PDF към mobi

За формата на текстовете, използван в библиотеката
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Отговор
vaskopa
Мнения: 1
Регистрация: 06 август 2018, 13:29

PDF към mobi

Мнение от vaskopa »

Здражейте, имам две книги в PDF които много искам да прочета на киндъла. Преформатирах ги с Calibre но на едната текста става с паузи между няколко реда а другата освен паузите ми излизат и едни квадрати с въпросителен в тях. Много ми е тегаво да ги чета така, пробвах да ги обърна пъро в текст после в моби, онлайн конвертори но крайния резултат без промяна. По този въпрос във форума на читанка намерих само това https://dearauthor.com/ebooks/calibre-p ... sion-tips/ и с него не ми се получи, възможно е и аз да пропускам нещо. И така няколко дена се мъча но не мога да се преборя, ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен.
bogdanov
Мнения: 6
Регистрация: 12 юни 2015, 18:09

Re: PDF към mobi

Мнение от bogdanov »

Теглиш ABBYY Finereader, разпознаваш текста с него, обработваш го и четеш на Киндъла. Няма лесен начин за това, което искаш.
Ф р а к с

Re: PDF към mobi

Мнение от Ф р а к с »

Губи ти се основната концепция. Kindle, както и iShit устройствата, са създадени с две основни цели. Първо - да събират максимум информация за собственика си. Какво говори и с кого, къде ходи, какво харесва, какво чете, какво мисли, за какво мечтае и от какво се страхува... И второ - да измъкнат и последната стотинка от джоба на човека, който си ги купи. В разработването на всяко устройство е вложена не малко инженерна мисъл, насочена към това да не даде възможност на притежателя му да ползва нещо безплатно, ако има начин да бъде принуден да си го купи. Най-щастливи биха били, ако можеха да накарат клиентите си да плащат и за въздуха, който дишат... :D

За щастие, има достатъчно технически грамотни хора, които влагат усилия за разработване на начини за преодоляване на тези ограничения. В случая с iShit-овете - JailBreak. При четците Kindle - модифициран фърмуер, който включва най-популярните безплатни универсални програми за четене, поддържащи всякакви формати - Cool Reader и FBReader. Така че, ако искаш да използваш четеца си пълноценно, най-добре потърси съответния фърмуер за конкретния модел. По руските форуми има доста подробни инструкции плюс необходимия софтуер. Ако намериш и се справиш с инсталирането му - забравяш за проблеми при отваряне на .PDF, .EPUB, .FB2 и още поне десетина формата. Ако не успееш, ще ти се наложи да минеш по трудния път - програма за оптично разпознаване на текста от .PDF файла (най добрата действително е руската ABBY Fine Reader, има я във всички тракери) и последваща корекция на ръка. След като обработиш така една книга, сам(а) ще си решиш - струва ли си да губиш по толкова време за всяко следващо произведение, или по-добре да изхвърлиш Киндъла на боклука и да си купиш нормален четец - OnyxBoox, PocketBook, Kobo или каквото там ти хареса.
Павката20111
Мнения: 26
Регистрация: 30 ноември 2011, 18:30

Re: PDF към mobi

Мнение от Павката20111 »

На Kindle могат да се качват и четат PDF файлове. Ако държите на Mobi формата ще трябва да си поиграете в настройките на Calibre за конвертиране. Може да потърсите въпросните книги в някой друг формат, който по-лесно се преобразува в Mobi(например Epub).
taurus
Мнения: 72
Регистрация: 28 март 2012, 00:26

Re: PDF към mobi

Мнение от taurus »

Има ли начин (освен джейлбрейк) да се четат нормално файлове, чийто източник са от Word/Pdf (например: налагаше ми се наскоро да чета закони по 100стр..., които не исках да ги принтирам или чета на компютър) - за предпоследен модел на Киндъл (6.8") става дума :)
Calibre, но текста става с паузи между няколко реда или празни пространства в реда... :(
Отговор

Обратно към

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: 0 гости