Айси и Ледения Дракон

Тук можете да публикувате собствените си произведения, които желаете да бъдат прочетени и коментирани от аудиторията на библиотеката.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Dreamer
Мнения: 37
Регистрация: 27 ноември 2010, 23:46

Айси и Ледения Дракон

Мнение от Dreamer »

Айси беше любопитна ледена катеричка, която обичаше да изследва замръзналите земи. Тя имаше рог на главата, който можеше да усеща температурата и магията на леда. Често следваше ледените феи, които летяха около ледения палат, надявайки се да види техните чудеса.
Един ден видя нова ледена фея, която имаше ярко сини крила и сребърна корона. Тя изглеждаше различна от останалите феи, които бяха с бели или бледи цветове. Айси беше очарована от нея и реши да я следва тайно. Видя я да влита в пещера, която беше покрита с ледени стълбове. Запъти се след нея и се озова в тъмно и студено място. Айси трепереше и си пожела, че беше взела пухкавото си палто със себе си.
Тогава отново видя ледената фея да освети няколко кристала с магията си и се приближи към замръзналото езеро. Феята се преклони и докосна повърхността на водата с ръка. Айси чу я да прошепне нещо, което звучеше като магия.
Изведнъж, водата започна да свети, а мехурчета се издигаха от дъното. Айси наблюдаваше с възхищение как огромно същество изникна от езерото. То имаше люспи, перки и рога, а очите му сияеха като звезди. Това беше леден дракон!
Ледената фея се усмихна и прегърна врата на дракона. Тя му каза нещо на един език, който Айси не разбираше. Драконът кимна и погледна Айси с любопитство.
Айси осъзна, че е била открита и се почувствала изплашена. Опита да побегне, но се подхлъзна на леда и падна. Драконът се приближи до нея и я помириса нежно. Айси затвори очи и чакаше края. Но вместо да усети болка, тя почувстваше топлина. Отвори очи и видя, че драконът я беше обгърнал с опашката си като одеяло.
Ледената фея се приближи до нея и се усмихна любезно. Тя каза: "Не бъди напрегната, малката. Това е Фрости, моят приятел. Той няма да ти навреди."
Айси се почувства облекчена, но все още объркана. Тя попита: "Кой си ти? И защо си тук?"
Ледената фея каза: "Аз съм Елза, принцесата на тази земя. Аз дойдох тук, за да посетя Фрости, защото той е самотен тук."
Айси попита: "Защо е самотен? И защо живее тук?"
Елза каза: "Той е самотен, защото е последният от своя вид. И той живее тук, защото това е мястото, където се е родил."
Айси попита: "Как стана последният от своя вид?"
Елза каза: "Преди много време имаше много ледени дракони в тази земя. Те живееха в хармония с нас, феите, и ни помагаха да защитаваме нашия дом от нашественици."
Айси попита: "Какво се случи с тях?"
Елза каза: "Избухна ужасна война между нас, феите, и друг вид същества, които искаха нашата магия за себе си."
Елза продължи: "Те ни атакуваха с огън и стомана и убиха много от нашите хора и животни."
Айси попита: "Как успяхте да оцелеете?"
Елза каза: "Ние се борихме срещу тях с нашата магия и смелост, но бяхме малцина."
Тя се замисли за момент, след което добави: „Тогава родителите на Фрости ни дойдоха на помощ."
Айси беше изумена и попита: "Как?"
Елза продължи разказа: "Те се бориха с нашите врагове, защитавайки ни и помагайки ни да преживеем. Но със съжаление трябва да кажа, че родителите на Фрости загинаха в тази битка."
Айси се почувства съжаляваща и каза: "Това е много тъжно. Но защо тогава Фрости е самотен?"
Елза отвърна: "След войната оцелелите ледени дракони напуснаха тази земя и потърсиха безопасно убежище другаде. Фрости обаче не искаше да го напусне и реши да остане тук, в родното си място."
Айси зададе още един въпрос: "Можем ли да помогнем на Фрости да не бъде сам?"
Елза се усмихна и каза: "Разбира се! Искам да намерим начин да привлечем други ледени дракони в тази земя и да възстановим тяхната общност."
Така Айси и Елза се съюзиха в усилията си да намерят начин да привлекат други ледени дракони. Те събраха информация и използваха магията на Елза, за да привлекат вниманието на далечни ледени дракони.
След много усилия и търпение, те успяха да привлекат няколко ледени дракона към земята на Фрости. Така общността на ледените дракони беше възстановена.
Айси се превърна в най-добрия приятел на Фрости и на другите ледени дракони. Те заедно изследваха замръзналите земи и споделяха чудесата на ледените светове.
И така, благодарение на любопитството на Айси, добротата на Елза и приятелството на Фрости, земята на ледените дракони отново сияеше с магия и хармония.

// един опит за ползване на ИИ, май задобрява спрямо преди неколко месеца

Обратно към

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: един гост