ChitankaDownloader - създаване и обновяване на архиви на "Моята библиотека"
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
ChitankaDownloader - създаване и обновяване на архиви на "Моята библиотека"
Честита Нова година!
Малък новогодишен подарък за всички, които биха желали да поддържат архиви на "Моята библиотека" за своето устройство за четене: ChitankaDownloader.
Накратко - можете да създадете архив от произведенията, включени в библиотека и да го обновявате, когато решите. Програмата работи с Моята библиотека като преносима версия - трябва да я изтеглите предварително. След това ChitankaDownloader може да направи архив в fb2.zip или epub формат и да го обновява, без да е необходимо да го изтегляте отново целия. В архива ще бъдат включени всички книги, както и произведенията, които не попадат в никоя книга. За момента има версия само за Windows - надявам се скоро да ми остане време да я пусна и за Linux. Повече информация ще откриете на посочения адрес (ChitankaDownloader).
Когато теглите нова версия на ChitankaDownloader, след като сте създали вече архив, НЕ презаписвайте папката user_data - ако презапишете файловете в нея, съдържанието ще започне да се изтегля отначало, вместо само да се обновява. От архива извадете и презапишете единствено изпълнимия файл ChitankaDownloader.exe.
Ако забележите грешки в поведението на програмата или смятате, че е добре да се добави/коригира някоя функционалност, пишете тук - ще се опитам да направя, каквото мога.
Приятно четене!
Малък новогодишен подарък за всички, които биха желали да поддържат архиви на "Моята библиотека" за своето устройство за четене: ChitankaDownloader.
Накратко - можете да създадете архив от произведенията, включени в библиотека и да го обновявате, когато решите. Програмата работи с Моята библиотека като преносима версия - трябва да я изтеглите предварително. След това ChitankaDownloader може да направи архив в fb2.zip или epub формат и да го обновява, без да е необходимо да го изтегляте отново целия. В архива ще бъдат включени всички книги, както и произведенията, които не попадат в никоя книга. За момента има версия само за Windows - надявам се скоро да ми остане време да я пусна и за Linux. Повече информация ще откриете на посочения адрес (ChitankaDownloader).
Когато теглите нова версия на ChitankaDownloader, след като сте създали вече архив, НЕ презаписвайте папката user_data - ако презапишете файловете в нея, съдържанието ще започне да се изтегля отначало, вместо само да се обновява. От архива извадете и презапишете единствено изпълнимия файл ChitankaDownloader.exe.
Ако забележите грешки в поведението на програмата или смятате, че е добре да се добави/коригира някоя функционалност, пишете тук - ще се опитам да направя, каквото мога.
Приятно четене!
Последната и единствена промяна е направена от nassoo на 06 януари 2023, 20:32.
Re: ChitankaDownloader - създаване и обновяване на архиви на "Моята библиотека"
Здравей и благодаря за положения труд!
Пробвах - работи макар и доста бавно.
Обновяването също работи. Но всичко това е в рамките на текущата актуализация на преносимата версия - която не обновява до текущата дата.
Предложение: торент файл за текущото съдържание на ЧИТАНКА. Моето предложение е за формат FB2.
Обновяването също работи. Но всичко това е в рамките на текущата актуализация на преносимата версия - която не обновява до текущата дата.
Предложение: торент файл за текущото съдържание на ЧИТАНКА. Моето предложение е за формат FB2.
Качена е нова версия - можете да я изтеглите от същия линк (в първия пост). Ако вече сте изтеглили основното съдържание на библиотеката, заменете само файла ChitankaDownloader.exe. Не презаписвайте папката user_data - ако презапишете файловете в нея, съдържанието ще започне да се изтегля отналачо, вместо само да се обновява. От новия файл ChitankaDownloader.exe стартирайте "Само обнови" - в архива ще бъдат поправени някои проблеми, свързани с поредиците (може би сте забелязали, че се получаваха разни папки с име "NULL"); освен това най-дългите имена на файлове ще бъдат съкратени мъничко, за да не правят излишни проблеми на електронния четец.
Радвам се, че е свършила работа програмката.
Бавно работи, защото файлове се свалят от сървър (макар и локален) - обработват се десетки хиляди заявки и няма как да забързам процеса.
А ако имаш предвид бавното зареждане на файла (особено първия път) - това е цената всичко да е напъхано в едно exe. Мога да пусна и версия, в която exe-то е мъничко и заржда мигновено, но ще е в папка с още десетки файлове, което ще е объркващо за някои потребители (а аз искам и майка ми, например, да може да я ползва). Струва ми се, на фона на няколкочасовото теглене на архива, секундите в началото са пренебрежими
Относно актуализацията на преносимата версия, ако има някакви проблеми в нея, пиши в този раздел. Не я ъпдейтвам много често на моя компютър, но доколкото имам наблюдения, в общи линии ми дава актуалните данни...
По отношение на торента, това би обезсмило цялата концепция на ChitankaDownloader - там файловете ще са статични и не може да се използва за обновяване на архив. Давам пример - на някоя книга се променя заглавието или се включва в поредица (ако преди това не е била). Теглиш торента, презаписваш върху твоя архив, но старите файлове остават. А и трябва да се тегли всеки път няколго гигабайта съдържание - при обновяване ChitankaDownloader доста бързо ще свали новото съдържание и ще затрие всичко излишно
Здрастиzl_tsanev написа:Здравей и благодаря за положения труд!

Бавно работи, защото файлове се свалят от сървър (макар и локален) - обработват се десетки хиляди заявки и няма как да забързам процеса.
А ако имаш предвид бавното зареждане на файла (особено първия път) - това е цената всичко да е напъхано в едно exe. Мога да пусна и версия, в която exe-то е мъничко и заржда мигновено, но ще е в папка с още десетки файлове, което ще е объркващо за някои потребители (а аз искам и майка ми, например, да може да я ползва). Струва ми се, на фона на няколкочасовото теглене на архива, секундите в началото са пренебрежими

Относно актуализацията на преносимата версия, ако има някакви проблеми в нея, пиши в този раздел. Не я ъпдейтвам много често на моя компютър, но доколкото имам наблюдения, в общи линии ми дава актуалните данни...
По отношение на торента, това би обезсмило цялата концепция на ChitankaDownloader - там файловете ще са статични и не може да се използва за обновяване на архив. Давам пример - на някоя книга се променя заглавието или се включва в поредица (ако преди това не е била). Теглиш торента, презаписваш върху твоя архив, но старите файлове остават. А и трябва да се тегли всеки път няколго гигабайта съдържание - при обновяване ChitankaDownloader доста бързо ще свали новото съдържание и ще затрие всичко излишно

Днес на сайта на ЧИТАНКА актуалната дата за нови книги е 03.01.2023.
Ъпдейта е до 31.12.2022.
Опитах се да генерирам библиотечен файл чрез MyHomeLib на данните от Читанка създадени чрез ChitankaDownloader.
Освен грешките в структурата на файловете FB2 се появяват грешки от четене на архивите(.fb2.zip).
Предложение:
Ако е възможно опитайте данните от ChitankaDownloader да бъдат обработвани докрай от MyHomeLib(при мен обработката приключва некъде около 4500) - все пак тя е една от добрите прогами-"библиотекар". Включена е в торентите на ФЛИБУСТА и ЛИБРУСЕК от много години.
Ъпдейта е до 31.12.2022.
Опитах се да генерирам библиотечен файл чрез MyHomeLib на данните от Читанка създадени чрез ChitankaDownloader.
Освен грешките в структурата на файловете FB2 се появяват грешки от четене на архивите(.fb2.zip).
Предложение:
Ако е възможно опитайте данните от ChitankaDownloader да бъдат обработвани докрай от MyHomeLib(при мен обработката приключва некъде около 4500) - все пак тя е една от добрите прогами-"библиотекар". Включена е в торентите на ФЛИБУСТА и ЛИБРУСЕК от много години.
Благодаря много за обратната връзка - изключително ми е полезна за разработването на програмката!

Български/С/Сааведра, Мигел де Сервантес/Мигел де Сервантес Сааведра - Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча
Български/М/Ман, Джон _ Шулер, Крис _ Рой, Джефри…/Джон Ман _ Крис Шулер _ Джефри Рой… - Световна енциклопедия на пътешественика
Български/Д/Джерард, Майк/Майк Джерард - Енциклопедия на пътешественика_ Европа
Български/Ш/Шаму, Франсоа/Великите цивилизации/Франсоа Шаму - Вц - 2) Гръцката цивилизация през архаичната и класическата епоха
Български/_/Приказки от цял свят
Малко по-късно ще кача нова версия, в която е оправен проблемът със счупените архиви и някои други бъгове, които забелязах.
Междувременно, ако забележиш (или някой друг забележи) още някакви нередности в поведението на ChitankaDownloader - ще се радвам да ги споделите и се надявам да успея да ги отстраня.
Това леко забавяне на обновяването зависи от преносимата версия на Моята библиотека. Там не мога да помогна - тук трябва да се пускат проблемите, свързани с неяzl_tsanev написа:Днес на сайта на ЧИТАНКА актуалната дата за нови книги е 03.01.2023.
Ъпдейта е до 31.12.2022.

Дааа, с този проблем съм наясно - подготвям съм лог с грешките и ще го пратя на администраторите на сайта. Проблемът е някъде в генератора на fb2 файловете - XML таговете не се затварят винаги на правилното място, "пресичат" се и - съответно - всеки парсер гърми. Надявам се това да бъде оправено скоро, защото засяга не само преносимата версия, а и целия сайт. Опитай да свалиш някой от счупените файлове от сайта и ще видиш, че положението е същото...zl_tsanev написа:грешките в структурата на файловете FB2
Това си е гаден проблем. В преносимата версия пренасочването не работи консистентно и станах луд, докато оправя всички url-и. Явно съм изпуснал няколко гранични случая - оказа се, че изобщо не ги и отваря даже преносимата версия. Решението за момента е да се свалят от основния сайт.zl_tsanev написа: се появяват грешки от четене на архивите(.fb2.zip)
Опитах да реша проблема с MyHomeLib, но като изключим грешките в структурата на FB2 файловете, другото май си е проблем на MyHomeLib. Всички файлове, за които казва, че са повреден zip, са си съвсем редовни. Отварям ги на компютъра с всеки архиватор (пробвах няколко), отварям ги и ги чета на електронния четец... свалям ги директно от сайта - пак ми казва, че не може да ги разархивира MyHomeLib. Единствено тези 5 наистина бяха повредени:zl_tsanev написа:Ако е възможно опитайте данните от ChitankaDownloader да бъдат обработвани докрай от MyHomeLib(при мен обработката приключва некъде около 4500) - все пак тя е една от добрите прогами-"библиотекар". Включена е в торентите на ФЛИБУСТА и ЛИБРУСЕК от много години.
Български/С/Сааведра, Мигел де Сервантес/Мигел де Сервантес Сааведра - Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча
Български/М/Ман, Джон _ Шулер, Крис _ Рой, Джефри…/Джон Ман _ Крис Шулер _ Джефри Рой… - Световна енциклопедия на пътешественика
Български/Д/Джерард, Майк/Майк Джерард - Енциклопедия на пътешественика_ Европа
Български/Ш/Шаму, Франсоа/Великите цивилизации/Франсоа Шаму - Вц - 2) Гръцката цивилизация през архаичната и класическата епоха
Български/_/Приказки от цял свят
Малко по-късно ще кача нова версия, в която е оправен проблемът със счупените архиви и някои други бъгове, които забелязах.
Междувременно, ако забележиш (или някой друг забележи) още някакви нередности в поведението на ChitankaDownloader - ще се радвам да ги споделите и се надявам да успея да ги отстраня.
Следващата версия вече е качена (достъпна е през линка от първия пост).
Новите неща в нея:
Новите неща в нея:
- Книгите и произведенията, които имат повече от една версия, ще бъдат коректно изтеглени и индексирани (v1), (v2) и т.н. В предишната версия файловете се записваха един върху друг и в архива оставаше само последният.
- Няколко файла са повредени в преносимата версия и в архива са изтеглени "счупени" zip файлове. В тази версия е добавена опция, с която можете да ги "излекувате". Занапред такива счупени файлове (които са малко) ще се изтеглят директно от сайта, докато не бъдат коригирани в преносимата версия.
- Програмата ще ви казва автоматично при стартиране, когато е налична нова версия.
- Малки корекции в интерфейса и по-незначителни оптимизации.

Въпросния проблем съм го забелязал отдавна. Получава се при произведения, в които има "strong" и "emphasis" заедно. В sfb формата те се записват съответно с две и с едно ниско тире (__ и _). Слети заедно - правят три ниски тирета (___), при които генератора в определени случаи не може да се сети как да затвори след това.nassoo написа:… XML таговете не се затварят винаги на правилното място, "пресичат" се и - съответно - всеки парсер гърми. …
Предложил съм този проблем да се елиминира като се сложи забрана за три ниски тирета в sfb формата, и ако има "strong" и "emphasis" заедно - поне единия таг да се изписва с по-ясното "{s}" или "{e}", като съответно и затварянето му да е с прилежащите "{/s}" или "{/e}".
Към момента при мен за направа на обобщени архиви до края на 2022 година не могат да бъдат изтеглени две произведения в FB2 формат: 49031 и 49035. При тях сървъра връща грешка 500, и е възможно това да е в случай на един друг стар проблем - лошо надписани имена на файлове за изображения. Писал съм на Борислав, и когато ги оправи, тогава ще пускам и архивите.
EPUB файловете не съм ги тествал още, ще пусна конверсия към MOBI, и там парсера ще изреве каквото има за реване.
„Толерантността ще достигне такова ниво,
че на интелигентните хора ще бъде забранено
да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
че на интелигентните хора ще бъде забранено
да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Предложение към nassoo
Можеш да въведеш избор - комресирани или некомпресирани .FB2 като краен резултат.
Що се касае до "пресечени" тагове - срещал съм и <body> и <section> такива, но май само веднъж.
Можеш да въведеш избор - комресирани или некомпресирани .FB2 като краен резултат.
Що се касае до "пресечени" тагове - срещал съм и <body> и <section> такива, но май само веднъж.
Върти ми се в главата да хвана направо от сорсовете да ги генерирам файловете, вместо да ги дърпам от сървъра, но това ще отнеме доста време, каквото в момента нямам свободно... Може би следващия месец ще успея да прегледам php генераторите и да започна да имплементирам нещо такова.pechkov написа:Към момента при мен за направа на обобщени архиви до края на 2022 година не могат да бъдат изтеглени две произведения в FB2 формат: 49031 и 49035. При тях сървъра връща грешка 500, и е възможно това да е в случай на един друг стар проблем - лошо надписани имена на файлове за изображения. Писал съм на Борислав, и когато ги оправи, тогава ще пускам и архивите.
Въпросът е, че данните се вземат в момента от сървъра (преносимата версия на Читанка), а там има опции само за fb2.zip, epub, txt.zip и sfb.zip. Мога да сложа опция да ги разархивира накрая... което всъщност се случва на последната стъпка за добавяне на информацията за поредиците - разархивира се fb2.zip файла, отваря се xml-а, добавят се липсващите данни, и се архивира отново. Не знам има ли кой знае колко смисъл, при положение, че архивът ще стане огромен, но не пречи да го добавя, ако на някого му се съхранява 3-4 пъти по-обемен архивzl_tsanev написа:Предложение към nassoo

Вероятно може да се пробва с опции за архивиране(за съвместимост с MyHomeLib)....което всъщност се случва на последната стъпка за добавяне на информацията за поредиците - разархивира се fb2.zip файла, отваря се xml-а, добавят се липсващите данни, и се архивира отново
Лошото е, че тази несъвместимост не се появява след архивиране с ChitankaDownloader - тези файлове си ги зарежда MyHomeLib. Сърди се на някои zip файлчета така, както са си свалени от chitanka.info (или от локалния сървър - еднакво е поведението), но все още нямам представа защо. Надявам се следващия месец да ми остане време да опитам да генерирам поне fb2 директно от sfb - това би решило проблема (както и този с пресичащите се тагове).zl_tsanev написа:Вероятно може да се пробва с опции за архивиране(за съвместимост с MyHomeLib)....което всъщност се случва на последната стъпка за добавяне на информацията за поредиците - разархивира се fb2.zip файла, отваря се xml-а, добавят се липсващите данни, и се архивира отново
Оказа се, че просто MyHomeLib не се разбира добре с някои символи вътре в архивите, които генераторът на Читанка създава. Става дума за имената на това, което е вътре в zip файла, не за името на самия zip. Също така става дума само за MyHomeLib - навсякъде другаде, където пробвах, файловете се отварят без проблем.zl_tsanev написа:Вероятно може да се пробва с опции за архивиране(за съвместимост с MyHomeLib).
В момента нямам време, но към края на февруари ще направя нова версия с опция за допълнителна верификация за тези, които държат да използват точно MyHomeLib

Изпратих и списък с всички повредени fb2 файлове на администратора - не са много (31 файла), дотогава може евентуално и те да са готови и всички да са щастливи

След предварително разархивиране на изтеглената с ChitankaDownloader информация всички файлове(без един) се обработват от MyHomeLib. Въпросният файл е "Световните цивилизации. История и култура. Том първи (Зората на историята. Светът през Класическата епоха).fb2" от Ралф, Филип Лий( и други). Прегледах го бегло, но освен че не завършва с LF нищо особено не намерих. А е и валиден FB2 файл.
Благодаря за положения труд и разбира се, всяко подобрение е добре дошло!
P.S. Пропуснах - въпросните 31 файла с "кръстосани" тагове също не се обработват.
Благодаря за положения труд и разбира се, всяко подобрение е добре дошло!
P.S. Пропуснах - въпросните 31 файла с "кръстосани" тагове също не се обработват.
Налична е нова версия - единствената промяна е възможността архивът да се тегли в FB2 (разархивиран) формат. Имайте предвид, че ако използвате .fb2, а не .fb2.zip, архивът ще стане няколко пъти по-голям и ще се изтегли малко по-бавно.

А подобрения в програмката ще има може би след около месец, но не обещавам кога точно ще ми остане време да се захвана с по-сериозни промени...
С новата версия при избран FB2 формат MyHomeLib импортира всичко, освен повредените файлове (с кръстосани тагове) - след като бъдат поправени в сайта и в базата данни, и това ще се оправи.zl_tsanev написа:След предварително разархивиране на изтеглената с ChitankaDownloader информация всички файлове(без един) се обработват от MyHomeLib. Въпросният файл е "Световните цивилизации. История и култура. Том първи (Зората на историята. Светът през Класическата епоха).fb2" от Ралф, Филип Лий( и други). Прегледах го бегло, но освен че не завършва с LF нищо особено не намерих.
Благодарностите са за хората, които са направили и продължават да правят възможно съществуването на тази съкровищницаzl_tsanev написа:Благодаря за положения труд и разбира се, всяко подобрение е добре дошло!

А подобрения в програмката ще има може би след около месец, но не обещавам кога точно ще ми остане време да се захвана с по-сериозни промени...
След пълно обновяване във формат FB2:
Изтеглени файлове - 17841.
От тях - 28 с грешки в структурата.
Ето списъка:
\_\.zip -> Английска поезия [В превод на Александър Шурбанов].fb2
\_\.zip -> Заветни лири [Антология на руската класическа поезия].fb2
\Б\Браун, Пиърс\Червен изгрев\.zip -> Пиърс Браун - Чи - 2) Златен син.fb2
\Б\Брет, Питър В\Демонски цикъл\.zip -> Питър В. Брет - Дц - 3) Дневната война.fb2
\Б\Брет, Питър В\Демонски цикъл\.zip -> Питър В. Брет - Дц - 4) Черепният трон.fb2
\Д\Дивър, Джефри\Джеймс Бонд\.zip -> Джефри Дивър - ДБ - 37) Картбланш.fb2
\Е\Ериксън, Стивън\Трилогия за Карканас\.zip -> Стивън Ериксън - ТзК - 1) Ковачница на мрак.fb2
\К\Каултър, Катрин\Регентството\.zip -> Катрин Каултър - Р - Херцогът.fb2
\К\Колвин, Фред\.zip -> Фред Колвин - Превъзходен път [Любовта и библейската употреба на духовните дарби].fb2
\К\Къркпатрик, Ръсел\Небесен огън\.zip -> Ръсел Къркпатрик - Но - 1) През лицето на света.fb2
\М\Меснер, Райнхолд\.zip -> Райнхолд Меснер - Моят живот на ръба [Автобиография в беседи с Томас Хютлин].fb2
\М\Младенов-Young, Борис\.zip -> Борис Младенов-Young - Вълнения [Любителска поезия] [(Неиздадени стихове)].fb2
\М\Младенов-Young, Борис\.zip -> Борис Младенов-Young - С лира и слушалка [Любими стихове] [Юбилейно 80].fb2
\Н\Нес, Патрик\.zip -> Патрик Нес - Часът на чудовището.fb2
\П\Пировски, Любомир Т. _ Пировски, Никола Л\.zip -> Любомир Т. Пировски _ Никола Л. Пировски - Биорегулация на стареенето.fb2
\П\Пировски, Любомир Т. _ Пировски, Никола Л. _ Стайкова-Пировска, Йорданка\.zip -> Любомир Т. Пировски _ Никола Л. Пировски _ Йорданка Стайкова-Пировска - Искам — мога — трябва [Холистичен модел на….fb2
\П\Пушкин, Александър\.zip -> Александър Пушкин - Избрани произведения. Том втори [Стихотворения. 1825-1836].fb2
\П\Пушкин, Александър\.zip -> Александър Пушкин - Избрани произведения. Том първи [Стихотворения. 1814-1824].fb2
\С\Сандърсън, Брандън\Възмездителите\.zip -> Брандън Сандърсън - В - 2) Зарево.fb2
\С\Сандърсън, Брандън\Ритматист\.zip -> Брандън Сандърсън - Р - 1) Ритматистът.fb2
\С\Сапковски, Анджей\.zip -> Анджей Сапковски - Нещо приключва, нещо започва.fb2
\С\Смит, Гавин\Ветеран\.zip -> Гавин Смит - В - 1) Ветеран.fb2
\С\Смит, Гавин\Ветеран\.zip -> Гавин Смит - В - 2) Война в небесата.fb2
\С\Стийвотър, Маги\Момчетата от академия «Алионби»\.zip -> Маги Стийвотър - Моа - 1) Пророчеството на гарвана.fb2
\Т\Торо, Ал\.zip -> Ал Торо - Зомбокалипсис.fb2
\Т\Торо, Ал\.zip -> Ал Торо - Рандеву.fb2
\У\Улман, Лин\.zip -> Лин Улман - Съкровеното.fb2
\Ф\Филипс, Сюзън Елизабет\Чикаго старс\.zip -> Сюзън Елизабет Филипс - Чс -
Сияйна звезда.fb2
Обема е малко повече от два пъти спрямо .FB2.ZIP, а скороста е малко по-висока - от избягване на архивирането предполагам.
Ето списъка:
\_\.zip -> Английска поезия [В превод на Александър Шурбанов].fb2
\_\.zip -> Заветни лири [Антология на руската класическа поезия].fb2
\Б\Браун, Пиърс\Червен изгрев\.zip -> Пиърс Браун - Чи - 2) Златен син.fb2
\Б\Брет, Питър В\Демонски цикъл\.zip -> Питър В. Брет - Дц - 3) Дневната война.fb2
\Б\Брет, Питър В\Демонски цикъл\.zip -> Питър В. Брет - Дц - 4) Черепният трон.fb2
\Д\Дивър, Джефри\Джеймс Бонд\.zip -> Джефри Дивър - ДБ - 37) Картбланш.fb2
\Е\Ериксън, Стивън\Трилогия за Карканас\.zip -> Стивън Ериксън - ТзК - 1) Ковачница на мрак.fb2
\К\Каултър, Катрин\Регентството\.zip -> Катрин Каултър - Р - Херцогът.fb2
\К\Колвин, Фред\.zip -> Фред Колвин - Превъзходен път [Любовта и библейската употреба на духовните дарби].fb2
\К\Къркпатрик, Ръсел\Небесен огън\.zip -> Ръсел Къркпатрик - Но - 1) През лицето на света.fb2
\М\Меснер, Райнхолд\.zip -> Райнхолд Меснер - Моят живот на ръба [Автобиография в беседи с Томас Хютлин].fb2
\М\Младенов-Young, Борис\.zip -> Борис Младенов-Young - Вълнения [Любителска поезия] [(Неиздадени стихове)].fb2
\М\Младенов-Young, Борис\.zip -> Борис Младенов-Young - С лира и слушалка [Любими стихове] [Юбилейно 80].fb2
\Н\Нес, Патрик\.zip -> Патрик Нес - Часът на чудовището.fb2
\П\Пировски, Любомир Т. _ Пировски, Никола Л\.zip -> Любомир Т. Пировски _ Никола Л. Пировски - Биорегулация на стареенето.fb2
\П\Пировски, Любомир Т. _ Пировски, Никола Л. _ Стайкова-Пировска, Йорданка\.zip -> Любомир Т. Пировски _ Никола Л. Пировски _ Йорданка Стайкова-Пировска - Искам — мога — трябва [Холистичен модел на….fb2
\П\Пушкин, Александър\.zip -> Александър Пушкин - Избрани произведения. Том втори [Стихотворения. 1825-1836].fb2
\П\Пушкин, Александър\.zip -> Александър Пушкин - Избрани произведения. Том първи [Стихотворения. 1814-1824].fb2
\С\Сандърсън, Брандън\Възмездителите\.zip -> Брандън Сандърсън - В - 2) Зарево.fb2
\С\Сандърсън, Брандън\Ритматист\.zip -> Брандън Сандърсън - Р - 1) Ритматистът.fb2
\С\Сапковски, Анджей\.zip -> Анджей Сапковски - Нещо приключва, нещо започва.fb2
\С\Смит, Гавин\Ветеран\.zip -> Гавин Смит - В - 1) Ветеран.fb2
\С\Смит, Гавин\Ветеран\.zip -> Гавин Смит - В - 2) Война в небесата.fb2
\С\Стийвотър, Маги\Момчетата от академия «Алионби»\.zip -> Маги Стийвотър - Моа - 1) Пророчеството на гарвана.fb2
\Т\Торо, Ал\.zip -> Ал Торо - Зомбокалипсис.fb2
\Т\Торо, Ал\.zip -> Ал Торо - Рандеву.fb2
\У\Улман, Лин\.zip -> Лин Улман - Съкровеното.fb2
\Ф\Филипс, Сюзън Елизабет\Чикаго старс\.zip -> Сюзън Елизабет Филипс - Чс -

Обема е малко повече от два пъти спрямо .FB2.ZIP, а скороста е малко по-висока - от избягване на архивирането предполагам.
Да, тези са изпратени до администратора и вече работи по отстраняването на проблемите. Откри и други грешки покрай тях - генерира се well-formed XML, но не по схемата на FB2.zl_tsanev написа:След пълно обновяване във формат FB2:
Ето списъка:
...
15.1GB е архивът с .fb2 за момента, а 6.36GB е с .fb2.zip файлове, така че да - приблизително 2.4 пъти по-голям е, ако не са разархивирани.zl_tsanev написа:Обема е малко повече от два пъти спрямо .FB2.ZIP
Това е странно - архивирането не се избягва. Напротив, заявките към сървъра връщат архивирани файлове, а ChitankaDownloader ги разархивира, за да се получат fb2 файлове. При мен отне около 15-20 минути повече...zl_tsanev написа:скороста е малко по-висока - от избягване на архивирането предполагам.
Възможно е да греша - оценката ми бе чисто субективна. Може да добавиш индикация за продължителността на процеса, но това не е толкова важно, разбира се!Това е странно - архивирането не се избягва. Напротив, заявките към сървъра връщат архивирани файлове, а ChitankaDownloader ги разархивира, за да се получат fb2 файлове. При мен отне около 15-20 минути повече...
Налична е нова версия (достъпна е през линка от първия пост).
Новите неща в нея:
Освен това Моята библиотека като преносима версия не може да се справи с най-големите файлове (напр. Miguel-de-Cervantes_-_Znamenitijat_idalgo_Don_Kihot_de_la_Mancha_-_8838-b.fb2.zip, който е над 70MB) и връща грешка. Можете да решите проблема по следния начин: в основната директория на програмата (по подразбиране chitanka-desktop-windows, ако не сте я преименували) отворете файла php.ini (намира се в папката php) и променете в него стойността memory_limit=256M на memory_limit=512M. След като запазите файла, заявките би трябвало да минават.
Новите неща в нея:
- Подобрено индексиране да дублиращи се записи (вече се добавят индекси и ако имената на файловете се различават само по малка/главна буква).
- В края на процеса се показва колко време е продължил (с точност до 5 секунди).
- По-точна проверка за наличие на нови версии.
Освен това Моята библиотека като преносима версия не може да се справи с най-големите файлове (напр. Miguel-de-Cervantes_-_Znamenitijat_idalgo_Don_Kihot_de_la_Mancha_-_8838-b.fb2.zip, който е над 70MB) и връща грешка. Можете да решите проблема по следния начин: в основната директория на програмата (по подразбиране chitanka-desktop-windows, ако не сте я преименували) отворете файла php.ini (намира се в папката php) и променете в него стойността memory_limit=256M на memory_limit=512M. След като запазите файла, заявките би трябвало да минават.