Страница 1 от 1

Android application

МнениеПуснато: 03 ноември 2009, 20:29
от хакерчо
Здавейте пичове!

Сайтът и публикуваните книги много ме радват, затова реших да създам софтуер за мобилния си телефон чрез който лесно да достигам до всяко произведение в "Моята библиотека". Засега това е само идея (нямам код, тепърва инсталирам работната среда на новата си машина), но съм мотивиран и смятам че е нещо което си стува.

Първо, какво е Android?

Това е linux-базирана операционна система разработвана от Google ( http://www.android.com/ ). Все повече смарт фоуни използват тази операционна система заради отворения код, достъпността, гъвкавостта и запалените фенове, и разработчици по цял свят.

Софтуерът трябва да се напише на Java. Тепърва ще се занимавам сериозно с този език, та ако има разбирачи които биха искали да помогнат, само да пишат тук. Идеята е приятно и семпло изглеждаща програма, която директно да може да търси книги от сайта или да свали архиви и след това да търси в тях, и естествено по удобен начин да ги представя на мобилните устройства. Също да има опции като, помнене кои книги са търсени, отваряни и до къде е стигано и т.н. Мисля да отворя дев страница в code.google.com за да се дискутират там фунциите и, надявам се (в скоро време), съществуващ код.

Не знам колко хора имат телефони с Android (относително малко), но съм сигурен че броя им ще се увеличава прогресивно в близките месеци и години а подобна програма би се посрещнала с радост от притежателите на смарт фоуни.

Всякакви въпроси, коментари, критики и остроумни забележки са добре дошли!

Поздрави,

хакерчо

МнениеПуснато: 03 ноември 2009, 23:39
от Гост
погледни това, за офлайн четене е, но може да ти върши работа http://fbreader.org/FBReaderJ