Страница 1 от 1

Списание Наука и техника за младежта - 100 % пълен архив

МнениеПуснато: 31 октомври 2016, 22:56
от Гост
Cписание Наука и техника за младежта е наследник на известното на довоенното поколение българи научнопопулярно списание Природа. През 1948 г. неговото издаване спира и то бива заменено с по-широкото като обхват Наука и техника за младежта. Темите на новото списание са биология, география, химия, физика, астрономия, диететика, зоология, история на техниката, строителство, футурология, електротехника, радиотехника, история на природните науки, биографии на бележити учени, работили в тази сфера, исторически загадки, електронноизчислителната техника, интересни български изобретения и открития, ТНТМ, изкуствен интелект, археологията, математиката, изследването на Космоса, контакти с други цивилизациии, теми от психологита, криминалистиката, архитектурата и какво ли още не, строежи на жилищни и промишлени сгради, заводи и други подобни научнопопулярни лабиринти … Също така във всеки брой има поместен по един научнофантастичен разказ.  Нещо повече – много автори като Фредерик Пол, Клифърд Саймък, Лари Нивън и други класици на фантастиката се срещат с българските читатели за пръв път на страниците на Наука и техника за младежта.

Впрочем невъзможно е да изброим изчерпателно всички теми, които са засегнати на страниците на това списание – тях ще има да откривате дълго и дълго, както това списание е излизало и откривало хоризонтите на науката пред своите читатели в продължение на цели 40 години!

От всички български научно-технически и научнопопулярни списание то е най-близко до списание Космос, даже двете са слети през 1988 г. Със сигурност почитателите на Космос ще се зарадват и на новата среща с пълния архив на Наука и техника за младежта.

Целия архив можете да изтеглите ето оттук: https://www.sandacite.bg/списание-наука-и-техника-за-младежта/

Re: Списание Наука и техника за младежта - 100 % пълен архив

МнениеПуснато: 07 ноември 2016, 13:34
от Stas Kirov
Здравейте,
Разгледах сайта и много ми хареса, особено раздел "Литература" :
https://www.sandacite.bg/%D0%BB%D0%B8%D ... %80%D0%B0/

Поздравления за труда и търпението да се съберат и дигитализират толкова издания!

Приятно четене!

Re: Списание Наука и техника за младежта - 100 % пълен архив

МнениеПуснато: 07 ноември 2016, 18:39
от Teloten
А къде е брой 8 от 1958-а?
И кои от последните страници в брой 6 от същата година са за брой 6 и кои за 7?