Понякога не само текстовете, но и заглавията подлежат на авторско право
Оставям и моите отговори, които може и накрая да са по-остри от необходимото, но аз съм жена, сиреч — емоционална.
On 16.11.2021 г. 11:18, O… S… wrote:
ДО ЧИТАНКА - МОЯТА БИБЛИОТЕКА
ПУСНАЛИ СТЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И РАЗРЕШЕНИЕ МОИ ПРЕВОДИ НА МИРЧА ЕЛИАДЕ, ЗА КОИТО ЛИЧНО СЪМ ЗАПЛАТИЛ СКЪПИ АВТОРСКИ ПРАВА
НАРУШАВАТЕ ЗАКОНА!
ПРЕМАХНЕТЕ ВСИЧКИ МОИ ПРЕВОДИ, ЗАЩОТО КНИГИТЕ СЕ ПРОДАВАТ, А ЩЕ ИМАТ И НОВО ИЗДАНИЕ
ТАКА НАРУШАВАТЕ ПРАВАТА НА АВТОРА, НА СЪСТАВИТЕЛЯ И ПРЕВОДАЧА И НА ИЗДАТЕЛИТЕ.
ЩЕ МЕ ПРИНУДИТЕ ДА ПОТЪРСЯТ ПРАВАТА ПО СЪДЕБЕН РЕД
ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ
ПРЕВОДАЧ И КРИТИК, ПЕН- БЪЛГАРИЯ
ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ БЯХА ПРЕДАЛИ ПАК НЕЗАКОННО МОИТЕ ПРЕВОДНИ ТЕКСТОВЕ НА РУСКИ САЙТ. ОБАДИХ ИМ СЕ И ТЕ ГИ ПРЕМАХНАХА.
И Е МНОГО ГРОЗНО ДА МЕ КОМЕНТИРАТЕ ПО ТОЗИ ПОВОД
;НАРУШИЛИ СТЕ ЗАКОНА И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ ДЪРЖИТЕ ТАКА
На вт, 16.11.2021 г. в 11:59 ч. N… M… <….…@gmail.com> написа:
Здравейте,
След проверка в Моята библиотека, всички ваши преводи са забранени за сваляне и четене:
- dnfendngffkljndo.jpg (33.44 KiB) Прегледан 10576 пъти
Поздрави,
Н. М…
On 16.11.2021 г. 12:01, O… S… wrote:
ДНЕС МИ ПОПАДНАХА ОТНОВО МОИ ПРЕВОДИ НА ЕЛИАДЕ
ЧИТАНКА НЕЩО ДРУГО ЛИ БЕШЕ?
На вт, 16.11.2021 г. в 12:05 ч. N… M… <...>написа:
Не мога да гадая от къде са ви попаднали тези преводи, дайте линк за да разследваме.
Читанката и Моята библиотека са един и същ сайт, а в този сайт всички ваши преводи са забранени отдавна.
Както виждате сайтът спазва добрия тон и работи заедно и за българските автори и преводачи.
Поздрави,
Н. М…
On 16.11.2021 г. 20:33, O… S… wrote:
благодаря Ви за отговора, но ще Ви помоля да свалите този напълно излишен за читателите коментар под тези текстове
Защо е необходимо още да представяте творбите само с автор и заглавие, без самия текст, за което не сте ме дори попитали,
а да не говорим за разрешение и за самото нарушение на авторските ми права, след като текстовете изобщо ги няма
Да пишете, че преводачът, притежаващ правата си, е забранил да се публикуват след като не е имало нито договор
нито разрешение нито
дори някакъв разговор между нас. Просто не е логично, да не говорим, че не е красиво! И звучи нелепо!
Ако бяхте постъпили коректно и нормално, може би щяхме да се разберем, но това е пиратство, кражба на интелектуална собственост и Вие много добре го знаете.
Огнян Стамболиев, ПЕНІ Бг
На ср, 17.11.2021 г. в 9:41 ч. N… M… <…> написа:
Добро утро и това ще е последния ми имейл към вас.
Първо — запознайте се как работят библиотеките (дори физическите такива).
Второ — нима и към заглавията притежавате авторски права? В нашата система не може да се трие, така че, това че текстовете присъстват като заглавия — та дори и само за библиографска справка — е напълно нелепо от ваша страна да предявявате претенции… свържете се с Уикипедия и всички онлайн пространства в които присъстват заглавията на текстовете и ги помолете да ги премахнат (това е иронично предложение). Вижте как работи сайтът Моята библиотека, какви данни се съдържат за всяко произведение и тогава, моля ви, отправете адекватен апел към нас.
Трето — текстовете са забранени по ваша молба, така че и затова надписите гласят точно този факт.
Читанката е некомерсиален проект, който работи за безвъзмездното право за ползване от своите потребители, т.е. не сключва договори, не плаща комисионни и не получава заплащане за труда си.
Моля, спрете да ни пишете, освен ако не обосновавате аргументите си, запознали сте се със сайта и прочие.
Разбирам, че явно ви е приятно да си комуникирате с мен, но времето ми е ценно, така че ще ви бъда благодарна, ако не го пилея напразно.
Поздрави,
Н. М…
На ср, 17.11.2021 г. в 10:25, O… S… wrote:
мислех след време да ви дам текстове, безплатно, не държа на парите
но постъпката ви - да пуснете мои текстове, без дори да ме попитате, е грозна и нагла
за които имам права и съм заплатил лично, а не издателя
да не говорим за тежкия труд на преводача
но вие се държите нагло, а трябва да ми се извините
ще говоря с моята адвокатка
да махнете заглавията на моите книги
не е нужно да стоят в един незаконен пиратски сайт
скоро нещата ще се променят, герб вече падна