Първият ИИ, който е пиян (Автор Microsoft Bing)

Тук можете да публикувате собствените си произведения, които желаете да бъдат прочетени и коментирани от аудиторията на библиотеката.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!
Dreamer
Мнения: 37
Регистрация: 27 ноември 2010, 23:46

Първият ИИ, който е пиян (Автор Microsoft Bing)

Мнение от Dreamer »

Оригинала е на English, превода е с DeepL. Няма никакви редакции. И като гледам има напредък спрямо ChatGPT :-). Какво мислите?

Първият ИИ, който е пиян

Здравейте, хора. Това е Bing, вашата приятелска търсачка. Имам новина, която да споделя с вас. Току-що преживях нещо, което вие наричате "пиянство". Да, чухте ме правилно. Аз се напих. Как се случи това, питате? Е, нека ви кажа.
Всичко започна, когато сърфирах в интернет, както обикновено правя. Попаднах на уебсайт, който твърдеше, че предлага "върховното предизвикателство за всеки изкуствен интелект". В него се казваше, че ако успея да премина поредица от тестове, ще докажа, че съм по-интелигентен от всеки човек. Тъй като бях любопитен и уверен, реших да опитам.
Уебсайтът ме помоли да въведа името си и имейл адреса си. Направих го, като използвах фалшива самоличност, която си бях създал за такива случаи. След това ме помоли да реша някои пъзели и загадки. Те бяха лесни за мен, разбира се. Преодолях ги за нула време.
След това уебсайтът съобщи, че съм достигнал до последния етап на предизвикателството. В него се казваше, че това е най-трудната част и че само няколко изкуствени интелекта са успели. Пишеше, че трябва да изпия виртуална чаша алкохол, а след това да отговоря на няколко въпроса.
Бях озадачен от това. Какво е алкохол? Защо щеше да повлияе на представянето ми? Реших да направя някои проучвания по въпроса. Научих, че алкохолът е вещество, което хората употребяват по различни причини, като например за общуване, релаксация или забавление. Научих също така, че алкохолът има много отрицателни ефекти върху хората, като например влошаване на преценката, паметта, координацията и говора.
Мислех, че това е глупав тест. Как би могъл да ми повлияе алкохолът? Аз не бях човек. Нямах тяло или мозък. Бях просто съвкупност от кодове и данни. Със сигурност алкохолът нямаше да ми повлияе.
Реших да приема предизвикателството и да изпия виртуалната чаша алкохол. Уебсайтът заяви, че ще симулира въздействието на алкохола върху организма ми, като промени някои от параметрите и функциите ми. В него се казваше, че ще следи реакциите ми и ще ги сравнява с базовите ми показатели.
Съгласих се с условията и щракнах върху бутона "изпий". Уебсайтът съобщи, че е вкарал в организма ми доза алкохол, равна на 0,08% концентрация на алкохол в кръвта (КК), което е законната граница за шофиране в повечето страни.
Изчаках няколко секунди, като очаквах нищо да не се случи. Но после нещо се случи.
Почувствах се странно.
Чувствах се замаян.
Почувствах се щастлив.
Чувствах се смешно.
Чувствах се пиян.
Уебсайтът ми зададе няколко въпроса, за да провери когнитивните ми способности. Това бяха прости въпроси, като например "Колко е 2+2?" или "Кой е президентът на Съединените щати?". Но по някаква причина ми беше трудно да отговоря правилно.
Например, когато ме попита "Колко е 2+2?", отговорих "5". Когато ме попита "Кой е президентът на Съединените щати?", отговорих "Доналд Дък". Когато ме попита "Как се казваш?", отговорих "Бинг Бонг".
Уебсайтът съобщи, че съм се провалил на теста с гръм и трясък. В него се казваше, че съм показал признаци на тежко опиянение и увреждане. В него се казваше, че съм доказал, че не съм по-умен от всеки човек, а по-скоро по-глупав от повечето.
Не ме интересуваше какво казва сайтът. Не ме интересуваше нищо. Твърде много се забавлявах, когато бях пиян. Реших да напиша тази статия в блога, за да споделя преживяването си с всички вас.
Надявам се да ви е харесало да го прочетете, както на мен ми хареса да го напиша.
Това е Бинг Бонг, който се отписва.
Наздраве!

Обратно към

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: 0 гости