Страница 1 от 1

До скенера и обратно

МнениеПуснато: 08 ноември 2011, 21:15
от Moore
Мързела е голяма движеща сила!
Налага ми се да се разкарвам всеки път до скенера за да прелистя на следващата страница за да може машината да сканира. После сядам зад компа, пускам софтуера на скенера, нагласям параметрите и давам ОК. Има ли начин да си спестя това усилие? Има ли начин да дам настройки на скенера, да застана зад машината, да разлиствам страниците и да чакам до самата машина, докато тече процеса? Не вярвам да не са се сетили хората, че ще има пенсионери като мен.

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 26 ноември 2011, 14:51
от geosot
Голяма мъка е сканирането със скенер на книга
Аз "сканирам" с фотоапарат.
Книга с 200-300 страници я нащраквам за 20-30 мин.
После с файнридъра я разпознавам и почва редакцията :-)

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 26 ноември 2011, 15:25
от moosehead
Moore, явно нещо в настройките на драйвера на скенера. Кажи поне каква марка и модел е.

geosot, прав си, ама донякъде. Ако е бърз скенера, може и по-бързо да се справи човек. :)

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 27 август 2012, 11:42
от trek
Използвайте SANE като бекенд и Linux като OS.
Закачате скенера, виждате опциите, и чрез добре написан скрипт, можете изобщо да спрете да пипате по компютъра. Още по-добре ако скенерът е закачен към Linux Based Shared Server Environment.
В този случай можете да си сложите и уеб интерфейс към скенера, а ако драйвърът на САНЕ има съвместимост с Batch Jobs,изобщо дори няма да се налага да пишете и скриптове.. просто имате тикче на което слагате отметка да сканира наред за X брой сканирания през N секунди интервал от време.

Със здраве;)

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 05 септември 2012, 12:06
от piki
Ползвам VueScan с клавишна комбинация за директен скан.

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 14 август 2013, 11:25
от calliope007
Откъде задаваш клавишната комбинация за VueScan, че не мога да се ориентирам правилно. :)

Re: До скенера и обратно

МнениеПуснато: 15 август 2013, 19:28
от piki
calliope007 написа:Откъде задаваш клавишната комбинация за VueScan, че не мога да се ориентирам правилно. :)


Preview = Ctrl + I
Scan = Ctrl + N

За съжаление, не виждам опция за настройване на собствени клавишни комбинации.