи, а пред очите ми изплуваха образи от миналия ми живот. Как викам на майка ми най-накрая да млъкне и да спре да нарича непознатия богаташ от телевизията- баща ми. Дори в училище, където всички бяха приблизително на едно ниво, се смееха на ботушите ми, които се разпадаха в движение. Бяхме бедни дори по стандартите на същия мошеник. В първи клас ни дадоха цял портокал в кафенето и аз шокирах всички, когато се опитах да го изям с кората. Подигравките на съучениците ме доведоха до истерия и разказах всичко на майка ми, когато дойде да ме вземе след час. С лице на сомнамбул тя слушаше учителя. Вече имаше кръгове под очите и синкави устни и винаги беше сдържана, доколкото я помня. Мисля, че вече беше болна. Тя не каза нищо, но на другия ден донесе един портокал и ми показа как се обелва. Оттогава тя се опитваше да купи нещо допълнително, когато можеше ...
И неговото грозно лице...
Скърцах със зъби от омраза.
Мама не беше луда и не лъжеше. Това животно наистина е баща ми. Няма да плаща, но какво е намислил тогава? Защо се получи този фарс?
Седнах, оставяйки мокро петно върху възглавницата от сълзите си.
Аз слушах гласът на Равил,който млъкна зад вратата.
Не съм яла нищо друго освен парчето торта. Все още имам второто кексче.
Ужасно ми се яде.Извадих го изпод възглавницата и разгънах салфетката. Малко смачкано, но нищо. Отхапах го .Така ми се искаше ми майка ми да е наоколо.

Чудя се дали вторият ми баща забеляза, че не съм се прибралa? Няма да отиде в полицията, това е сигурно. Като цяло го дразнех - особено след смъртта на майка ми и той ме използваше изключително като слуга, когато трябваше да се отиде до магазина, да измия чиниите или да почистя бъркотията след пияните му приятели ... мисля че той беше хвърлил око на апартамента на майка ми и аз наистина му се пречках за да го приватизира.. Той ме тормозеше по всякакъв начин..
Ключът внезапно изскърца в ключалката и аз изпуснах кексчето и то се разпръсна по пода. Клекнах, събирайки следи от сладкото престъпление, не можах да устоя - сложих трохите в устата си. Твърде вкусно за изхвърляне. Не изхвърлям храна...
Когато вратата се отвори, запълзях на четири крака, събирайки пръските. И дори този, който се появи на прага, не ме накара да спра. Пуснах последната троха в устата си, вдигайки поглед към Звяра.
- Гладна ли си? — попита той тихо.
Той се усмихна така , сякаш си мислеше за нещо неприлично.
Гледах го така, сякаш беше враг номер едно заедно с баща ми, и втория ми баща, но Звярът не се трогна. Той само продължи да се смее..
— Донеси вечеря — каза той на Равил.
Стъпките зад вратата затихнаха.Звярът се облегна на рамката на вратата и ме наблюдаваше. Студеният поглед, в който прескачаха искри, приличаше на поглед на хищник: любопитство и някаква жалост към бъдещата плячка.Погледнах го с вид на животно в капан.
Защо дойде? Само за да види, че съм гладна и нервна? Доколкото разбирам, те няма да ме докоснат тридесет дни - такъв период беше даден на моя „баща“, но ако съм разбрала правилно.
Десет минути по-късно плешивият Равил се появи в стаята с чинии в двете си ръце.
През цялото това време Звярът ме гледаше непрестанно, мълчеше и прокарваше върха на острието на ножът си си под ноктите.
Подушвайки миризмата на добре изпечена пържола и салата, напълно забравих за това. Месото- дебело, меко, изпускащо сок - беше просто умопомрачително!
-Господине… Мога ли да си тръгна? Жена ми ме чака...

- Ще бъда тук за още половин час. Тогава се върни.
Бяхме сами .Звярът ме гледаше как ям лакомо, натъпках устата си, сякаш тази пържола беше най-доброто нещо, което някога съм яла. Не е далеч от истината: пържола и този кекс.
— Татко ти не те разглезил твърде много, нали?
Погледнах го и замълчах - нахрани ме, мамка му, но е и неприлично да говориш с пълна уста.
И му нямах доверие.Все още не се знае какво ще поиска за тази храна.
Измъчвах се от въпроса: виждат, че съм просякиня , за разлика от Корина. Защо им е тази сделка, очевидно е, че баща ми не се нуждае от мен. И откъде са разбрали или , сам им е казал?
-Харесвам те, Лили.
-Няма да спя с теб-, измърморих с пълна уста, осъзнавайки накъде отива.
Той не се ядоса.
- Всички казват така.
Сведох очи, неспособна да издържа погледа му. Ирисът на Звяра беше прозрачен, синьо-сив и напълно чист. Нито капка съмнение или нетърпение. Повече нищо не казах..

- Искаш ли да видиш приятелката си? Тя ще ти каже какви са правилата в Авалон.
— С Вика? Искам...
Във въздуха висеше недовършен въпрос. Страхувах се, че за всяка изпълнена молба Звярът ще поиска нещо. Като в жестоките приказки, които четях като дете, където на всяка крачка героите бяха приветствани с възмездие за неразумните си желания.
-Толкова си сладка, когато се страхуваш, Лили-, той отново се усмихна неприлично и ми подаде ръката си. - Свърши ли?

Видя, че съм изпразнила чиниите.
Твърде бързо, за да изглежда прилично, но за първи път от много дни се почувствах приятно нахранена и това проклето чувство притъпяваше чувството за опасност. Сякаш шепнеше: знаеш ли, той не е толкова лош човек, погледни го по-отблизо, няма да останеш никога гладна ...
Но все още имах мозък: не повярвах на Звяра и не приех подадената му ръка. Сега не изглеждаше толкова страшен, както в уличката. Но изпъкналите мускули и злобната усмивка си свършиха работата.
— Равил — извика той.


Мислех, че бодигардът – роб още не се е върнал, но той влезе веднага щом господарят му отвори уста.
- Заведи я при приятелката й.
Той кимна към изхода: каза- Да вървим- и на стълбите ме хвана за лакътя.
Обърнах се: Звярът ни последва, но тръгна в другата посока.

Стъпало- предупреди ме Равил и аз спрях да кърша врата си назад и погледнах в краката си.
Изглежда, че сме на втория или третия етаж. Обстановката е луксозна. Наоколо червена коприна, огледала. Беше тихо, музиката от залите не достигаше до тук. Но веднага щом слязохме надолу, усетих вибрации. Хвърлих небрежен поглед към едно от огледалата и потръпнах: забравих, че нося грим. Не съм свикнал да бъда толкова интересна.. Косата ми вече беше разрошена, но гримът не беше потекъл, въпреки че ревах ... Вероятно в Авалон често плачат и много добре знаят как да се прави тук макиаж.
Колкото по-надолу слизахме, толкова по-силна ставаше музиката.
Веднага щом влязохме в тълпата, Равил ме издърпа пред себе си и ме поведе напред, избутвайки хората настрани. Правеха път достатъчно бързо.
Много исках да се видя с Вики.
Тя беше отвлечена ден-два преди мен. Надявах се да е добре.
Равил ме изведе от залата към сервизните помещения. Той ме накара да минем по страничен коридор, охраняван от двама амбала. От време на време оттам се чуваха изблици на женски смях и цвилене.
Равил бутна една от вратите и спря:
-Можем ли да влезем?.
Замръзнах на прага. Беше съблекалня, пълна с полуголи момичета. Всички млъкнаха и се втренчиха в нас. Очите им се плъзнаха по мен, мълчаливо питайки - нова? - изглежда гледат на мен като като съперница и състезателка, но без предизвикателство. Приглушена светлина. Кръгли огледала с изтъркани рамки. Шик и бедност на едно място.. Миришеше на парфюм и пудра.
-Не се притеснявайте, влезте-, повтори Равил, затръшна вратата зад себе си, но остана на прага.

И аз внимателно и леко ядосана, като котка, стъпила на мръсен под, минах през съблекалнята, покрай множеството жени от жени, облечени в пух и пера,блестящи от маниста и паети. Накрая стигнах до дивана близо до далечната стена.Вика, слаба, крехка фигура, лежеше в поза на зародиш, покрита с пухкаво одеяло от бяла вълна. Потръпна от страх, забелязвайки, че някой се приближава и я зяпа. Тя примигна неразбиращо и изобщо не ме позна.
- Вика... Аз съм Лидия.Лили!
Очите й се разшириха и тя прошепна името ми.
- Добре ли си?
Тя наметна пухено наметало върху кльощавите си рамене и седна. Беше облечена с нещо като полупрозрачна комбинация. Никога преди не беше носила това. А в това,което аз бях облечена -тя дори не ме позна. Русата, рядка коса е разчорлена. Има тънки и невероятно секси момичета, но когато погледнете Викуся, просто..ще извърнете недоволно поглед..
-Лили, не мога да повярвам!..
Отпуснах се на дивана и се прегърнахме. Тя избухна в плач, аз също имах сълзи в очите, но ми беше писнало да плача. Момичетата ни зяпаха, но бързо се върнаха към работата си: гримиране, обличане за предстоящият си номер.Съдейки по тоалетите, които си бяха направо неприлични,ясно е че съблазнават публиката.
- Какво ти се е случило?
Прошепнахме си. Равил стоеше далеч, думите потънаха в шум и смях.
-Звярът ме отвлече...-прошепна тя в ухото ми през горещи сълзи. – Сбъркал ме е стеб и ме държа в спалнята си, а когато разбра че е сгрешил-ме хвърлиха тук ...
- Направиха ли ти нещо?
- Все още не…
Това прозвуча трагично и уморено. Вика са я скрили от вниманието на другите в охраняваната съблекалня на жените, за да не я запомнят и да я изпратят да говори. Само че временно. Звярът, когато почти не я помнеше, обеща да я оцени и да реши какво да прави с нея. Вярно,отвлечена е пограшно...но няма да я пуснат повече.
Огледах се, прегръщайки Вика.
Момичета в лъскави бикини, с едва покрити в пайети сякаш направо върху кожата зърна, се събраха на изхода, който не бях забелязвал досега - или изхода към сцената, или към коридора, който щеше да ги отведе до дясната зала.
Красавица, облечена като Клеопатра, явно от друга стая, седна пред огледалото и запали тънка цигара, гледайки ни. Момичето беше безумно красиво: високи скули, плътни устни с идеални форми,толкова сочни, че загатнаха за едно нещо. Тялото и лицето са плътно покрити с нещо златисто-бронзово. Тя изглеждаше възможно най-екзотично.
Когато срещнах погледа й, той ме прониза до петите.. Имаше котешки очи: интелигентни и спокойни. Протегна се и на тънката й китка видях робският белег, но не можах да разбера чия е – на Руслан или Звяра.
Забелязвайки, че дивата ни гледа, Вика тъжно поклати глава.
Момичето се приближи, поклащайки стройните си бедра. Токчетата й бяха петнадесет инча.- --Казвам се Алина. Клеопатра предложи цигара, но аз поклатих глава. Вика неумело запали цигара от пламъчето,което й предложиха..
- Нова ли си?
Без да поиска разрешение, тя безсрамно седна между нас. Вече не обръщаше внимание на Вика и последната се успокои, а красивите очи на непознатата бяха обърнати към мен. Тя се държеше така, сякаш беше най-значимата в този бардак. Нагло хвана ръката ми и я обърна с дланта надолу, но дори мускул на лицето й не потрепна, когато не видя робски знак.
Отдръпнах ръката си. За тази грубост ми идваше да й издера очите..
Алина сценично име ли е?
Тя се усмихна загадъчно с пищните си устни и грациозно се изправи.
Тя се надяваше да види белег,подобен на нейният-прошепна Вика, когато момичето се върна на мястото си. -Не спори с нея и не се опитвайте да я нараняваш и с думи… Тя е тук…
Вика нямаше време да довърши. На рамото ми легна ръката на Равил и аз скочих, потискайки с мъка уплахата си.

-Лили…-Равил застана отзад.- Време е да се връщаме. Срещна с е се с приятелката си..
С Вика се спогледахме като уплашени котенца.

— Тя може ли да дойде с нас? Прегърнах я силно за раменете. - Ще остана един месец, а спалнята е просторна ...
-Звярът още не я е погледнал,за да реши какво да я прави.
-Моля те…-умолявах го...
-Не, да тръгваме, Лили- каза Равил учтиво, но непреклонно. Чудя се как се оказа тук?
Спорът беше прекъснат от самия Звяр, който се появи на прага на съблекалнята.
Момичетата утихнаха, Вика отново се сгуши на дивана на топка. Тя започна да трепери. Прегърнах я в отговор, опитвайки се да я ободря, но тя се втренчи в пода като преследвано живиотинче. От думите му зависеше какво щеше да се случи с нея.
Можеше да я пусне или да я остави тук. Вика е дребна риба, няма кой да се застъпи за нея. Както и за мен. Животното тръгна към нас. При приближаването му Алена стана, прихващайки погледът му, но той гледаше към нас.
Сянката му падна върху мен. Звярът не се усмихна. Алена стоеше тревожно отзад.
- Ставай.
Вика се надигна, но преди той да успее да го повтори, тя вдиша дълбоко и се изправи на треперещи крака. Изглеждаше жалко: слаба и некрасива, ъгловата,изкривена, сякаш е боледувала от рахит като дете. На фона на момичетата от съблекалнята тя беше плашеща, въпреки младостта си. Но Звярът я прегледа като кобила — дори я принуди да отвори устата си.
Не напускаш Авалон просто така.
Да я пуснеш означава да признаеш грешка, Звярът няма да позволи това. Можеше да използва младото момиче в своя полза. Но лицето му беше недоволно: той не харесваше Вика.
– И теб ли родителите ти не са те хранили?
Вика подсмръкна и тихо заплака, свивайки устни до бяло.
- Можеш ли да танцуваш?
Тя поклати глава.
- Какво можеш да направиш? Какво си учила? Знаеш ли езици?
Тя поклати глава и преглътна горчиво.
- Имала ли си гадже? Или си момиче?
През стиснатите й устни се изтръгна слаб стон.
-Нямаше гадже!- ядосах се.
- Да? — попита той замислено и внезапно хвана Вика за брадичката.
Той стисна силно, принуждавайки го да го погледне в очите.
- Това вярно ли е ? - гласът прозвуча заинтересовано и спокойно, почти измърка, но пръстите натиснаха толкова силно, че Вика изстена жално.
Тя ще има синини след това...
— Кирил... — прозвуча нежно гласът на Алина.
Тя протегна ръка, но той изръмжа - добре, че не я ухапа.
— Отивай на сцената!

Тя дръпна пръстите си от рамото му и, тракайки с токчетата, излезе през вратата.

- Ти си безполезна!- Звярът се ядоса, но поне я пусна. - Нямаш външен вид, истерична, не можеш да работиш. Само едно усложнение.-
Тя нямаше време да учи-, защитих я аз. -Тя е само на осемнадесет... Вика искаше да стане медицинска сестра, по цял ден се готвеше...

— Ти разбираш ли от медицина?- попита той.
- Малко, подготвях се ...
Той се замисли и каза на Равил:
— Кажи на Стела да я заведе долу. Нека Ирина се погрижи за това. Тя каза, че има нужда от
помощ на ринга. Ако не работи, ще я хвърля по дяволите в задния двор! — изръмжа той. – Да храни кучетата!
Той си тръгна, а ние с Вика въздъхнахме с облекчение.
-Да тръгваме- Равил ме хвана здраво за ръката.
- Аз ще те намеря!- Прибързано обещах, когато бяхме принудени да разделим прегръдката си. - Не се притеснявай, ще се срещнем отново, Вика!
Излязох в коридора, без да поглеждам назад. Избърсах леко очи. Е, кактото и да се окаже, няма да я изпратят на полюса, което за сега е добре ...
Равил ме поведе обратно по същия път – през коридора.
Но когато стигнах там, онемях. Алина излезе на сцената и дори аз, момичето, не успях да отместя поглед. Алина беше професионална танцьорка. Не е самоука като онези момичета с пайети... Чудя се как е получила клеймото?
В проблясъци от златна светлина, които я отделяха от тъмнината, от екзотично момиче, тя се превърна в зашеметяващо извънземна. Сценичен костюм, прическа, грим - всичко прави страхотно впечатление. Златната пудра по тялото й блестеше на светлината на сцената. Гъвкави движения на ръце с нокти, мистериозно лице, което прилича на маска с черни дупки-очи и ярко алена уста. Тялото се изви в еротичен танц, музиката обгърна публиката. Тялото й извършваше такива грациозни движения , като на змия -използвана за очарование на други влечуги. Мъжете, които ревяха и се качиха на сцената за други номера, също гледаха танца на Алина като каменни статуи.
Беше невъзможно да откъсна очи от тази гледка.
Музиката изведнъж прекъсна.
Алина постепенно забави движенията си и спря, отпускайки ръце. Тя стоеше като на пазар за
роби и гледаше към залата. Мъжете като че ли изведнъж оживяха. Първоначално не разбрах какво има, но тогава предположих: след такъв номер тя не може просто да си тръгне. Алена изчакваше завесата да се спусне.
Сцената завърши с факта, че един от пияните зрители реши, че „стоката е във витрината“ и се качи на сцената, последван от още няколко.Алина не се страхуваше.
Обърнах глава и разбрах защо: сцената беше охранявана, един от пазачите се втурна към нея и разтворил ръце като гусак, който пази потомство,застана плътно пред нея.
-И аз можех да правя това…- долетя отзад. Стела стоеше там, облегната на една страна и гледаше замислено към подиума. - ... Е, добре.
Гърдите на петия размер, тесните бедра - и като цяло фигурата на стриптизьорка, станаха ясни. Тя танцувала еротични танци, но с течение на времето беше повишена - или това е понижение? ..
- О, ти искам да си -моя! Равел, виж.
Какво, по дяволите, се случваше на сцената. Зачервени от алкохол и танци, мъжете се качиха на сцената, а гардът сам не успя да се справи. Алена, под прикритието му, се опита да си тръгне, но пиян тип с телосложение на културист й препречи пътя. Той я сграбчи за бедрата,както пищеше и риташе- вдигна я над главата си и я метна през рамото си, възнамерявайки да скочи в залата с плячка.
— Защо не им помогнеш? – попитах Равел.
Той, подобно на Стела, гледаше това с нескрито удоволствие.
— Защото съм твоя бодигард и задачата ми е да пазя само тебе.
-Алина има своя собствен- добави Стела. –Обаче той е глупак и ще си го получи днес.
Културистът беше блокиран от Звяра.
Не разбрах откъде дойде или беше повикан. Юмрукът се блъсна в носа на похитителя, счупи преградата на носът му а може би и костта - ударът беше твърде агресивен и смазващ. Алина рухна с него, но бързо скочи и изтича през вратата.
Тя е момичето на Звяра- обясни Стела. -По-добре не я докосвайте.

Глава 4-Спектакълът приключи-, хвана ме за рамото Равил. - Да тръгваме.
Стела и аз се разделихме, всеки по своя работа: тя отиде да настани Вика, а бодигардът ме заведе горе. Най-горният етаж на клуба беше интригуващ: беше обикновено жилищно крило, а не частни стаи-като спалнята, в която ме разпределиха например.
— Чия е тази спалня? Попитах.
- На звярът..
Не разбрах, дали това е само спалнята му, защото тук всичко му принадлежи.Може би не само няколко стаи, но целият етаж със слуги и роби, или това е „неговата спалня“, защото той спи тук. Едва ли собственикът може да живее в клуба, но знае ли човек.
— А Руслан? Попитах, когато Равил се канеше да затвори вратата и да ме заключи за през нощта.
- Какво Руслан?
— Може ли да дойде?
Разбрах, че в рамките на един месец той едва ли ще ми направи нещо лошо, но не исках да идва пиян посред нощ, за да ме гледа или да се подиграва на дъщерята на врага, макар и необичана. Но Равил се засмя, сякаш бях казал нещо много смешно.
- Определено няма да дойде. Вниманието му трябва да бъде заслужено.
Равел затръшна вратата.
Подтекстът, с който той говореше, означаваше едно: аз съм твърде малка за Руслан. Твърде безинтересна, но аз просто се радвам. Не е нужно да бъда принудена да танцувам за забавление на всички или да ме теглят на обща маса с мъже, да разведрявам вечерта им, за да я запишат на видео и да я изпратят на моя „баща“.
Седнах уморено на леглото. Слушах какво става зад вратата. Разкопчах и свалих неудобната си рокля ... След срещата с Вика страхът ми почти изчезна. Или присъствието на приятелката и фактът, че нищо непоправимо не й е направено, ми даде сила, или просто бях уморена от излишък от емоции и се изключих ...
На сутринта ме събуди шумолене до леглото.Почти подскочих и се престорих, че спя. Под завивките бях по бельо и веднага настръхнах от мисълта, че ще бъда издърпана. Но непозната възрастна жена постави поднос на черната маса ... Напълно безобидна на вид.
Станах.
- Добро утро…
Тя ме погледна уплашено. Усмихнах й се любезно, но тя реагира така, сякаш ще й отхапя главата. Жената изтича през вратата, истерично щракна бравата, когато я затвори ..
„Е, страхотно“, измърморих аз и се загледах в закуската. Устата ми моментално се напълни със слюнка. Закуската беше неприлично малко- пържено яйце , няколко филийки месо и кроасан със сирене. Най-вече останах доволна от голямата чаша лате.
Завих се с одеяло, защото нямаше какво да облека освен роклята от снощи.Вчера дрехите ми изчезнаха от спалнята. Седнах на ръба на леглото и посегнах към своя кроасан. Странното поведение на прислужницата излетя от главата ми.
Спалнята беше хладна и много тиха. Рано сутрин е вече, всички сигурно спят след купонджийска нощ, а работят само чистачките, прислугата и кухнята - кроасанът беше най-свежият. Право в одеялото отидох до прозореца.
От тук се откриваше страхотна гледка към хълмовете, обрасли с есенна гора... Красотата спираше дъха. Обичам есента, защото майка ми я обичаше. Дърветата стоят златни и алени и миришат приятно на сухи листа и прах. Веднъж с майка ми се разхождахме през лесопарка през септември и ритахме цели купчини от тези листа. Беше хубаво и забавно, майка ми се усмихна, а това рядко се случваше. Щом дойде септември, долавях люта миризма в хладния въздух и този спомен се върна в мен. Най-яркото от детството. Време е за късни плодове. Печени ябълки с канела, печени кестени и първите мандарини. Мамо, колко ми липсваш...
Ям топъл кроасан и пия вкусно кафе, а тя е в гроба. Защото тези изроди - баща ми и пастрокът ми я заведоха там. Няма да го оставя така. Във фантазиите си исках те да отговарят за всичко. Но в действителност имам твърде малко възможности за това ... Все още не е достатъчно.
Клубът беше заспал. Дори се чудех кога всички ще започнат да се събуждат. На обяд се изкъпах: беше просто прекрасно. Рафтовете на банята са претъпкани с различни кутийки повечето от които са непознати. Етикетите бяха на езици, които не познавах. Отворих една за проба и вдишах гъста, пикантна миризма. Прилича на душ гел. Измих косата си с нещо, което я направи невероятно еластична, изучавах различни неща с интерес, търках кожата със скрабове и хвърлих топка сапун с аромат на малина във водата, която веднага пусна куп мехурчета и спиращ дъха аромат. Видях всичко това за първи път ...и му отделих два часа.
Лежах изпъната в джакузито с маската на главата, когато вратата на банята се отвори. Кратък момент на паника, плиснах вода, без да знам къде да се скрия и пяната плисна през ръба.
„Е, дойдох да те измия“, ухили се злобно Стела на прага, обичаше да ме вижда уплашена. Сърцето ми почти изскочи. - Излез. В шестата битка те казаха да дойдеш. Ще те приготвим.
- Битката?- Попитах.-
-Боже, колко си бавнаа-, приближи се Стела, ядосано удряйки с токчета по плочките, пусна душа и над главата ми. - Септември е навън, пикът на сезона е при нас. Битките се провеждат всеки уикенд. Всеки месец се обявява нов победител.
Тя ми подаде халат, когато излязох от ваната и се избърсах с мека кърпа.
- А кой се бие? Спортисти?
- Кога, как - вдигна рамене Стела. - Атлети, роби. Всеки може да опита. Наградите са добри, можеш да получиш пари или желание. Равил, например, често се биеше преди, докато не се контузи ...
— Вярно ли е, че е женен?
— Да — понижи глас тя, сякаш се страхуваше да не бъде чута. — Даяна видя ли жена му, врана с квадрат? Равил се бори да получи желаното.. Той даде печалбата на собственика, Звяра, в замяна поиска разрешение да се ожени ... Такава любов ...
В гласа й имаше завистлива мечтателност. Вече разбрах, че пред свидетели Стела не е склонна да разговаря, най-важното, да изобразява послушно и скромно момиче. Без да споря, облякох бельото, което беше избрала: този път черно, облякох рокля, уж, че я харесвах. Беше червена рокля, подобна на вчерашното „чорапче“, само че по-широка. Носеше и чорапи, като вчера, но без жартиери. Тогава бях гримирана от вече познатата азиатка. В присъствието на непознати Стела ставаше по-строга и бърбореше по-малко.
— Ще дойде ли Руслан да се бие? – попитах, когато отново останахме сами.
- И двамата ще дойдат. Те винаги присъстват, ако залозите са високи или има някакви недоговореност сред зрителите. Така че не ме гледай — намръщи се Стела. - Последния път на срещата, считай, че нямаше никой. Вечерта всички известни хора на града ще се съберат в клуба ... ...
- Битките ни са жестоки и всеки обича кръв. Те винаги пълнят клуба.
В десет без шест Стела ме постави пред огледалото, предлагайки да оценя гледката.
-Красива си“,- неочаквано се усмихна тя и хвърли обувките ми пред мен. – Обуй се.
Приклекнах, за да закопча каишката на глезена.
Тя отново ме погледна в огледалото. С този грим, нови дрехи и шикозни лачени обувки изглеждах... различно. Никога преди не съм се чувствала красива. Никога. Винаги съм била ъглова тийнейджърка, която е била тикана от втория си баща. Момчетата ме игнорираха. Когато пораснах, нищо не се промени. Ако бях красива, нямаше ли да го знам?
Изправих се, гледайки си и аз отражението..
Сега изглеждах по-светла, по-зряла. Но вътре, под пластове гланц, лак, козметика, чужди тоалети и маски, бях едно уплашено момиче, което искаше да види майка си.
-Красива си!
Стела скръсти ръце на буйните си гърди, оглеждайки ме, сякаш се опитваше да разбере нещо.
-Може би Руслан ще те оцени- въздъхна тя. - Би било хубаво ... Може би ще промени решението си ...
- Преосмисляне на какво?
— Нищо — махна тя с ръце. Време е да тръгваме, Лили! Не е хубаво да се закъснява за битка, момчетата ще са недоволни. Равил! Отведете я!
Стела избърбори твърде много.Да промени мнението си за какво? Какво е решил той за мен?
Една леко сбутване ме стресна, но лицето на блондинката беше каменно и непревземаемо.
— Гледай в краката си, Лили — промърмори Равил.
Тръгнахме към асансьорите.
Този път слязохме не в залата, а в мазето, превърнато в арена. Стела беше права –всичко беше разпродадено. Шумът ме оглуши. Битката на арената зад телената мрежа още не беше започнала, но всичко наоколо беше пълно с хора. Погледнах нагоре: над нас бяха надвиснали балкони. VIP ложи, предполагам. Отивахме там. Като се огледах по-внимателно, разбрах, че това очевидно е залата на първия етаж и сутерена, проектирани в специална зона.
На балкона имаше само няколко места: фотьойли на два реда.
Всички са заети с мъже. Освен един.
От входа видях само гърбовете им.Когато влязохме, спрях от страх, но Равил уверено продължи напред. Не исках да вървя нататък.. Разбрах къде трябва да седна: между Руслан и Звяра, в самия център-между тях пред очите на всички , сякаш аз съм основната перла в колекцията тук.
— Влез и седни тихо — прошепна Равил в ухото му.
С разтуптяно сърце се запътих натам. Страхувах се да привлека внимание, да не стъпя на нечий елитен ботуш с остра пета или по-лошо - да го ритна.. Издишах едва когато коленете ми се подкосиха от напрежението и се приземих на един стол.
Седях в центъра - там беше най-доброто място. Залата отдолу и арената се виждаха напълно. Видях всичко. Прожектори обикаляха тълпата, бойци загряваха на арената. Тук трябва да седи важен гост или поне един от тях, собствениците на клуба ... Защо ме поставиха тук?

- Какво се чудиш?- Звярът се наведе от дясната ми страна.
Трепнах и се обърнах. Светли очи ме гледаха от няколко сантиметра. Днес той е прибрал косата си назад и я е завързал на къса опашка, но един кичур е изскочил и паднал на челото му. Гладко избръснатото му лице миришеше на непознат, но тръпчив мъжки парфюм.Беше сам. Без Алина.
Усмихваше се саркастично. Машинално погледнах устните му, после в очите му, изчервих се от изражението им и се завъртях отново към публиката, твърдо решила, че повече няма да обръщам глава. Невъзможно е да се погледне в очите: изглежда, че постоянно мисли за секс. И няма как да разбереш дали това е фантазия или наистина е така.
Руслан седеше отляво.
Чух шумоленето на плата на сакото му, усетих случайното докосване, когато ръцете ни докоснаха облегалката встрани. Той разговаря с гостите. Изпод спуснати мигли погледнах в тяхната посока. Моят „баща“, както се страхувах, го нямаше.
Двама непознати около петдесетте. Бяло уиски, скъпи костюми - вероятно големи бизнесмени. Третият беше кметът. Не вярвах на очите си! Кметът на града във ВИП ложата на Авалон е на път да гледа кървавия бой!
— Надя — нареди той високо. — Любимото ми уиски.
Хвърлих поглед към Руслан.
Така че не го разгледах добре. При първата среща бях твърде уплашена и зашеметена от срещата с баща ми. И сега ме е срам да гледам директно.
— Точно шест — въздъхна тихо Руслан. - Да започваме.
Помаха с пръст и към него скочи момиче с микрофон. Руслан го взе, стана, прочисти гърлото си и започна с поемане на въздух, сякаш беше свикнал да играе пред публика:
-„Дами и господа, добре дошли в Авалон“,- ехото се разнесе из залата, всички млъкнаха, слушайки Руслан. Гласът му се носеше уверено и грубо, прониквайки във всички ъгли, светлината на прожекторите очертаха фигурата му на балкона. „Започваме септемврийските битки. Искам да ви представя един специален гост...
На последната дума тонът падна.
Последва пауза.
Когато се осмелих да погледна Руслан, той ми протегна ръка. Той сам пое китката ми от подлакътника и ме принуди да се изправя. Затворих очи, когато светлината на прожекторите ме удари и роклята блесна на балкона ... Всички ме гледаха. Цялата зала!
— Лилия Девин, по-голямата дъщеря на основателя на империята „Девин“.
Не съм свикнала с такова внимание.

— Савова — изтръгнах аз.Не искам да съм му дъщеря!

От светлината на прожекторите се олюлях, само твърдата ръка на Руслан, с която стисна ръката ми, ме спаси от падане. Светлината леко потъмня - собственикът заговори и лъчът отново се втурна към него. Можех да гледам и да се чудя как да не ослепея. Руслан е здрав, опитен мъж. Въпреки че едва ли е на повече от трийсет и пет. Мисля, че още по-малко. Красив. Но не моделска красота, а истинска, мъжка. Предпочитате да видите такова лице в армията, отколкото на корицата ...
Погледнах го. Примижал от бялата светлина, но много привлекателен. С лице с едри, правилни черти, наболи по брадичката косми- Руслан изглеждаше толкова сериозен. Смел. Пръстите ми трепереха в ръката му. Светлината и шумът ме накараха да се вцепеня.
Всичко се завъртя и аз сведох глава. Ще бъде страхотно, ако падна точно тук ... Пред всички. Кошмар, честно казано.
Притиснах китката си към челото си.
— Лилия ще постои в Авалон за един месец. Но аз реших. Лилия ще стане съпруга на победителя от септемврийските битки, ако остане тук. Ще дам дъщерята на Девин на победителя.
Господи, какво казва?
Светлина ме удари отново и Руслан вдигна ръката ми.
С последни сили вдигнах очи в мълчалив въпрос: мене ли ще дадат? Мен? За съпруга? Но Руслан победоносно погледна в залата. Тълпата ревеше, а в слепоочията ми всякаш удряха чукове.
Изведнъж Звярът се втурна към него и сграбчи брат си за гърдите.
- Какво правиш?! — изсъска той през зъби.
Оказах се между тях и се опитах да отстъпя.
Руслан дръпна ръката си, гласът му се разнесе из залата, но аз едва различавах думите. Очите ми се завъртяха назад и се строполих в мастилен мрак.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Глава 5— Хей, момиче... О, идва на себе си!
Дрезгав женски глас нахлу в реалността ми заедно с острата миризма на амоняк. Главата ми изпука. Поех си дълбоко дъх и седнах, предпазвайки се от заобикалящите ме фигури с ръка. Закашлях се , гърлото ми беше пресъхнало.
— Спокойно — същият глас. -Това е просто припадък от недояждане- пред погледът ми,който беше замъглен- се появи жена в бяло палто - видях силует с шапка на късо подстригана, руса коса. -Изобщо ли не я храните? Само кожа и кости.
- Здрава ли е?
Изглеждаше, че Звярът питаше. Отворих наполовина очи: Равил стоеше до медицинския шкаф в края на стаята. Той ме е довлякъл,защото припаднах и са ме завели на лекар Огледах стаята, подобна е на всички пунктове за първа помощ.
- Как си, малката?
Погледнах жената. Погледът й е съсредоточен,но безчувствен,като на хора,които са видели много. Беше около петдесетгодишна със сухо, почти момчешко телосложение, дълбоки бръчки на челото и мила усмивка. Дали има знак или не, тя не се вижда под ръкава на халата. Тя се усмихна малко по-широко и аз видях красиви бели зъби.
- Боли ли те главата,казаха,че си я ударила. Двойно виждане?
-Боли ме главата, всичко останало е наред“-внимателно свалих краката си от дивана.
Докторът се обърна към Равил:
- Кажи на Руслан, че всичко е наред. Върви, аз ще се оправя сама.
Той се поколеба.
-Знаеш че, тя е в безопасност с мен.
Бодигардът излезе и аз въздъхнах, опитвайки се да се съвзема.
Беше неудобно в тази тясна рокля и ми беше трудно да дишам. Изпитвах страх след думите на Руслан. И излъгах лекарката- не ми беше добре, но по-скоро от нерадостната перспектива - все още не ми е известно нищо с подробности.
— Казвам се Ирина.

Тя се протегна към чашата чай, покрита с кифла. Вероятно нейната вечеря. Ирина ... запомних я - Вика беше изпратена при нея. Това е лекарката, обслужваща бойците на ринга.
Заслушах се: дали битката продължава още или свърши?Ще бъде ли обявен скоро победителят?

Стана ми изведнъж студено. Звярът си го каза: ще свършиш в леглото с брат ми или с мен. Не знаех, че има и други мъже в списъка. Защо правят това?
- Какво ти е ? От какво си уплашена? — попита тя. - карай по-спокойно! Моята медицинска препоръка! Пий чай и си пореви! Какво искаш? Да се прибереш или какво?
Лесно й е да каже: успокой се. На нейните петдесет вече нищо не е страшно.Поклатих глава, опитвайки се да не заплача.
- Руслан каза, че ще ме даде за жена. За боец.
Гласъ ми прозвуча някак си изненадано, като на някой друг. Неуверено и въпросително, сякаш питах: случва ли се?
- Руслан ли каза така?
- Да
Тя стисна устни и остави чашата, но аз продължавах да се притеснявам от това,че не знаех, че ще има и други мъже в списъка. Защо прави това?
-Първо се бият само роби-, обърна ръката ми тя и се увери, че няма белег на робство-все още. Бият се като дяволи,защото няма какво да губят-само евентуално жалкият си животец.... Ти си дъщеря на Девин, но това е прекалено ... Какво му става? ..
Исках да кажа на тази жена истината. Че баща ми не ме иска и може да съм мъртва, ако това се разкрие. Спомням си как Звяра заплаши да нахрани с Вика кучетата, когато разбра, че е безполезна.
Вероятно съчувствието се дължеше на нейната възраст - тя беше подходяща за мен като майка и до нея се чувствах сигурна. Отдавна изгубено чувство. Пепел ми на езика.Но тя не ми е майка, тя няма да ме защити. Всичко ще каже на Руслан. И така имам шанс само за един месец , когато ще се опитам да избягам или да намеря друг изход.
— Къде е Звярът? -Краткият ни разговор на балкона не ми излизаше от главата.
— Господи… — намръщи се Ирина. — за какво, по дяволите, ти е той? Не му се навирай сама в ръцете.. Няма по-добър боец от него. Един роб няма да те нарани много, мога да ти го гарантирам, разбираш ли? Те и на ринга са по-сдържани. Но Кирил е неконтролируем.. Повярвай ми, видяла съм много.
Лесно повярвах, щом я погледнах в очите.
Изведнъж вратата се отвори и влезе Вика .
- Спешно Ви викат на ринга! — изтърси тя. -О, Лиля… Какво правиш тук, всичко наред ли е?
Аз кимнах.
Ще се върна веднага щом свърша там., Ирина се обърна и кимна на Вика. - Кой спечели?
-Скорпион“, измърмори тя и сянка пробяга по лицето й – не харесваше този тип.
- Най-вероятно той ще бъде финалист през септември-и ме погледна.
Забелязах, че Вика също ме гледа и устните й трепереха.
- Мога ли да видя този Скорпион? ..
Приближих се до вратата, но пътят беше блокиран от връщащия се Равил.
— Още е рано за среща!- Той разбра намеренията ми. - Не, Лили! Среща с шампиона само по споразумение с Руслан и след разрешение на прессекретаря!
— Прессекретарят? -Попитах.
– Наградите са голямо събитие. Запознанството, първият разговор с булката, всеки използва това за шоуто. Няма предварителни срещи! Реакциите трябва да са естествени.-Гласът му прозвуча грубо .Равил знаеше какво говори. Може би ще направят шоу и от брачната ми нощ? . Какво за Бога става?!
— Не искам да се женя! Не съм съгласна!
Ирина ме погледна със съчувствие.
-Не оказвайте такъв натиск върху момичето- опита се дададе съвет,Ирина..
— Ако е добре , време е да тръгваме! – сопна се Равил, невероятно ядосан - Руслан искаше да дойде при теб след битката, даж ти обясни по-подробно всичко.
Поведе ме през втория изход – не през коридора, за да не се срещна със "Скорпион", който не трябва да виждам.
Сърцето ми биеше болезнено в гърдите.Не разбрах добре какво ми казаха. Само това,че ще трябва да се оженя за роб пред очите на целия град. И го каза пред всички! При кмета на града ... Нищо ли не го притесняваше? Въпреки че, ако тази торба с пари посещава битки всеки месец, познава момичетата по име и има любима напитка тук, няма защо да се разчита на помощта на властите.Полицията на Авалон няма да й обърна внимание.
Изобщо не съм сигурна, че някой ще дойде тук на повикване. Има места в нашия град, където полицията не идва. Девети ,четвърти, например. Има много неразкрити отвличания,особено от тези райони.
Качвахме се по витата стълба и някъде по средата Равил ме накара да спра.
-Трябва да поговорим-, прошепна той, когато бяхме сами, робите могат да говорят много тихо, аз дишах по-силно, отколкото той говореше. - Лили, разбирам, че се страхуваш от казаното от Руслан. Много си млада, как да не се страхуваш ...
Той приближи лицето си. Спрях да дишам: информацията изглеждаше много важна.
-Нямам право да говоря от името на домакините. Но ще те предупредя. Руслан винаги прави това, което реши. Разбирам какво ти е наум...-Имаше кафяви очи, заобиколени от дълбоки бръчки,които ме гледаха внимателно и съчувствено.
- Не се страхувай от Скорпион. Не се опитвай да бягаш. Руслан ще изпрати главорези след теб. Той е приятел на кмета, има хора в полицията, целият град е под него. Ако реши да накаже баща ти, ще го направи. Твоята задача, Лили, е да се държиш така, че да страдаш възможно най-малко-разбра ли?
Облизах устни. Равил сякаш четеше мислите ми през цялото време, докато бях тук. От напрежението гърбът ми стана като струна и кръста ме заболя - опрях се в гладкия парапет.
Лесно му е да го каже... Свикнал е. Свикнах със знакът си,с положението си и с Авалон. Не искам да съм пионка в чужда игра.
Бащата не го интересува какво ще стане с мен - той скри любимата си дъщеря. Ще страдам за нищо.
— Татко не се нуждае от мен — казах направо.
Не на братята, не на онази лекарка, а на непознат мъж, моят бодигард, който със сигурност ще ме предаде.
Равил примижа, причинявайки си още бръчки.
-Мисля, че Руслан знае това,а ти стой мирно - хвана ме за раменете и ме поведе нагоре. -Този разговор не се е случил, Лили.
Спънах се в едно стъпало.
- Това е вярно…Че и ти така си се оженил- погледнах в профила му.Гърбав нос, плешив череп - изглеждаше на средна възраст и несекси. Беше странно да си го представя като герой на романтична история.
— Не е така — възрази той. -Диана не беше трофей.
Той не добави нищо повече.
В стаята беше тъмно: зад прозореца вече беше дълбока вечер. Седнах объркана на леглото. Така и не дойдох напълно на себе си. Новината ме оглуши. Какъв по дяволите е Скорпион... А и Руслан, ако бодигардът е прав и знае, че баща ми няма да плати, тогава... Имам само едно обяснение.
Паднах по очи във възглавницата и заплаках.

След припадъка , ми се доспа, главата ме болеше и сълзите най-накрая ме довършиха.
Някой влезе без да почука.Станах и се обърнах. Това е странно, плачейки, станах напълно безразлична- към случващото се – и към него.
Руслан не изглеждаше толкова монументално без прожекторите.
Но по-студен. За първи път бяхме очи в очи без свидетели. Той спря пред вратата, разтворил крака и пъхнал ръце в джобовете на панталона си, черният му костюм се открояваше на светлия фон. Изправен като военен.
— Здравей — каза той безизразно.
Той излъчваше смесица от превъзходство и потисническа сила. Има такива хора. Те знаят как да се държат така, сякаш са свикнали да командват от раждането си. Широките рамене се изправиха, той се облегна назад с тялото си, демонстрирайки мощен гръден кош.
Черната риза под сакото е разкопчана на гърдите, под него има черна вратовръзка с татуировки, като Звяра, и някакво украшение на проста връв. Лицето изглеждаше по-страшно от заплашителната енергия,която излъчваше. Очите под гъстите вежди бяха черни, безкрайно спокойни, а погледът непобедим. Тези хора знаят точно какво правят. Без спонтанност. Без никакви съмнения.
Познавам такива мъже. Страх ме е от тях. Най-добрата тактика е да бягаш от такива.
- Добре ли си?-мълчах, нямаше какво да кажа,но зададох един въпрос.
- Защо правите това?
- Кое?- той не се усмихна.
- Вие ме отвлякохте. Заплашвате ме, че ще ме омъжите и превърнете в робиня..
Докато мърморех, той продължи да ме гледа право.Равил беше прав: не го интересува. Той винаги прави това, което казва, и обръща толкова внимание на блеенето на жертвената овца, колкото и на шума на вълните и вятъра. Интересно е да се слуша, но няма да общува с такива.
Поколебах се.
Не съм първата в тези стени, която плаче и казва това. Дори и да моля, да коленича и да му целувам ръцете, това също няма да промени нищо. Мисля, че и той го знае това. Властта покварява всички без изключение.
Въпросът е да се моля на Съдбата,да ми позволи да избягам.. По-добре да разочаровам гарда си, но няма да се оставя да ме прецака някой непознат, заради баща ми. Не искам да страдам повече заради това копеле, докато пилее пари за дъщеря си в Лондон.
— Какво имате на връзката,окачена на вратът Ви?- казах,колкото да запълня надвисналата пауза. Той се намръщи, наведе глава и погледна висулката си- като за първи път. Нямаше време да отговори - вратата се отвори рязко и собственикът на втората половина на Авалон влезе тежко в спалнята.
— Какво, по дяволите, правиш тук? — изръмжа Звярът. - Какво правиш? Обяви я за награда без да ме питаташ!
Също толкова спокойно като мен, Руслан изслуша брат си.
-Девин няма да върне парите.Дъщерята е всичко, което имам сега.
-Искаш да го унижиш.
- Досети се.
Лежах на леглото и се опитвах да не дишам. Сцената, която се разигра пред очите ми, не беше предназначена за външни лица. Просто ме бяха забравили. Руслан отстъпи назад, най-после извади ръце от панталоните си, сякаш се готвеше за бой,а Звярът даваше вид,че ще се втурне след секунда, към брат си.За мой ужас видях, че крие нож в ръката си - острието блесна между пръстите му.
-Ти оспори решението ми пред всички“,- изръмжа Звяра.- Не попита за моето мнение
— Девин е длъжен на мен, не на теб, Кирил! Няма да ти позволя да си избършеш краката в мен.. Нито ти, нито той!
- Ще се бия на ринга.
- Това е против правилата.
— Правилата са написани от нас.
— Слушай, Кир… Разбирам защо си ядосан — каза Руслан примирително. -В теб има чувство за противоречие, но не мисля, че ще се засрамиш сериозно по този начин. Нека обсъдим по-късно.
Звярът го погледна злобно ,но не продължи.
Гледах ги със страх. Така че и двамата знаят, че парите няма да бъдат върнат и ме разделят предварително, като измислят как по-силно да унижат врага.
Руслан се обърна към мен:

-Ти си бъдещата булка на победителя. Чувствайте се като у дома си. На територията на "Авалон" можеш да се движитш свободно. Приготви се за сватбата.

Глава 6На сутринта като наметнах тънък халат на раменете си, който се появи незнайно как в гардеробът ми, първото нещо беше да натисна дръжката на вратата и тя се отвори.. Погледнах в коридора, видях Равил, но въпреки всичко той не ме върна обратно.
Руслан наистина удържа на думата си.
Мога да изляза.
Закусих набързо, намерих по-обикновена рокля и излязох от спалнята.
-Искам да се поразходя“, казах на бодигарда.
Той сви рамене и направи подканящ жест по коридора.
Отидох до стълбите и слязох до първото. В клуба цареше гробна тишина – изненадващо, защото бях свикнал с непрестанния шум, който беше заглушен само на горните етажи.
— Залите са затворени, Лили — предупреди Равил.
— Къде мога да отида?
-Навсякъде!
Първоначално исках да ида на гости на Вика, но забелязах един от коридорите,където още не бях ходила. В края му имаше нещо като чакалня: голяма саксия с фикус, кожен диван, хладилник.
- А това какво е?
- Сервизни помещения.
Обърнах се натам и пазачът тръгна след мен.
Имаше кухня някъде наблизо, разбрах по характерните шумове и приятна миризма.
В приемната се огледах, четейки табелите: „Счетоводство“, Архив“, „Отдел „Личен състав“, „Администратор“ ... Тихо, сякаш тук нямаше никой. Зад дивана имаше кафе машина и врата към тоалетната.
„Трябва да отида до дамската тоалетна и да я огледам;;-си помислих и се скрих вътре, преди Равил да успее да протестира.Погледнха се в огледалото. Лицето изглеждаше необичайно без тоновете грим и сложен макиаж.. Но познато. Въздъхнах с облекчение, гледайки се като най-добрата си приятелка, която не бях виждала отдавна.Тук имат счетоводство, както навсякъде... Архив. Документи. Трябва да има и телефони.
Леко отворих вратата: Равил, в поза на бодигард, стоеше с гръб към мен. Вратата на администратора беше много близо. Отворих го малко и се мушнах вътре, ако не друго, ще излъжа, че съм нова и се изгубих ...
Нямаше администратор.

Не запалих светлината: достатъчно беше от малкият прозорец. Слънцето блестеше през кафявите щори и превръщаше стаята в кремава. Стаята беше много малка: в нея се побираха малка офис маса, рафт и фотьойл. Включих яркооранжевия лаптоп и когато той оживя, безшумно издърпах чекмеджетата на бюрото . Във втория имаше два телефона. Първият се оказа защитен с парола, но вторият се включи. Прелистих контактите, докато седях на стола си. Лаптопът, за щастие, също не изискваше парола. Отворих страницата за търсене, исках да потърся нещо за собствениците на Авалон - истински, не слухове, но вместо това въведох "Devin Empire" в търсачката.
Погледна снимките на баща си ...
На една беше с момиче - полусестра ми? Корина Девин. Бях безумно ядосан на нея ... Бях обидена, че тя беше наследница и любима, а аз бях никоя. Яд ме е, че стигнах до тук. Но момичето на снимката имаше мило лице и блестяща усмивка.Изглеждаше на около петнадесет години. Тя не е виновна, че съм тук.
Разгледждах ги внимателно. На тях баща ми беше със знаменитости и политици, на конференции, речи и Бог знае къде още. Водеше активен и много богат живот. И сякаш тайно надникнах в част от него- в самия ъгъл.И колкото повече гледах, толкова по-малко вярвах, че всъщност съм негова дъщеря. Жените, които го придружаваха на снимките бяха различни, но всички бяха пищни красавици. Имаше дори филмови звезди. Как и къде са се запознали с майка ми?
Може би някои вярват като Руслан, Звярът и баща ми ги е убедил в това. Търсих прилики в чертите ни. В неговите и на Корина. Нищо! Може би средата и трудното детство са ми повлияли много, но нямахме прилика.
Опитах се да си спомня всичко, което мама бе казала за него ... Не много, но не исках да слушам дори тези трохи . Честно казано, тя понякога се държеше като лунатичка и цял живот я помня такава ... Може би е била различна преди раждането? Не помня снимки от младостта й, въпреки че имахме кутия с тях и други скъпи на сърцето й дреболии. Когато станах по-голяма , започнах да бягам всеки път, когато я отваряше. ... Сега бих дала всичко за тази кутия и възможността да говоря с майка си отново! Какво се е случило с нея приживе? Мамо, каква тайна криеше?
Бях толкова увлечена, че не забелязах как вратата се отвори.Очаквах да видя Равил, но там, изразително намръщен, стоеше някакъв тип. Когато ме видя на масата, повдигна въпросително вежда. Администратор? Изглеждаше малко по-възрастен от мен. Имаше младежки слабо телосложение, личеше си, че е по-зрял . В дънки, черен пуловер и мокро кожено палто, ухаещо на есен и дъжд.
-Съжалявам- бях объркана.
Трябва да оставя телефона ...
Той се усмихна лъчезарно, приближи се и подаде ръка - или да каже здравей, или да ме накара да стана и да се махна от от чуждото място. Отблизо миришеше на мокра кожа.
-Аз съм гост в Avalon- започнах аз, като набързо изтрих хронологията си на сърфиране в лаптопа. Не исках да знаят че търся информация за баща си. - Имах нужда от интернет за минута, но тук нямаше никой и използвах ...Младежът се взираше в устните ми толкова напрегнато, че чак се изнервих.
-Аз съм Лили“, -представих се по нов начин и подхванах разговор.. — Лили. А вие как се казвате?
Докосна ухото си, после устните си и отново се усмихна, поклащайки глава.
- Вие сте глух?- Подозирах, макар че ми се стори, че той ме слуша много внимателно - по-внимателно от обикновено, и се взира внимателно в лицето ми.-Предположих. Четеш по устните ми?
Равил се появи на вратата, но не се намеси в комуникацията ни.
Човекът започна да пише нещо на телефона си и обърна екрана към мен.
-Казвам се Никита, работя тук. Вие сте на гости на Кирил или Руслан?
Поколебах се, но си спомних, че ме бяха завлекли в територията на Звяра.
- Кирил.
-Приятно ми е да се запознаем. Ако имате нужда от лаптоп, можете да дойдете по всяко време. Аз няма да кажа.
-Благодаря Ви“-, засиях аз.
Да бе да, сякаш Звярът би се оставил да бъде заблуден.
Не можеха да наемат човек с увреждания в Авалон и реших, че човекът също е роб - само на дневна работа.
На раздяла той отново протегна ръка. Знам, че това е добре познат трик сред мъжете - те се ръкуват с жени само за да ги докоснат, но Никита не изглеждаше като женкар. Също така е хубаво, че някой се отнася към мен като към равна и с пълно внимание. Разтърсих тясната длан и когато ръкавът на дрехатаб се повдигна, видях, че няма белег на китката.
-Ще се видим- казах за довиждане и напуснах офиса на администратора под неодобрителния поглед на Равил. Когато се отдалечихме, попитах шепнешком. Наистина ли е глух? Кой е той?
-Осиновителът на Руслан… телефонът му звънна и той отговори. — Стела?
Чух зловещият й глас дори без високоговорител.
- Къде си? -Тя изкрещя нещо истерично.
- Тя искаше да се разходи. Съжалявам. Сега ще я върна. Лили, време е да се приготвиш, Скорпиона ще се бие тази вечер.
Толкова ми омръзна, че предпочитам да отида на ринга вместо да стоя на балкона.
Баня. Нова рокля. Нов грим. Този път тоалетът ми беше изцяло от пайети, познах защо – за да правят по-силно впечатление когато попаднат под светлините на прожекторите.Когато се появих , там имаше само двама души. Познах гърба на Руслан, един от хората му седеше отляво. Помня го добре: беше в стаята, когато ме завлякоха в Авалон. Обръщайки се в профил, той изслуша собственика. Говореха тихо, но аз все пак чувах.
-Тя е дъщеря на Девин. Нейните потомци могат да разчитат на наследството. Учудващо е как той не изпрати убийци при нея в детството. Девин обича само Корина.
— Направете си деца с нея и убийте Девин.
-Не ми трябват парите му. Нека робското наследство наследи империята. Искам да направя нашия конфликт поучителен за всички.
Разговорът беше поверителен и аз спрях, поглеждайки колебливо към Равил. Правеше се, че нищо не чува — Седни — кимна той към мястото ми.
Седнах плахо.Не ми обърнаха внимание.Мъжете продължиха да говорят все едно ме няма и аз разбрах какво е да си роб. Това е, когато не съществуваш.
-Скорпионът ще спечели- продължи Руслан. - Можеш да заложиш. Това е голям късмет. Той е най-свирепият и трудно контролируем. Наполовина е луд. За Девин ще бъде добър зет.
Гледах към празната арена и при всяка дума на Руслан настръхвах.
-Кирил е ядосан, но до края на месеца ще се охлади- обади се пак събеседникът, сякаш преди да пристигна, те обсъждаха Звяра. - Дай му Алина.
- Та той все пак спи с нея.
- Дай му я официално.. Отстъпи му я. Не давай дъщерята на Девин. Брат ти е разглезен. Ще стане горещо, знам.
-Той винаги изстива - отговори Руслан.
- В краен случай му я дай пред Скорпиона и толкова. Не мисля, че Скорпионът ще твърди, че не е девица. Също така, Руслан. Установи за бойците забрана за секс , нека бъдат агресивни
Да направим шоу. Колкото повече кръв, толкова повече шум, толкова по-добре.
Обърнах се, гледайки ги горчиво.
Руслан погледна надолу. Разговорът замря, балконът се напълни с гости. Продължих да гледам спокойния профил, опитвайки се да разбера какъв човек е пред мен, мамка му. Нищо не го притесняваше. Той вероятно ще изглежда по същия начин, ако аз съм под този шибан Скорпион.
Забелязах когато излязоха бойците. Руслан взе микрофона и стана. Не слушах речта. Гледах ринга, когато въведоха един от тях в десния ъгъл. Два метра висок, с мощни рамене, които изглеждаха наклонени поради свръхразвитите трапецовидни мускули. С квадратна тежка челюст. Имаше руса къса коса, която изглеждаше сива на светлината на прожекторите. Или може би е сива или боядисана. Това е всичко, което видях в бъдещия си съпруг.
Господарят на клубът се обърна с лице към публиката долу и разпери ръце, за да я приветства, а след това ми подаде ръка...Светна ми, че ме поздравява лично. Оглупях.
-Ставай-беше единствената дума, отправена към мен от Руслан.
Този път нямаше припадък.Изправих се на треперещи крака, докато Скорпион бушува отдолу, показвайки какво би направил с врага за такава красота ... Ако имам късмет, той няма да спечели. Но и съперникът му не е по-добър.
— За участниците това е единственият шанс да се оженят. Покажете, че сте достойни за дъщерята на Девин. Лили… Руслан ме хвана за ръката, за да ме постави обратно на столът.
-Отлично-каза асистентът.
Не е ли той прессекретарят, за когото говореше Равил? Обвих ръце около себе си .Донесоха ми коктейл на поднос, но аз поклатих глава. Страхувах се да пия алкохол. Но питието стоеше пред мен, докато не взех чашата. Замъглено, бяло и златно — вътре висяха истински златни люспи. Гърлото ми беше пресъхнало и отпих малка глътка. Алкохолът изобщо не се усещаше. Вкусът беше сладък, студен и... успокояващ. Пих още малко, гледайки кървавата битка долу - жестока и безсмислена, и не усетих нищо, въпреки че сълзите се стичаха по бузите ми. Не знам какво беше смесено в коктейла, но не ме интересуваше съдбата ми. Руслан - така Руслан, Скорпион - така Скорпион. Да решават. Може би така правят хората роби. Няколко глътки - и няма страх.
Седалката от дясната ми страна беше празна. Звярът не се появи.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Глава 7


Този коктейл се предлага обикновенно само през нощта.
Лежах в леглото, гледайки тавана, по който бушуваха неонови отражения от вън и скромната лунна светлина не можеше да пробие в стаята.Аз си спомнях как изглеждаше Скорпионът на ринга, и изведнъж почувствах тръпка от страх в сърцето си.
Той спечели.
Съдейки по отпуснатото тяло на пода в края на битката, той беше счупил нещо на врага, преди да го нокаутира. Боят беше кървав. Не знам какво виждат другите в това,но аз седях със затворени очи през повечето време, въпреки коктейла. Когато свърши беше още по-ужасяващо. В битка Скорпионът беше като в родната си стихия. Всеки, който е свикнал да наранява хора за забавление на обществото, не може да бъде нормален. Руслан го наричаше така - полулуд. Спомням си с какво удоволствие се фукаше на ринга, как белите му коси изглеждаха сребърни, а по ръцете и около устата му имаше прясна кръв... Изпрати целувка към балкона, майната му.
Трябва да избягам до края на септемврийските битки. Преди да му бъде позволено да се срещне с булката си...
В коридора имаше шум и след битката вече бях на ръба ... Слушах: някой се изкачваше по стълбите, тежко и бавно. Равил е пред вратата, няма за какво да се притеснявам... Но аз се повдигнах да седна в леглото и облякох копринена роба и стегнах колана си. Не искам да съм гола, ако това е за мен.
Удар в стената - някой се е подпрял на нея в движение.
Обзе ме лошо предчувствие. И като цяло Равил дали е там , нищо не се чува ...

Господине?- прозвуча приглушен глас и аз се вторачих във вратата.Като никой не влизаше,любопитството ми надделя над паниката и аз станах и я отворих.
В края на коридора стоеше Звяра, подпрял ръка на стената. Току-що се бе изкачил по стълбите и стоеше като замръзнал, сякаш това му беше отнело всичките сили. Той вдигна глава и очите ни се срещнаха..Кирил ми напомни на лъв само дето вместо златисти има светлосини ириси, а визията е абсолютно същата. Косата е прибрана отзад. Устата е отворена. Той сбърчи чело, гледайки ме... Може би не виждаше ясно.

-Здравей, Лили…

- Кирил! - Равил се втурна към него и го повдигна отляво.
Явно беше опитен по тези въпроси, усети се какво става и реагира бързо, докато аз ги гледах объркано. Заедно те се отправиха към вратата ми и когато се приближиха, забелязах дръжката на нож, която надничаше изпод мотористкото яке на Звяра. Ножът е бил забит в областта на черния дроб до дръжката. Той го стискаше кървавите си пръсти и се придвижи бавно - разпознах ритъма на стъпките, които звучаха по стълбите. Как изобщо е стигнал до тук? Поглеждайки назад, видях как Звярът беше въведен в спалнята.
Равил го сложи на леглото.
— Затвори вратата, Лили! -каза. Господарю, кой направи това?
Кирил легна по гръб, заемайки половината легло с масивното си тяло. Погледът ми беше прикован в раната, която той беше покрил наполовина с трепереща ръка. Вече изцапа чаршафите. Забелязах, че беше блед, тежко дишаше, но в същото време просто гледаше в тавана и Равил повтори последния въпрос.
-Ако това продължи, за нас е важно да знаете името.
— Обади се на Ира… — изтръгна се от него.
— Ще кажа на Руслан. — Равил извади телефона си.
- Не! Звярът го сграбчи за ръката, оставяйки кървав отпечатък. -Не казвай на брат ми… Не допускай робите му до мен!
Ръката се изплъзна от китката на Равил.
- Остани с него – подхвърли ми робът и излезе през вратата.
За Ирина той ще трябва да тича през целия клуб, за да я измъкне от леглото - ако тя все още не лекува нещастния противник на лудия Скорпион ...
Обвих ръце около себе си и погледнах Звяра безпомощно.Появата му ме изплаши.Гърдите му се повдигаха тежко и често. Кръвта между пръстите му беше гъста и тъмна, не знаех колко е лош ударът в стомаха ,но там винаги е сериозно.
Той отвори очи и се втренчи в мен.
Защо тук? В тази спалня? Защо точно на леглото .където аз спях- искаше да кърви?! Въпреки че ... тук всичко е негово. Тази стая, този креват, всичко принадлежи на Звяра, с изключение на мен. Той си е у дома си. Помислих си защо ме държат тук, ако Руслан сам не иска да ме заклейми и не планира да ме даде на брат си -за правото на първата нощ ...Какво става?Нито те, нито конфликтът помежду им, който очевидно съществуваше,можеха да ми дадат яснота. Може би съм заложница на Звяра?
— Лили… — прошепна той.
Наведох се, мислейки, че иска да каже нещо. Имаше и малко кръв по устните му - или изкашляна, или от прехапване. Не видях под якето дали има други наранявания.
— Бяхте да се биете и Вие ли?-на езика, когато си отвори устата, също видях кръв.
Погледна ме изненадано с мътните си очи.
- Да...но не на арената...
- Какво говориха? За мен?
Погледът му заплува, той беше на ръба да припадне, а задава такива въпроси. Но робите му ги нямаше - те чакат пред ВИП ложата. Само аз можех да преразкажа разговора. Ако искам разбира се- Какво каза Руслан? ..
-Нищо…- Потръпнах, когато пръстите му се впиха в голото рамо на изхлузената фанелка - студени и кървави. Скърцайки със зъби, Звярът се опита да се изправи, а аз рефлексивно сложих ръка на гърдите му. -Не ставай… Той… Брат ти каза…
Не знаех дали постъпвам правилно. Но ако ми е необходима нечия подкрепа , то тя е неговата. Руслан ми е безразличен. За него аз съм оръжие за отмъщение, бъдеща робиня и марионетка, но не и човек. А сините очи, покрити с бяла мъгла от болка, бяха много убедителни.
- Руслан иска да отмъсти на баща ми, да направи шоу. С един мъж- го обсъждаха и казаха, че не трябва да ви се поддавам ...
Не довърших: Равил нахлу в стаята с лекарката.
- Майната му! - каза тя с такъв тон, че стана ясно - ако Ирина е чувала за медицинска етика, тя не смята за необходимо да се придържа към нея. — Равил, помогни ми да го вдигна!
Тя хвърли чантата до себе си, извади скалпел и разряза дрехите на Звяра. Под тениската се събраха съсиреци, миришеше неприятно - когато има много кръв, миризмата става друга. Тежка и остра едновременно. И колкото повече вдишваш, толкова повече се паникьосваш.
Отдръпнах се от леглото. Главата ми се въртеше. Паднах в едно кресло в края на спалнята и гледах отстрани, като в анатомичен театър, където тримата бяха действащите лица.
- Дръж го тук! — изсъска тя, робът й помагаше умело, но операцията в леглото беше лоша идея, много лоша, той просто щеше да умре. Загубил е много кръв...
— Защо не извикате линейка? –необмислено предложих аз.
- Аз съм линейката! – сопна се Ирина и аз реших да не се меся повече.
Тя действаше решително. Те запалиха лампата и яръкият полилей им беше достатъчен. Тя не обясни действията си и аз можех само да гадая какво се случва. Не извади веднага ножа - огледа тялото. Забелязах, че ръцете ми са в кръв и започнах да ги бърша със салфетки. Пръстите ми трепереха, миришеха на метал.Предстои операцията да започне.
Отидох до банята и реших, че няма да изляза, докато не свършат. Погледнах се в огледалото.
Изглеждах някак смущаващо. Разхождах се из банята, ослушвайки се какво се случва. Вероятно му е поставена упойка: не чух Звяра, само спокойния глас на лекарката. Не знам колко е тежка раната, но... Защо го оперират тук? Защо Звярът забрани влизането на непознати? Кой го е ранил??
Лудия Авалон...
Клекнах с гръб към студената облицована с плочки стена. Пред очите ми се изправи зловеща картина: кръвта на Звяра напоява чаршафа, когато лежи, а под него се разлива червена локва.
Хлъзгавата коприна на робата ми свърши работата си - коланът се развърза сам. Пуснах го на пода и измих ръцете си от кръвта. Тя се беше събрала и под ноктите ми в тъмнокафява дразнеща ивица. Измих лицето си, за да се възстановя, и си сложих нов халат.
Когато на вратата се почука, бях почти готова.
— Излизай — извика Ирина.
- Сега.
Отворих със сила вратата към спалнята, от която се носеше стерилна миризма на операционната: кръв и спирт. Погледнах покрай Равил и Ирина, те свършиха и разговаряха, но вниманието ми беше приковано към леглото.
Звярът беше заспал в локва кръв. Стомахът му беше превързан с бинт и покрит отгоре. Очите са затворени.
Направих всичко, което можах-каза Ирина. Но той трябва да бъде преместен в моята болница.
- Той не е давал заповеди.
- Сериозна съм! Каза ли на брат си?
-Той нареди да не се казва на Руслан и да не пуска хората му-каза Равил.
-Е, това е страхотно... Може да пукне до сутринта- каза тя направо, събирайки инструментите си.
- Ще направя това,което ми е казал. Ще го слушам.
- Тогава да направим така. Вземете един от вашите. Не сваляйте очи от него. Ако започне да отлита -пратете за Руслан и за мен. А на сутринта, ако се опомни, ще си изясниш какво е означавала заповедта му.
Той се замисли. По погледа разбрах, че Равил не знае какво да прави.
- Не мога да остана. Трябва да пазя входа. Мога да се обадя на Диана, но не разбирам дали Звярът би допуснал други да влизат- свободни или само робите си ... По дяволите!
— Ще остана с него— казах аз.
- Да? — попита дрезгаво Равил, обръщайки се.
Той не ми вярваше . Тук съм през нощта и аз, така че определено мога да остана.
Ирина ме изгледа строго
-Да не пие нищо-предупреди тя и излезе от спалнята с чантата си. Равил ме спогледа, ръцете му бяха до лактите в кръв като на маниак, по челото му имаше пот, а очите му блестяха като на луд - беше доста уплашен.
- Може ли да те оставя с него?
-Всичко ще бъде наред-, казах и се придвижих до леглото. -Учили са ме да се грижа за болните.
-Ако нещо стане- веднага ме предупреди, обади ми се.
- Да,добре!
Почистиха основната бъркотия, но не смениха чаршафите и леглото изглеждаше гадно. След това, заедно с матрака, ще трябва да го изхвърлят.
Слушах дъха на Звяра, чудейки се дали не съм прибързала с предложението? Ако умре, могат да ме обвинят, че не съм го гледала добре. Но реших със сърцето си, не с ума си. Емоциите са по-бързи от разума. Просто съжалявах Равил, който не можеше да се разкъса.
Тя доближи пръсти до устните му, за да усетя дъха му. В съня си той дишаше дълбоко и неравномерно.,но беше жив. Адреналинът спадна, чувствах се уморена и отпаднала. Но вместо да спя, ще седна до леглото .Няма и книга.Изгасих лампата и се настаних на удобен стол в горната част на леглото.
Гледах ту пред себе си или към него. Косата на Звяра беше слепнала от кръв и пот, челото му беше покрито с капки, но той спеше спокойно. Надявах се, че ще се събуди сутринта и те ще измислят какво да правят. Не могат да го оставят тук.
Равил погледна около час по-късно. Звярът още спеше. Кимнах, казвайки, че всичко е наред. Заспах за час, събудих се и се втурнах да проверя пулса. Кожата беше хладна, но Кирил дишаше.
Изпънах крака, за да ми е по-лесно.
Тялото ме болеше, като че ли са ме прекарали между воденични камъни, а долната част на гърба ми,като че ли щеше да се счупи.. Небето още не беше просветнало, но зората вече се усещаше.
Звярът изпъшка и отвори очи, облизвайки сухи устни.
Не знам дали ме видя - очите му като че ли не различаваха нищо..
— Лили, ти ли си? - прошепна той и аз се наведох по-ниско. - Жаден съм.
- Забранено е…
Той въздъхна и спусна подутите си клепачи. Исках да извикам Равил, но вместо това намокрих салфетка и намокрих - сухите му устни. Не мога да кажа, че го съжалявах. Звярът се натъкна на нож - дори не се учудвам. Миришеше толкова силно на кръв, че ми прилоша.
Сложих салфетката на челото му покрито с червени петна. Той ме хвана за китката и аз се взрях в пръстите си.
-Трябва да кажа на пазача, че сте се опомнили.
-Лили...- Звярът ме позна и ме пусна. - Да кажи му.
Погледнах в коридора.
- Той се събуди.
— Защо не каза веднага? - Равил се втурна в спалнята и се наведе над собственика. - Кирил? Кой го направи?
-Не знам… Изпратиха убийци.- Той говореше задържайки дъха си. Огледах се за лекарства: Ирина трябваше да остави болкоуспокояващо.
— Какво да кажа на Руслан?
- Нищо…
- Господарю? - в гласа на Равил имаше недоумение.
- Не казвай нищо. Дръж робите му далеч от мен и изпрати някой да почисти леглото.
Равил го гледаше втренчено няколко секунди, после кимна и излезе през вратата.
-Лили…- той отново отвори червеникавите си очи и намери ръката ми. - Дай ми вода. Това е заповед. Искам да пия.
Бавно станах и отидох до масата. Имаше бутилка минерална вода. Неговите заповеди бяха неоспорими. Странно е, че не допуска непознати или да отказва да отиде в болницата. Наистина ли мисли, че да пукне върху втвърдени от кръв чаршафи е по-лесно?
Отвинтих капаяката , пъхнах сламка и я вдигнах към устните му.
-Бавно… Може да повърнеш.
Звярът не беше от тези, които се подчиняват и още при първата глътка се задави и се закашля. Той се опита да се сдържи, тревожно сложи ръка върху напрегнатия си корем, но все пак по превръзките имаше кръв. Аз го предупредих.
-По дяволите…“ измърморих, трескаво мислейки дали да се обадя на Равил или не, изглежда, че шевовете са се размърдали. -Трябва да отидеш в болницата… Не можеш да си тук.
Автоматично посегнах да оправя превръзката, но се спрях. Помагам всъщност на този, на когото е обещано правото на първа нощ с мен. Но Руслан искаше това-той говори за това, не Звяра. Вече спокойно покрих корема му с медицинска пелена
-Майната й на болницата“, изграчи той.-Авалон е най-безопасното място в града, скъпа…
Забавно е. В града клубът има ужасна репутация. Но за него това е най-безопасното място.

-Тя ще ме убие…“ Представих си реакцията на Ирина и си спомних желязното й-,,Да не пие нищо!‘‘
— Няма да убие... Наредих ти. Не си виновна..
Звярът дишаше тежко, а аз, след като изчерпах възможностите си да му помогна, обречено се отпуснах на стола. В стаята се прокрадна плаха, първата светлина. В полумрака си гледах ноктите - лакирани и лъскави, толкова красиви не съм ги виждала никога. Пеньоар от истинска коприна. Луксозна среда. И над това е тежкият дух на кръвта. Както винаги в Авалон...
— Лошо... — Звярът изведнъж се опита да стане.
-Недей…- Хванах го за рамото, но той се отърси от ръката ми и бавно стана, държейки корема си с длан. - Не ставай!
Страхувах се, че Кирил ще разне се червата си из цялата стая. Стоеше несигурно на краката си, но вървеше, протягайки се. Като диво животно или неукротим човек, сякаш искаше да почувства, че все още е на крака, въпреки сериозната травма. Гледах го тревожно. Той извади кутия кървави цигари от джоба си и запали една. Той не успя да вдъхне дълбоко димът и веднага се сви..
-Майната ти…-той поклати глава с усмивка и по- лесно възстанови равновесието си.
-Цигарите причиняват вазоспазъм-, измърморих аз.
- Това е добре. Кръвта ще се съсирва по-бързо.Изглежда самият дроб не е засегнат,щом ми е по-добре и мога да се движа.
На вратата се почука и в спалнята влезе робиня с купчина пресни чаршафи. Имаше големи уплашени очи като на елен. Дори зениците й са разширени от страх. Звярът дори не я погледна.
- Нова ли си? - Аз самата съм тук отскоро,- кой би си помислил, че ще задам такъв въпрос. --Трябва да почистим и да сменим леглото.
Гледах Звяра, докато момичето се суетеше между нас, махайки кървавите парцали, в които се беше превърнало бельото, а покривката на матрака, която се оказа водоустойчива, беше покрита със снежнобяло спално бельо.
-Защо каза да не пускаме Руслан?
Дали не е искал да покаже слабост пред него, или е подозирал, че той е изпратил убийците? О, не. Чух Руслан да обсъжда брат си с асистента си. Ако беше така,нямаше да се държи така спокойно и уверено и най-вече да обсъжда с другият-Кирил.
-Какво става...?- чу се женски глас от коридора, след това ръмженето на Равил.
Алина.
Познах мелодичния й страстен глас. Погледнах намръщено Звяра, но той не реагира, сякаш не беше приятелката му в коридора, която скимтеше да я пропуснат. Общо взето нула реакция.Изглежда не чува.
-Тръгвай си… Той заповяда да не те пускаме“, опита се да я сплаши Равил.
Ако Алена е разбрала, значи и Руслан е разбрал.
Това означава-да го очакваме скоро!
При мисълта за това сърцето ми трепна неспокойно. Поради факта, че раненият Звяр дойде до леглото ми, за да го напои с кръв- този сякаш ме накара да участвам в конфликт, който не разбирах.
Звярът сякаш си мислеше същото.
— Лили... Пушиш ли?
-Н-не- измърморих.
Той загаси фаса си в чинийка за чай. Все още стоеше на половин оборот към мен, лицето му беше покрито със сплъстената коса.
-Донеси ми дрехи- продължи той грубо и само по интонацията разбрах, че не говори на мен. — Колко време си затворена, Лили? Искаш ли да се разходим?
Аз, осъзнавайки, че не е просто разходка, а вид бягство за да осмисли случилото се -кимнах,а и бях вече като зашеметен в четирите стени
- Да...
Най-лошото нещо, което ме плашеше в него, беше сексуалността. Но не мисля, че с такава рана той ще ме събори на пода или ще започне да ме тормози. Макар и явно да няма наранен важен орган,все пак бе загубил много кръв. Звярът изчака, докато момичето му донесе чисти дрехи.
Той се съблече точно пред мен.Той застана с гръб, разкопча ципа си и хвърли дънките си. Под тях нямаше нищо освен силни задни части и аз се извърнах, изчервена. Тялото му стоеше пред очите му: мускулест гръб, трапчинки в долната част на гърба. Кожата беше по-тъмна от косата. На врата се открояваше светла опашка с кичур, червеникав от кръв. Господи... За първи път видях гол мъж, да не говорим за това... И изобщо не се срамуваше да се съблича пред хората. Естествено и диво.
Опитвайки се да не показвам чувствата си, грабнах първото попаднало ми нещо в гардероба и изчезнах в банята. Погледнах се ужасена в огледалото. Голото мъжко тяло стоеше пред очите ми, сякаш отпечатано върху тях. Никога не съм бил толкова червена и така начесто поемайки си въздух.
Добре, той изобщо не намекна за нищо ... Просто се преобличаше.

Облякох т дрехите си-кожени панталони - единствените панталони в гардероба ми - и плетен пуловер. Точно за есента. Беше синьо-зелено и полудя ми отиваше.
Посегнах към дръжката на вратата, опитвайки се да се отърва от мисълта: ами ако се шегуваше и сега няма да ме води никъде? Когато влязох в спалнята, робинята вече беше изчезнал, а Звярът седеше на леглото с наведена глава. За щастие, напълно облечен-със сини дънки и тениска, през раменете е преметнал светло кожено яке. Обувки без връзки лежаха пред леглото. Заради раната той не можеше така бързо да ги обуе и явно изчакаше да поотмине болезнения момент от пъхането на краката му в тях.
-Ще помогна-, коленичих и помогнах да завържа първо единия ботуш, после другия.
Звярът ме наблюдаваше. Той мълчеше, но чух одобрително дишане. Той е доволен от мен. Стегнах здраво кожените връзки и вдигнах глава. Стоя пред него като верен паж. Изглежда, че трябва да е обратното.
-Помогни ми да стана...
Подпрях го за лакътя. Звярът беше толкова тежък, че беше по-скоро опит, отколкото истинска помощ. Когато излязохме, Равил ни последва с разтревожен поглед, но не се намеси.
Не видях Алина, за щастие.
— До асансьора. За начало.
Натиснах копчето и го извиках и когато влязохме, пак го използвах - за първия етаж. Наистина не исках да виждам Алина или Руслан по пътя. И когато излязохме в задния двор, забравих за всичко: вдишах красивия чист въздух.
Улицата миришеше на есен , дъжд, огньове и шеметна свобода.
В заграждението няколко черни добермани започнаха да скачат и да скимтят. Никога преди не съм виждал кучета. Отгоре където бях настанена-волиерата им не се виждаше.
-Пускат ги за през нощта“, отговори Звярът на безмълвния ми въпрос.
За мой ужас отвори заграждението. Кучетата забиха носове в дланите му, изпискаха от радост, а после ме забелязаха и яростно оголиха зъбите си.
— Своя — нареди той. – Забранявам!.
Не ми облизаха ръцете, но загубиха интерес.
— Да тръгваме, Лили — отвори той портата. Веднага зад клуба започва полето и хълмовете, обрасли с пъстра есенна гора.
Струваше ми се, че Звярът също иска да си тръгне, преди брат му да се върне.

Глава 8Кучетата тичаха през полето.
Тръгнах отзад, плахо свивайки юмруци, и се вгледах в широкия гръб на Кирил. Гората ме изнерви. Мога да избягам, Звярът няма да ме настигне, но кучетата ще ме настигнат. Може би затова ги е взел със себе си.
Движеше се бавно, но сигурно и вече беше изчезнал зад дърветата.
Още няколко крачки и листата зашумоляха под краката ми. Те ми напомняха за майка ми и облекчаваха стреса. Мисли каквито изпитвах само в в детството си. В този спомен, който все още ме топли.
— Лили? Кирил ме погледна.
Трябва да съм имала тъжно лице.
- Тъжен ли си?
- Спомних си майка ми ...
Чудя се дали той знае истината за баща ми? Истината, която казах на Равил?
-Баща ми ни е изоставил. Мама се разболяла сериозно след това. Помня само веднъж, когато се почувства добре, се усмихна,когато разхождахме се в есенната гора.
Звярът слушаше внимателно. Но изражението на лицето му не се промени.
Кучетата тичаха наоколо и ровеха листата. Идилия. Тази снимка ми напомни за семейна сцена от филм: две кучета, семейство, разходка... Фантомна болка за семейство, което не съществува.На кого го казвам това?
Това е моята най-мъчителната, отровна болка, която е гризала сърцето ми от детството Дори не казах на приятелите си за това. На никого. Намерих с кого да споделя - с похитителя на момичета и убиец в едно лице. Ама съм и аз... намерила приятел за себе си ...
— Къде е погребана? — внезапно попита Звярът. – Знаеш ли?
Поколебах се и поклатих глава. Очите ми се замъглиха от болка и не исках да плача пред него - като малко момиченце, горещо и горчиво. Не мисля, че той заслужава моята откровеност.
-Отдавна не съм бил там...-жалкият ми , треперещ глас ме издаде напълно. — В старото селско гробище.От деня на погребението не съм ходила на гроба на майка ми.
Страхувах се, че няма да издържа, да се върна. Най-лесният начин да изглеждаш силен е като избягваш ситуации, в които можеш да покажеш слабост.
- Искаш ли да те заведа?
Извърнах очи, щях да откажа, но... замълчах.
- Да тръгваме.
Върнахме се в Авалон по заобиколен път и излязохме на паркинга. Звярът отвори вратата на своя пикап, пускайки доберманите в кабината. Седнах на предната седалка. Толкова е висока! За първи път бях в пикап, без да броим случая, когато Кирил ме отвлече.Звярът бавно заобиколи колата и седна зад волана.Закопчах се.
Пикапът обърна към пътя, водещ за града. От двете страни има червени хълмове и поля с изсъхнала трева. В огледалото се виждаше как доберманите, провесили езици, се редуваха да подават глави през прозореца. Пикантен и студен есенен вятър влетя в салона. С тази скорост той стана още по-студен, разроши косата ми. Издухвайки съмненията от главата ми и мъжденето в сърцето ми, отровната болка.
Зад ъгъла се откриваше гледка към града.Кулите и небостъргачите в центъра се губеха в утринната мъгла. Бях малко притеснена за Кирил: рано му е така да се движи , след като беше ранен. Изглеждаше уверен. Гледаше хоризонта с втренчени очи. Зората - или може би раната – беше променила цветът на лицето му-беше много бледо.. Но все пак ярките очи на фона на кожата му изглеждаха чужди и странни. Сякаш някой ги беше изтрил с гумичка или ги беше одраскал с нож... Още имаше кръв по косата му. Но на него не му пукаше.. Дори полицията да го спре...
Но мисля, че колата му е добре известна в града. Пред бизнес центъра-обърна надясно.
Пътят стана селски, от двете страни на колата се появи типичен селски пейзаж. Гробището беше извън селото. Колкото повече наближавахме, толкова повеченапрежение и студ- усещах в стомаха си. Това е страх. Не знаех как ще реагирам, когато се озовах пред скромния паметник на майка ми.
Минахме през едно село, украсено за есенния панаир, през редица цветни тикви и спряхме пред портите. Мама не е от тук. Просто не можах да я погреба в града: нямаше достатъчно пари.
Излязох плахо, несигурно огледах плетената ограда, която ограждаше гробището. Страхувах се да не изпадна в истерия, но... Всичко беше тихо, спокойно и дори навяваше тъга, скръб и мир. Не повече.
— Помниш ли накъде да отидеш? - Звярът извади два розови карамфила от ваза, стояща в краката на селянин. Дори не си и помисли да плаща. Но бледият мъж не възрази.
Като оставихме кучетата затворени в колата, се отправихме между гробовете.Надявах се веднага да си спомня къде лежат тленните останки на мама..

Минахме през едно село, украсено за есенния панаир, през редица цветни тикви и спряхме пред портите. Мама не е от тук. Просто не можах да я погреба в града: нямаше достатъчно пари.
Излязох плахо, несигурно огледах плетената ограда, която ограждаше гробището. Страхувах се да не стане истерия, но... Всичко беше тихо, спокойно и дори навяваше тъга, скръб и мир. Не повече.
— Помниш ли къде да отидеш? - Звярът извади два розови карамфила от ваза, стояща в краката на селски селянин. Дори не си и помисли да плаща. Но бледият мъж не възрази.
Надявах се веднага да си спомня къде лежат тленните останки на мама, но сега спомените бяха като в сън, размити и замъглени. Изобщо не разпознах мястото.
— Кога е починала?
- Наскоро…
— Трябва да търсим сред пресните гробове.
Ако бях сам, определено щях да се объркам, но Звярът уверено ме отведе до онази част от гробището, където се виждаха прясни могили.Аз не бих се сетила. И няколко минути по-късно намерихме обикновен дървен паметник без снимка.Гробът изглеждаше беден и изоставен.Забравен от всички.
Не знам какво изпитах, гледайки потъмнялото дърво с издълбано име и години живот. Денят на погребението и днешният, първият ден, в който я посетих, бяха толкова различни, че това ме зашемети. Онзи ден имаше мъгла в главата ми, не мислех. Днес беше тъжно, но ясно. Може би сълзите ще дойдат по-късно.Неловко поставих карамфилите в основата на паметника.
Как ми липсва...
Очите ми се премрежиха от сълзи. Погледнах към Звяра, който ме наблюдаваше през цялото това време, без да ми пречи да изпитвам сложни чувства.
Защо ме доведе тук?
В знак на благодарност, че седях с него през нощта? Или да дразни Руслан? Всичко, което чух за Звяра, не се вписваше в това, което правеше сега. Може би пробождането го е променило? -.- помислих си със сарказъм.
-Майката на Руслан също умря-каза Звяра.
— Не сте ли братя
- По баща. Моите го отгледаха. Затова е такъв — размърда неопределено пръсти Кирил и подбра точната дума. - Твърд.
Този малък факт изведнъж ме накара да изпитам съчувствие към брат му.
— Значи той на свой ред е осиновил дете?
- Ник ли? Ник не е осиновен. Живял е в сиропиталище за хора с увреждания, докато то не фалира. Те писаха за това. Може би си видяла снимки във вестниците: редици бодлива тел и полуголи деца в парцали, - поклатих глава. –Един пазач хвана този нахалник, когато се прикова към нашия клуб. Не помня на колко години беше. Той събираше остатъците от кухнята в задния двор.
- Кошмар...
-Случва се, Лили. Не всеки има късмет, когато се появи на бял свят. Да... Като Ник или теб.
Сведох очи. Той е прав. Някои са родени в семейство като моето, докато други са родени в семейство като Кирил или Корина и никога не са познавали отказ от детството.
- Защо напусна майка ми? — избухнах изведнъж. – Защо да съм по-лоша от Корина?
— С нищо — усмихна се мило Кирил. – Но това е негов избор. Да вървим.
За щастие нямаше повече такива изблици и почти никакви сълзи. Сякаш камък падна от душата ми, когато посетих гроба. Тъжно и светло. Имах усещнето, като чели нещо ми тегли езикът да говоря за баща си. Исках да питам пак: защо ме отвлякохте, какво съм виновна, ако знаете, че баща ми не ме обича? Риторичен въпрос.Но...мълчах.
На връщане се отби в едно кафене.
— Гладна ли си?
-Ъъъ-промърморих неопределено.
-Грижеше се за мен цяла нощ, не яде сутринта. Няма начин !- той пусна кучетата и заедно с тях влязохме в селското кафене и никой не възрази, че доберманите легнаха до масата.
Седнахме един срещу друг до прозореца. Менюто лежеше точно под прозрачната мушама, така че дори не се наложи да викаме сервитьорката.
-Хамбургер и кафе- поръчах аз, когато момичето най-накрая реши да дойде при нас. Изборът не беше богат.
- А Вие ? - тя отчаяно отмести очи от Звяра и потръпна, когато един от доберманите доближи глезена й със студен нос.
- Нищо.
Сутрешното слънце падаше отстрани, подчертавайки хлътналата буза и острите скули и-правейки очите ярки и блестящи. Зениците се превърнаха в точки. Той прибра окървавен кичур коса зад ухото си.
Минута по-късно ми донесоха отлично капучино, а след още десет минути - пресен сочен хамбургер със сладък домат и вкусен пилешки котлет. Веднага го хванах със зъби, усещайки колко вкусен сок плиска в устата ми. Господи, бях толкова гладнаа...
-Благодаря ти... Толкова е вкусно.!
Не е толкова лош този Кирил- поне не колкото казват. В противен случай той вече щеше да поиска нещо в замяна на тази храна. Страхът ми се притъпи.
-Обичам да те гледам как ядеш- усмихна се Звярът.
Трябва да спра да приемам храна от него. Аз съм като бездомно куче, мога да стана вярна на нов собственик за парче месо. И не ми харесваше да изпитвам изгаряща благодарност към Звяра всеки път, когато ми купеше храна. Страх ме е да не се влюбя в него-много ме е страх.
Боя се, защото изглежда, че моята лоялност и любов ще бъдат като на изоставено кученце. Те ще са горещи и веднъж завинаги. А този човек не се нуждае от това. Звярът няма нужда от такива подаръци - вижда се по очите. Той би имал момиче като Алина. Може и без знакът на ръката, но така че тя да си знае мястото и да прави каквото той иска. Защо му трябват чувствата на наивно момиче ...
Допих си капучиното и Звярът плати.
Излязохме навън. Утринната прохлада отстъпи място на дневното септемврийско време. Слънчевата светлина правеше листата ярки. Отидохме до колата, доберманите се затичаха в тръс.
Близо до пикапа Звярът спря.
-Имам молба към теб, скъпа…
Погледнах изненадано злите очи.
-До края на септември ще трябва да посещаваш битки всяка вечер. Днес също. Искам да ми казваш това, което няма да чуя ... И защо стана толкова мрачна?
Има нужда от шпионин. Е да. И пак трябва всяка вечер да грея на балкона. До края на септември. Спомних си фигурата на бъдещия си съпруг: дори не видях лицето в светлината на прожекторите, а той също- мен ... Допълнителна интрига между булката и младоженеца за забавление на обществеността.
-Не искам да се омъжа за луд човек.
– Разбери…подробности!
- Ами ако Руслан промени решението си?
- Няма бебе. Няма да промени решението си. Той обяви това пред всички, там бяха и неговите партньори, кметът на града. Неговата дума е закон. Железобетон. Дори и да иска, той няма да отмени тази дума заради принципите си. Той им служи,не те на него.Принципен
Уау принципи...
Лицето ми със сигурност е придобило трагичен вид и Звярът внимателно прибра кичур коса зад ухото ми. Сексуално .
Той се усмихна много привлекателно. Малко вероятно е той да ми съчувства истински и от сърце . Това не можете да получите така лесно в Авалон , но тонът беше съчувствен:
- Не се страхувай от Скорпион. Той няма да направи нищо, което не е позволено. И няма да ти навреди. Считай го за политически брак. Всички момичета обичат приказките, нали? Те все още ще се борят за теб, моя малка принцесо.
Гласът и погледът му притежаваха невероятен магнетизъм, независимо дали беше в лежерния си маниер на говорене с тих глас, или в лукавите, изпълнени със сексуални нюанси очи. Звярът винаги казваше повече, отколкото беше в обикновените думи.
— Качвай се в колата, Лили.
Върнахме се мълчаливо.
Тази разходка беше релаксираща. Или може би последните думи на Звяра ме оглушиха? Но аз се возех на предната седалка на огромен пикап, гледайки безизразно през прозореца, а вътре в мен цареше оглушителна тишина: нито буря от емоции, нито сълзи.
На паркинга на Авалон Кирил пусна доберманите и им нареди сами да намерят пътя към задния двор:
- На място!
В клуба влязохме през служебния вход.
Бяхме посрещнати със загриженост. Пазачите мълчаха, но съдейки по погледите, са търсели Звяра, докато ни нямаше. Минахме през дълъг коридор и аз познах мястото: това е крилото, където беше счетоводството.
Руслан стоеше там, препречвайки пътя ни.
Висок и с квадратни рамене, той изглеждаше много заплашителен в черния си костюм. Несъзнателно изостанах няколко крачки, оставяйки Звяра да върви напред.
- Къде беше? -Руслан хвърли поглед към брат си.
— Трябва ли да докладвам? — попита Звярът с весел гняв.
Погледът на големият брат мина по мен,като лазер. Мислех, че ще ме залепи на место, но Кирил ме отведе без да пита, а другият- хазяин, напротив, смекчи тона си. Повече се тревожеше за раненият. .
– Кой те нарани, какво стана?
- Не искам да говоря за това. Сам ще го разбера, брато. Махни се от пътя ми.
Скърцайки със зъби, се отдръпна встрани и ние отминахме. Звярът хвана ръката ми, докато се колебаех. Отидохме до стълбите и Кирил бавно започна да се изкачва - беше му трудно да ходи, след като беше ранен. Разбрах, че Звярът ме връща в апартамента.
-Трябва да легнеш-забелязах, че пребледня.
— Ще си легна — отговори той. — Помниш ли какво се разбрахме, малката? Още не си ми отговорила.
Спряхме в прохода между стълбите. Равил вероятно ме чака на вратата на спалнята. Долу – пълно с кучетата на Руслан. И тук изведнъж със Звяра се оказахме сами, тук дори няма камери.
Сделка. Разговор с него.
Вероятно затова ме изведе - да започна да му вярвам и да говорим без излишни уши.
- А ако Руслан разбере, че ти предавам разговорите му? - измърморих аз. - Ще бъда ли наказана?
— Ще се погрижа за теб, принцесо — прошепна Звярът и се наведе.
Шепотът му проникна до самото ми сърце. За първи път го чух да шепне. Ако така тихичко приказваше на любовниците си в леглото, трябваше да си тръгнат доволни, макар и по въглени да ходят. Очите ми почти се насълзиха, беше толкова топло. Създава усещане за близост. Така се признават в името на великата любов. И ако ти обещават защита, вярваш в това, въпреки всичко.
Не можех да дишам, докато ми шепнеше това, меките устни докосваха ухото ми. Настръхнах до задната част на главата.
-Ще направя всичко“, отговорих тихо.
Той погали бузата ми с длан, благодарейки ми.
- Добре, Лили. Отивай в спалнята.
Останалата част от полета изкачих сама,но усещах погледът му в гърбът си.
Когато влязох, стаята беше вече почистена.Няма и следа от случилото се през нощта: нито парче окървавена салфетка, спалнята беше измита, проветрена - дори миризмата на спирт изчезна. Въздухът ухаеше на чистота и цветя.
Взех си душ и се свлякох на леглото, загледана в тавана. Докато бях на крака горе-долу се чувствах добре,но сега неудържимо ме теглеше да спя. Нощувка до леглото на болен-не е шега... Сцената на стълбите не ми излизаше от ума. Толкова нежен глас, че неволно се появи въпросът - какъв е той в леглото? Един и същ? Нежен и горещ, като своето шептене? .. Той каза, че само лошите момичета стигат до него, но кой знае, може би просто лошите момичета са късметлии? ..
Заспах неусетно и ме събуди силно почукване на вратата.
Нямах време да ставам. Отворих само очи и Стела влетя в спалнята с куп бяла дантела в ръце.
- Все още не си готова? Ставай веднага! Фотографът ще дойде след минута!- Тя захвърли дантелата на леглото.
- Какво?
Седнах, събуждайки се окончателно , гледайки днешната рокля, с дължина до петите и бели обувки на висок ток. „Това е…“ Очите ми се разшириха. Какво е това, сватбена рокля?
- Да! Имаме фотосесия.
- Какво по дяволите? Бях възмутена. - До края на септември е далеч, няма да я сложа!
Мислех, че Стела ще се пръсне, но тя само въздъхна тежко и скръсти ръце на гърдите си:
-Слушай, Лили… Това не е мое решение. Руслан каза да ти донеса сватбена рокля и да поканя фотограф. Искаш ли да отидеш при него и да му хвърлиш обвинения в лицето? Напред! Ще го видиш вечерта и ще имаш такава възможност! Но аз нямам нищо общо с това - гласът беше толкова глух, че се отказах да й противореча.-. Просто си върша работата...
- Добре.
Взех си роклята и станах от леглото. Огледах я с протегнати ръце, после я поставих пред себе си и се погледнах в огледалото. Роклята ми направи зашеметяващо впечатление. Сякаш казва: всичко се случва в действителност, скъпа! Ти си булката!-
Красота-а…- Стела въздъхна тъжно и завистливо. -Ще я носиш на днешната битка. Руслан каза, че са подготвили нещо специално.
— Свързано с мен?- Притесних се.
— С коя друга, скъпа? Това е шоу. Публиката трябва да бъде постоянно провокирана от булката. Казват, че трябва да излезеш и на ринга.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Фотографът ме накара да застана до прозореца, да гледам замислено в далечината, после да спра пред огледалото и след това да се завъртя, докато той снимаше развяването на дантелената пола.
Младото момче изглеждаше бледо. Суетеше се, стараеше се много да накара клиента да хареса снимките.
— Страхотно... Великолепно... — измърмори той под погледа на Стела.
Беше тъжно. Както подобава на булка в Авалон.
Оправиха ми косата, закачиха тънък дантелен воал и отново ме поставиха във фотогенична поза. Вече нямах нищо против. Зад слоевете на булото се чувствах в безопасност, сякаш бяха стени, а не пашкул от прозрачен плат, който ме отделяше от грешния свят.
Някой почука на вратата.
- Готова ли е? - познат глас с хлад.
-Не бъди глупава“, увещава ме Стела. - Пиарът на Руслан измисли това. Заставаш на ринга преди битката, те правят няколко снимки и това е всичкоТам ще те отведат..
Обърнах се, давайки на фотографа още една възможност да щракне с камерата.
Руслан стоеше на прага на спалнята.
В черен костюм с бяла бутониера, като младоженец, идващ за булката си. Стана ми чак неудобно. Каква благословия, че под булото не вижда лицето.
— Стела — каза той, оглеждайки ме от горе до долу. - Ще я последваш, подгъни подгъва, за да не се изцапа
— Да, разбира се, господарю — суетеше се тя, произнасяйки всяка дума с дъх, сякаш беше лудо влюбена или също толкова уплашена от него, колкото и да беше глупава.
Хвърляйки нов поглед към мен, Руслан се обърна.
Наблюдавах го крадешком: отгръщайки подгъва на сакото си, катарамата на колана му блесна. Той стоеше настрани и небрежно четеше нещо по телефона. Нулево внимание към другите. Стела замръзна полусвита, пълзяща пред него . Марката на китката на бившата стриптизьорка принадлежеше на него. Може би са били любовници, кой знае. Стела му се усмихна като бито куче.Може би е по-страшен, отколкото изглежда, просто не знам. Робите на Звяра се чувстваха по-свободни до своя господар.
- Време е - каза Руслан и бързо излезе от стаята.
- Да, а ти мърдай-! Стела изсъска, повдигайки полите ми. - Какво застана на едно място!
Първи тръгнаха охраната на собственика и пиарът му. Същият човек, който беше в стаята в деня на отвличането. Мъжете вървяха бързо, без да се обръщат назад. Бодигардът ми застана също зад мен.
Надолу слязохме с асансьора – до сервизните помещения с добра звукоизолация и спряхме пред незабележима врата, която се пазеше от непознати охранители.
- Започвай.
Руслан остави телефона, всички се разделиха и бяхме близо. Защо - разбрах, когато ми предложи лакът, сякаш щеше да ме отведе до олтара.
- Дръж се за мен.
Хванах ръката му, усещайки колко са силни бицепсите му под плата на дрехата.
Пред вратата ме връхлетя ревът на тълпата.
Не се огледах, напротив, светлината и шумът ме приковаха на място като елен, хванат на пътя от светлините на камион, а той стоеше без да разбира какво ще последва. И аз очаквам нещо подобно. Разбрах това, когато видях ринга в края на пътеката на трибуните.
Добре, че Руслан ми подаде ръка. На високите токчета, не виждайки нищо освен очертания и ослепителна светлина заради воала, не бих се помръднала.
Отидохме на ринга и успяхме да чуем хората да викат: „Булката!“.
Руслан ми помогна да преодолея последните стъпки и аз се озовах в центъра на ринга.
— Нашата очарователна награда! - мощният глас на хазяина на клубът прозвуча в микрофона и аз затворих очи.
Тук, в центъра на ринга, се чувствах твърде малка. И дори спрях да се чувствам като човек, - Руслан не се държеше с мен грубо, но сякаш не забелязваше, че съм жива, че изпитвам чувства. Така се грижат за една крехка красива ваза, но не се съобразяват с присъствието й.
Стела пълзеше около мен, оправяше полата си, оправяше гънките на воала си, за да са сполучливи снимките в светлината на прожекторите.
Стоях без опора, леко залитайки.
Бойците бяха в краищата на ринга, аз движех главата си, но не виждах нищо заради тънката мрежеста преграда. Скорпионът също е тук. Но няма да се срещнем дори на метър разстояние .
Пред мен светна фотограф. Изправих се и сложих ръце на бедрата си .
Изглежда,че развалих снимката с поза, но ми беше все тая.. После ще видя тази снимка във вестника: черно-бяла, но ясна. Аз съм в центъра, а зад бойците и силуета на Руслан, който, вдигайки ръка, крещи поздрав към микрофона. Тогава ми се стори,че бях нищожна песъчинка, но на снимката се оказах главната героиня. И това определи много бъдещата ми съдба.
Когато развлекателната част приключи, бях поканена да тръгна към изхода.

Охраната показваше пътя и аз я последвах, но кракът ми в неудобната обувка се подгъна лошо съвсем не навреме и то така че едва не увиснах на въжетата.
Един от бойците ме сграбчи.
За момент стоманени ръце ме стиснаха уверено през кръста, но някак си-нетърпеливо. Даже кой знае защо си дори си спомних съвета на PR специалист за да не се позволява секс на робите . Когато ме вдигнаха на ръце- изписках, притисната до голите гърди на мъжът, но никой не ме чу.Това определено е един от бойците: на ринга само те са голи до кръста. Но кой от двамата е бъдещият ми съпруг или състезател, не разбрах. Миришеше на мускус и малко пот от загрявката. Настана суматоха, охрана дотича до нас, блокирайки светлината, пръстите на робът бяха разкопчани насила и ме издърпаха от жадните му ръце и прогонен с шок, като диво животно.Той изрева нещо на ринга - изглежда, че се втурна в битката, преди реферът да сигнализира, не видях. На треперещи крака слязох по стъпалата и едва стигнах до вратата, зад която ме чакаше Стела.
- Кой беше това? Попитах, треперех след тези необуздани и похотливи ръце. - Кой ме грабна?
Тя пушеше безразсъдно.
— Скорпион — пое дъх Стела, потрепвайки неясно веждата си. - Добре, да тръгваме, не си нужна повече,тук и те казаха да не те качват днес на балкона.
В спалнята ядосано се отървах от воала и набръчканата рокля.
На подгъва имаше отпечатък от обувки. Изглежда съм си изкълчила кракът по някаква причина ,но ми се стори,че там някой нарочно беше подложил така нещо,че да се препъна.Бойците излизат боси, не е от тях. Стела си тръгна, но аз не можех да си намеря място. Лутах се из стаята, спомняйки си за силните ръце – каквито не бях виждал никога досега и треперех. В тях се чувстваше някаква необузданост ,даже лудост. Сякаш Скорпионът не искаше да се сдържа.
Звярът каза, че няма да ми направи нищо, докато не му позволят, но днес на ринга все пак се възползва от ситуацията и ме сграбчи ... Имаше причина, но нямаше нужда да ме вдига чак на ръце...
Взех душ, надявайки се да се ободря и в същото време да се отърва от миризмата на бъдещия ми съпруг. Рисувах брачната си нощ в тъмни краски и всеки път потръпвах от ужас.
Около полунощ погледнах навън.
- Кой спечели?
— Скорпион — отговори Равил.
- А още колко битки ще има до края на септември?
- Три.
Прехапах устни. Твърде малко.Финалът е предопределен, той ще спечели.
Мога да се справя и Звярът обеща, че ще помогне, ако шпионирам за него. Тук иначе май не оцеляват... Трябва да си полезен. В краен случай, ако не мога да избягам или да се моля за по-добра съдба, ще поискам онзи мразовит коктейл със злато преди брачната ми нощ. Ще трябва да се справя.
Разтревожих се от шумолене от прозореца- сякаш някой ходеше покрай стената отвън, но нямаше втори етаж и стълби.Погледнах в тази посока с интерес. И забелязах .. огромен тъмен силует. Прехапах устни.С крясък се втурнах към вратата и се озовах в ръцете на Равил.
- Някой се катери при мен отвън! - Отдръпнах се, оставяйки бодигарда напред, но не излязох от спалнята, реших да остана по-близо до него.
Мъжът слезе от перваза на прозореца, без да се смути или да се страхува от някого. Специфичните очертания на фигурата, напомпаните мускули, белите коси – познах кой е още преди да излезе от сянката.
— Махай се оттук, по дяволите! — изръмжа Равил.
Но Скорпионът мълчаливо се приближи.
Равил застана между нас, за малко да извади оръжието си. Но нарушителят без усилие хвана бодигарда в хватка, рязко се обърна към мен и му спря въздухът към гърлото-задави бодигарда ми, докато той отслабна На предмишницата на големият мъж видях татуировка на черен скорпион. После отпусна мощните си ръце и се наведе към килима, за да вземе оръжието, а когато се изправи, ме огледа от горе до долу. .Нищо не убягна от горещия му поглед: нито тънките глезени, нито колената , надничащи от гънките на халата, нито извивката на ханша. .
-Успокой се, Равил-, изсъска той, докато зачервеният ми бодигард си поемаше въздух. - Или ще те задуша. Просто ще говоря с булката и ще си тръгна.
Притиснала бях гръб към стената и не можех да мръдна. Взрях се облекчено в безстрастното лице.Скорпионът беше почти две глави по-висок от мен и голям като планина. Носеше дънки и семпла тениска, която показваше изпъкналите му гръдни мускули и стоманения корем. Черна превръзка на едното рамо правеше тоалета му футуристичен и странен. Фиксиране на раменната става, повредена в битка. Цялото тяло е в белези. Спомних си как ме хвана на ринга и ме дръпна към себе си. Вгледа се в лицето му, опитвайки се да разбере какво иска. Но като всеки професионален боец или роб, то не изразяваше нищо друго освен празнота.
-Не можеш да влизаш тук…- прошепнах, а уплашеният ми дъх изгаряше собствените ми устни.Спомних си как с протегната ръка приветства хората на балкона от ринга.
— Лили Девин… — имаше нисък, свиреп глас, по-свикнал да ръмжи, отколкото да говори. Топла ръка докосна бузата ми и аз се обърнах. - Каква красота си ... Какъв съм само късметлия...
— Не ме докосвай, моля те... ако е речено все пак ще ти стана жена!
Някой трябва да дойде скоро!
Близостта на това чудовище беше плашеща. Той не ме докосна, не ме натисна, но мощната фигура над мен не остави ме плашеше: ако се хвърлеше върху мен, нямаше да имам време дори да изскърцам.
-Лили...- Той се опита да ме погледне в очите, но не успя поради разликата във височината.
Скорпионът се облегна с длан на стената и коленичи. Сега той гледаше нагоре. Ръцете му лежаха на нея от двете ми страни - нямаше спасение. Дори не мърдах от мястото си. Скорпионът имаше сиви очи. По устните - напречни белези, подобни на бръчки. Руслан го нарече луд, но в дълбините на очите му видях интелект.
-Какво… какво искаш? – едва измънках аз.
Той облиза устни и извади нещо плоско ,кръгло и бяло от джоба на дънките си. Върху белия гладък капак беше нарисувано черно водно конче.
- Какво е това…
Отвори го с щракване - оказа се сгъваемо огледало. Погледнах невярващо в очите на Скорпиона. Той просто гледаше, четейки реакцията ми.
- Това е подарък? прошепнах.
-Ще бъда добър съпруг. Не се страхувай.
Той не добави нищо, само ме гледаше.Не мръднах, като муха в лапите на паяк. Дланите му се свиха в юмруци. Бяха толкова близо до главата ми, че чух как скърцат от напрежение. Погледът остана спокоен, а контрастът на ярост и увереност- ме изплаши.
-Не гледай тук-, той поклати брадичка към раненото си рамо.- Ще убия всички заради теб. Ще спечеля.
В коридора се чу шум - тук тичаха пазачи. Вероятно Равил е успял да повика помощ или да натисне паник бутона. Вратата изхвръкна, сякаш беше ритната от гард от ринга - познах го по тъмно синята униформа.
Скорпионът погледна тях и после в очите ми.
- Ще бъда наказан,но не се притеснявай Исках да ме видиш преди годежа.Също като на ринга тогава-го изгониха от мен с шок, а аз се свлякох на пода и седнах, стиснала огледалото. Отворих го и слънчев лъч скочи на стената. Чувствах се опустошена. Улових отражението си, за да не виждам как бият с палка в ъгъла на стаята Скорпиона и го принуждават да коленичи, за да бъде окован с белезници.
Някой се наведе към мен.
- Добре ли си?
Не отговорих веднага -гледайки очите си в отражението-имам този навик-да потъвам така в себе си,че да не приемам и предавам.

Скорпионът погледна тях и после в очите ми.

- Ще бъда наказан. не се притеснявай Исках да ме видиш преди годежа.

Като на ринга го изгониха с шок, а аз се свлякох на пода и седнах, стиснала огледалото. Тя го отвори и слънчев лъч скочи на стената. Чувствах сеопустошена. Улових отражението си, за да не виждам как бият с палка в ъгъла на стаята Скорпиона и го принуждават да коленичи, за да бъде окован с белезници.
Не виждах нищо,защото бях потънала дълбоко в себе си.Случвало ми се е като дете, когато вторият ми баща ми крещеше. Това е от страх. Защо Скорпион нахлу тук? И не искам да гледам как го бият, а той съска през зъби. По-приятно е да се гледам в огледалото.
Не забелязах кога Звяра се появи в спалнята. Равил вече е дошъл на себе си. И им обърнах внимание, чак когато робът се приближи виновно до собственика и Звярът го удари с юмрук в лицето. Не се прикри, въпреки че можеше.
Последен в стаята влезе Руслан.
Спря над роба си, Скорпион вдигна очи. Челото му беше срязано и той примижа от струйката кръв,която влизаше в очите му.. Половинминутно мълчание, сякаш мислено премериха силите си.
— Накажи го — каза той накрая.- Целият Авалон е пълен. Нека всички видят.
Усетих колко е ядосан. Когато живееш до някой, който може да те смачка като буболечка, ще се научиш да преценяваш в какво настроение е той. Започвам да разбирам Стела...
Лили-, погледнах нагоре, когато Звярът приклекна пред мен. – Направи ли ти нещо?
- Нищо…-едва промълвих нещастно...
- Каза ли нещо?
— Като спечели - ще се омъжа за него.

Звярът кимна и стана. Тя и Руслан срещнаха с многозначителни погледи.
Боецът наистина не ме обиди, просто влезе - но собствениците на клуба сметнаха това за сериозно нарушение. Спомних си как бях предупредена-шоуто е направено за да се спечелят огромни пари и срещата с булката трябваше да се проведе пред свидетели и в определено време,пред публиката ... Скорпионът вбеси и двамата братя.
— Нищо не ми е направил! - казах по-силно надявайки се да ме чуят. – Нямаше и да успее!- Нищо…
Нулево внимание.
Равил се приближи до мен, накуцвайки, и ми подаде ръка. На шията му имаше червена следа, по бузата му имаше кръв. Звярът разби лицето му.
-А ти какво държиш?...“ – измърмори той дрезгаво, забелязвайки подаръка.
-Нищо, -скрих огледалото в джоба на халата си и се изправих.
— Да тръгваме — изшептя той.- Всеки трябва да присъства на публично наказание.

Глава 10Светлините над арената угаснаха. Залата беше потопена в здрач, публиката се разпръсна, но всички жители на Авалон се стекоха тук и Някои от тях бяха вдигнати от леглото и бяха по халати, като мен. Но никой не беше изненадан.Скорпион отново беше изведен на ринга.
Обърнах глава, осъзнавайки, че само аз ще видя наказанието за първи път. Останалите знаят какво е. В тълпата забелязах красавицата Алина в червена роба над сценичния си костюм, доктор Ирина, Стела и съпругата на Равил ...Всички гледаха към пръстена.
Скорпионът беше поставен на колене в ъгъла и с белезници. Той ме погледна тълпата и после остана да се вглежда само в мен.Тялото на бъдещия ми съпруг настръхна.Огледалото изведнъж стана тежко и аз го стиснах в джоба си.Скорпионът облегна буза на собствената си ръка. Мускулите на раменете и врата му се стегнаха в очакване на удара. Но дълбоко хлътналите очи останаха спокойни, като на древен старец, който е видял всичко. Чувствата върху безстрастното лице издаваха само отворена уста.
Руслан застана срещу въжетата. Мислех, че ще го накаже, сам,но неговият асистент излезе на ринга, размахвайки камшик. Големият брат каза нещо на Скорпиона, той не отговори. Дори не погледна в неговата посока,когато хазяинът даде знак да се започне.Още с първия удар Скорпион затвори плътно очи.Но когато ги отвори , погледът му остана вперен в мен и се усмихна с изпъната от болка брадичка. Той се събра на топка, но като че ли все още си остана голям.Помощникът на Руслан работеше умело, но самият той се обърна и тръгна през тълпата към изхода. Той принуди другите да гледат, а самият той не го направи...
Преместих се от крак на крак и извиках:
- Защо е това?
Някой ме хвана за раменете и аз се огледах: Ник. Той поклати глава, гледайки ме сериозно в очите, -Не се приближавай и мълчи!
— Нищо не е направил!
Той поклати глава по-силно: не се намесвай! Не се намесвай!. Той знае по-добре, приемният му баща е чудовище. Всички гледаха мълчаливо, никой не възрази. Забелязах, че някои от тях потриват китките си, спомняйки си как Руслан ги жигоса. Сега разбирам защо Стела му се усмихна така силно, защото толкова се страхуваше ...
Насилието над Скорпиона не продължи дълго. След третия удар той хвана със зъби въжето, за да не вика, и затвори очи. Тишина надвисна над нас: чуваше се влажният звук на разрязана плът и тежкият, на ръба на писъкътн, дъх на Скорпиона. Някои отместиха очи от ринга, но не си тръгваха.
-Няма да гледам…- Освободих се от ръцете на Ник и като избутах тълпата настрана, се отдалечих.
Нека и мен ме бичува, ако иска.
Беше ми толкова зле, сякаш мен ме биха. Стана ми гадно и това ме накара да се разочаровам от Руслан. Той обича да му се подчиняват... Да, и демократичният Звяр удари Равил, че се не се беше справил. Късметлийка съм, че не попаднах при големият брат.. А може и това да стане, кой знае...?
Изглежда, че на десетия удар Скорпионът извика, но палачът не спря. Залата вече миришеше силно на кръв...Нов удар.
— Лили! — извика той дрезгаво в гърба ми, полудял от болка, а аз избягах, за да не го чуя да вие с разкъсан от страдание глас. — Лили! Нуждая се от теб!
Пътят беше блокиран от бодигард. Не Равил - различен. Върнаха ме на ринга - дори нямам право да си тръгвам, когато искам. Дрезгавите викове на Скорпион бяха в ушите ми и ме тласкаха на ръба на нервен срив.
- Вървете по дяволите!- Извиках на пазачите.
Избутвайки всички настрани, Стела се приближи до мен и ме прегърна за раменете.
Пуснете ме да мина- нареди тя на пазачите и те го направиха.
Като две приятелки, прегърнати се отправихме към стълбите. Вървях и се давех от сълзи, чувствах силните , закалени на стълба, ръце на бившата стриптизьорка.
Исках да се върна в спалнята.Дори тук чувах приглушените викове на Скорпиона, пълни с болка и дрезгави ридания.
- Лили!..мисля, че не видя дали съм в залата или не. Той всъщност крещеше за мен,за да преодолява болката.
-Боже…“ прошепнах.-Боже, кога ще свърши това… Кога ще го оставят на мира?
— Ти трепериш — грубо каза Стела. - Успокой се. Той е виновен, нали знаеш. Той е роб на Руслан, а Руслан винаги наказва тези, които не му се подчиняват! Успокой се, Лили... Той сам си е виновен. По дяволите, съжалявам за Равил ... Той ще има проблеми. Звярът може да отмени разрешението за сватбата си поради това, че Равил го проваля. Проклет Скорпион! Защо стигна до вас!
Не отговорих.Тя няма да разбере.Може би и аз не разбирам ... Струваше ми се ... Струваше ми се, че Скорпион дойде да говори с мен, за да установи първите нишки на добри отношения с бъдещата си жена.... Той се опита да се грижи за мен. Тежкото огледало в джоба ми, неговият подарък, потвърждаваше това.Искаше да ми достави удоволствие преди сватбата.Може би не знаеше как да се грижи иначе, или може би беше нещо друго ...Треперех и не искам да разбирам местната лудост.
На сутринта отворих очи и се загледах в тавана. Тихо. "Авалон" спи след вчерашното наказание вероятно и кръвта вече е измита от ринга.Изправих се тежко, втренчена в празното пространство.
Закуската е на масата. Скоро Стела ще дотича, отново трябва да се обличам и гримирам... След вчерашния ден всичко се промени. Сякаш беше дошъл махмурлук - само че не в тялото, а в сърцето и душата. Преди това блясъкът на Авалон дори беше започнал да ме привлича: шик, светлина,, куп безплатни тоалети, чудесна храна ... Лачени обувки и безгрижна лекота. Музика и танци вечер, когато залите отворят. Напитки и пари текат. Живот от вълшебна страна на изобилието. Вечен празник, в който живеят жителите на "Авалон".
Но ако танцувате дълго през нощта, на сутринта ще имате махмурлук и кървави мазоли по краката. Ако ги залепите с лейкопласт, ще се наложи да вземете болкоуспокояващи, за да можете вечерта отново да отидете на дансинга.
Равил имаше познат човек под формата на "Авалон", долу на първите етажи.
- Искам да посетя приятелката си Вика. Тя е медик.
Слязохме в мазето на Авалон. Охраната, за щастие, беше професионална : след около десет минути спрях да я забелязвам, сякаш бях сама.
- Вика? — Почуках на вратата на лекарите.
Тя отвори бързо, сънена, разрошена, сякаш я бях събудила, но веднага кимна, щом ме видя, и сложи пръст на устните си. „Не бъди шумна“. Оттеглихме се в едно кътче зад аптечката. Имаше рогозки, на които се настанихме, имаше и кутия за пепелник.
- Какво се случи вчера? Със Скорпион. След като си тръгнах?
— Нищо добро… — Вика запали тънка кафява цигара. - Дадоха му десет удара с камшик, Ирина го лекуваше. Сега той е в мазето, седи в наказателна килия.
Слушах, без да показвам емоции. И не знаех как се чувствам. Защо пое такива рискове? Бит, хвърлен в килия - какво от това? За да ми подари огледало?
- Какво знаеш за него като цяло?
Вика пое дъх и сви острите си рамене.
- Любимец е на Руслан, - димът се стелеше красиво от устата й. - Опасен пич. Казват, че Руслан го е купил специално за битките. Казват също, че е луд. знаеш ли за това?
Тя ме погледна намекващо. Знае, че трябва да се омъжа за него.
— Чух — отвърнах неутрално.
И каква е тази лудост? Той не е толкова луд. Но той има нужда от мен. А и аз самата.
— Вярно ли е, че е получил камшика заради теб? Защото е влязъл в стаята ти?
- Да Вика, имам молба към теб ... - прехапах устни, мислейки как да попитам, след като изстрадах и аз наказанието на ринга- мислех много през нощта. - Можеш ли да ме прикриеш? Всяко мое движение се следи от охраната. Ще се преструвам на болена за да вляза в болницата, тук ще бъде по-лесно да се измъкна от наблюдението ...и избягам.
- За какво?- тя се намръщи.
- Искам да напусна. Нека да избягаме заедно. С мен ли си?
Вика ме погледна извинително и пронизително и погледът й изобщо не ми хареса.
- Какъв е проблема? -Попитах.
- Не искам да се махна от тук.. И тебе не те съветвам.
Поклатих глава изненадано.
- Сериозно? Вика, ще избягаме, ще напуснем града, едва ли ще ни търсят, няма да ни намерят.
Всички те правеха нещо тук,което се оказва в краят на краищата,че е само за забавление на двамата дяволи, собствениците на Авалон.
Дори разбирам защо не си тръгват. - Не е това въпросът. Приятелката й се обърна, издишвайки дим. - Харесва ми тук.
- От гледна точка на? - Не разбрах.
— Тук ме уважават — потръпна със слабите си рамене тя. - Излизам на ринга, лекувам ги. Мога да уча медицина и ще вляза след няколко години. Тук плащат добре, Лиля. Дават се бакшиши. Аз сама ще плащам за обучението си и ще мога да помагам на майка си ... Къде предлагаш да отида? Бягам и се крия? За какво? Пак реклама за раздаване на улицата? Нека горят със сини пламъци.
Исках да възразя, но не го направих.Репутацията на Ирина я защитава, а освен това... Хванах китката й и я обърнах.
-Медицинският персонал не е заклеймен-махна ръката си тя.- Лили, разбирам те. Разбирам от какво бягаш... Но това мен не ме заплашва.
-Да…- Бях объркан. -Мислех, че ще избягаме заедно...
- Аз оставам. Съжалявам, не мога да помогна. Но няма да те предам. Обещавам.
След примерния побой не можех да я виня. Тя замълча за момент, докато довърши цигарата си. Незабавното напускане не й беше удобно.
— Ще видиш ли Скорпион? – внезапно попитах.
- Вероятно. Не го извадиха от боя. И какво?
— Ще му подадеш ли нещо?
-Слушай, това не е умно-каза Вика с възрастна, уверена интонация, каквато никога не е имала досега.-Той беше бит за неразрешена среща, а ти искаш да продължиш да го наказват заради теб? Какво друго да предам?
— Само две думи. Кажи…-Завъртях очи. Кажи му, че ми хареса подаръка. И това е! Той ще разбере. В какво състояние е? Може ли да спечели?
— Не знам — усмихна се тя. -Какво, вече нямаш нищо против? Това че той рискува да дойде при теб...промени ли мението ти за него
Устните й се разтекоха в усмивка, докато аз не се усмихнах тъжно в отговор.
- Влюби ли се? – лукаво и малко снизходително продължи да се усмихва тя.
Поклатих глава.
- Не, не е там работата... Просто жалко за него. От къде е той? От мегаполиса?
- Не знам. Бойците се купуват като момчета и се обучават от дванадесетгодишна възраст. Или са сираци или родители могат да ги продадат на треньор. Това може да бъде навсякъде. Тук е развъдник и доказателство за такива неща. Руслан купува само обещаващи шампиони, а и те си остават вечни роби. Правителството и органите си затварят очите за това. Всички те печелят страшно много ,как ще се откажат от такава лесна и доходна работа?
Нямаше смисъл да продължавам да настоявам.. Тя разказа всичко, което знаеше, но нямаше да помогне при бягството.Тя вече беше избрала на чия страна да бъде.И може би е права.
-Добре, Вика… разбирам. Не казвай на никого, че искам да си тръгна, става ли? Късмет.
- Ако се омъжиш за него, ще се виждаме често. Ще ме поканиш ли на сватбата?
— Определено — усмихнах се неловко.
Вика знае, че не съм богата наследница. Тя знае как съм живяла и как ще живея аз, ако избягам. Сигурна беше , че ще остана и ще се омъжа за когото кажат.
Качих се по стълбите вместо с асансьора, за да прекарам повече време извън стените на стаята си. И си мислех за наказателната килия на Скорпион? Стените може да са в коприна, но смисълът е същият. Алчно, като диво животно, започнах да копнея за града. Така че вълкът е привлечен от гладната, студена, но родна гора, колкото и да го храниш. Вика твърди обратното.
Трудно е да я съдя: образованието е скъпо, трудно се намира работа. "Авалон" ще я храни, а бойците вероятно щедро споделят пари за грижите след битката. И моята съдба всъщност не я заплашва. Тя ще остане относително свободна тук.Затова и не разбера копнежа ми за свобода.
- Ще замествате ли Равил дълго време? — попитах пазача, който ме следваше като сянка.
— Докато не бъде нает нов.
— Ами Равил?- Обърнах се.
-Собственикът ще реши какво да прави с него. Твърде стар е за защита. Не можа да спре Скорпиона.
- А ти виждал ли си го? Скорпиона?
Продължих да се изкачвам, клатейки глава от раздразнение. Скорпионът е такъв колос - как да го спреш. Как да спрем многократен шампион, който е свикнал да се бие? Спомних си огромното тяло и силния характер на бъдещия ми съпруг ... Той има свои собствени планове за живота. Сега съм сигурна. Той има нужда от мен за неговата игра - да се освободи. Може би аз съм последният му шанс.Победен или не, той наистина ще разкъса врага, за да приеме победата и мен като основен дар на съдбата и билет за бъдещето.
Защо Равил, след като спечели битката за "желание", е поискал брак с жена си, враната, а не свобода.
Къде да отидат. Всичко е в тези стени: подслон, работа, любов. Тук има живот и смърт, но какво ги чака извън клуба? По улиците на един безразличен мегаполис те са никои. Очакаваше ги това, в което живях.Самота, глад и вечен страх.
За някои е по-добре да си роб в ада, отколкото да си свободен и безполезен. Борбата дава илюзията за успех и просперитет.
Цяла нощ сънувах писъците на Скорпиона.
Пренебрегнах закуската, измих лицето си със студена вода и се погледнах в огледалото. Спомни си твърдия поглед на бъдещия си съпруг, когато той предизвикателно погледна Руслан.Наричаха го луд, но може би защото не харесваше измамния и ослепителен блясък на Авалон.Побъркан, защото не слуша.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Днес Стела не ме притесняваше, но неочаквано предложи да обядваме заедно.
— С удоволствие — свих безразлично рамене и се усмихнах насила. Не само аз, но и с мен свикват. Те знаят, че след брака ще остана тук.Дадоха ни маса до прозореца. Поднесени са супа от сирене и салата със скариди. Стела предложи половин чаша сухо бяло вино с филийки сирене и аз не отказах. Гледах с какво удоволствие опитва сиренето.
- Нещо ново? — попитах, като си спомних, че тя щеше да се раз бъбри, когато си допиехме виното.
— Ами за Скорпион?
Вече знаех всичко за него, но се преструвах, че ме интересува. Стела ми каза дори по-малко от моята приятелка. Уикендът отлетя, останаха три битки, най-близката в неделя. Точно навреме, за да се подготвя за бягане. Трябва да се правя на добро момиче, за да не се заподозре нищо. Основното е, че Вика не разлее чашата. И пари. Имам нужда от пари. Имах всичко: дрехи, козметика, храна ... Само пари в брой нямаше.
Чудех се дали Звярът ще ми даде пари, ако поискам. Едва ли. Ако трябва, ще ми го купи сам. Няма смисъл да бягам без пари - трябва да се махна от града, за да не ме намерят хрътките на Руслан. Може да открадна?. Но къде? Има пари в брой в баровете... И вероятно в сейфовете на Авалон.
— Руслан каза ли нещо?
— Бесен е — направи гримаса тя. -Напоследък той…“ – прошепна Стела, сякаш издаваше тайна,- той откача много. Заради теб, дългът ... Кирил ... Те имат конфликт заради тебе.
-Не мога да решат какво да правя с мен?-Аз се засмях.
- Друго е... Така беше, когато се появи Алина. Те не можаха да я споделят и накрая - тя се ухили и направи странно движение с очите си, извивайки веждата си, - разбираш,нали ?
— Не, обясни.

- Преспаха заедно с нея. Преди да стане само гадже на Кирил.
Исках да попитам: „Шегуваш ли се?“ Но защо? - забравих къде съм? Нямах нужда от клюки за Алина. Със сигурност не и за това кой е спал с нея и в какви пози.
— При теб е различно — продължи тя. - Руслан и Девин готвят война, а Кир влезе. Казват, че е бил намушкан заради теб. Или самият Руслан, за да махне брат си от пътя. Или убийците на баща ти.
— По дяволите — засмях се.
— Вярвай в каквото искаш — ухили се и тя.
Това е по-интересно ... Има за какво да ида при Звяра - той искаше да донеса слухове. В същото време ще се огледам откъде мога да взема пари. И още бижута ... Стела, докато не млъкна все плямпаше-имаше гривна и обеци с камъни. Може да си изпроси и за себе си,а после да ги продаде.
Допихме виното и се сбогувахме.
Изкъпах се, седнах сама пред огледалото и се гримирах леко. Преди не се занимавах, но сега просто се налага. С мъка издържах до вечерта, когато се отвориха залите и гардеробните.Черната рокля е по-семпла, същите сандали - и съм облечениа добре и дискретно.
Музиката от рано беше оглушителна. Хората са малко, но тези, които са, танцуват с всички сили. Млади и пълни с енергия, те напълно се разпиляваха по дансинга. Промъкнах се покрай потни тела и се запътих към бара, наблюдавайки го известно време.
— Къде е Звярът? -Попитах бармана, който ме изгледа преценяващо от глава до пети, и трябваше да добавя.- Аз съм Лили Девин. Неговата затворничка.
- В частните стаи. Зад залата.
- Сам?- изясних.
- Не знам. Беше сам,когато си поръча коктейл.
Тръгнах в тази посока, смътно знаейки къде да го търся и как да го направя. Съмненията изчезнаха. Пазачът в края на коридора ме огледа с очи, но ме пропусна, като или разпозна Лили Девин, или ме сбърка с курва.
Зад параваните имаше пет врати, но само една беше заета - останалите врати бяха широко отворени и примамваха посетителите в слабата светлина на червеникавите лампи.
Вдигнах кокалчетата на пръстите си над вратата, за да почукам, и замръзнах от изненада. През пролуката на полуотворената врата видях в полумрака красиво тяло в злато. На фона на черната обстановка тя блестеше като огнен език.
Алина беше вътре.Тя носи неизмита златна пудра и грим на Клеопатра-дрехи, бикини от златни люспи. Гърдите й са разголени, а изпъкналите й зърна са едва посипани с искрици – опасен деликатес. Докато играеше, тя се извиваше пред клиент в танц. Не е стриптийз. Сложила ръце на мощни рамене и поклащайки бедра: или танцувайки, или правейки любов във фантазията си с него.... Алина изви тялото си и видях, че Звярът се любува на зрелището върху кожения диван.Пред кого друг би танцувала насаме...Изчервих се, чудейки се какво да правя.
Неприлично е да влизам ще почакам тук? Още по-лошо... Алена танцува с пълна отдаденост.
Погледнах към Звяра и въпреки че гледката ме изгаряше , не можех да откъсна очите си. Той се излежаваше на кожения диван, разкопчавал ризата си, а нежните ръце на Алейна се плъзгаха под нея от време на време. Когато се наведе, светлината се плъзна по изкусителните задни части на момичето и мястото между краката й, покрито със златисто райе.
Кръвта нахлу в бузите ми. Наведох глава, като имах време да забележа, че Звярът напълно беше свалил ризата си от раменете си и се изправи наполовина, разкопчайки токата на коланът си. Беше неудобно, че ги шпионирах като любопитно, неопитно момиче, което никога не е виждало секс. Но аз не можех да не погледне тялото му. На приглушената светлина на нощната лампа- кожата му изглеждаше бронзова. Мускулите се се гънеха под нея при всяко движение. Истински звяр. Жребец. При вида на тялото му — силно и потно — на езика ми се появи нещо сладко. Бузите ми горяха, гледах само тридесет секунди, но през това време през мен премина ураган от чувства.
Звярът погледна покрай нея и за момент ми се стори, че ме вижда. Гледа право в очите ми. Той знае, че съм тук и треперя от това, което виждам, опитвайки се да разбере чувствата ми.
Алина завърши танца.Кирил дишаше през отворената си уста, сякаш долавяше аромата й на езика си, поглъщаше я с нетърпение с очи. Какво беше под колана - не видях. И не исках да знам.
За първи път видях гол мъж. Стомахът ми се сви от страх, а коленете ми почти подкосиха.
-Ела тук-гласът прозвуча толкова дрезгаво, със силна сексуалност, от която безпомощно се опрях на стената. - Вземи го в устата си.
Алина коленичи пред дивана. Не видях какво прави, но главата й беше наведена към слабинитему. Тя правеше грозни ритмични движения. Звярът отметна глава, прие ги - хареса му. Мощното тяло се отпусна, светлината блестеше върху пиърсинга в зърното - той наистина има пиърсинг там, не ми се само струваше.
Задъхана от ужас, затворих очи.Страхувах се да мръдна. Надявах се, че няма да ме забележат и пазачът няма да погледне зад паравана. Със затворени очи не ми ставаше по-добре: бижутата на Алина тихо дрънчаха в тишината, изпълнена с конвулсивното дишане на Звяра. Толкова ритмично, че лесно можех да си представя какво прави.
-Ела тук скъпа...
Гласът му се вля в кръвта като олово и всичко, което успях да видя, изгоря под клепачите ми, отпечатано завинаги върху ретината. Отдръпнах се и се ударих с гръб в паравана . Заобикаляйки го, трескаво вървях - почти избягах, но пазачът ми блокира пътя.
— За къде бързаш, красавице? Той ме принуди да махна дланите си от червеното си лице. - Какво си откраднала? Ела тук!
- Какво? замръзнах. Взеха ме за крадец! - Аз съм Лилия Девин ... Имах нужда от Кирил, но ...
-Пусни я“,- чух над ухото си.
Звярът се извиси над мен. Сигурно си беше тръгнал, когато чу шума.
Наведох глава толкова ниско, че не виждах нищо освен собствените си обувки.
Извинете“, менгемето на китката ми се разхлаби.
Изглежда, че Звярът ме погледна и след това каза: -Заведете я в стаята.
Изгаряйки от срам, го последвах - пазачът зад мен блокира пътя за бягство. Когато влязох в стаята, Алайна се изправи, веригите й подрънкваха. Тя ме погледна учудено, отваряйки пълните си влажни устни. Изчервих се още повече от безсрамните игри за възрастни. В ушите си чувах оглушителното „Ела тук, скъпа“, сякаш той ми го каза ... Или сега ще го каже. И да ме накара да заместя Алина? Сега? глупости. Дори нежеланата ми девственост няма да пострада. И Руслан като цяло обсъждаше, че той, Кирил, ще бъде първият в брачната нощ, а не Скорпион - Алина, върви.
- Сигурен…ли си?
Свободна си за днес. Имам работа.
Момичето мина, обля ме с миризмата на ориенталски парфюм и секс. Вратата се затвори тихо, заглушавайки музиката от залата и ние останахме сами.
За първи път бях видяла интимност толкова близо. Това предизвика буря от емоции: страх, благоговение и дори ужас. Не мислех, че отстрани изглежда толкова цинична и вулгарна. Общо гледах по-малко от минута, но това се запечата в съзнанието ми ще е с мен дълго време.
Избърсах потта от лицето си с длан и погледнах Звяра с нямо отчаяние.
Той ме погледна студено и някак си секси.
Гол до кръста и съблазнителен, той метна мускулеста ръка на облегалката на дивана и ме погледна изпод вежди. Малко раздразнен, но и някак си сладък, сякаш дрога все още броди в главата му след Алина. Не знам дали успяха или не...
От непознатите , но много силни чувства, напомнящи треска, исках да пропадна в земята.
,,Съжали се над мен… Съжали се, Звяр‘‘.
-Здрасти, принцесо“, -усмихна се той злобно, наслаждавайки се на смутената ми физиономия. - Ще пийнеш ли?-Предложи ми коктейла си, побутна го по масичката до дивана.
Взрях се в запотеното стъкло: златисти люспи се въртяха в млечнобялото съдържание. Да пиеш сама с мъж, жаден за секс, не е много умна идея. Но това ми напомни за успокоителния коктейл, който ми дадоха на балкона, и имам нужда от малко от това.Отпих глътка от горчиво студената и сладка напитка.
— Защо ме търсеше? – направи подканващ жест звярът и аз седнах на дивана.
Имаше около метър между нас, но бузите ми все още горяха. Вместо да го погледна в очите, огледах кожената тапицерия. Мислите ми бяха объркани. И когато погледнах право напред, усетих че искам просто да изчезна от очите му: Звярът изобщо не се смути. Горното копче на дънките му беше разкопчано и той ме гледаше като огромна щастлива котка и не се изчерви. Сега разбрах на кого ми напомня: с тих глас, движения, сив ирис на спокойните очи - голям хищник, тигър или леопард. Опасен, но безразличен. Със сигурност знаеше, че той може да ти откъсне главата с един удар, но вместо това примижава с безкрайното удоволствие от живота.
Дори забравих защо дойдох.
- Твърде тихо ли говоря?- Той се засмя, карайки ме да се изчервя още повече.
— Съжалявам — промънках . - Исках да говоря за слуховете.
Погледът му се спря върху превръзката. Не много високо и не твърде ниско. Виждах как диша, как мускулестият му корем се повдига. По-добре да погледна отново дивана ...
— Какво чу?- Той взе чашата и аз погледнах нагоре и видях устните на Звяра да се затварят около сламката.
-Че си намушкан по заповед на баща ми. Или…
- Продължи.
- Твоя брат. Защото имате конфликт, а ти се намеси.
Мислех, че ще се ядоса. Кирил се засмя: откровено и вкусно, сякаш нещо го забавляваше от дъното на сърцето му.
Може би е така“, -смехът все още блестеше в очите му, но усмивката изчезна. - Руслан и баща ти имат дългогодишна вражда. Някои неща правехме заедно. Мисля, че дългът е извинение. Той много иска да размаже Девин по всякакъв начин, но по-мъчително, за пред града. Но все пак мисля…“- Той ме погледна в лицето, принуждавайки ме да вдигна глава и пъхна кичур коса зад ухото ми. -Мисля, че е подло да отмъстиш на малка принцеса…“
Когато разбрах, че ми говори и сладострастният нахален шепот, по-подходящ за интимна среща, е предназначен за мен, се обърнах. Не от срам. От негодувание.
Не ме наричай принцеса. По-скоро съм копеле, използвайки вашия език.
- Какво от това? Ти си негова дъщеря, без съмнение — каза той уверено. — Руслан нареди разследване. Със сигурност момиченцето, родено в снежна нощ в резиденцията на Девин от млада актриса, си ти. Акушерката се разприказва.. Търсиха те, момиче, по същия начин, по който Руслан не е търсил и собствените си деца.
- Какво? Примижах. - Каква резиденция? Родила съм се в градски родилен дом. Мама ме родила там! Лъжа е!
- Мислиш ли?
Задавих се от изненада, а той само се усмихна
— И мама не е актриса,нямаше талант. Едва свързвахме двата края! Работеше навсякъде, като чистачка! Във фабриката! Коя актриса би го правила? Ти виждал ли си я как изглежда тя?
Гърлото ми беше свито от болка. Болеше ме да призная дори на себе си, че тя изглеждаше зле и дори на глас ... Изобщо няма да кажа за състоянието, в което изпадна и колко болна беше.
-Направихте грешка“, повторих отново.
Звярът само се усмихна, гъделичкайки кичура, а аз се отдръпнах. Ако по-рано вътрешната стрелка на моите съмнения се колебаеше от плюс към минус и не можех да реша дали това е баща ми или не, сега съм убеден, че просто са ме объркали с някого. По дяволите, може би майка ми е работила като камериерка или чистачка, асистирала е при раждането на момиченцето, тя вече е била в лошо здраве и тази сцена напълно е подкопала психиката й. Така че тя е измислила историята с баща ми, когато самата тя е забременяла. Предпочитам да вярвам в това.
— Ти ме направи щастлив, Лили — продължи Звярът. - Браво... Сериозно подходихме към нашето споразумение.
Облизах устни.
- Какво друго? - Звярът забеляза как се мъча.
— Нямам ли право на награда?
Имам нужда от пари, за да избягам, и поне няколко чисти банкноти, на които мога да разчитам? Звярът отново се засмя, но бръкна в джоба си.
- Защо ти трябват пари? — попита той добродушно, като броеше бавно, сякаш от отговора ми зависеше колко ще получа.
-Едно момиче винаги има нужда от пари-едвам прошепнах аз. - Да не питам никого.
— Обичате ли да си независима? - със снизходителен глас, но одобрение. - Много добре.
В Авалон няма хора с глава, а само задници. Ти си различна.
— Да — казах горчиво. - Знам цената на парите.
Той преброи пет банкноти. Не много, но повече от това, което информацията заслужава. Навих парите и ги стиснах в юмрук - нямах джобове.
— Върви — кимна той и се настани по-удобно на дивана. По сладкия воал в очите му разбрах, че вече не мисли за мен. И вероятно ще продължи да се забавлява с Алина или друго момиче.
Е, поне това не ми предложиха срещу допълнително заплащане.
При мисълта за това гърлото ми се задави. Запътих се към вратата с тракащи токчета, банкноти в потната ми длан, като уличница, която си е свършила работата и е била изгонена.
Тя се отвори и срещнах Равил, застанал на прага. Не съм го виждала от няколко дни и се изненадах.
-Господарю, позволете ми да вляза.
-Не-отвърна той.
- Майсторе…
- Аз казах не! — изръмжа той, добавяйки ниска вибрация към гласа си.
- Искам да се извиня...
Звярът накрая направи знак с ръката си, казвайки, добре, ела тук. Когато Равил се приближи, спрях на вратата и се обърнах. Не ми казаха да си тръгвам. Съвсем ме забравиха. Кирил изпи коктейла все така седейки на дивана, но Равил изрази покорство с цялата си поза.
- Хазяин, съжалявам. Аз те провалих. Това няма да се повтори. Моля те, не ме наказвай.
Сърцето ми подскочи, когато се сетих за какво.Сърцето ми заби като се сетих какви наказания имаше. Дори затаих дъх. И Звярът погледна в една точка някъде в празнотата и се усмихна.
-Нека се върна. Ще дам живота си, но няма да загубя отново. Нито от Скорпион, нито който и да е.
Кирил се обърна към мен. Все още не обръщаше внимание на Равил, сякаш беше празно място.
— Какво ще кажеш, Лили?
- Аз?
-Това е, защото те моли да бъдеш бодигард. Какво казваш?
Аз съм за това- промълвих.
-Можете да започнеш“, -нареди той на Равил грубо и без усмивка. -Ти ми даде думата си и аз я запомних. Разбираш ли?
-Да, господарю-, Равил наведе плешивата си глава и се запъти към вратата.
Излязохме заедно. Изглеждаше нещастен, но решителен.
— Какво означаваше това? Попитах. Каква дума даде?
Равил погледна право напред, оглеждайки коридора за опасност. Музиката стана приглушена, обгръщаща, вероятно Алена отново е на сцената.
- Че предпочитам да умра, отколкото да загубя. Звярът не обича неудачниците.
Руслан също. Не го казах на глас.
— Щеше ли да бичува и теб?
- Това прави Руслан. Звярът наказва по-рядко, но по-строго. Щеше да ми отреже върха на езика или носа.
- Сериозно? Не вярвах.
Равил мълчеше, изобразявайки мълчалив бодигард. Радвах се, че се върна - вече свикнах с него.
- Последен въпрос. Какво е наказанието за бягство?
Попитах за себе си, но Равил разбра по свой начин.
- Гадно, Лили. Не искам да го изпитам на собствената си кожа. Звярът се изпратща за бегълците. Обикновено ги обезобразява, за да сплаши другите, но понякога и убива.
— А как се наказват жените?
Равил ме гледаше като орел, стисна устни, очите му горяха. Въпросите го дразнеха. Лоши спомени?
— Не искаш да знаеш, Лили. Стига въпроси. Не искаш да знаеш.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

- Мога ли да попитам? Да отидем на бара.
Равил сви рамене,показвайки, че това зависи от мен.Седнах на бара и си взех коктейл, надявайки се да гледам какво се случва. Интересуваше ме касата. Кражбата не е добро решение, но Звярът даде твърде малко.Вялата музика беше заменена от танцова песен.
Наоколо гърмяха баси, хората се тълпяха в залата. Вечерта тепърва започва, най-интересното предстои. Гледах бармана. Той неуморно забъркваше коктейли, трошеше лед и показваше чудесата на барманското изкуство. Гледах къде сложи парите. Въпреки предупреждението на Равил вярвах, че ако ми се представи възможност и избягам, мога да се скрия. Здравеняк в кожено яке дойде до гишето, небрежно хвърли голяма банкнота:
— Уиски.
Той го подуши и се обърна, оглеждайки стаята. Забелязах, че Равил го наблюдава. Даки реши,че е опасен? Исках да се приближа до бодигарда.
— Ето те — издъхна Стела в ухото ми, внезапно налетяла на мене наляво от тезгяха . - Руслан ти нареди да се преоблечеш в бяло.
Разгледах черната си рокля и упорито я погледнах.
- За какво?
- В залите винаги трябва да се появяваш в бяло. Ти си булката, Лили! Бързо!. Отиди в съблекалнята, сега ще ти го донеса и се забавлявай по-нататък!
С ръмжене скочих от стола и последвах Стела. Не искам да споря - тя ще има проблеми. В съблекалнята тя довлече бяла рокля на раменете си в пластмасова опаковка.. Не сватбена, но елегантна. Сложих я на себе си, гледайки се в голямо огледало. Дължина до коляното, но с много дантела. Ще бъда единствената тук. Роклята не пасваше на черните обувки и грима, но се преоблякох, за да е спокойна Стела. Момичетата от гримьорната се скупчиха и послушно чакаха на опашка за огледалото.
Когато излязох от помещението- Стела плесна с ръце, усмихна се и си тръгна.
Никой не ме гледаше особено, въпреки че роклята ме правеше забележима на дансинга. Огледах се. Светкавици от неонова светлина прескачаха по бялата тъкан. Клубът се люлееше във вихъра на пиене,музика и танци и скоро с напредването на вечерта- няма да може да се мине от хора.
Равил, който ме чакаше отвън, ме хвана за лакътя и се наведе.
— По-добре си тръгвай, Лили! — извика той.
- Защо?
Говореше толкова близо, че настръхналата му брадичка ме докосна.
-Има проблем на гишето!" - Бодигардът ме заведе до най-близкия до залата сервизен изход-докато говореше по телефона. -Не обичам такива гости!Поръчаха питие - не пият, познават се, но не общуват. Те са на гишето! Единият с кожено яке, другият с бяла тениска, с пиърсинг. Виж това! Само чакай да я отведа!
Извъртях глава, осъзнавайки, че той говори за онзи голям човек, който поръча силно питие. Оказва се, че са двама ... Първите изстрели заглушиха баса. Но Равил ги различи. В дясната му ръка се появи пистолет. Бързо избутвайки тълпата настрани, той се забърза към изхода.
— Лили! Точно пред мен! — извика той и се обърна, опитвайки се да разбере откъде идва опасността.
Инертната тълпа не реагира веднага. Зад нас се чу писък, ако започне блъсканица, няма да излезем. Залата е голяма, но има малко изходи. Наоколо бързо се образува задръстване. Заклещихме се в тълпата, те ме притиснаха от всички страни, опитаха се да ме изтикат настрани, а бодигардът ме хвана за кръста. Огледах се, опитвайки се да разбера къде да ме завлече, но наоколо имаше само хора, а зад мен вече се чуваха кратки изстрели от картечници ....

- Бързооо!- Равил излая и стреля в тавана няколко пъти подред.
Сериозно е настроен.
Той няма да ме смаже или нарани - със сигурност ще ме измъкне оттук. Мощната му хватка ми спря дъха. Мисля, че ако хората не се бяха разделили, следващите куршуми щяха да отидат при тези, които ни пречеха да минем. Наоколо се чу писък, но пространството се разчисти и успяхме да вървим.
— Кой стреля? - Не видях и не чух нищо наоколо и можех да разчитам само на бодигарда.
Обаче не стигнахме до изхода: тълпата ни отнесе от него, а Равил ме доведе до стената.
— Побързай, Лили!
Отново стрелба - вече съвсем близо. Стрелците се приближаваха към нас. Не мисля, че ние бяхме тяхната цел, но определено бяха привлечени от сцената.
- Долу! надолу! -Той сложи ръката си на главата ми, принуждавайки ме да седна.
Някак си нямаше истински страх. Може би защото ме защитаваха или още не осъзнавах, че клубът е атакуван. Изглеждаше безопасно място. Все пак това е Авалон.
Равил знаеше повече и се оправяше по-добре в този ад.

След като ме подпря стабилно , той се обърна с лице към залата, опитвайки се да прецени опасността. Не знам защо се отказа да ме измъкне. Реши това сега.
-Помощ“, -извиках аз, надявайки се някой да дойде при нас.
Охраната на клуба тичаше из залата, а сирените на полицията и линейките се чуваха недалеч . Това означава, че съм направила грешка. Полицията след малко ще е тук.
Всички бяхме безразлични. В първите минути след касапницата винаги е така. В общата суматоха се губят подробности. Издърпах краката си до гърдите си и ги прегърнах като малко момиченце. Погледът му се спря на проснатото тяло на едрия мъж. Не знам как е пренесъл оръжието. Бях на метър от него на гишето и нищо не заподозрях.
След адреналина ръцете и краката ми трепереха. Не можах да стана и реших да изчакам, докато ме отведат гарда ми. Ирина изтича, но се наведе над едно дете с тъмночервена коса, което лежеше в безсъзнание на пода. По-късно разбрах, че е син на кмета. В залата се появиха лекари и първите униформени. Зарових нос в коленете си и усетих, че нещо меко ме покрива. Аз вдигнах глава: Ник ми се усмихна и наметалото му лежеше на раменете ми.
-Благодаря- спомняйки си, че той е глух и ням, проговорих с ясна артикулация, за да може да чета по устните му. Рави има нужда от помощ.
Ник се изправи, махна с ръка, извиквайки лекарите, и се насочи към група полуголи стриптизьорки, които чакаха в ъгъла на коридора. Донесе им купчина халати. От клуба бягаха само посетители. Всички, които сме живели и работили тук, останахме. Някои на пода като Равил. Лекарите първо отнесоха ранените гости.
Стаята миришеше на изгоряло и кръв. Постепенно, много бавно, локва тъмна кръв се събра под мъртвия стрелец. Не можех да откъсна очи от пръстите му, свити в шепа в смъртна мъка. Вече няма нужда от лекар. Спомних си гласа, тона, когато поръча комплекта. Нищо в него не издаваше напрежение. И в този момент той е оглеждал залата и планирал атаката.
Чу се скърцане от включения микрофон, а след това и гласът на администратора.
— Полицията и службата работят в Авалон .Аз въздъхнах.
Най-после се качиха и при нас - една лелка на около петдесет.
- Какво ти има?

— Всичко е наред,от кръвта му е — измърморих, загръщайки се в наметалото на Ник.
Подплатата миришеше на тръпчива, приятна тоалетна вода. Равил беше отведен, а аз просто седях с нос, заровен в коленете си, и вдишвах тази миризма. Седнах за петнадесет минути. Полицаят, много млад, сякаш за първи ден на служба, разпитваше работещите в клуба. Униформата му беше твърде голяма, а момичетата в пеньоари бяха смущаващи.
Приятен тенор прозвуча над мен, непознат, малко нахален, но надменен.
— Бонбон?
Погледнах нагоре. Над мен стоеше мъж в сив костюм и старомодна шапка и лениво дъвчеше клечка за зъби, сякаш отказваше цигарите.. Лице без възраст, гладко и гадно, въпреки че мъжът е красив, дори прилича на актьор. Може би това е изразът. В прокрадващия се поглед, който алчно и ненатрапчиво ме оглеждаше, когато вдигнах обляното си в сълзи лице, сякаш търсеше нещо,с което да ме прецака. Имаше нещо хлъзгаво в него.
- Ами ти? — попита той с отегчен тон. - Можете ли да свидетелствате?
— Вие от полицията ли сте?
Погледът му беше циничен и изтъркан. Не можеш да го сравниш с това дете в униформа.
— На вашите услуги — той подигравателно сложи пръст на шапката си, сякаш отдаваше чест. - Старши следовател. Аз ще се погрижа за това. Как се казваш?


Погледнах нагоре. Над мен стоеше мъж в сив костюм и старомодна шапка и лениво дъвчеше клечка за зъби, сякаш отказваше да пуши. Лице без възраст, гладко и гадно, въпреки че мъжът е красив, дори прилича на актьор. Може би това е изразът. В прокрадващия се поглед, който алчно и ненатрапчиво ме търсеше, когато вдигнах обляното си в сълзи лице, сякаш търсеше нещо, което да ме прецака. Имаше нещо хлъзгаво в него.
-Лилия Девин…“ измърморих. -Видях този човек.
Посочих с очи тялото с картечницата. Следователят понечи да пише в тетрадка, но внезапно спря.
— Чакай… дъщерята на Девин? Така че срещата... - устата му се разтече в усмивка.
- Познавате ли се?
- Не, мила... Няма значение. Няма да те безпокоя, ще говоря с Руслан.
Той се канеше да си тръгва, а аз самата извиках:
- Почакайте!

- Да? - той повдигна вежда в очакване на продължението, а аз го погледнах с огромни очи и устните ми потрепериха.
Ще го моля го за помощ. Полицията е тук - трябва да кажа, че ме държат в Авалон против волята ми.
— Какво има, скъпа? - снизходителното "мило" и топъл тон разтопиха леда в сърцето ми.
— Помощ — прошепнах. - Бях отвлечена. Помогнете ми да се прибера! Руслан ме открадна и не ме пуска ...
Сълзи се стичаха по бузите ми.

„Хей, хей, не плачи…“ следователят се огледа, увери се, че не ни следят и ме настани на бара. - Хайде, пийни едно.
Той грабна нечий чужд коктейл и ме накара да отпия. Оказа се силен алкохол с вкус на освежаваща диня. Затворих очи.
-Скъпа, не прави това отново, разбра ли?“ — измърмори той. -Късметлия си, че си тук. Не цениш щастието си. Ако видиш някой с пагони в клуба, не бързай да се хвърляш на врата му.
Никой няма да ви спаси от Вашето щастие. Ти си голямо момиче, трябва да разбереш. Всичко е връцете на Руслан-целите град и област.
Хей, Ленард…-, викаха му те. - Хайде.
-Надявам се, че се разбрахме“, намигна той, потупа ме по гърба и изчезна в тълпата.
В устата ми имаше вкус на диня, лед и разочарование. Задавих се от сълзи и не можех да се успокоя. Те ще решат, че имам срив след нападението и смъртта на Равил.
-О, Боже…- Избухнах в негодувание , отпускайки глава в скръстените си ръце.
Никой не ме е притеснявал. Само коктейлът беше сменен, когато ледът се разтопи.
Няма смисъл да разчитам на полицията. Дори те се страхуват. И Леонард, този чакал, не просто ми се изсмя в лицето, ами и ми даде нагъл съвет.Чакал. Подъл, корумпиран чакал, който петни името на полицията.От мисълта, че трябва да се върна в задушната стая, ми прилоша.
— Лили! Тънката ръка на Стела се отпусна на рамото ми. -Боже… не знам какво ще се случи след това… Току-що казаха на Даяна…“
Съпругата на Равил. Затворих очи и Стела ме бутна отстрани.
-Смени си дрехите, облечи нещо, каквото и да е, цялата си в кръв.
Покорно се върнах в гримьорната на танцьорите - вече празна, огледах се. Момичета са отвън - интервюирани са. Дрехи, висящи на облегалките на столовете. Сега има такъв смут ... Всички номера са анулирани. Стиснала облегалката на един стол. И вместо роклята си взех нечии чужди дънки, тениска и яке с дълъг ръкав ... Момиче от града, а не робиня - дрехите миришеха на улицата. И наистина исках да отида там ... Миризмата на свобода ме подлуди! Сътресенията около нападението ще отклонят вниманието, ако не сега, то кога? На масата пред огледалото лежаха банкноти, притиснати от тежък кутия с пудра. Претърсих и джобовете им и парите са при мен.

Глава 13Събрах и закопчах косата си със шнола,която беше украсена с черна роза на кок. Навлякох кожено яке и замръзнах пред вратата, гледайки навън през процепа й,който се обрзува,когато леко я отворих .
Ако си тръгна, тогава сега. Няма да ИМА по-добър момент.
В съблекалнята няма камери, но те са в залите, на изходите на клуба ... Там неизбежно ще светна. Ще разберат, че никой не ме е прибрал, ами сама съм си тръгнала- избягала.Устните ми пресъхнаха при тази мисъл. Бедният ми Равил каза, че ще изпратят Звяра за мен. Стомахът ми се сви от страх, когато си представях как ще излезе да ме търси по улиците на Мегаполиса... Особено когато разбере защо наистина съм молила за пари.
Стела я пред съблекалнята. Равил трябваше да е там. Нов бодигард все още няма. По-трудно бих се измъкнала от техния надзор.
Нищо не се е променило в залата. Полицията се скиташе, настана глъчка. Администраторът даде показания на сцената.
Измъкнах се странично от гримьорната и бързо я обиколих.Не излязох през главния изход,защото полицията не дава: предупредиха ни да не напускаме мястото.
Вероятно мога да изляза в двора, където ме заведе Звярът. Като се замислих, все пак завих в служебния коридор, надявайки се, че кучетата са във волиерата. Вратата беше отключена отвътре. Завъртях резето и го отворих в дъжда и студения въздух и излязох навън.
Доберманите се втурнаха към мен с вой, но нямаше връщане назад.
Затръшнах вратата и напомних:
- Свой!
Наострили уши, кучетата тичаха около мен в дъга, ръмжейки, докато аз стоях неподвижна. Сърцето ми почти изскочи от гърдите : страхувах се от кучета, страхувах се, че вече са ме забравили.
- Аз съм своя!- Изсъсках, надявайки се кучетата да си спомнят, че Звярът ме е довел.
Единият от доберманите докосна коленете ми с мокрия си нос и се отдалечи. Най-накрая! Заключих отвън портата и се втурнах към гората, където веднъж Звяра ме изведе на разходка...
Тичах, без да забелязвам лошото време. Пулсът ми управляван от адреналин, биеше в слепоочията ми, кучетата лаеха зад мен — не знам дали беше преследване или просто си лаеха в задния двор. Просто тичах, докато не се озовах сред дърветата и светлините на Авалон изчезнаха в мрака. Спрях. Белите ми дробове горяха. Опитах се да си поема въздух, а пред очите ми летяха мухи, сякаш щях да припадна. Луната висеше отгоре и правеше нощната гора красива и страшна.Веднага щом спрях, ушите ми и тънко обутите ми крака замръзнаха- дънките почти не топлеха. Ориентирах се и енергично тръгнах наляво, надявайки се да изляза не на пътя, който водеше от клуба - там със сигурност ще ме пресекат, а на магистралата. Там е по-лесно да хвана превоз.
Вървях около тридесет минути и когато излязох на асфалтирана пътека, ръцете ми станаха толкова твърди, че не ги усетих, а дънките ми се намокриха. Но не съжалявах, че си тръгнах. Треперех от студ, страх и вълнение.
Вдигнах яката на якето си, за да се стопля, и вдигнах палец нагоре към първите фарове,които светеха в нощта.Болезнено скърцащ с блокове, трактор спря пред мен. Покачих се подножието и извика в кабината, която миришеше на тютюн, дизел и евтин плодов аромат:
- Към града!
- Седни, дъще.
Мустакат шофьор на около шестдесет години се отдръпна от бордюра, щом затръшнах тежката врата. Тракторът бавно набираше скорост, разкъсвайки тишината с двигателя си.
- Замръзна ли? Шофьорът ме погледна.
Кимнах и хванах парцала, който ми хвърли. Чист, благодаря за това. Избърсах лицето си, ръцете си, разплетох косата си и хвърли фибата с черната роза на таблото и избърсах кичурите си. В кабината беше топло, бързо се стоплих и се надявах да се изсуша докато стигнем до Мегаполиса.
— Къде отиваш в този дъжд?
-Скарах се с един човек-ухилих се, за да не разбере. - Той ме хвърли на пистата.
Страхувах се да говоря за Авалон. Със сигурност не за това, че съм избягала, този сладък дядо може лесно да реши да "спечели допълнителни пари" и да ме върне обратно в клуба. Или да ме изхвърли обратно в дъжда, за да си няма неприятности.
Затоплих се и имах време да поизсъхна, когато влязохме в града. Тогава сплетох все още влажната си коса.
- Спри близо до осми квартал, приятелят ми живее там.
Дъждът валеше все по-силно.
Шофьорът ме остави в покрайнините и аз се скрих под навеса на спирка на градския транспорт. Трябва да реша какво следва. Най-добре е да си тръгна, а за това трябваше да хвана превоз в другата посока, но тук има нещо заради което ,не мога да си тръгна... Една дреболия. Първо ще ме потърсят у дома.Но трябва да поема риска и да се прибера.Ще успея ли?Прехапах устни.
Надявам се още да не са разбрали, че не съм в клуба... Ами после?
Моята приятелка Дария живееше наблизо. Излязох под дъжда и бързо навлязох в микрорайона. На спирката имаше светлина, но тук фенерите бяха изпочупени , а и асфалтът, изронен.Някои от къщите бяха изоставени и зееха с черни отвори на счупени прозорци. Лош район.Пак се намокрих, когато стигнах до домът на приятелката си. Надявам се да си е в къщи.
За щастие тя отвори вратата веднага щом почуках. Весела, засмяна, миришеше на алкохол, от апартамента се носеше глъчка. Всичко е ясно, майка й е на смяна, а Дария прави парти ... Но когато ме видя, тя замръзна, гледайки ме като призрак.
Здрасти“, усмихнах се смутено-. Слушай, имам нужда от помощ...
- Веднага се махай!! — изтърси тя уплашено и се опита да затвори вратата.
Поставих върха на ботуша си.
— Дария ? Умолявам те, мокра и нещастна съм като бездомна котка. – Пусни ме да вляза, моля ... За пет минути ще извикам такси ... Трябва да се прибера ...

- Махай се! Мислишли, че не знам откъде идваш? Не идвай тук отново!
Всяка дума звънеше от страх.
Леонард беше прав.
Никой няма да ми помогне. Оттук нататък съм сама за себе си и никой няма да ме,, спаси от моето щастие.'' Върнах се под дъжда, смазана и изтощена. Исках да заплача от срам. Свободна , да... И самотна , защото всички страняха от мен. Нямам белег на китката си, но има невидима марка Avalon - новата ми репутация на затворник...
Близкият будка за вестници светеше подканващо и аз се приближих.
Редакцията на седмичника беше притисната до стъклото. Бях привлечена от позната, черно-бяла снимка: стоя на ринга в булчинска рокля, подпряла ръце на бедрата си, на заден план Руслан крещи в микрофона. В ъглите е бъдещият ми съпруг и неговият опонент. Над статията има огромно заглавие: „Септемврийската булка Лилия Девин“.
Всичко е ясно. Вече не само Дария,ами - целият град знае, че бях отвлечена.
- Може ли един вестник? -Извадих мокри дребни пари от джоба на дънките си.
Стоеше под стълба на лампата и разгръщаше ежедневникът. Дъждът удряше по козирката над мен, докато четях редовете: Императорската наследница Девин е готова да се омъжи... Не изглеждах уплашена или плаха. Фотографът бе уловил този момент. Смело отпуснах ръце и наведох глава предизвикателно настрани. Прелистих страниците, хващайки информация за Авалон. Дори намерих графика на битката. В събота-неделя Скорпионът отново ще се бие ...
Издишах тихо, а пред лицето ми се изви пара.
Това означава,че при него всичко е горе-долу наред, след като ще влезе в битка. Въпреки наказанието и наказателната килия. Излизай и убий всички.
Преглътнах горчивата буца в гърлото си.
Жалко, че трябваше да оставя огледалото в клуба. Оставих го в моя апартамент. И това беше единственият подарък от мъж през целия ми кратък самотен живот. Единствено от сърце, истински подарък.
Е... време е да се махам от града. Тук Авалон отрови живота ми завинаги
Ще рискувам, ще се прибера вкъщи за скритата кутия с документи и спомени и ще се махна от тук завинаги.
На връщане пак се намокрих.Опитах се да хвана превоз на автобусна спирка, но една разбита кола, пълна с момчета, спря до мен. Дим се изви от салона, когато те отвориха вратата, смеейки се.
-Хубаво момиче, да се повозим!-Опитаха се да ме хванат за ръката.
- Махайте се!
Отскочих назад, за да не ме дръпнат вътре. Мушнах се под прикритието на спирката, за съжаление, тълпата се отдръпна пред мен. Един от младежите се приближи до мен с усмивка, заподозрях по стъклените му очи, че е дрогиран.
- На кого казваш ти майната ти?
Те търсеха приключения , но аз не се нуждаех от това. Времето тече. Ако Звярът разбере, че съм избягала и ме преследва, той първо ще провери къщата и ще ме хване.Трябва да побързам.Отдръпнах се от момчетата, докато не ударих гърба си в стълба, поддържащ навеса.
— Аз съм пленница на Авалон. По-добре ме остави на мира.
- Така ли?Тогава какво правиш тук сама?
Той не повярва.
-Идиот-, направих гримаса и показах първата страница на вестника. – Сравнявай! Виж!.
Той се взря в статията за Септемврийската булка, грабна вестника от ръцете си, сравни го и стисна устни. Все още може да се спори, но приликата е очевидна. Разпознаваема съм дори в булчинска рокля и в черно и бяло.
Момчетата се върнаха в колата.
— Можеше поне да се извиниш! - казах рязко с гняв, едва сега осъзнах как са ме уплашили.
Късметлия съм, че купих вестникът.Не посмях да хвана кола за втори път тук, а чакането на автобус или такси след мръкване тук е безсмислено като манна небесна. През цялото време, откакто съм тук, нито един не се е появил.Тръгнах в посока на по-оживена улица. Няколко пресечки нагоре и ще изляза при нея. Има заводски покрайнини, винаги има много хора. Хвърлих мокрият парцал в кошчето. Мокра и аз до кожа, отидох до транспортния възел. Там светеше фенер и имаше хора. Но най-добре беше,че имаше таксиметрова кола отстрани на пътя.
Задъхана от студ, паднах на задната седалка и потърках длани. Таксиметровият шофьор не мръдна, докато не му платих авансово.
Дворът ми беше мрачен, но шумен.
Преди да вляза във входа, се ослушах, страхувайки се, че Звярът може да ме изпревари. Вървях дълго време, а таксито беше бавно и пред разваляне. Загубих много време. Но някъде в храстите пияна компания ревеше, бутилка се пръсна с трясък, смях се разнесе. Ако Звярът беше тук, щеше да цари мъртва тишина.
Изтичах нагоре по стълбите и пробвах дали е отворена вратата с ръка.Прибрах се вкъщи в разгара на алкохолна глъчка.. Отворих вратата, заслушах се в омразния крясък и шума от пиянски разговор. Вонята на стар, но познат апартамент ме удари в носа … Бях завладяна от чувство на умора, отвращение, омраза и дискомфорт. Това се случва, когато се върнеш в къща, където не си нужна, но нямаш друг дом.Дори не ме забелязаха - просто пиеха в кухнята. Освен пастрока на масата имало още двама от неговите авери.Няма Звяр, няма стражи на Авалон. Късмет!
Забързах по мръсния коридор към задната стая. Майка ми живееше тук с втория ми баща. Нещата й останаха тук, ако не ги изхвърлил, докато ме няма... Едва ли. Отдавна не е виждал бутилката. Щракнах ключа, не работи.
– Лилка... Това ти ли си? — чу се пиянският глас на втория му баща зад мене.
— Махай се — извиках.
- Къде беше?
- Не е твоя работа.
— Говориш на баща си!- започна той и аз най-накрая се обърнах.
Исках да ударя пияното му лице, което беше кошмар от детството ми. Мисля, че ако майка ми не беше болна, щеше да го изгони. Но тя нямаше сили. Останали й бяха само да съществува, да работи, да ме храни ... болестта я изяде.Дали Звярът каза истината и тя ме е родила в резиденцията на Девин?
— Ти не си ми баща! – изтърсих аз.- И ако се чудите защо не съм вкъщи, защо не се обадихте на полицията? Не ме потърсихте?! Можеше поне да прочетете вестниците, за да разберете какво се е случило с мен, но не виждате нищо отвъд бутилката!

— Нищожество!- Той действително се ядоса. Аз млъкнах, страхувайки се от конфликти, но животът в Авалон премахна страховете ми. Той ме хвана за ръката.
- Пусни ме! Ще взема нещата на майка ми и ще си тръгна! Пусни, чуваш ли?! Скоро ще дойдат за мен! От Авалон!
При втория опит го отблъснах. Отворих дрешника и паднах на колене пред долния рафт. Старата кутия трябва да е някъде тук. Включих телефона си, светвайки в купищата боклук. Миришеше на прах и мухъл на стари вещи.
Напипах капака. Ето я.
— Какво ровиш?- Той ме хвана за рамото.
- Не ме докосвай!- Аз изкрещях. - Нямам време! Ще намеря каквото искам и ще си тръгна !
Вторият ми баща ме дръпна така,че паднах на една страна. Хванах набързо и накриво кутията и тя се обърна, разпилявайки съдържанието си.
- Отстъпи!- Извиках отново, опитвайки се бързо да събера и върна съдържанието й обратно .
Входната врата се хлопна.
Едва не се задавих от страх. Можеше да е друг приятел по алкохол на пастрокът ми, но това, което последва след това, ме изплаши до спазми в стомаха ми.
Настана тишина.
Край!Смехът и пиянските разговори изчезнаха в кухнята. В потискащата тишина чувах как дъхът ми трепери.
- Кой е там? - попита строго вторият ми баща и излезе в коридора.
И също млъкна. Все едно падна в черна дупка, която поглъща всичко.
Той е…
Ръката ми трепереше. Дори нямах време да върна снимките на майка ми в кутията.
-Лили…“ Настръхнах от тихият глас. -Лили, ако си тук, ела -не се крий, принцесо. Знаеш, че ще те намеря.
Звяр.
Дрезгавият секси глас ме накара да настръхна. Усещах умора , разочарование, решителност. Сякаш с тон каза: напразно си избягала. Напразно. Сега трябва да ме накаже. Само да не ми отреже езика като на останалите бегълци. Сърцето ми биеше като лудо, пърхаше като птица в юмрук - болезнено и безнадеждно.
А аз го лекувах . Пиеше от лъжицата като дете. Не трябва ли да прояви милост? Това, което направих за него в онази ужасна нощ, нищо ли не означава? Само аз се съгласих да седя с него през цялото време.
В отвора се появи тъмен силует. Изправих се и се отдръпнах, чак до прозореца. Дробовете ми горяха, защото спрях да дишам.
Между нас имаше цяла стая. Той стоеше, тъмен силует със святкащо сребърно острие на нож. Апартаментът беше толкова тих, сякаш нямаше никой освен нас. Той беше разпознат. Иначе тук нямаше да витае такава гробна тишина.
Сърцето ми трепна. Мълчах по една причина - гърлото ми се хвана. Нещо ставаше с мен – с цялото ми тяло, но не разбирах какво чувствам.
Бях в капан и разбрах едно - каквото и да беше, Звярът винаги действаше по свой план. Колко полезен е в Avalon.
Влезе в стаята с пружиниращата походка на хищник и аз нямаше къде да се скрия.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

14 глава

-Не съм избягала-прошепнах страхливо- Не избягах ... Просто исках да взема нещата на майка ми. Каза , че е актриса... Исках да проверя.
Той мълчеше. Просто вървеше към мен.
- Бих се върнала. Няма къде другаде да отида, бих се върнала в Авалон, наистина! ..
От очите ми бликнаха сълзи. Казах истината за кутията.
И се надявах да повярва във втората част .Звярът знае, че няма къде да отида. Но ако беше само кутията, можех да го помоля да ме закара до вкъщи, докато караше към гробището. Повече от агресията ме плашеха мълчанието, бавните му движения и блясъкът на ножа. Опитвайки се да стоя по-далеч от него , се преместих наляво. Буквално пълзях покрай стената, притискайки гърба си, и не отмествах поглед.
Той няма да ме нарани.Нали?
Не. Няма да ми отреже езика или носа. Аз съм булката на септември, след две седмици имам официална среща с бъдещия ми съпруг. Ще присъства преса –телевизия.... Трябва да се подиграят с баща ми, така че съм сигурна, че няма да бъда тежко наказана. Те могат да ме пребият - следите под сватбената рокля няма да се виждат, но това няма да ме осакати ...
– Кирил… – прошепнах със слаб гласец, притискайки лопатките си към стената.Поех дълбоко дъх, като за последно. Надеждата ми не помогна да преодолея страхът. Беше ми и студено в мокрите дрехи. Тръпки преминаха по тялото ми.
— Кирил, моля те... Недей.
Той пристъпи по-близо и хвъли със замах ножът. Острието влезе между дъските като в масло и се заклещи.. Звярът ме сграбчи под задните части и ме притисна към себе си, като ми раздалечи крака за стабилност.
- Скъпа, ела при батко ...
Неочаквано се вкопчих в него, слагайки ръце на раменете му. Отблизо най-накрая го погледнах в очите. Без изражение, просто се спогледахме. Близостта на тялото му прогони мислите от главата ми. Остана само страхът. Той е громен , от такава височина за първи път погледнах стаята – която изведнъж се смали. Дланите на мокрите ми дънки бяха горещи. Звярът дишаше дълбоко и за първи път усетих силата му,осъзнах, че до него съм просто перце.
— Защо избяга, принцесо? — попита той тихо.м-Мълчах. Безсмислено е да се лъже.С една ръка той прегърна гърба ми и ме хвана без усилие. Слабата светлина на улична лампа освети лицето му, правейки кожата му бледа, а очите му-черни. Устните бяха много близо: Звярът дишаше до бузата ми.
— Какво да правя с теб сега?
Целувката му почти ме повали в безсъзнание. Главата ми заплува, щом устните ни се докоснаха, и се убодох на наболите твърди косми около устата му. Потрепнах, Звярът усети сковаността ми.
– Принцесо, не си ли се целувала преди?
- Пусни...ме!
Прокарах пръсти по бузата му, усещайки настръхването на наболата брада по възглавничките на пръстите си Миризмата на подправки по лицето му и близостта му караха нещо в мен да трепти. Сърцето ми биеше като врабче. Уплаших се.
- Страх ли те е от мен?
- Да...
— Помниш ли, че ти обещах да се грижа за теб? Не трябваше да бягаш, скъпа.
Шепотът му се плъзна успокояващо по мократа ми кожа.Прокарах пръсти през косата му, отмествайки я от лицето на Звяра. Навън пак заваля. Тя се беше намокрила и беше влажна. Не много, но лепнеше по пръстите ми и кожата му беше малко хладна.
-Съжалявам…“ също отговорих шепнешком.
Напрежението, което караше тялото ми да се тресе, потслабна , когато разбрах, че той няма да направи нещо по-ужасно.
— Съжалявам — повторих аз.
Устните му отново докоснаха моите и аз отговорих несръчно — този път не се обърнах. Сърцето ми почти излетя от гърдите като пеперуда. Усети го. Усети ударите му и леко ме спусна на пода.
- Вашият апартамент?
Кимнах, скривайки лицето си. Бузите се зачервиха, а вкусът му остана върху устните ми.
Звярът взе ножа си и излезе от стаята, оставяйки ме да умра от разбито сърце. Чух го да ги изхвърля всички от апартамента на майка ми. Сега тя най-накрая е мой. Не мисля, че някой от тях ще се върне. Не исках Звяра да ме разочарова. Той ме стопли, ръцете му бяха силни, дадоха ми усещане за сигурност ...
Благодаря ти“, -промърморих, когато Звярът се върна и спря на прага.
За първи път от много години тук беше тихо и спокойно. Жалко, че майка ми не успя да доживее това.
-Няма нужда, принцесо. Те няма да те безпокоят повече.
Оставих се да бъда прегърната, когато той пак се приближи. Отначало беше просто - той ме дръпна с една ръка за тила, а аз вдишах миризмата на парфюм върху гърдите му. Малко застоял, но това го прави по-приятен.
Знаех, че ще ме върне обратно в Авалон. И всичко в мен беше против. Ще бъда принудена. Въпреки че ми се струва, че не иска да ме насилва. Може и да греша, но не изглежда..да е така..
— Трябва да се преоблечеш— отбеляза мъжът. - Цялата си мокра.
Но той не ме пусна. Той вдъхна тилът ми, после го близна като като нежна котка и ме целуна по врата. Стоях със затворени очи и не знаех какво да правя. Сърцето ми биеше в гърлото. Сами сме в апартамента, стаята е тъмна и се харесваме... Усещам колко е привлечен от мен. Момичетата усещат това много фино - дори неопитните. Те инстинктивно усещат, че се харесват на мъж.
Беше хубаво.
- Ще ме целунеш ли? — предложи той тихо. — Ако искаш, принцесо.
Настръхнах от дъха му. И в същото време беше страшно. Толкова бях уплашена, че исках да избягам. Сложих длани на стоманения му гръден кош, като раздвижих леко пръстите си - беше приятно да усещам еластичните мускули. Пулсът ми се учести в слепоочията ми, докато си представях, че му се отдавам.
Сами сме, скоро имам сватба, но всички разбират, че няма нужда тогава да съм девствена. И аз не харесвам Скорпиона като мъж. И особено Руслан. Брат му си позволи в краен случай да отстъпи на Звяра правото на първата нощ ... И въпреки че харесвам, Кирил-това е отвратително. Грешно и гнусно.. И ако всичко се случи тук и сега, тогава никой няма да разбере за това. И сделката няма да има нищо общо с това ... Ще бъде мой избор. Ако мога да преодолея страха си. Глупав избор на първия си мъж в живота ми.
И то само ако и той иска. Ако брат му вече му е позволил.
В крайна сметка всички тук се подчиняват Руслан.
И аз.
И той също.
Протегнах ръка да го посрещна, готова да отговоря на неговият зов — не с думи, а с жест. Прокарах длани нагоре по мощните му гърди, притеснена. Алина в златни бикини застана пред очите ми. Колко покварено се държеше сама с Кирил ... Не мога да направя това. Но исках да го целуна. Бузите ми настръхнаха от срам, а в гърдите ми трепна паника. Не мислех, че първият секс е толкова страшен.
По-добре да не мислиш. Не мисли за нищо.
Вече сме сами, наоколо няма никой и нищо: нито брат му, нито моята разбита съдба. И мисля, че Звярът разбира всичко: не искам да бъда в леглото с нелюбим човек. Мисля, че се чувства това така, сякаш е потънал в малкото ми сърце.
Прокарах ръце по врата му и небрежно погалих бузите му и те ме боцнаха леко, миризмата на парфюм остана върху кожата ми.Глеееедах устните му, докато той не се усмихна. Скулите му станаха по-остри от нея.. Звярът не ме притискаше - чакаше първо аз да реагирам.. Бях сигурна в това.
Страхувах се случайно да хвана окото му и за да не умра от срам. Едното само усещане на лицето му под дланите ми ме подлудяваше...
Чаках и аз, но нямаше вече какво - аз вече избрах.
Едновременно се протегнахме един към друг и се сляхме в целувка.
— Принцесо… — изпъшка той.
Колко е ужасно... Колко е хубаво. Звярът сложи ръка на тила ми, целувайки ме с вкус. Сигурно е усетил лудия ми пулс. С другата си ръка той ме погали по лицето и след това ме придърпа обратно към себе си. С готовност, макар и сдържано, прегърнах торсът му с крака. За да не падна, трябваше да се разделя със срамът си.. Аз тя прокарах пръсти дълбоко в косата му, обвивайки ръце около него.
– Кирил… – отвърнах аз.
Имаше гореща уста. И всяка целувка оставяше мокри следи по устните ми. Сърцето ми спря, после заби отново, по-бързо и се обля в горещина. Първата стъпка беше ужасна. Но когато взех решение и той го разбра, всичко стана по-лесно. Вече съм възрастна. И много пъти си представях какъв ще бъде първият ми път. Предвид живота ми и това, което ме заобикаляше, не очаквах нищо добро. Избягвах момчетата и тяхното внимание, дори не се целувах с тях и правилно ... С такава страст - само с него.
Звярът падна на леглото и ме повлече със себе си. И сега той лежеше по гръб, а аз седях развратно отгоре му и усещах гърдите му под дланите и как мъжката му природа се напрегна под мен. Той се претърколи, като беше отгоре и ме притисна в леглото с цялото си тяло - под тежестта му се вдлъбнах в матрака. Целувките по врата ми ми завъртяха главата.
Кирил се надвеси над мен, сякаш не забелязваше колко тежко дишам и че самият той беше възбуден. В обикновения живот той излъчва похот - всяко движение, всеки поглед е наситен със сексуалност, сякаш Звярът не мисли за нищо друго. Но сега мен ме гледаше по друг начин-някак си нежно.
Харесвам го - чувствам го. Той просто не мисли цинично за мен в момента.
-Изглеждаш като горчив мед-всяка негова дума изгаряше сърцето ми. - принцесо...
— Горчив мед?
-Целувам те първо сладко, после горчиво... Ще трябва да те върна обратно, принцесо.“
- Знам…Радвам се, че не избърза. Звярът можеше да си разкопчае панталоните и да ме чука, нямаше да устоя, но бях благодарна за отсрочката и думите, от които сладко ме заболя сърцето. Ще има какво да запомня.. Лека версия на „първата любов“, ако всичко върви срещу мен, и завинаги ще остана съпруга на необичан ... Радвах се на възможността да погаля лицето му без страх, като подарък. Дори Алина не може да го разбере.
-Сигурен ли си, че си готова? — прошепна той и отново ме целуна по врата.
- Готова съм..- казах, въпреки че треперех. Но в Авалон магията ще изчезне. Сега тук сме само той и аз, а там няма да имаме възможност да сме съвсем сами. Тук сме мъж и жена, но там всичко ще е различно... Задължения, защита, острото око на Руслан за това, което прави плячката му. Исках да направя всичко тук. Сега.
Позволих на Звяра да съблече тениската ми и да се увие около слабата ми момичешка фигура. Той седна и ме прегърна като мечка и притисна към голата си кожа. Аз му позволих да докосне гърдите ми, първо със сухи топли длани, после с устни... Звярът нежно целуна зърното и го пое в устата си. Гъделичкащи, но много вълнуващи усещания, от които в долната част на корема ми възникна все още слабо, но бързо разгарящо се огънче. Силни ръце стиснаха уверено бедрата ми.
Погалих тила му, наслаждавайки се на усещането на косата му, плъзгаща се между пръстите ми.
– Ела при мен, принцесо – прегърна силно кръста ми и ме целуна по устните.
Отговорих му по-смело, усмихнах се по време на целувката, чувствайки се почти като опитна жена - това беше третата ни целувка и вече не се страхувах, а се наслаждавах, когато вратата се затръшна в далечината.
Трепнах, когато разбрах, че са влезли в апартамента, а Звяра също ме притисна по-силно. той е мъж, свикнал да не се страхува от нищо ... Обикновено той плаши околните.
– Кирил – прошепнах горещо в ухото си и той неохотно ме пусна.
Той разбра, че няма да се отпусна, докато не провери, и стана от леглото. Движеше се лесно и свободно, дори не вдигна ножа, а се обърна с гръб към вратата и бързо навлече тениската си.
Точно навреме, точно когато вратата се отвори. На прага стоеше мъж в костюм, същият: пиар и дясната ръка на Руслан ... И така, изпратили са го за мен.
— Намери ли я?
Звярът дишаше дълбоко, полугол, с мокри устни, които самоотвержено засмуквах, докато ни прекъснаха. Но той не задаваше въпроси, забелязвайки ме в полумрака на леглото. Добре, поне че съм облечена. Усетих остро цялото тяло, смачкано от силните му ръце... С горещата си прегръдка той прогони страха от интимност от мен.
Разбра, разбра всичко. Какво правихме и защо не бързахме да се върнем, а той ще докладва на Руслан.
— Излез — въздъхна Звярът.
Исках да завършим започнатото...но едва ли.
Не!- каза мъжът.- Руслан я чака. Сега отиваме в Авалон.
Кирил не започна да спори. Когато се обърна, лицето му беше неподвижно като каменен идол. Нито една емоция. Нито един намек.
-Облечи се, Лили-нареди той и аз посегнах към якето си.
Надявах се, че ще се застъпи за мен след нашите целувки.

Глава 15Не знам с какво e пристигнал помощникът на Руслан, но се върнахме с пикап. В колата не казаха нито дума. Мъжете отпред, аз съм отзад. Dържah кутията на майка си на колене и с широко отворени очи гледах потоците дъжд на страничния прозорец и си мислех за думите: „Руслан я чака“. Сърцето ми биеше бързо и горещо от страх. Спомних си или наказанието на Скорпиона, или страха на всички жители на клуба от неговият хазяин.Може дори да се възползват от моето наказание. Ще направят PR ход от това: булката и младоженецът бяха наказани, каква двойка бунтовници! И каква възможност за унижение на моят баща! Няма да се изненадам, ако някой фотограф бъде поканен да направи на сутринта снимка на моя изранен от камшикът гръб и ще украси първата страница на ежедневника си.

Пред главния вход забелязах Леонард: разпознах го дори в неоновия здрач по глупавата му шапка. Полицията напусна клуба: последната кола с мигащи светлини остана на паркинга. Линейките изчезнаха - телата бяха извадени и натоварени.
Пикапът спря на ВИП паркинга.
Излязох от колата със замряло сърце. От страх чак ми се струваше,че не бие. Леонард ме позна и закачливо поздрави. Бях мокра от студения есенен дъжд и го гледах безизразно. В мен се взряха Леонард, пазачите и някои от слугите, които излязоха на верандата. Всички чуха, че съм избягала. И всички виждат, че ме върнаха.
Тогава се сетих да погледна нагоре.
На втория етаж прозорците на основния апартамент светеха. Пред тях стоеше висок тъмен силует. Руслан също гледаше надолу.
- Да тръгваме, принцесо - сложи ръката си на гърба ми Звяра и ме поведе към вратата.
Аз го послушах и започнах да се изкачвам, придружена от любопитни погледи. Сигурно са се чудили дали Звярът не е отрязал нещо от мен.
Преди да вляза в апартамента, краката ми спряха да ми се подчиняват. Стиснах кутията като бомба.
— Няма да отида… — въздъхнах.
Звярът безшумно ми отвори вратата и ме блъсна в гърба.
Руслан застанал пред прозореца с ръце в джобовете и се обърна. Ако е имало проблеми в Авалон, не може да се разбере от него. Изглежда добре, видът е твърд и уверен. Не е като полицията да си е тръгнала преди десет минути.
— Лили — каза той.
Сведох очи.
Руслан изглеждаше така, сякаш щеше да ме удари. Сякаш бях млада съпруга, избягала от вкъщи, за да излиза с мъже и се е върнала на сутринта.
-Защо избяга, Лили?
Не съм избягала –едвам измънках - Исках да взема нещата на майка ми. Щях да се върна.
Той хвърли поглед към кутията.
- Лъжеш ли ме?- Не беше въпрос, беше изненада. Сякаш наказанието за лъжа е по-лошо от това за бягство, а от незнание съм сгрешила
— Къде я намери?-се обърна към брат си
Вратите се затвориха зад тях и Звярът застана пред тях, облегнат назад.
- Тя казва истината. Намерих я вкъщи, опаковаше нещата.
Руслан изглеждаше така, сякаш не вярваше и на брат си. Казаха ли му вече как сме се целували? Или не? Разбира се, че не , по дяволите! Кой ще повярва, че след атентата някой ще отиде да прибере нещата!
— Поискахте ли помощ от полицията? – попита Руслан.
Ленард се е разбърборил, копеле.
-Уплаших се… Стрелба, кръв… Убити са хора, Равил… Не знаех къде да се скрия и се прибрах. И взех нещата на майка ми.
-Руслан, не е моментът да започваме разправии за дреболия- намеси се Кирил и наистина си мислеше така, или отклоняваше вниманието от мен.
-Трябва да разберем кой ни нападна и с какви цели. Предявиха ли ли искания? Какво установи полицията? Заради Лили пропуснах всичко.
— По-късно — каза кратко Руслан, продължавайки да ме гледа. — Тя избяга, Кир. Пред всички. Трябва ли да забравя за това?
— Вече е достатъчно наказана!- Звярът изръмжа, губейки нервите си.
- Беше уплашена от боецът,който, нахлу при нея като луд,- нападение, стрелба - махна с ръка той. — Тя е просто момиче! момиче и...
— Защитаваш ли я?

Звярът не само се опита да застане между нас, но и не искаше да си го признае. Той криеше истинските си намерения и чувства. Студените сиви очи, по-скоро като очи на животно, отколкото на човек, отразяваха светлината, когато той погледна Руслан. Нещо проблесна в тях: или емоции, или просто отражение от полилея.
Отстъпих назад, предпочитайки да не ме виждат. Нека да се насъскват един срещу друг, не към мен.
— Няма да я накажеш — измърмори Кирил. Лицето му се вдърви, сякаш разбираше значението на думите на брат си. — Само се осмели да я докоснеш, докато ме няма. Тя не е твоя робиня.
— Но тя пак ще избяга.
- Тя е моя пленница, доведох я тук и докато не получи робски знак, ще ме питате за всичко, което се случва с нея.
-Ела на себе си!
Звярът изрече последните думи рязко, без преход. Не разбрах, че са адресирани до мен.
— На себе си, Лили! — изръмжа той.
Руслан даде знак да не бързаме.
Стоях в недоумение, без да знам какво да правя. Сърцето ми биеше и ме болеше. Той се опита да ме защити, както обеща. Но Руслан беше този, който имашепо- силна позиция: Звярът беше обезумял, което означава, че не усещаше силата зад себе си.
— И не е твоя — напомни Руслан. — В такъв случай се надявам да не те намеря в нейната спалня. Исках да ти дам момичето, но сега промених решението си. Имам право на това. Тя е чужда булка, да не си посмял да я докоснеш.
Прехапах устни: всичко му беше докладвано. Той позна защо Звярът ме защитава и ми отмъщава.
— Както искаш — думите се изтръгнаха със сила от Звяра той се обърна. По тона му не можеш да разбереш, че всичко го дразни, но той се отдръпна, сякаш основното беше да ме спаси от наказание.
-Заради инцидента съкращавам септемврийските битки. Финалът ще е в неделя. На баща ти също е изпратена покана. Чу ли ме?- Той ме погледна строго. – Изчезни отново, ще бъдеш бичувана преди битката точно на ринга. И за да не тормози брат ми, аз те жигосвам преди това.
-Няма да избягам отново – само успях да кажа.
Ако при първата ни среща исках да плача и да се моля, сега мислено го проклинах за това че е измет и копеле. Кожата на гърба ми настръха само при мисълта за камшика, който щеше да я разкъса. Дано да ми се е разминало.
Излязох през вратата и се засмях през сълзи. Егати късмета. Върнаха ме и пак щяха да ме оженят , но поне нямаше да е на тяхното от първия път. Въпреки че как ... Как? Целият "Авалон" видя, че си тръгнах и не се подчиних .Може би наистина е въпрос на формалност, че не нося стигмата на Руслан и той има право да ме наказва, но Звярът не искаше това въпреки че ме залови?
Но той успя да ни лиши от комуникация. Не знам дали сега Звярът може да дойде при мен или да се срещнем тайно... Не знам. Но аз продължавах да се надявам, че той ще разреши някак си тази ситуация... Нашите целувки стоплиха апетита и желанието му. Не трябва да ме предава: от вълнение, гордост, поне така си мисля. Най-малкото като лично забавление и да отмъсти на брат си. Поне като принцип да не споделят една играчка, както в детството. Те имаха навика да се състезават. Той няма да иска да се откаже. Моля се той да може да дойде до последната битка
********
Върнаха ме в стаята, а Звяра остана с брат си.
Вероятно ще обсъдят условията на моята „прошка“.
Хвърлих поглед към познатата среда и остатъците от силите ми ме напуснаха. Толкова се опитвах да избягам, но те ме завлякоха обратно в клуба. Седнах на леглото и извадих огледало, подаръкът на Скорпиона. Отворих капака и се погледна в очите, мрачни и тъжни. Нищо. Всичко ще премине - и това чувство на отчаяние и депресия също. Чудя се дали майка ми си е казвала това? Да се утешава, след като съм се родила?
Дръпнах кутията към себе си.
Като дете обичах да гледам нейните неща. Сякаш се докосвах до миналото. Когато майка ми беше на работа, тайно ги преглеждах , но не с нея ,защото плачеше, когато го правех. Разгледах отново първата снимка: това съм аз. Аз съм на около годинка, още в пелени и държа кръгла цветна дрънкалка. Снимки от съвсем детският си пероид - нямам. Тази е единствената.
Имам няколко фотографии на майка ми. Те също не много. Най- ми харесва една, черно-бяла, където майка ми е много млада, няма ме, лицето и очите й са щастливи и има усмивка на устните ... Не я помня такава.
Сложих тази снимка на покривалото отделно. Само като го гледах, можех да повярвам, че е актриса и можеше да е имала нещо с наследника на империята Девин. Ако това е вярно, защо я е напуснал? Защо в крайна сметка не я е убедил да направи аборт, а просто я е забравил, изтрил от живота си.Защо? Отмъщение? Безразличие? И дори не става дума за Корин, моята полусестра, а за онзи подслушан разговор. Собствениците на "Авалон" също бяха изненадани от това.
Аз също съм наследница. Забравената наследница, която беше извадена като коз в точния момент. Ако всичко е вярно, какво се е случило с майка на другата ми сестра? Каква тайна е отнесла със себе си? И... не е ли той виновен за болестта на моята майка? На снимките от младостта си тя все още е здрава. Прегледах всички снимки. Защо се е разболяла, след като съм се родила? През последните години майка ми почти не живееше нормално. Ами ако беше отмъщение от негова страна? Ами ако той я е лишил от всичко, и заради него бяхме на дъното? Толкова много въпроси...
Вратата се отвори зад мен и аз се обърнах.
Може би снимките и вещите на майка ми ме бяха успокоили. Не се страхувах, когато видях Руслан.
Беше сам.
Той влезе и затвори вратата. Беше толкова тихо, че можех да чуя тихото скърцане на пантите.
-Звярът си отиде“, каза той. Той не знае, че съм тук.
Какво му трябва?
Очите ми се плъзнаха по нещата, подредени върху покривалото, и започнах да ги оковавам в кутията, за да не зяпам глупаво.
– Не съм повярвал на нищо... Защо избяга, Лили? Всъщност?
Исках да хвърля всичко в лицето му. От яд - не разбира ли защо? Трябва да си умен, за да познаеш лъжата. Но аз мълчах.
- Какво е това?
Погледна огледалцето.
-Подарък“, не излъгах аз и добавих, за да не хвърчи отново в него. Скорпионът ми го даде. Преди да беше наказан.
Страхувах се, че Руслан ще ми го отнеме, но той не направи нищо.
-Майка ти“, отбеляза той, когато сгънах снимката. -Защо са ти необходими нейните неща?
- Не разбираш ли?-Говорех тихо, с гръб към него. Страхувах се, че ако го погледна, ще изгубя силата си или ще се превърна в камък.
- Не.
Въпреки че няма да разбере за какво говоря? Звярът каза, че е отгледан от непозната жена.
- Обичам я. Това е всичко, което е останало от майка ми за спомен. А брат ти...
- Какво е брат ми? - подкани той, когато спрях да говоря.
- Каза, че майка ми е актриса... Това не го знаех. Реши да й прибера нещата.
— Знаеше ли много за майка си?
-Преди си мислех, че да“, свих рамене.
Тишината зад мен беше толкова плътна, че не издържах - обърнах се. Страхувах се да срещна погледа му, очите на Руслан все още ме плашеха, но той стоеше странично пред камината.Мислех, че това е декорация,защото не я бяха включвали пред мен. Руслан го направи и стаята се изпълни с звуци на пукащи дърва и приглушена светлина - камината се оказа имитация.
Руслан се обърна и ме изненада.
— Хайде да се споразумеем, момиче — предложи той.
- За какво? – гласът ми трепереше.
-Звярът ще си играе с теб и ще те остави. Виждал съм го много пъти. Брат ми е разглезено копеле. Не може да подмине новото момиче. Той започна да се интересува от теб от чувство за противоречие, защото аз не го позволявам. Просто заради това си му толкова интересна.
Казаното от него напълно се вписваше в характера на Кирил, и аз го виждах, но не исках да повярвам.
- Ще спи с теб и ще те забрави. Той няма да ти помогне, Лили.
Сега ще ми предложете сделка.
-Разбирам защо избяга. Разбирам много добре. Ако искаш да научиш повече за майка си, ще изпратя Леонард. Той ще разследва. Знам, че мразиш баща си...
Наведох глава, за да не види изражението на лицето му. Не ми харесва ме подценяват.
-Всичко, което искам, е да размажа това същество, нямам нужда от нищо друго“, -той се приближи и сега се извиси над мен, слагайки ръка на гърба на леглото. Имаме една и съща цел, нали?
Погледнах нагоре.
Руслан се усмихна леко. Опита се да преговаря с мен, но най-убедителен беше погледът му – погледът на човек, който наистина може да съсипе Девин. Ако може някой в града - само той. Според него за това трябва да си прехапя езика и да играя по неговите правила. Да, имаме една цел, но за да я постигна, ще трябва да прекрача себе си. И той ще получи целия триумф.
— Ще те освободя, когато постигна своето. Ще се върнеш у дома. Ще се разделиш н със Скорпион - каза той и нещо в гласа му ме накара да застана нащрек.
Някаква неуловима интонация, която той криеше. Гласът му трепереше, сякаш беше получил твърде сериозен удар от баща ми и сега трябва да се реваншира.
Добре“, отвърнах аз.
-Мисля, че Девин е организирал атаката. Неделя е крайният срок за връщане на дълга. Бой, сватба, всичко ще бъде в един ден.
- Не съм сигурна, че...

— Е, какво има?- Забеляза, че мърморя.
- Не искам да спя с него.
- Както решиш - отговори Руслан. - Не ми пука.
Той се насочи към вратата, карайки ме да се чувствам странно. Сякаш бях погалена и сритана едновременно.
-Мога ли да попитам… Равил почина ли?“ Раненбеше в залата...
- Не знам.
Разбира се, защо му трябва чужд роб. Трябваше да попитам Звяра.
Наведох пак глава и Руслан си тръгна. След разговора имах чувството, че ме разиграват и използват.Трябваше да усетя известно облекчение. Казаха ми, че Руслан не хаби думи. Ако той каза, че ще ме пусне можех да се прибера, когато всичко свърши, така да бъде. Въпросът е колко искам да отмъстя на баща си и на каква цена. Погледнах отново снимката на майка ми, преди да прибера кутията. Имаме една цел. Можех да се върна в къщата на майка , като се отплатя напълно на баща си. Това е важно за Руслан, тъй като той дойде да преговаря зад гърба на брат си. И ще се възползвам от този шанс.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

16 глава

-О, Лили…“ Когато отворих очи, Стела хлипаше над леглото, покривайки устата си с ръка. - Ти си просто идиотка. Лудо момиче... Защо избяга, животът не ти ли е мил?
Седнах и отхвърлих затопленото одеяло от краката си. Не исках да ставам, с копнеж си спомнях лекият и приятен сън, който не ми напомняше за моята реалност.
Огледах се: кутията на майка ми беше над полицата над камината.
-Престани“, направих гримаса, уморена от ридания.
- Ти си изключителна късметлийка! - Стела повдигна ръкава си и пъхна тънката си китка със златна гривна под носа ми.По загорялата кожа имаше лека ивица. Виждаш ли белега? Когато бях малко по-голяма от тебе - избягах.Руслан ме държа окована в мазето три месеца.
-Това е..." Намръщих се.
- Следа от окови!
Стела“,- въздъхнах-и я съжалявах я, толкова искрено ридаеше. Беше уплашена за мен.
-Така станах негова любовница-скри белегът под ръкава си. -Едва след това ме пусна от веригата.
Лицето ми се изкриви от гримаса, сякаш бях захапала нещо гадно.
- Е, копеле.
- Млъкни! — изсъска тя. „Има късмет да избегнеш наказанието, така че не го влошавай !
Под нейните оплаквания отидох до тоалетната. Докато си миех зъбите и лицето си се сетих какво исках да попитам.
Стела седеше на леглото ми, две чаши кафе димяха на масата наблизо - донесоха ги, докато се оправях. След избухването й сякаш омекна – стана отпаднала и нещастна. Неприятните спомени инжектираха бавна отрова в кръвта й.
— Равил жив ли е? Попитах.
Тя бавно поклати глава.
Надявах се всичко да се получи ... В края на краищата той беше просто ранен и линейката бързо пристигна. Седнах до леглото, не ми се пиеше кафе, апетитът ми беше изчезнал. Спомних си последните секунди от живота му, когато бодигардът се опита да ме скрие ...
-Ето защо дойдох. Днес е погребението. На единайсет. Ти също трябва да дойдеш.
- Необходимо е?
Не исках да виждам никого. Особено на погребението - още не съм се оправила напълно от погребението на майка ми. По-добре да се скрия под завивките в стаята си.
-ДАаа!Това е официално събитие. Той беше един от нас.
-Ще отида“, примирих се аз.-Само не ме обличай, става ли?
-Ще трябва да носиш рокля“, -суетеше се Стела, бършейки сълзите си с ръба на ръката си. Беше на ръба на нервна криза, но аз я настаних да се облегне и й подадох чаша кафе.
Тя сама отвори гардероба, избирайки нещо подходящо ... Черна рокля до коляното.
Стела се задави от сълзи и кафето а аз се преоблякох . Бях поразена от лошите спомени. И не исках да мисля за това. Руслан ми се усмихва, предлага ми сделка. ..И той просто е сложил Стела на верига...
Не се гримирах, а събрах косата си на обикновена опашка. На носа си сложих тъмните очила на Стела. Лицето ми стана мрачно, но постигнах приблизително ефекта,към който се стремях. Искам тези, които ще погребат Равил, да не могат да прочетат нищо по него.
— Внимавай, Лили — каза Стела, хлипайки между глътките – Ти си първата, която успя да избяга от наказанието на Руслан, сега няма да те харесват заради този факт.
- Защо? -Намръщих се.
-Защото не получи верига или камшици“, откровено отговори Стела. -.Запази си гръбчето цяло... И Равил ... много го обичаха.
— Обвиняват ли ме за смъртта на Равил?
- Не. Той беше твоят бодигард. Но…
Тя не довърши, но аз се досетих. Не съм пряко виновна, но той умря, защитавайки ме. След като обеща преди това, че ще даде живота си за мен, но няма да подведе собственика. Оказва се, че той е умрял за една кучка, която дори не е бичувана, защото е избягала. Няма нужда да ми обяснява повече. И жена му едва ли ще ми благодари.
Стела най-накрая избърса сълзите си и заприлича на старата Стела,макар и разтревожена. Само горчивата гънка на устните й издаваше каква болка крие.
Равил го погребаха в градското гробище. Не е толкова лошо за роб - аз не можах да погреба майка си тук. Много е скъпо. Закара ни новият ми охранител.
Черният ковчег на Равил стоеше до прясно изкопания гроб. Усещаше се силна миризма на пръст и гнили есенни листа. Цветя и влага - през нощта валя дъжд. Пръстта е изнесена, но е прокарана пътека до гроба и е направена настилка. Малкото шествие беше цялото в черно. Разпознах няколко души от клуба, танцьорката и съпругата до ковчега.

Не се доближих. Останах на поляната. Държах дистанция, първо, защото се чувствах чужда, и второ, не исках да преча на Диана. Страхувах се да хвана погледа й. Облегнала глава на ковчега, тя седеше тихо. Не плачеше, не ридаеше. Даяна беше като сянка.
Аз въздъхнах. Въпреки че също харесвах Равил, не общувахме тясно. Не мисля, че имам право да стоя до тях. Стела също се появи. Не разбрах веднага защо,тъй като принадлежеше на Руслан, а робите на Звяра се събраха предимно край ковчега. Не се сбогуваха, сякаш чакаха нещо.
- Какво чакаме? – попитах шепнешком.
— Кирил — тъпо отговори Стела. - Собственика.
Сърцето ми почти изскочи. Звярът ще дойде на погребението... Повлечена от шестото си чувство, аз се обърнах и го видях. Звярът вървеше нагоре по пътеката, в обичайните си дънки и черно кожено яке, с букет от далии. Той прибра косата си зад ухото, и разкри изваяното си лице. Очите му пробягаха по мен и той отиде до ковчега. Това сякаш ни даде разрешение да се приближим със Стела и го последвахме.
Сведох очи, гледайки калната земя. Опитах се да не мисля какво правихме с него в апартамента ми. Нито времето, нито мястото бяха подходящи,но погледът на Звяра върна спомените.
До ковчега миришеше на тамян и в гърлото ми се нави буца. Сладката, плътна миризма предизвикваше гадене. Опитах се да не гледам лицето на мъртвия, но с крайчеца на окото си забелязах, че лежи в костюм. Даяна първа се сбогува с Равил.
-Рави, сбогом, скъпи…“ прошепна тя толкова тихо, че едва успях да доловя думите, донесени от вятъра и вълните от сладък тамян. Обикновено грубият глас прозвуча меко и нежно. Тя докосна лицето му, после ръката му, сякаш изпълняваше ритуал, който само тя можеше да разбере, и отстъпи място на своя домакин до ковчега.
-Сбогом“,- Звярът сложи цветята в ковчега и се наведе към вдовицата. -Даяна, търся убиеца и ще го намеря, обещавам.
Тя кимна слабо, прехапвайки устни. Сълзи се стичаха изпод тъмните стъкла , устата й беше отворена, сякаш ридания бяха готови да избухнат от нея. С черни си очила и с карето Даяна приличаше повече отвсякога на врана. Беше ме срам да я погледна в очите и отместих поглед, когато тя насочи своят към мен.
— Лили — каза тя с дрезгав, плачлив глас.
Спомних си, че имам червени рози в ръцете си.
-Съболезнования -едва се изтръгна от мен.
Пред очите ми се появиха сцени на сбогуване с майка ми. Исках да избягам, но сложих цветя - в ковчега, като Звяра. Стела остави своите и ние се отдалечихме, давайки възможност на другите да се сбогуват.
Всичко това е изключително несправедливо. Ако баща ми е извършил нападението в клуба, тогава изглежда, че аз съм косвено замесен в това. Мразя го. Той съсипва живота на всички.
Звярът, сякаш случайно, застана до мен и чакаше свитата му да се сбогува с техният колега и другар.
-Принцесо“, усмихна се той, в дълбините на очите му имаше нежност и похот.
Изчервих се, свеждайки очи. Не се усмихнах, не показах,че съм смутена - това е неподходящо на погребение. Вече спрях да се страхувам от него, въпреки че преди не можех да се отпусна, ако беше близо. И мисля, че от останалите не беше скрито, че отношенията ни са станали различни по някакъв начин.
Аз самата се промених..
Не знам как така изведнъж. Вероятно всичко е сработило заедно. Съвместните ни ласки със Звяра предния ден. Моето бягство.Погребението на Рави. Най-накрая навестих домът си и взех нещата на майка ми. Или може би всичко промени разговора с Руслан. Но вече не ме теглеше вкъщи. Там отдавна никой не ме чакаше и чак сега се осмелих да го приема.
Сбогуването приключи.
Подредихме се, гледайки как ковчегът се покрива с капак и бавно се спуска в гроба. Дъжът понамаля ,но някой се сети да донесе чадър от колата. Беше отворено над Звяра, аз и Даяна, застанали от двете му страни.
Гледах как ковчегът се покри с кал.Беше тъжно. Даяна гледаше безизразно, докато съпругът й беше погребан.
Спомням си това състояние: тъпота до празнота в сърцето, облекчава страданието, но все пак няма спасение от него ... Преди погребението на майка си плаках толкова много, че главата ми бумтеше.
-Ще те взема“, каза Звярът, когато последната шепа пръст беше върху гроба и той беше покрит с букети цветя.
Винаги съм го смятала за глупаво. Украсата на гроба с красиви цветя. Или е символ на смъртта, защото след няколко дни всички красиви цветя ще умрат и ще започнат да гният? Мястото на всички тези рози и далии е на фестивала, не тук. От опит знаех, че е рано да се поставя паметник. Земята трябва да се уталожи.По някаква причина това ме убива най-много.
Ще трябва да отида при тленните останки и на майка – отново и отново. Да изплатя последния дълг и в същото време да отворят пак раните ми ,като й сложа паметник.Вероятно това няма да го направи Диана, а някой от клуба. Тя имаше късмет в това. И дори разходите ще бъдат поети от деловодството на Ник, а Звярът ще плати. Не тя. А за мен нямаше и кой да се погрижи.Поне до скоро.
Когато гробът беше покрит с цветя, хората започнаха да се разотиват.
Диана остана.

Наглеждай я“, каза Звярът на един от своите и ме поведе по пътеката към пикапа.
Той остави чадъра за вдовицата. Намокрихме се по пътя, дъждът плющеше все по-силно.
— Да тръгнем насам, ще е по-бързо.
Вместо в централната алея, ние завихме в помощна.
Пикапът се виждаше зад оградата от ковано желязо на гробището. Не толкова близо, но по права линия и тук нямаше хора: останалите минаха в другата посока. Алеята беше стара, по краищата растяха кленови дървета с гъсти, не напълно разпръснати корони. Дъждът поваля червените и жълти заострени листа. Плочките бяха осеяни с тях. Студено… От устните ми излизаше пара и потръпнах. Звярът свали якето си и го метна на раменете ми. Сгрях се от топлината му, тя ухаеше на парфюм и скъпа кожа. Опияняваща комбинация… Несъзнателно поех дълбоко въздух и затворих очи, докато вървях.
Звярът сложи ръката си на кръста ми - просто водеше, но беше хубаво, сякаш беше истинска прегръдка.
Той отключи колата и като изтръсках капките от якето си, бързо се качих вътре да се стопля. Звярът запали пикапа и седна зад волана. Обърна се към мен. Все още бях увит в приятно ухаещото кожено яке. Не исках да го връщам.

- Разстроена ли си? — попита той тихо. - Заради погребението?
Питаше заради майка ми, знам.
— Малко — признах аз.
Господи, иска ми се да мога да остана с него в тази кола... Не искам да ходя в клуба. Искам да вървя накъдето погледнат очите ми, до края на света, само ако той продължава да ме гледа така ... Разбирам защо момичетата отиват навсякъде за любимия си и оставят всичко ... Ако любимият, разбира се, си струва.
Просто се сетих за думите на Руслан.
Звярът ще си играе с мен и ще ме остави. И дълбоко в себе си го разбирам. Той имаше много като мен и ще има още повече. Дори не съм Алина. Аз съм никой.Звярът се наведе с мокро от дъжда лице и притисна студения си нос към бузата ми. Той прокара пръст по устните ми, натискайки ги, и се усмихна.
Спомените за моя апартамент не само мен ме преследваха.
И двама ни.
Смутих се, въпреки че сърцето ми трептеше в гърдите.
-Не тук, ще ни видят“, прошепнах толкова тихо, сякаш не само ни виждаха, но и чуваха.
-Те са от другата страна на гробището. И ако е така, принцесо... Срамуваш ли се от мен?
Убийствен аргумент...

Отговорих сковано - не можах да не отговоря, когато той поиска целувка. Косата му гъделичка лицето ми. Пръстите ми се свиха около яката на сакото му, което все още беше преметнато върху раменете ми. Само дано не ме прегърне...Едва докоснахме езици. Сърцето ми биеше като лудо.

— Подготви се психически,че сега пак ще те целуна — посъветва ме той, изправяйки се със злостна усмивчица.
Разтегнах колана, опитвайки се да се справя с усещането. Облизах устни, поглъщайки аромата му от сакото му. Ние, като истински любовници, се качихме в колата и се целунахме преди да потеглим. Колко сладко беше.
Първата ми, най-сладката, най-горчивата любов беше умопомрачителна.
И колкото и да се опитвах да заглуша този трепет, чувствата, които опияняваха и убиваха едновременно - не успях. Трябваше да си напомня кой е той. Знаех,че нищо няма да излезе от това. Но един много упорит кълн надежда си проправя път въпреки всичко. Много е трудно да повярваш, че няма да имаш любов, когато я искаш толкова много...
Звярът мръдна от мястото си, опитах се да не го гледам. Погледнах студеното стъкло в дъждовните капки.
Седмица по-късно, е сватбата... И Звярът го знае.
Любовта толкова лесно се превръща в болка. Той знае, усеща колко съм привлечена от него и мечтая да влезе в спалнята в брачната ми нощ, не само за да отмъсти на баща ми. Ами и да се застъпи за мен пред брат си, за да не се налага да се омъжа... Ах как бих решила проблемите си.
Той би могъл. Така че Руслан е прав за брат си. Това е просто игра от негова страна.
Навън е толкова студено... Но вътре е топло.
И ще запазя това късче топлина, в себе си- като цвете в дланите. За да ме топли тя в моментите на осъзнаване на това, което ме очаква и за което съм се ангажирала.

Глава 17Вместо по пътя за "Авалон", завихме към града.
Погледнах въпросително Звяра, но той проследи движението. Когато пикапът паркира до сградата на скуота, се усъмних, че ме влачи по работа. Паркингът беше пълен с мотоциклети. Хромирани части, миризма на бензин и кожа. До входа на бара стоеше висок мъж с кожено яке. Млад, обрасъл - брадата беше сплетена.
Звярът мина покрай него като през празно място.
Плахо го последвах, скривайки се под якето му от дъжда и любопитни очи.
В коридора беше тъмно, но мъжът не спря да изчака, докато очите му свикнат. Личи по всичко,че е бил тук много пъти. Покрай дървения бар, билярдните маси, той отиде до далечния край на залата, където няколко мотористи седяха на широка маса. Когато наближихме, един скочи да му направи място.
- Аз съм с едно момиче.
Сега вторият скочи, за да седнем един до друг. Потънах в полирания стол, чудейки се какво правим тук. Гледаха ме, но якето на Звяра лежеше на раменете му като броня. Още по-добре. Никой няма да посмее да се втренчва открито в мен докато момичето на Звярът е с него.
-Не очаквах да те видя, Кирил...
Хвърлих поглед към лидера. Целият в кожа, като онзи от изхода - сигурно е бил охранител или бияч. Брадата е гъста, добре поддържана и сресана. Косата беше къса. Струваше ми се, че е над четиридесет, въпреки че нямаше сива коса. Кой знае, може би такава растителност добавя възраст ... Той беше облечен в кожа и миришеше на тютюн, както и цялата стая. Вероятно длъжник. Въпреки че изглеждаше твърде изненадан ... Сякаш Кирил не трябваше да идва. От джоба на по младият брат на Руслан,се появи нож, с който Звяра започна да чисти въображаема плака изпод ноктите си. Към нас се обърна жена в рокля в бохо стил: подгъвът беше щедро избродиран с рустикални мотиви.
На масата пред Кирил тя постави висока чаша бира, която ухаеше вкусно на хмел , и ме погледна въпросително. Усмихнах се неловко, не бях сигурен дали трябва да поискам нещо, и поклатих глава.
- Не знам дали вече знаеш,че Равил е мъртъв? Звярът се усмихна, сякаш мотористът го забавлявляваше с нещо.
— Знам — дрезгаво каза лидерът. - сестра ми се обади. Затова ли дойде?
- Равил беше мой. Обещах на сестра ти, че ще намеря убийците. Само провери какъв е проблема...
Звярът се втренчи в блестящото острие в ръцете си. Пред него пяната се топеше в чашата с бира. Паузата беше осезаема.Равил е бил роб, но Даяна е свободна жена. Оказва се, че лидерът на мотористите е нейният брат, въпреки че не видях семейна прилика в лицето.
- А ти знаеш ли ? - изнерви се брадатият. - Какъв е проблемът?
- Равил беше прострелян в клуба. Потушихме нападателите. На сутринта прегледах труповете. На един намери татуировка. Черни криле. Символът на вашия клуб.
Колкото повече слушаше едрият мъж, толкова повече се променяше лицето му. Устата му чак се отвори от тревога.
- Това е нагласена подстава! — каза рязко той. -Всички знаят, че сестра ми работи в Авалон! Никой не би отишъл там, все едно да тръгне срещу мен!

- Никой? — попита Звяра с отегчен тон. Не казах на Диана
.-Ще направя всичко по силите си“, увери той. -Ако е един от нас… ще одера жив всеки, който е замесен в това!“
-Ето как изглеждаше“, отвори снимката на телефона си Звяра. Не погледнах. - Ето я татуировката.
— Не го разпознавам — стисна устни той. -Но да, това е нашата емблема. Не казвай на Даяна. Ще съм ти длъжник. Сега ще питам, може някой да знае.
Звярът се усмихна леко, сякаш му харесваше, че мотористът ще му е длъжник. Братът на Даяна направи знак с ръка, и някакъв мъж се приближи до масата от към дясната му ръка на вид, и се наведена над нея.
-Този е новак“, каза той. - Присъедини се към нас преди шест месеца, но какво?
Вождът стана чак лилав. Разбирам колко много искаше татуировката да е фалшива, но членовете на бандата го разпознаха.
-С когото и да е замесен, намерете ги“, -нареди той. - Научете всичко. Кой гарантира за него, какво е направил ... Всичко до последното кихане!
-Открихме кой е предателят-, отбеляза Звярът в празнотата. - Ние ще отидем. Ще се върна по-късно, без момичето. Надявам се да разберете кой е отговорен за нападението. Не разпитвайте никого без мен.
Излязох от бара замислена.
-Мислех, че баща ми е поръчал нападението.
- Не е изключено. Човекът може да е бил подкупен. Но от група, вярна на нас... Ако е така, ходът е много смел.
Той несъзнателно постави ръка върху прободната рана и направи гримаса. Атаката срещу него може да се нарече и дръзка ...
— Разбра ли кой и теб те нападна?
- Пътеката водеше до задънена улица. Не се тревожи, принцесо, -влязохме в колата и той запали двигателя. - Не казвай на Руслан, че те взех с мен в града.
В клуба беше малко мрачно след погребението. Вечерта пак ще има музика, пиене като вода и танци до капка, но засега залите не са отворени.Качих се по стълбите до втория етаж, а Звяра ме погали по гърба за довиждане и се обърна към счетоводството. Така галят любим човек. Безумно хубаво ... На втория етаж изведнъж се натъкнах на Алина.
Тя излезе от апартамента на Руслан и присви очи. Тя позна сакото на раменете ми и погледът й стана по-остър. Еха-ааа като оса е. Не знам каква връзка имат всъщност - просто секс или повече, никога няма да разбера от Кирил, но тя ревнува. Не е задължително да са чувства. Може би тя е твърде притежателна и не иска да споделя, или - предимствата на секса с него са твърде добри, за да ги изпусне..
Исках да мина покрай нея, но тя ме хвана за рамото с дългите си нокти,които драскаха коженото яке с неприятен звук.
- Както виждам това е якето на Кир?
Взрях се в лицето й. Гримът е вечерен, но облеклото е обикновено, а не сценичен костюм. Красива, широка рокля до земята със спираща дъхът кройка. Алина стисна устни, срещайки погледа ми, и махна ръката си.
-Спри да махаш с опашка пред него“, тя беше по-висока от мен и се наведе, втренчена в очите ми. -Напразно се опитваш. Аз се грижа добре за него. От благодарност само жените обичат. Мъжете са устроени по различен начин.
Разбрах,че тя говори за нощта , когато седях със Звяра, след като беше ранен.
На мен беше позволено да остана, не на нея. Стриптизьорката дори не беше допусната до прага тогава, мога да си представя колко обидена беше. И колко ядосана беше след като й казаха, че се възползвам от младият брат. И Стела предупреди, че ще започнат да ме мразят - Алена вече започна.
-Ти знаеш по-добре“, отвърнах.
Канех се да мина покрай нея, когато изсъска:
-Трябваше да те омъжат възможно най-скоро, за да го оставиш на мира, кучко!
- Какво ще промени? -Обърнах се, защото изведнъж ми се прииска да я нараня.-Мислиш ли, че ще спре да ме посещава?
Тя хукна надолу по стълбите.

Дойдох на себе си, като се замислих. Многократно ми намекваха, че бракът ми ще е фиктивен, че не означава нищо. Но Алина мисли различно. Тя ще се чувства по-спокойна, ако се омъжа. Според нея нищо друго няма да спре животното..
Надвечер Стела се отби при мен. След погребението очите й бяха леко подути, но тя се опита да изглежда доволна и с насила усмивка разпъна каталозите на леглото.
— Да видим роклите?
Прелистих няколко страници без интерес.
— Нека Руслан избере. Той се интересува повече от мен.
- Какво правиш?- Стела изсъска, тихо сякаш ни подслушваха.. - Спри да правиш така. Скоро е сватбата, всичко ще бъде наред ...
Дръпнах каталога към себе си. Ще потърся няколко минути и щесе спра на първия модел, който ми попадне.
-Битките ще приключат по-рано тази година. След това е подготовката за Нова година-каза Стела. - Ако Руслан е доволен, той ще даде скъпи подаръци. Последния път ми даде стар пръстен с рубини ...
Слушах безразлично нейните радостни изблици за подаръците на ръка.
Чудех се на възторга й за дарбите на Руслан, като не можех да разбера -как в същото време успява да се страхува зверски от него и да го боготвори толкова много. Скоро идва Нова година… Сънувах устните на Звяра — това би било добър подарък. Сърцето ми е празно, откакто се примирих с това, което се случва. След като Звярът ме върна в Авалон. Оттогава мислех само за него ... Глупавата принцеса мечтаеше за дракон, който да я пази. Руслан и плановете му не ме интересуваха. И целувката на Скорпион също няма да бъде откровение за мен ... Той е добър, но не го харесвам и не го искам.
- Мога ли да ви попитам за това какви са правилата в този клуб?
- Добре? -Стела повдигна боядисаните си вежди.
- Когато робиня се омъжи, собствениците имат ли право да спят с нея? Е, Равил, например ...
- Е, какво си си се замислила толкова?.. Диана е свободна. Но във всеки случай ако собственикът се съгласи на брака, всичко е истинско. Никой няма да застане между съпрузите. Равил щеше да отблъсне Звяра, ако беше опитал… но Кирил никога...
-Тоест, ако робиня се ожени…“, казах, опитвайки се да разбера дали съм разбрал правилно ситуацията, включително неразбираемата радост на Алина. Ще бъдат ли взети предвид интересите му? Собствениците няма да... пипат жена му, ако той не иска? Просто... искам да разбера...
Не успях да довърша от срам. Бях обещана на Звяра преди брачната нощ, ако се откаже. Но това е преди брака. И след това няма, нали?
— Какво, Лили? - без да разбира какво не е наред, Стела се втренчи в мен. – Избирай рокля ... Лошо е, когато погребението и сватбата са в една и съща седмица. Лош знак. Е, какво ще правиш сега...
Лош знак. Нямаш представа колко съм съгласна с теб, Стела.

— Как ти харесва този вариант?-Дълъг нокът се заби в една от роклите. - Ще бъдеш много красива. Толкова нежно. Като...
Роклята в цвят шампанско наистина беше такава лека,фина. От тънка дантела - както разбрах, Стела имаше слабост към такива неща -и прозрачен плат, който покриваше гърба й с безтегловна драперия. Важното е да не е вулгарно. Полата не беше много издута, с дълъг шлейф, който, очевидно, някой ще трябва да носи ... Е, това не е мой проблем.
-Много-казах припряно, доволна, че проблемът с избора на рокля е решен.
Главата, честно казано, беше пълна с други мисли. И ако Скорпионът не иска да се разделим? Спомням си как се възползва от възможността. Когато Руслан обяви, че ще се омъжа за победителя, той положи всички усилия и обеща на ринга, че ще бъде мой съпруг. Дано не спази обещанието си.Остава решителната битка, но мисля, че той ще спечели. Той няма достойни противници.
За него красива млада съпруга, потенциално богата наследница, е щастлив билет за безоблачно бъдеще. Помня погледа му. Имаше интелигентност, Скорпионът знае как да пресмята напред. И мрази Руслан.. Не исках да бъда пионка в игрите на другите. Твърде много интереси се събраха, твърде много участници с техните планове, а аз съм само фигура в тях. Скорпион, Руслан, баща ми - в битката един срещу друг те ще ме разкъсат, ако трябва ...
Стела току-що каза, че бракът не е измама. Вероятно ще проведем първия сърдечен разговор в нашата брачна нощ ... Ако се интересува от разговори, Руслан съзнателно нареди на бойците да са без секс , за да станат по-брутални ...
Но е твърде късно за отстъпление. Всички играем помежду си.
-Лили, слушаш ли?- Стела ме върна към реалността. - Очите ти са пълни със сълзи. ... Всички булки се притесняват, всичко ще бъде наред, ще видиш, мила! Как ти харесват тези обувки?
В цвят на роклята, на изящен висок ток и със сладко деколте, през което надничат пръстите на краката. Страхотни обувки. Разгледах и останалите аксесоари...
-Предлагам този воал“, -Стела посочи една дълга версия, също изработена от дантела. - Чорапите също са дантелени и най-важното за булката ...
- Какво?
-Бельо и жартиери“, усмихна се тя, сякаш ми правеше подарък.
Представих си себе си в бяла дантела в брачната нощ и преглътнах.
- Предлагам жартиери... - гвоздеят мина по снимките на чорапи с жартиери и се спря на червено и бяло. Тя ми напомняше за планинска пепел в бял сняг. - Червен. Много секси.
- Хайде без жартиери.
- Ами не, неееее ако аз облека булката, ще е хубава от глава до пети! Лили, първата сватба се случва веднъж в живота! Ами ако тя остане единствената?
-Надявам се, че не“,- гласът ми се пречупи.
-Не можем да знаем със сигурност“,- усмихна се тъжно Стела. -Понякога нямаме контрол над себе си. Приеми добър съвет, Лили. Наслаждавай се. Наслади се на всяка секунда. Каквото и да се случи, това ще бъде твоят ден, целият град ще го запомни като деня, в който Лили Девин се омъжи! Повярвай ми, ще си го спомняш по-късно...
Тя говореше толкова просто, лесно, че против волята си се усмихнах. Може би е права. Този ден не може да бъде отменен. Но мога да се обличам красиво и да се надявам, че Звярът ще дойде първи в брачната нощ ... Помислих си пак за устните му.
Дръпнах каталога към себе си. И ако трябваше да се облека за него, какво бих избрала?
Разгледах бельото , докато Стела ме наблюдаваше лукаво. Не е толкова лесно ... Щом погледнах някакъв секси вариант, се изчервих.
-Искам този“, преодолях неудобството и избрах комплект.
Бюстът сякаш поднасяше гърдите на моделката на тепсия, а бикините бяха полупрозрачни. Всичко в цвета на роклята, разбира се.

- Умноо! И жартиерите...
-Нека са червени“, съгласих се аз.
- За комплекта трябва да добавиш още нещо червено ... Да ти направим червен маникюр.
Погледнах надолу към безцветните си нокти и потърках пръсти. Остава малко време до неделя.
-Роклята скоро ще бъде донесена за проба“, предупреди Стела. Сега нека направим тест за грим.
Една вече позната ми азиатка, трепереща под острия поглед на Стела, взе сенки за вечерен грим. Както и миналия път, тъмните цветове преобладаваха за очите. Четката докосна лицето ми и запърха леко като пеперуда. Стана ми тъжно. Сватбата ще се състои и всичко ще продължи в клуба както преди: по-нататъшни приготовления за Нова година, нови битки, стария живот.
-Красива булка…“ измърмори момичето.
Роклята пристигна няколко часа по-късно. Тук също донесоха и монтираха голямо огледало в цял ръст. Освен Стела имаше стилист и момиче, което трябваше да пригоди роклята по размер.
Облякоха ми я, закопчаха я, смъкнаха я, изправиха я и направиха всичко така, че роклята да ми стои както трябва. Стела ме обикаляше като хищна птица, която кръжи над плячка.
— Тук е твърде широка — Стела защипа дантелата около ръкава, шивачката кимна. Всичко трябва да е перфектно. Това е основната ми сватба.
Когато всичко беше коригирано и набодено , за косата беше закрепен воал. Погледнах се и харесах отражението. В тънка дантела изглеждах така, както Звярът ме нарече: принцеса.
-Ще се справим“, каза Стела със самодоволно изражение и ми помогна да сваля роклята си. Шивачката я отнесе.
Мислех, че вече съм свикнала с мисълта, че след няколко дни ще стана съпруга, но стомахът ми изстина от страх. Сякаш беше покрит със скреж отвътре.
— Битката е след няколко дни — продължи тя. - Руслан нареди да не излизаш от стаята преди двубоя, така че не се лутай из клуба, не бъди дразнител. Всъщност мисля, че иска да изненада всички... Защото ти наистина си ценен трофей, Лили, и целият град ще дойде на финалната битка.

Глава 18Вечерта преди двубоя не си затворих очите.

Събудих се призори и погледнах към тавана и чух от шума на дъжд по стъклото на прозореца.. Вместо да се подготвя за предстоящия ден, си спомнях за миналото. Сигурно всички булки преди сватбата са сантиментални - нямах какво да сравнявам.
Мамо, днес се омъжвам...
Знам,че не искаш. Но ...това е..Омъжвам се!
Очите ми бяха мокри. Бях в леглото като момиче за последен път. Следващата нощ ще прекарам в друг апартамент, тук най-вероятно няма да се върна.
Утешавах се, че мога да се отплатя на баща си. Фактът, че ще стана по-свободна и вече няма да ме държат в затворена стая ме поободри за малко.. Но..не можеш да излъжеш сърцето си...
Тъй като не можех да си намеря място, станах от леглото. Завих се с одеяло и отидох до прозореца. Извън беше мрачно и облачно, на изток се появи ярка ивица, предвещаваща изгрева. Дъждът плющеше и събаряше листата от дърветата.
Издишах и стъклото се замъгли.
Тези няколко часа преди суматохата и сватбата бяха моето време. Последните часове, в които можех да обмисля нещата и да свикна с мисълта какво ме очаква.
Около девет, когато се разсъмна и стаята просветна, на вратата се почука.
— Лили! Стела отвори вратата и вдигна ръце, когато видя, че стоя в одеяло на прозореца. - Не си готова!.. Добре, времето изтича, а ти имаш специален ден... Хайде да закусим и да започваме.

— Лили! Стела отвори вратата и вдигна ръце, когато видя, че стоя с одеяло на прозореца. - Не си готов!.. Добре, времето изтича, а ти имаш специален ден... Хайде да закусим и да започваме.
Тя плесна с ръце, момичетата веднага изтичаха в стаята, от което заключих, че е подготвила всичко предварително. Масата беше избутана в центъра , сервирана, покрита с красива тежка покривка със сиво-бронзов цвят. Кана за бяло кафе, две чаши, кошница с кифли и щипки. Масленка, ваза със сладко от смокини, мед.
Седнах на масата с въздишка. Сияещата Стела, забелязвайки, че не съм в настроение, се опита леко да ме успокои.
- Разстроена ли си от времето?
Пред нас бяха поставени чинии с яйца Бенедикт. Преди не знаех какви животни са, но тук редовно ги сервираха за закуска: хладно рохко сварено яйце, бекон, вкусен сос и препечен хляб. Днес нямах особен апетит.
— Напразно — каза Стела, без да дочака отговор. Тя разчупи кифличката и я намаза обилно с масло и мед. Тя ми подаде едната половина и наля кафе и на двамата. - Това е добра поличба. Дъжд в деня на сватбата ти - ще живеете щастливо и богато!
— Ами да — усмихнах се мрачно.
-Скорпионът не е беден“-, отбеляза тя. „Те са добре платени на ринга, така че определено няма да имате нужда от пари.
-Да, стига да може да се бие“, отбелязах аз, без да си правя илюзии за спорта като цяло и битките в частност. - А ако се контузи, трябва ли да тръгне накъдето му видят очите?
-Можеш да отиде при охраната“,- Стела сви рамене и деликатно захапа парче хляб. - Скъпа, всичко ще бъде наред, вчера го обсъдихме. Хайде усмихни се!
— И би ли се омъжила за него? – внезапно попитах.
Стела първо се засмя, а после стана тъжна и сериозна .-Лили, бих се омъжила за всеки“, призна тя. - Само че бившата любовница на Руслан, уви, не може да се омъжи.
- Защо?
- Защото на него може да не му хареса, за това трябва или да си много смел, или да ме обича много. А аз нямам други добродетели освен себе си.
Тя погледна през прозореца. Аз също се обърнах. От другата страна на стъклото кленов лист беше прилепнал от дъжда. Това вероятно е камък в моята градина: тя няма баща като моя, който да спори за мен. Кой каза, че това е добродетел?
- Е, добре - Стела бутна чинията си, развалих й апетита с въпроси.- Когато приключиш ще те приготвим. Между другото, роклята ще бъде донесена сега ...
Взех си душ и когато излязох от банята всичко беше готово.
Бельото , което поръчах, беше на леглото. Роклята чакаше на манекен на шивач. Аз ахнах, когато я видях със свежи очи: колко красиво беше ... Дантелата и платовете са много скъпи. Аз самата не бих си купила тази рокля.
- Като? – попита Стела с вид, сякаш сама я беше ушила. Нека първо момичетата се погрижат за теб.
Седнах и първо ми направиха маска за лице. До вечерта имаше много време, не бързахме за никъде. Подредиха ръцете ми, направиха маникюр и покриха ноктите ми с червен лак, същия цвят като жартиерите.
— И ти знаеш — каза Стела замислено. - Руслан трябва да ти направи сватбен подарък.

- Какъв?
-Не знам… Но мисля, че той ще бъде щедър.“ Вероятно преди битката ще го покажат.
Те ме гримираха, сресаха ми косата ми в красив и сложен дизайн. След това прекъснахме за обяд - момичетата също бяха поканени, но на мен нищичко не ми влизаше в гърлото. Беше лек бюфет със закуски, Стела отвори бутилка розово шампанско. Това е като моминско парти, помислих си, гледайки как асистентите отпиват глътки шампанско и взимат малки сандвичи със сьомга и хайвер от общата чиния.
Към шест бях напълно готова. Седнах на ръба на леглото, гледайки напрегнато в пода, чакайки да ми кажат да се облека.
— Скъпа — каза внезапно Стела. - Може да ти дам капки?
Поклатих глава.
Би било по-добре от онзи пръв коктейл, след който всички чувства бяха изчезнали , остана само забавлението.
-Няма да отидеш на ринга днес“, добави тя. - Веднага на балкона, на ринга ще бъдете отведени след битката, сред другите награди и трофеи.
Аз съм трофей. Страхотноо!.
-Време е да се обличаш, Лили. Руслан ще дойде скоро. Аз ще изляза и ти ще си облечеш бельото и когато си готова, обади ми се и ще ти помогна да си облечеш роклята.
Тропот на токчета, вратата се отвори. Вдигнах глава и извиках, преди тя да си тръгне:
- Стела! .. - и едва добавих, когато се обърна въпросително.- Ще дойде ли Звярът?
-Не тук.“ Тя поклати глава. - Руслан реши, че е по-добре да не се виждате преди сватбата. Но със сигурност ще участва в битката.
Тя си отиде и аз останах сама.
Трябва да се обличам, но се поколебах. Толков е тихо в стаята. В коридора Стела разговаря с момичетата и пазачите. И добре че го няма Кирил, Руслан взе правилното решение. Няма нужда да разклащам незрелите си емоции и да се вълнувам Чакането на този момент ме изтощи напълно.Не знам кой искам да дойде - не искам да го виждам. Никой. Дори Звяра. Исках да плача, не да целувам.
На рафта имаше чаша с коктейл. Моят любим, мразовит, със свеж вкус, отблъскващ страховете и лошото настроение, оставящ само желанието да се забавляваме до сутринта. И те предвидиха това. Запомнили моите вкусове. Чашата беше замъглена - коктейлът току-що беше донесен.
Имаше голям прозорец, половин стена, не като този в моята стая. Зад него започна тъмна гора, а след това - нощните светлини на Мегаполиса. Те бяха тъжни. Спомних си как се скитах по улиците на града, гладна, мръзнеща под проливния дъжд, но щастлива.
Не ми трябва тази рокля, не ми трябва Скорпион. Сега никой не ми е необходим - не искам да отида там, а да остана сама, със себе си, така че никой да не ме докосва, да не претендира за тялото ми и да не ме принуждава да правя това, което не искам.
Невъзможни мечти.
Може би дълбоко в себе си всяка булка понякога иска това.
Особено ако се съмнявате в избора. Или да се ожениш по принуда.
Хареса ми Скорпион ... Той е добър човек и ми е жал за него. Разбирам защо беше толкова нетърпелив да се ожени за мен. Разбирам всичко. И когато го удариха с камшик, защото си позволи да се запознае с мен –изпълни душата ми с мъка . Но съжалението не е любов. Изобщо не това.

Извадих сламката от коктейла и бавно изпих чашата до дъното. Стомахът ми изведнъж се вледени ми, правейки ме безразлична към случващото се.
Прошумолявайки с полата си, отидох до прозорецатя. - Веднага на балкона, на ринга ще бъдете отведени след битката, сред другите награди и трофеи.
Слагам сутиен и бикини, слагам чорапи едно по едно. Бяха безтегловни и почти не се усещаха. Закопчах жартиерите си. Обух любимите си обувки и се изправих. От огледалото ме гледаше напълно непознато и високо младо момиче.
Много красиво.
Гримът, аксесоарите и косата напълно ме преобразиха. Но най-вероятно лицето беше преобразено, изпълнено с решителност и увереност. Но приличам на майка си ... Когато беше млада и здрава.
- Стела! Ела! Помагай с роклята!
Тя се втурна като вихрушка и по уплашения й кучешки вид разбрах, че Руслан вече е дошъл и чака в коридора.
Роклята беше внимателно изтеглена нагоре от манекена и разстлана на пода, за да не се намачка нежната дантела. Стоях в центъра и момичетата я вдигнаха, но нямаха време да я облекат - Руслан влезе. Прическа, грим, всичко е готово. Само булото не беше закопчано.
Погледнах през рамо.
Беше облечен в черен костюм с бяла риза, като за сватба. Странно, но не се смутих. Сякаш не собственикът на клуба, а друго асистентско момиче влезе.
Погледнах веднъж и отново се обърнах към огледалото. Все пак той го направи. Нека ме гледа как се обличам преди сватбата. Руслан чакаше на прага, докато момичетата свършиха. Да видиш булката преди сватбата - също неподготвена - е повод за неприятности. Но не съм му годеница. Той ме продаде, като ме включи в наградния фонд на търга.
-Всичко е наред, Лили“, прошепна Стела с треперещи ръце, когато закопчаваше роклята ми на гърба.
Ушита по моите размери, тя очертаваше красиво фигурата. Бях цялата в бяло, само косата ми, оформена в сложна прическа, черно и алено, и като на вампир, нокти и устни. Исках да се завъртя да видя как се вее полата, но си спомних шлейфа. Момичетата пълзяха на колене, за да направят всичко красиво. Няма да им развалям работата.
Застани изправена-, прошепна стилистката,приближавайки се отзад с воалът.
Усетих как тя докосна тила ми с фиби. Намушка ги толкова нежно, че почти не усетих нищо. Довършителни работи. Те докосваха шията с пръчица от парфюм, цветният аромат ме обгръщаше, блестях с нюанси на миризми и самата аз бях като магия. След като момичетата се втурнаха към вратата без екип, последна си тръгна Стела. Тя дори не ми даде инструкции.
-Поздравления“, видях в огледалото как Руслан идва към мен.
Извади от джоба му си дълга червена кадифена кутия. Той ме заобиколи и отвори капака, за да покаже какво има вътре.
-Сватбен подарък“, каза той и забелязах колко красив е гласът му, когато говори тихо. Вътре имаше къса златна верижка с висулка. Прост златен овал с голям червен камък, поставен в него. — Рубин.Гълъбова кръв, Лили.
-Не разбирам“, усмихнах се, въпреки че оцених прозрачността на камъка.
Руслан дръпна воала настрани и го закопча огърлицата на шията ми. Висулката беше в областта на падината между гърдите ми , привличайки погледа към крехката шия и тънките ключици.
Обърнах се да му благодаря.
Той си го заслужаваше. Никога през живота си не ми е даван такъв подарък. Никога. И ако той не скъса веригата от мен след сватбата, тогава ставах собственик на малък капитал. Може би Стела беше права за Руслан и подаръците.
- Благодаря ти…
Прихвана ми погледът, както мъж и жена си улавят погледите и не могат да ги откъснат. Той ме гледаше напрегнато, сякаш ме беше забелязал за първи път, откакто се озовах в Авалон.Смешно е, но Руслан ме уплаши сега, а не след като ме върнаха в клуба и между нас се появи тайна.
И Вече имаме една цел.
Отмъщението е здрава нишка. По-силна от веригите около врата ми и по-твърда от рубин на гърдите ми.
- Готова ли си? - отново същия кадифен тон.
Руслан сякаш искаше да каже още нещо,но.... Кимнах без да прекъсвам зрителния контакт. Той ме погледна, за да се увери, че всичко е наред- с различен поглед.Предполагам, че просто пораснах. Превърнах от срамежливо момиче в млада жена. която се омъжва днес.
- Ще те заведа до ВИП ложата. Ти си главният гост на вечерта.
Исках да попитам за Звяра и даже отворих уста за момент. Но разбрах, че няма смисъл да говоря за него с Руслан.
— Баща ми ще дойде ли?
- Изпратена му е покана. Той я пренебрегна.
Е , да върви по дяволите. Кимнах леко. Руслан предложи лакът и аз сложих ръката си върху бицепса му.. Той знаеше много добре, че няма да се противопоставя. Твърде късно е да се промени нещо.
Днес не отидохме на ринга – а на балкона, така че по друг път. Персоналът се изсипа по коридорите. Сякаш се сбогуваха с мен. За щастие те просто зяпаха и не ни засипаха с ориз и листенца от рози. Погледнах към пода. С крайчеца на окото си забелязах Алена - тя също излезе, вероятно за да усети триумфа си. Руслан направи така че да не представлявам заплаха за връзката й със Звяра, както тя вярваше.
Спряхме преди да влезем в залата. Стела няма да продължи с нас. Изтича настрани, за да не попадне случайно в кадър с нас.
Пред вратата ни връхлетяха музика и рев на тълпата.
Тук в нас какво само не лети! Розови листенца, ориз, банкноти и малки блестящи кристали, които се заплитаха във воала и подгъва на роклята като замръзнали сълзи. Светлината беше само над ринга и се изливаше от прожекторите, обикалящи около лъчите. Погледнах надолу към краката си, за да не се оплете в подгъва на роклята си. Зави ми се свят от вълнение, с другата си ръка хванах предмишницата на Руслан. Водеше ме като кристал, като собствената си дъщеря.
Балконът беше пълен, но първият ред — нашият — беше празен.
Когато пристигнахме, всички се изправиха. Разговорът и смехът утихнаха. Гостите проследиха групичката ни с такъв поглед, сякаш съжаляваха, че наградата няма да отиде при тях. Е, това означава, че облеклото е било успешно. Светкавиците щракаха - фотографите се тълпяха покрай стените. Не можех да видя кой е на балкона или дали Звярът е дошъл, светкавиците ме заслепиха.
Руслан ме настани в центъра на първия ред.
-Днес е твоят ден“, каза той. -. Бъди естествена. Аз ще ти кажа какво да правиш. Бъди щастлива, Лили!
Вече знаех, че днес всичко ще бъде различно. Това е последната битка за сезона –най-важната,най-тържествената.

Глава 19-Дами и господа, приветствам ви в края на септемврийските битки“, гласът на Руслан, умерено силен и красив, беше създаден за микрофона. – Кажeте здравей на нашата булка, Лилия Девин!
Изправих се, окъпана в аплодисменти. Чувствах слабост в краката си, но Руслан не настоя и аз потънах в седалката си. Той не говори дълго - след поздрава върна микрофона на асистентката и седна до нея.
Внезапно той хвана ръката ми, сложи я на бицепса си, и я гушна, сякаш бяхме съпрузи или роднини. Лидерът на арената прихвана инициативата. Сценичният глас се разнесе из залата, ободрявайки публиката.
Един асистент се приближи до Руслан и прошепна нещо в ухото му. Той кимна.
-Баща ти е тук-каза той и аз потръпнах. - Той е долу.
Огледах първите редици трибуни около ринга. Той е някъде там. Най-луксозните места, с изключение на балкона, са разположени наоколо. Оттам има най-добрата , най-впечатляващата гледка. И определено мирише на кръв.
Светлината обливаше само пръстена. Бойците още не са излязли. Но там има много хора - съдия, почетни гости и певец, който ще пее химна. Хлапето с качулка и скъсани дънки приличаше малко на вампир: бледо, слабо, с дълга до раменете тъмна коса. На пръв поглед нищо необичайно. Не прилича на вокалист. Обикновен градски мошеник...
Не видях баща си. Нищо чудно, от такова разстояние.
В главата ми бръмчаха въпроси: защо дойде, ако не е отговорил на поканата? Внасяне на пари? Дали за да ми се подиграе или на Руслан? Или са планирали нещо гадно?
Руслан изглеждаше затворен, но озадачен. Изненадата беше не само за мен, но и за него.
Той кимна с пръст на помощника си. Поради факта, че бяхме близо - почти близо, чух:
- Засилване на сигурността. За да няма да има изненади.
Скорпион излезе на ринга.
Видях го за първи път след наказанието. Дори не можете да кажете, че са го били жестоко ... Докато го представяха, изброявайки победите му, той стоеше с наведена глава - планина от мускули с мощни рамене. Бялата коса блестеше под светлината на прожекторите. Когато лидерът млъкна, той вдигна ръце за поздрав. Обърна се и видях широки рани от камшика на гърба му,беше целият нарязан.
Той извика нещо. Чу се силен глас без микрофон, но не можах да разбера думите.
И той отново извика, по-силно, и този път чух:
— Лили Девин!
Той изкрещя името ми.
Сърцето ми подскочи и си поех дълбоко въздух. Имаше толкова животинска победа във вика и беше сигурен, че ще спечели.
Крадешком се обърнах да видя дали Звяра е на балкона. Поглед изпод завесата на воала плъзнах поглед над гостите: дори кметът е тук, но той не е ... Може би Руслан е попречил или може би Кирил не е могъл да дойде и вместо това обикаля из града, продължавайки разследването за да ни защити?
По-добре щеше да е да се качи на ринга.
Вместо Скорпион или срещу него. Звярът беше прав: принцесите не се женят по любов.
Боецът отново извика, по-силно, и този път ясно чух:
— Лили Девин!
На ринга се появи противник. Не запомних името или псевдонима му, но го разпознах по черната татуировка на гърба - беше почти изцяло изпълнена с абстрактна рисунка. Не някаква простотия. Той също искаше да бъде зет на Девин и аз си помислих… Какво, по дяволите. Ами ако Скорпионът, на когото всички залагаха, загуби и аз станах съпруга на непознат ...
Противниците си размениха „любезности“, ръмжейки един на друг и се разпръснаха по ъглите.
Певецът дойде в центъра на ринга и Руслан се наведе към мен:
- Ставай.
Станах, неуверена в себе си без подкрепа. Лъч на прожектор веднага ме намери и огря в светлина. Вокалистът изпя акапелно - националния химн. Оказа се, че има приятен, силен тенор, какъвто не се очакваше от човек с външност на тийнейджър... В пълна тишина той звучеше необичайно - минорно, с тържествен копнеж, сякаш плачеше за мен. Докато момчето красиво пееше химна, аз стоях под светлината на прожекторите в булчинската си рокля. Всички ме видяха-всеки гост, бойците и баща ми.
Химнът свърши. Сега битката ще започне.
Фокусът се измести от мен към центъра на арената.
— Може ли да ми донесат коктейл? -Попитах Руслана когато ми стана съвсем непоносимо да издържам на вътрешния трепет.
Той направи знак на някого. Секунда по-късно ми сервираха "мразовит" коктейл.
Още след първата глътка бързо се отпуснах.
Като булка трябва да се тревожа и да мисля за брачната нощ или поне да следя битката - нейният изход все пак ще определи моята съдба. Но засега се съсредоточих върху друга битка, по-важна. Каквато водеха Руслан и баща ми.
Какво, по дяволите, бяха намислили? Пред целият огромен град. Защо не отлетя при онази другата истинска дъщеря в чужбина? Ще има ли сватба Какво ще се случи след това? Беше ми лошо, но някак си се примирих със съдбата си и сега чаках изхода от цялата тази игра.
Руслан се наведе към мен:

- Следи битката, защото постоянно те снимат .
Фенерчета отляво. Направих се, че не ги забелязвам и се наведох малко напред, сякаш съм погълната от случващото се на ринга, както трябва да бъде една булка.
Обърнах се пак към Руслан.
— А ако донесе парите? - Наведох се толкова ниско, че когато говорех, дантелата на булото гъделичкаше устните ми. -Колкото и да е невероятно… Какво тогава?
Руслан се обърна, кафявите му очи ме погледнаха спокойно. Зеницата отразяваше синкавата светлина от пръстена. Не го интересуваше кой ще спечели. И двамата сме тук по различна причина.
-Няма да го направи“, отговори той уверено, сякаш знаеше нещо, което аз не знаех.
Гледахме се в очите зад воала на моето украшение.
Ние с Руслан сме съюзници и нито Звярът, нито Скорпионът имат нещо общо с това. Ще трябва да се омъжа, с някого и да спя, но договорът ми беше и си остава с Руслан. Заедно сме в обща битка срещу баща ми. Останалото е негова работа.
Обърнах се към пръстена.
Скорпионът риташе с всички сили опонента си.
Всичко, което можех да направя, беше да поискам втори коктейл, за да запазя самообладание. Притесних се за Скорпиона. Никога не сме говорили истински, почти не се виждахме. Не знам каква беше настройката му след битка.... Дори не мога да си представя как ще се държи в брачната си нощ, дали щеме насилва, дали ще трябва да правя секс с него ... Бях уплашена, само двата коктейла не удавиха чувствата ми. Виждах , че е доволен от евентуалната сватба с мен. Нямах представа как ще преговарям с него...
Изглежда, че и Скорпионът е имал договореност.
С мощен нокаут той неочаквано нокаутира съперника си. Стои и диша тежко, докато реферът брои. Той е като машина за убиване, наблюдава победения враг, готов веднага да го довърши. Потната му кожа блести под светлината на прожекторите.
В края на преброяването врагът все още се надига. Борбата продължава несигурно. Скорпионът можеше да го нокаутира втори път, докато опонентът едва стои на краката си и се олюлява. Но борбата се удължава,вече несигурна,някак си мудна, макар че няма смисъл да говорим за забавление. Сякаш беше даден знак - не свършвайте твърде бързо. Публиката вече е подгрята, залозите са направени, всички са в настроение за забавление, а аз тъкмо изпих вторият коктейл. Въпреки мощния си успокояващ ефект, сърцето ми почти изскочи от гърдите, когато противникът рухна от удара на Скорпиона.
Твърде бързо.
Виждам битката със собствените си очи, знам, че в резултат ще се оженя, но когато победата се очертаваше, почти припаднах.Опитвайки се да потуша горещината в бузите си и тялото си отпих още една глътка от леденостудения втори коктейл.Не искам да се женя за нито един от тях.Сега искам само едно - да избягам вкъщи, утре да отида на нископлатената работа, разпространяваща реклама, и да забравя Авалон и договорките с неговите собственици като лош сън.
Боецът дойде напълно на себе си.Той се разтърси, вдъхновен от факта, че Скорпионът е дал почивка, а не нокаутира остатъците от силата му с един удар, и се включи в битката.
Погледнах Руслан.

Той не следеше битката. Не го интересува кой ще спечели. Погледът е мрачен, съсредоточен и разтревожен. Най-вероятно той се притеснява защо баща ми е тук и какво готви.
Аз си спомних , че последната изненада от Девин завърши със смъртта на Равил и също се притесних. Но най-накрая коктейлите започнаха да действат.Не ме интересува нищо.
Ако ще светкавици да изпепелят този проклет град.
Отпивам дълбоко, когато Скорпионът удря за последно и опонентът пада като развалина. Не се вдига дори когато реферът брои. Той изобщо не дава признаци на живот, лежи като безжизнена планина от мускули отстрани, отпуснат от дълбок нокаут, с лице към мен. Викат доктора. Ирина се появява на ринга.
- Мамка му... - издиша Руслан вляво от мен, сякаш не очакваше всичко да се случи толкова бързо.
Или може би нещо друго го притеснява.
Скорпион замръзна зад врага, изправяйки рамене и в очакване да бъде обявена победата. Съдиите и лидерът се бавят.
Пия още един коктейл.
Главата ми се върти. Бавните малки глътки ми позволяват да не мисля за нищо. Не позволявам на емоциите да стигнат до сърцето ми. Просто пия и безсмислено като кукла се взирам в бъдещия си мъж.
-Мамка ти“, повтаря Руслан малко по-високо.
Нещо не мина по план.
Имах чувството, че ще се втурне напред и ще изтръгне гърлото на всеки, който се изпречи на пътя му.
Накрая се вдига ръка към Скорпиона, обявявайки победителя в септемврийските битки. Наричаха го луд, а сега наистина изглежда като ненормален: ухили се, изпълнен с адреналин, еуфория и ярост, и вика:
-Лилия Девин ще бъде моя!“
Честито, Лили, мисля си аз. Ще станеш съпруга на Скорпиона.
Сърцето ми бие в стомахът ми, но все още пия на малки глътки, прогонвайки мислите и чувствата, докато Скорпионът крещи, празнувайки победата си.
Очаквам мръсни номера от баща ми. В края на краищата той чува и безумното ръмжене, с което боецът ме почита.
От височината на балкона гледам разчистването на пръстена. Губещият беше отнесен, белите престилки изчезнаха. В кръга на светлината стои само победителят и ...
-Ставай“, внезапно нарежда Руслан и добавя, преди да стана. - Сега ще излезеш на ринга сред другите му трофеи.
Изправям се и се споглеждаме.
Скорпионът ме гледа с нямо очакване като хищник. Той ме чакаше.
— Дай ми ръката си, Лили! -асистент ми подава ръка.
Руслан не върви с нас, обръщам се няколко пъти - той остава на мястото си. Гледа ринга и си мисли за своето, докато по коридора от бушуващата в екстаз тълпа ме водят през залата към ринга. Фотографите се втурват след нас, но някои остават на върха - да направят дълъг кадър.
Може би сватбата ми ще бъде отразена в пресата по-добре от сватбите на градските социални кръгове.Точно пред мен има стъпала, плаващи нагоре, трудно забележими през воала. Почти опипвам пътя си по стълбата и се озовавам под ослепителната светлина на ринга.
Това е всичко. Това е официалната ни среща със Скорпион.
Веднага щом се приближа, той отново крещи в микрофона. Той прави... същото, което направих наскоро. Проклина града. Проклина Авалон ,но се радва да ме вземе за своя съпруга.


Глава 20Пръстенът мирише на пот.
На ярка светлина, заобиколена от мъже, стоя в булчинска рокля, но мястото ми не е тук, и се чувствам странно. Скорпионът е поздравен за победата. Първо чашата, речта и дявол знае какво още, докато гледам изпод воала и се опитвам да намеря баща си на първите редове.
И го намирам.
В скъп костюм той седи в центъра на редицата, а отляво седи красиво момиче. На външен вид, моята възраст, цялата обвита в тънки прозрачни тъкани, които изобразяваха рокля, увита в пелерина от бяла кожа. Диамантите блестят в ушите, те са и в огърлица на тънкият врат. Тъмна коса, младо триъгълно лице с огромни очи. Вероятно преди деветнадесет години майка ми е седяла на нейното място. Сега - нов модел, певица или актриса, но вкусовете не се променят. Външно тя прилича на майка ми. Срещайки погледа ми, момичето зарови нос в козината на връхната си дреха.
Бащата не е толкова мекосърдечен.
Той ме игнорира. Гледа, сякаш не се познаваме, и няма да се женят за мен. Все едно съм никоя.
Усмихвам се, но той не ме вижда под булото.
Да видим дали ще можеш да ме игнорираш, задник, когато плащаш. И ако не на мен, то на Руслан.
После поглеждам настрани.
Ярки светлини, светкавици и воалът ме заслепяват, когато гледам Скорпиона. Обърнах се несъзнателно, чувайки познато име, което домакинът извика.
— Лили Девин!
Това представлява последната награда, която победителят измъкна в ожесточената битка. Гледаме се. Той е много по-висок, вече не си спомням колко. Трябва да вдигна глава.
Той не е същият, какъвто беше в спалнята ми, когато влезе там. Скорпионът е напомпан с адреналин, агресия, той парадира на ринга и не се опитва да ми угоди. Напомпаните мускули все още са напрегнати.
Той отново изръмжава. Вече без думи, като див звяр, тигър или лъв, като животно,което обявява на околността, така че враговете да знаят, че е по-добре да не се месят тук.
Предлагат му да целуне булката.Сега вече може. Можеш да ме докосваш, да ме целуваш, да правиш всичко, защото вече си ме спечелил.. Официално това е първата среща на булката и младоженеца. Руслан обеща, че ще ми кажат какво да правя, но сега няма никой наоколо и се губя, когато Скорпионът се насочва към мен. Поех си дълбоко въздух от страх, а главата ми се върти от кислорода.
Той повдига булото.
Не знам, от страх или от ослепителна светлина, но затварям очи. Не виждам лицето на съпруга си. И изобщо не съжалявам, тежкото му дишане е достатъчно, за да се изплаша до смърт. Скорпионът мирише на смес от кръв и пот . Този аромат, заедно със страха, скърца в зъбите ми.
Какво ще стане, ако кажа "не" сега,ако избягам ? Ще ме хванат и ще ме дадат насила? И как баща ми гледа на това, моето име - неговата фамилия, беше обявено пред цялата зала, не е ли срамно за него, както предположи Руслан?
Когато ме целувашебСкорпион, се свивам на топка. Не съм спокойна и щастлива като булките, не. Свивам глава в раменете си, усещайки устата на съпруга си върху устните си.Целувката е кратка, накъсана, алчна.Не трае дълго.Почти веднага Скорпион ме пуска и се обръща към тълпата с вдигнати ръце.
Стоя със затворени очи и се опитвам да разбера какво чувствам. Мислех, че ще е по-лесно... Но изглежда като краят на света. Моят свят. Когато говорих с него в апартамента си, приех подаръка, всичко беше различно. Скорпионът е добър човек. Но не и любим.
И когато нелюбимият ме целуна, а ти знаеш, че ще се омъжиш за него, светът ти рухва.
Премигвайки да сдържа сълзите си, отново огледах залата.
Сега не търсих баща –а Звяра. Но и него го нямаше. Най-лошото беше, че хората му също . Равил умря, но не видях други бодигардове. Нямаше я и Даяна, която официално не беше робиня, но се смяташе за член на свитата на Звяра заради съпруга си.
Чуждата целувка изгаряше устните ми.
Съдейки по всичко- Скорпионът е просто щастлив. Той откровено се наслаждава на триумфа.
Намерих Руслан с очите си.Той все още е там на балкона и гледа към арената.
Мислех, че гледа право в мен, но е твърде далеч, за да съм сигурна. Гадно е да черпиш подкрепа в такъв момент не в себе си, не в любимия човек, не в чувството за отмъщение, а в страничен човек. Но тук няма друг, който да ме разбере.
За щастие не е нужно да се женя точно на ринга. Самата сватба ще се състои само през нощта. Изведоха ме тук - да се покажа на гостите-за шоуто!
Скорпионът внезапно забравя за публиката, грабва ме в прегръдките си и отново ме целува по устните - пак за публиката. Аз съм като перце в ръцете му. Чувствам се крехка, беззащитна.Може би това е добре.
Спомням си думите на Ирина, че роб не би ме обидил. Той просто няма да посмее - за него аз сам по себе си съм много печеливш мач. Първо, му беше позволено да се ожени и повече няма да получите такава милост от Руслан. Второ, аз съм потенциален наследник на империята Девин. Всеки роб чрез мен може да получи млада жена, пари, свобода. Той няма причина да ме обижда.
Но все още ме е страх.
Докато Скорпион ме показва на тълпата, държейки ме в ръцете си, аз изобщо не се чувствам като човек. След това ме поставя на еластичният под.
Стела скача към мен отстрани. Тя вече се е пременила, носи бижута и красива черна рокля, лъснала така, че под прожекторите -бившата стрийптизьорка да се вижда от всеки ракурс на залата.
- Да вървим, Лили! Трябва да си починеш, а след това да се срещнете с младоженеца!
Благодарна съм за почивката - от вълнението, дългата подготовка за битката и Скорпиона, едва се държа на краката си. Стела, заобиколена от охрана, ме отвежда до самостоятелна стая, където мога да се отпусна.
Искам да скъсам булото си, да се преоблека и да избягам, но тук няма прозорци, а пред вратата има стражи.
-Скорпионът ще дойде скоро“, издиша Стела, сияеща от тихо щастие. — Седни, скъпа. Пийни нещо, много си бледа! Може би да се обадя на Ирина?
Мълчаливо поклащам глава. Не мога да отговоря - мога само да дишам.
Тя оправя подгъва на роклята си, оправя грима ми с червило и пудра от козметичната чантичка, която носи със себе си, напръсква лицето ми с вода. След това красиво коригира булото. Опитва се, да ми направи снимка и Стела, е развълнувана и доволна. И така, Руслан също е доволен.
Иска ми се да знам какво го е вбесило на балкона.
Стъпки зад вратата. Изправям се, чакам някой да влезе и срещам очите на Стела.
-Нещо трябва да е спешно-чуди се и тя.
И разбирам - това не е Скорпион,а някой друг влиза.Когато вратата се отваря, се стряскам.
В дъното на душата си чаках Звяра – мечтаех да е той. Глупавите момичешки фантазии за любим човек трябва да бъдат изхвърлени от главата ми. Те отровиха живота ми и ме унищожават.Несподелената любов е най-остра.Бодат се в сърцето като бодли от роза.
Даяна, вдовицата на Равил, влиза в стаята.
Устните й са плътно стиснати, тъмните очила покриват очите й, но тя ги маха от лицето си още с влизането.Даяна ме мрази, виждам го, но тя се държи. Тя носи черни тесни дънки, кожено яке и високи ботуши с връзки. Нито грам грим по лицето й. Устните са безкръвни, издължени в нишка.Тя е влязла в клуба,някъде отвън.. В стаята с нея нахлу миризмата на бензин, дъжд и есенна прохлада.
Стела в разкошната си рокля изглеждаше като преоблечена бляскава красавица. Тя пристъпи колебливо между нас, за да попречи на Даяна да дойде до дивана.
- Даяна...
— Пусни ме!— нареди тя.
Стела се поколеба.
Разбрах че тя ме пазеше по заповед на Руслан, не се знае какво иска да ми направи Даяна. Може би ще ме сграбчи за косата и развали прическата?. Лошо за пресата. За външния ми вид отговаря Стела.
Но вдовицата е свободна жена. Не знаех нейната позиция, но е ясно, че не на самото дъно. Звярът я уважаваше.
-Имам съобщение за нея“, Даяна заобиколи Стела и се приближи, гледайки я в очите.
Имаше вид на див вълк в траур, но аз го издържах.Тя подаде бележка като мрачен пратеник.
-Кажи на Звяра, когато го видиш“, нареди тя, -че скоро ще престана да работя за него.
Тя излезе безшумно обута в ботуши с мека подметка като огромна пантера. И чак тогава аз издишах свободно,стискайки бележката.
— Покажи ми какво има там — нареди Стела.
- Не.
- Лили! – ядоса се тя и изсъска като змия. - Ела тук! Не искам да правиш глупости!
- Знаеш ли къде е Руслан? Разбери, тогава ще ти покажа.
Тя стисна устни и отвори вратата, опитвайки се да го потърси – на балконът може би.
— Хей — извика тя на пазачите. -Къде е собственикът?
Те се разговориха , докато трескаво разгръщах листа.
Знаех, че бележката е от Звяра.
Даяна не би я донесла от друг и не би ми под хвърлила толкова арогантно: „Кажи му, че няма да работя за него. Какво точно се е случило между тях? На погребението той я подкрепи, обеща да накаже убийците на съпруга й. Проведе разследване - отиде при брат й и съдейки по това, което каза, тя просто трябваше да се ядоса на брат си.
Токчетата на Стела изтропаха отзад, но аз успях да прочета написаното— бележката беше кратка.
— Тази вечер няма да принадлежиш на съпруга си.
- Какво става? - измърморих аз.
Без подпис, непознат почерк.
Погледнах въпросително приближаващата се жена..
- Какво има там?- Тя небрежно взе бележката. — О, това не е достатъчно! От кого е това, Лили?
— Не разпознаваш ли почерка? – попитах с надежда. – На Звяра ли е?
Стела изглеждаше така, сякаш замръзна от глупостта ми.
Даяна ли я донесе?
- Че кой друг?
-Значи някой иска да развали сватбата…“ – проговори на себе си тя и смачка хартията в юмрука си объркано. - Не знам защо ти хрумна, че Звярът ще изпрати бележка ... Ако искаше да дойде в брачната ти нощ, никой не може да го спре,но няма да те предупреждава предварително -той е такъв! Не казвай на никого! Сигурността ни е добра, просто някой се забавлява!
Естествено, няма да кажа.
Надеждата, че Звярът все пак я е изпратил, тлееше като въглен в сърцето ми-наивно и глупаво.
-Кой има нужда от скандал?…— Състезателите? — напомни Стела. — Алина за да те дразни?. Никога не знаеш!
-Искам да ти напомня, че Даяна донесе бележката и тя няма да се занимава с такива глупости. От друга страна, тя не ме обича.
В коридора отново се чуха стъпки.
— Господи, те идват тук!- тя се паникьоса, грабна запалка от чантата си и подпали хартията.
Стела се опари и изпусна догорелите остатъци, след което ги стъпка с обувките си, помитайки ги с подметките си под дивана. Заслушах се в звуците под вратата. Но този път е различно. Когато вратата се отвори, Стела се обърна с усмивка, поздравявайки младоженеца. Зад него се наредиха фотографи..Смях, глъч, забавление – това е моят бъдещ съпруг.Въздъхнах уморено през усмивка.
За щастие Стела ги спря:
-Оставете ги сами“, застана тя на прага и след това, като пусна Скорпион, излезе в коридора и затвори вратата.

Наведох глава, когато Скорпион ме погледна задъхан. Все още беше сгорещен след битката. Исках да се скрия от него .Сигурно и той не знае какво да прави.Това е и първият му брак.
-Скоро ще подпишем“, каза той с дрезгав шепот.
Не знам какво да отговоря. Замълчах.
Скорпионът се приближи и коленичи, опитвайки се да ме погледне в лицето. Гледах право в пода. Не искам той да си помисли, че се гордея или нещо подобно, но се уплаших.
Живях в Авалон толкова дълго, чаках и се страхувах, че ще стана негова съпруга, и сега този момент дойде.
— Ти пребледня — отбеляза той.
Чертите му са груби и гласът му е същият. Изисканост, вкус, висок интелект, това са неща,каквито собствениците на клуба не очакват от него. Едва ли някой го е възпитавал и му е давал да расте нормално- цял живот е бил на ринга.
Но усетих, че иска да ми угоди.
Погледнах смело в очите му.
На нормална светлина, без бързане и адреналина,който ме беше изпълнил тогава-когато се качи при мен, сега го видях за първи път. Млад, с остри ,груби черти , груби, бели устни изпъстрени с белези. Мисля, че ако имахме повече време, щяхме да станем приятели.
Леко отворих устни, а той отвърна с широка усмивка. Скорпионът имаше красиви прави зъби. Съдейки по веднъж счупената уста, поне някои от тях не са истински.
-Обещах да спечеля. Направих го.
Вдишах нервно, свеждайки очи.Нямах достатъчно сила за думи, но той не ги изискваше.
— Да станем съпруг и съпруга — продължи той тихо.-Това ще ми отвори нови перспективи. Дай ми шанс. Остави ме да правя каквото искам. И тогава ще хвърля целия свят на краката ти, Лилия.
Нарече ме с пълното ми ми име , а не с прякора "Лили", който се лепна в клуба с леката ръка на Звяра.
Това е уреден брак, както в старите времена. Само мъжете могат да се възползват от него. Булката ще трябва да се примири и да приеме съдбата си.С моя помощ той ще се издигне една степен нагоре.
А и не понася Руслан.
Като всеки нормален човек, който е принуден да прави това, на което не му е по сърце, а не може да управлява собствения си живот. Дори му позволиха да се ожени със скърцане - просто ме пуснаха на търг, за да направят мръсно на баща ми. Ако не беше този случай - щастлив за Скорпиона, той нямаше да има шанс да се ожени.Разбира се, той го грабна и изгриза победата със зъби.Дори диша по особен начин – в еуфория. Ако имаме късмет, можем да си помогнем.
Може би затова Руслан откачи на балкона. Той осъзна, че със собствените си ръце е отворил пътя към богатството и свободата на роб, който не можеше да го понася.Той няма да му се подчини .И всичко можеше да доведе до директен конфликт между тях.
Така че вече имам сделка с двама.
Ако не единият, то другият ще помогне да се разплатим с Девин.
Спомних си как седеше на първия ред и ме гледаше с празни очи. Сякаш не знаеше или не го интересуваше. Може би така беше. Затова дойде и не го беше срам. Той даде да се разбере на целия град, че не го интересува какво е уредил Руслан тук и за момичето, което упорито се наричаше негова дъщеря. Чудя се дали ще присъства на сватбата?
.Е, точно като теб…“ - казах, свеждайки очи, така че той да не забележи горчивината в дълбините им, „Нямам избор.
- Ти ще си свободна.
-Това е временно явление“, засмях се. - Руслан ме заплаши, че ще ми сложи клеймото си.
- Не. Няма да ти позволя да го направи.
Погледнах го с интерес. Наистина не вярвах на думите - той не можеше да ме защити и няма да го направи ... Но очите на Скорпион под изместените вежди бяха твърди и уверени.
-Ще бъдеш свободна, Лилия,като се омъжиш ли за мен.
Внимателно го слушах. Говореше просто - много просто, не беше свикнал да държи речи , но беше ясно, че е от сърце.
Тъкмо отворих уста да кажа, че ще го подкрепя, но Скорпион изведнъж се наведе и ме целуна. Сграбчи брадичката ми със стоманени пръсти — не силно,но я задържа. Изтръпнах от изненада, усещайки топлите му устни – съвсем не като на ринга. Сърцето ми заби по-бързо, но не защото го харесвах... От страх.Извърнах се веднага ,обърнах се и замръзнах, дишайки тежко. Не знам какво ще правя, ако трябва да си легна с него!
По-скоро усетих, отколкото видях, че Скорпионът ме гледа с присвити очи. Той не харесва естествената ми реакция . Какво очакваше?
Изглежда се канеше да каже нещо — или да направи нещо — защото отново доближи лицето си до мен.
За щастие бяхме прекъснати от почукване на вратата.
— Лили!- обади се Стела. - Фотографите ви очакват.
Отдалечих се от Скорпиона. Той стисна устни и се изправи рязко.Изглежда, че се ядоса.Разчита не само на нашия съюз – но и на брачната нощ. Руслан им забрани да правят секс , така че каквито и речи да произнася сега Скорпионът, той със сигурност ще ме чука. Няма да се съгласим аз да бъда негова съпруга номинално и ще му осигуря други възможности вместо тялото си. Той също ще се опита да ми направи дете, със сигурност!

Погледнах настрани, без да реагирам на светкавиците на фотографите - с годеника ми снимахме за утрешните редакции. Септемврийската булка, писаха те, ще се омъжи тази нощ.
Дано идат всички всички в ада!
— Лили! - викаха ме, когато им писна да ми свалят наведената ,забулена глава.
Изправих се, гледайки ги в очите . Скорпионът застана до мен, след което сложи татуираната си ръка на рамото ми. Ако спя с него, проклет да е Руслан.
Фотографите дават почивка и ние със Стела оставаме сами.Малко време за поемане на въздух.
- Сватбата ще е в малката зала, където сега се събира целият клуб. След битките всеки прекалява с харченето-, каза тя шепнешком и плесна с ръце, викайки момичето, което чакаше пред вратата. Тя внесе поднос с две чаши шампанско и резени плодове. - Хайде да си починем... Дръж се, Лили, това всичко е за теб!
Тя ми предложи чаша. Отпих от киселото шампанско със затворени очи.Гъделичкаше ми езикът.Стела се усмихна стегнато, но аз се почувствах безумно уморена от безкрайната върволица мероприятия.
— Виждали ли си Звяра?
-Не“, поклати глава тя и довърши шампанското си на един дъх. -Забрави за него… Горкото момиче. Знаеш ли, и аз го харесвах. Но той не ме е избирал. Честно казано, нямах нито един шанс с него, но все още боли и не ми е станало по-лесно, нали?
- А кой беше това? — повторих аз.
— Руслан.
Да !Ами разбира се.
Мислех си,че не е станала негова любовница по собствена воля. А може и да се е влюбила по-късно, иначе как е оцеляла тук?
-Първите години беше болезнено да гледам, когато избираше други отново и отново, а след това... някак си всичко се успокои от само себе си. Примирих се,че повече няма да има нищо между нас, това не може да се промени ... Ще допиеш ли питието си?
Разкритията причиниха на Стела пристъп на болка, която тя спешно се постара да удави в алкохол, а бутилката не е тук. Подадох й чашата си. С горчиво изражение тя я изпи до дъно и я върна на подноса.
— Съжалявам.
-Нищо-отвърнах аз. - Разбирам.
— Е, добре — въздъхна Стела и се изправи на нестабилни крака. - Да вървим, Лили. Скоро ще започне церемонията, чакат ни в малката зала.
- Ще има ли пак преса?
- Задължително!- Стела се изкикоти пияно, вероятно изпитото набързо шампанското я удари в главата. - Само за доброто на пресата, всичко това беше организирано. Спокойно, Лили. Дишай, дишай !Ако искаш, ще ти донесат още едно питие.
Станах, изчаках Стела и нейните помощници да ме подредят: да напудрят носа ми, да оправят косата ми, да изпънат шикозният шлейф.
Не мислех за неизбежната сватба.
С това всичко е решено и всичко свърши.
Вече ми подсказаха, че в сватбената нощ може да дойде някой друг, а не Скорпион. Помислих си кой може да е? Дали и това не е някаква интрига? И ще стана съпруга не на най- последния човек в клуба, над когото могат да стоят само двама - Кирил или Руслан. И никой от тях нямаше да напише бележката.

Глава 21— И най-важното, скъпа — каза Стела с треперещ глас. Вземи си цветята...
Донесоха ми сватбеният букет.
Бавно го завъртях около оста му, разглеждайки го. Красив и нежен. Бели лилии, хипсофила и няколко червени петунии с бели двустранни листенца. Бяло и червено, точно като моето облекло. Семпло, но много сладко - цветята са единственото нещо, което ми хареса в сватбената украса.
— Кой направи композицията?
— Цветар. Един от най-добрите в града! - каза Стела, сякаш не съм харесала букета, и предявявам претенции.
— И кой го поръча?
— Руслан — каза тя с тон, в който се осмелих напразно да се съмнявам .
Тук Руслан избира всичко, вече разбрах.
Трябваше да си пробиваме път през обезумялата, пияна, крещяща тълпа. Отпред пазачите избутваха хората настрани, за да можем да минем. Вървях, обградена от всички страни, иначе тълпата щеше да ме разкъса за сувенири. Стела вървеше пред мен,а м омичетата носеха шлейфът- отзад.Гледах под краката си, за да ненастъпя на подгъва.
Все пак няма да видя нищо друго, освен пияни лица наоколо. Ръцете бяха протегнати към мен, сякаш бях звезда. Някой успя да хване булото, дърпайки го болезнено, но веднага някой ги накара да го пуснат удряйки силно наглия по ръцете.-не беше трудно да се досетя,кой— Руслан.
Най-накрая стигнахме до свободно място. Тълпата образуваше нещо като жив коридор, ограден с въжена ограда.Успях да дишам.
Спряхме за момичетата да ми оправят тоалета. Стражите се наредиха отпред, за да не затворят мен – булката към пътят към олтара.Вдъхвах нежния аромат на петунии и треперех от страх.
-Успех“, -прошепна Стела, тя няма да продължи с мен, както и момичетата.
Как ще стигна сама? Паникьосах се. Но пиарът на Руслан се обърна към мен отстрани: виден, красив мъж, който беше спокоен и овладян..Мислех, че Руслан сам ще ме води ...Един пазач се наведе към него и прошепна нещо.
- Внимавайте за сигурността. За да не убият булката.
Само това ми липсваше,за да се разтреперя още повече.
Охранителите се разпръснаха из залата, а ние бавно се придвижихме по образувалият се проход. Особено бавно - така че всички да ме видят достатъчно. Ревът беше оглушителен. Към мен летяха банкноти, цветя, дори гривна, пръстен паднаха под краката ми ... Прилича на истински, златни. Нещо светна ярко в пръстена: кубичен цирконий или може би нещо по-сериозно. С крайчеца на окото си забелязах как един шкембен мъж в костюм откъсна огърлицата на спътницата си и я хвърли по мен. Перлите се търкаляха по пътеката като евтини мъниста. Сватбени подаръци от щедри гости. Както каза Стела: засипват с пари.
Помогнаха ми да се кача на сцената. Само вчера момичетата от пилона се представяха на пилона й , а сега аз стоя на нея.Това все още не е достатъчно...
Скорпионът вече беше тук.
Последна ме доведоха и музиката веднага спря.
Чуваше се как недрата на клуба бучат и туптят от далечните баси. В останалите зали всичко вървеше както обикновено: танци, алкохол, красиви жени.
Погледнах крадешком.
Нито Руслан, нито Звяра. Само гости, които бяха на първите редове и на балкона по време на битката. VIP поканени. Със закъснение разбрах, че моята сватба е също такова продължение на представлението, колкото и битката на ринга- тържествената част. Връчване на последните награди на победителя.Къде е той?
С омраза забелязах баща си на първия ред. С чаша шампанско той и красивата му спътница щяха да наблюдават церемонията. Язвителна полуусмивка на устните му, отпуснат. Нищо не го тревожи. Той се чувства толкова комфортно, че е разбираемо: планът на Руслан за публичното унижение се провали. Баща ми просто не го интересува.
Пиарът взе микрофона.
Не слушах речта и стоях с букета. Нищо ново: отново ни обявяват, говорим за победите на Скорпиона и колко добра е булката. Лили Девин. Името ми беше извикано три пъти, сякаш баща ми нямаше да чуе първия път.
-Сред почетните гости е баща й!..-В ушите ми бръмчеше. Бащата беше помолен да стане, за да поздрави. Попитан три пъти, той не го направи. Стоеше с такова безразличие, сякаш не говореха за него,само вдигна чашата си за наздравица- с усмивка.Той се подиграва.
Баща ми ме е изоставил и продължава да ме тормози така. Довел е някаква курва, тя празнува, може и да ми е хвърлила пари, докато вървях по коридора.
Пиарът предаде микрофона на червенокосия администратор.Тя ни поздрави топло.Трябваше да отговоря.
Погледнах през рамо, все още надявайки се да намеря Звяра с очите си. И ако не той, то поне Руслан.Нямаше ги.

Челюстите ми се свиха от горчивината, която се появи в устата, в гърдите. Вкусът на разбитото сърце. Разбрах защо не дойдоха. Собствениците на "Авалон" направиха всичко, което искаха. Те нямат какво да правят тук.
Сега братята са някъде в офиса си с черни стени. Пият абсент и обсъждат какво следва. Принцеса Лили вече не ги интересува.
Проблясък на светлина ме накара да се свестя. Обърнах се назад.

Административното лице,даже не ни и запита, дали сме съгласни да се оженим и така нататък и така нататък, което обикновено се пита от булката и младоженеца. Не ни задаваха такива въпроси. Руслан реши вместо нас.Не вярвам, че това се случва.Но е твърде късно да бягам. Нека поне да удържи на думата си и да отмъсти.
-Надявам се, че не съм сгрешила“, -прошепнах и поставих подписа си.
Скорпионът се разписа втори. Той със сигурност не се съмняваше в нищо.
-Можеш да целунеш жена си!
Този път Скорпион ме изненада. На ринга той целуваше алчно и грубо, но тук едва вдигна булото - дори не го махна напълно от лицето ми и само докосна устните ми. Между очите ни имаше слоеве воал. Може би не е искал да види изражението на лицето ми? Не искаше да знае как го гледам.
Той нямаше да види и затворих очи.
Миришеше на лилии и петунии от букета,който вдигнах до нивото на гърдите си-в защитен жест и той остана между нас.След целувката той свали воала и той падна върху лицето ми, изправяйки се под собствената си тежест.
За няколко секунди стояхме под светлините, но мисля, че Скорпион не позира. Той беше привлечен от мен. Едрият му гръден кош,на който опрях цветята, се повдигаше тежко. Усетих желанието му почти физически на инстинктивно ниво и бях уплашена.Още не съм била с мъж.
Честно казано, не искам да съм и тази вечер. Не по този начин. Не днес. И вероятно не тук. Силно се надявах да се споразумеем.
Скорпионът е добър човек.
Но усещайки нетърпението му, разбрах, че той е приел брака ни сериозно. Сега той ме смята за своя съпруга с всички произтичащи от това задължения. Надеждата за постигане на споразумение се стопява с всяка минута...
— Съгласието е подписано! - каза пиарът, той забърбори нещо по-нататък, забавлявайки тълпата.
Мечтаех за едно: всичко това да свърши възможно най-скоро. Въпреки мощната вентилация в залата беше задушно. Тълпата и корсетът ми ми отнемаха и малкото въздух тук.Накараха ме да хвърля букета от сцената. Не знам дали някой го е хванал.
-Искам да се махна оттук…“ прошепнах.
Скорпионът разбра, че казах нещо, но не чу. Той се наведе към мен, поставяйки огромна ръка на гърба ми.
- Какво? — попита той тихо и дрезгаво.
- Искам да изляза ...
Не знам как успя да чуе слабия ми шепот.
- Скоро. Остават пет минути.
О, не... Сега се страхувах не от припадък пред всички, а от усамотената стая на горния етаж, където щяха да изпратят младоженците.
Вокалистът, който изпя химна преди битката, се появи на сцената - в началото не разбрах защо. Отблизо приличаше още повече на тийнейджър: изглеждаше най-много на осемнайсет, слаб и нисък. Хващайки микрофона, той започна романтична и мелодична песен. Вокалите му обаче се губеха в шума на пияната тълпа. Но пееше прекрасно и с пълна отдаденост.
Сватбен танц. Как можах да пропусна.
Всъщност не знаех как да танцувам, но мисля, че сегашният ми съпруг също. В тази рокля това е още по-невъзможно.
Скорпионът пристъпи към мен, хвана здраво ръката ми, а другата постави на кръста и ме дръпна към себе си. За щастие не се наложи да танцуваме. Направихме само няколко хода.
Съпругът ми ме погледна, но поради вече по-слабото осветление-не можах да видя добре очите му.
Спряхме, още докато вокалистът пееше.
Дори тълпата замлъкна: или те самите бяха уморени, или песента ги накара да утихнат.
— Сега си моя — каза той тихо. - Никога няма да те дам на никого.
Това не беше достатъчно.Той говореше толкова уверено, че разбрах: той не е отстъпил правото на първата нощ на никого и не знае за бележката.
— Ще дойда скоро, скъпа — целуна ме той по бузата през воала. Ще те отведат до нашата стая.В нашата?Имаме ли собствена стая? Сега да
. Помогнаха ми да сляза от сцената и охраната ме преведе през тълпата към изхода на залата. Подсвиркваха ми зад гърба,а той остана на сцената.
Бях придружена до асансьора и този път никой не беше застанал по пътя: всички се стекоха в коридорите. Тишината след музиката и шума изглеждаше потискаща, а стъпките на пазачите бяха оглушителни.
Вече съм съпруга на Скорпион.
Знаех в какво се забърквам и че няма да мога да се разведа, но вътре в мен нещо виеше от копнеж по това да си беше останало всичко както преди.
Стаята беше в друго крило на клуба, където още не бях ходила.Влязох през отворената врата.
По-скоро президентски апартамент.Великолепно обзавеждане, легло с балдахин, достатъчно голямо за трима.Стаята тънеше в романтичен здрач.
Основното е, че тук беше тихо. Дори басът от залите не достигаше. След шума главата ми бръмчеше. Ако сега някой ми предложаеще да се забавлявам, бих го пратила на майната му. Мечтата ми беше да сваля роклята си, изхлузя тъпите обувки –да се изкъпя се и си легна.
И никой да не ме безпокои през нощта.
Някой като че ли мъчително изкрещя.


Не искам кой да идва - не искам да виждам никого. Дори Звяра.
Не ми трябва тази рокля, не ми трябва Скорпион. Сега никой не ми е необходим - искам да остана сама със себе си, така че никой да не ме докосва, да не претендира за тялото ми и да не ме принуждава да правя това, което не искам.
Прошумолявайки с полата си, отидох до прозореца.В отражението му можех да видя колко красива съм в тази рокля. Виждаше се леглото и вратата отзад. Воалът надраска кожата на главата ми с фибите си, и беше по-добре е да го махна, но не посмях. Това е като разопаковане на подарък на някой друг: откъсване на красивите кантове, обвивката. И без мен ще се намери кой да свали всичко.
Взех дантелена бяла чанта от перваза на прозореца.
Грижовната Стела беше поставила там всичко необходимо: червило, пудра, болкоуспокояващи ... Огледалото с водно конче е подарък от Скорпион. Взех го в стаята си. Отворих го и блясъкът му подскочи по стените. Спомних си бележката, която Стела беше изгорила, че днес при мен няма да дойде съпругът ми.И нямам идея какво да правя, ако не е Скорпион, а Звяра. Не знам какво да правя тогава... не знам. Тези мисли ме доведоха до сълзи въпреки че бях опиянена от изпитите коктейли..Страхувам се и не искам да знам нищо.
И още дълго време трябва да стоя в тази рокля и да чакам моят мъж, който и да е той.Устата ми беше пресъхнала от страх. Не можех да откъсна очи от отражението на вратата. Всеки момент си представях стъпки и чаках тя да се отвори.Но когато ги чух наистина-, изстинах от ужас.И новият коктейл,поставен на нощното шкафче- не помогна.
Слушах тези тежки, уверени стъпки и разбрах: тук не идваше Скорпион. Плаха надеждица стопли душичката ми. В отражението се виждаше как дръжката се обърна надолу и вратата се отвори.
Не е той. Не е той.
Лицето не се виждаше, но очертанията на фигурата, позата - всичко беше познато.
И така той дойде за мен.
Обърнах се да го срещна лице в лице, а той се наведе за да оправи смачканият шлейф на тъпата рокля. После се изправи и ме зяпаше няколко секунди, след което затвори вратата след себе си.
-Не мислех, че ще си ти-прошепнах, едва жива от страх.

Край на първа книга.
Sheba
Мнения: 28
Регистрация: 13 ноември 2013, 20:02

Re: Драги приятели! Предлагам Ви,първа част от трите книги на Мария Устинова-Продадена за съпруга-1

Мнение от Sheba »

Това е първата книга,мили приятели.
Пишете дали да пусна тук следващата книга.
Третата я превеждам в момента.
Съобщете ми дали Ви е интересно-за да продължавам с превода.
Отговор

Обратно към

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: 0 гости