Страница 1 от 1

Препоръки за книга

МнениеПуснато: 05 април 2014, 12:23
от stefstan
Здравейте,

За начало да се представя, казвам се Пламен и съм на 15 години и въпреки крехката ми възраст съм направил някакъв "обем" от прочетени книги, който разбира се е крайно недостатъчен. Както повечето читатели на моята възраст ме влекат по-бунтарските жанрове. Привличат ме всякакви конспиративни книги, въпреки че тези който досега съм прочел не ме задоволяват напълно, може и да не съм готов да ги разбера, но по-скоро някой твърдения ги намирам за меко казано нелепи. Затова търся нещо, което може да повлия поне малко на начина ми на мислене за света, а не просто изреждане на "факти". Също така ме привлича научната фантастика и ако мога така да се изразя "по-леките" романи, стил "Спасителят в ръжта".

Надявам се написаното от мен да дава някаква представа какво харесвам и обичам да чета и да получа някакви препоръки за книги.

Re: Препоръки за книга

МнениеПуснато: 05 април 2014, 13:48
от гост
Хвърли тук един поглед щом фантастика ... http://chitanka.info/person/john-brosnan

Re: Препоръки за книга

МнениеПуснато: 05 април 2014, 19:42
от acutebujo
Ч.Буковски е един от най-големите бунтари, би било хубаво да прочетеш неговите романи,неговият стил е по циничен и лесно разпознаваем. Други автори, които мисля, че биха ти харесали са Кърт Вонегът, Е.М.Ремарк, Хемингуей и Стайнбек. Щом харесваш ,,Спасителят в ръжта" сигурно ще харесаш и ,,Да убеш присмехулник" на Х.Лий. Фантастични книги, които биха ти хареса и не са много тежки като ,,1984" и ,,451 по Фаранхайт"(препоръчвам ги) са ,,Аз съм легенда", ,,Денят на трифидите", ,,Планетата на маймуните", ,,Отровата на Алкория", ,,Чоки", ,,Градът и звездите", ,,Аз съм номер четири" и др.

Re: Препоръки за книга

МнениеПуснато: 05 април 2014, 22:12
от Гост
Щом ти допада "Спасителят в ръжта" сто процента ще ти хареса и "Норвежка гора" на Харуки Мураками.

Re: Препоръки за книга

МнениеПуснато: 04 септември 2015, 18:02
от desiilieva
Не знам дали ще уцеля точно твоя вкус, но нещо, свързано с Шерлок Холмс може да ти допадне.