Грешка в преносимата версия: Нелокални адреси

Всичко около софтуера, задвижващ Моята библиотека
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Грешка в преносимата версия: Нелокални адреси

Мнениеот nassoo » 22 август 2021, 08:52

Здравейте,
Забелязвам и аз, че повечето връзки в преносимата версия всъщност сочат към онлайн версията на Читанка. Т.е. без интренет връзка на практика почти нищо не работи - мога да търся и да чета произведение (само поизведение обаче - цялата книга без интернет не може да се чете - линкът "Пълно текстово съдържание" не прави нищо, линкът "Следваща страница" води до "Неприятна изненада от тип 500 - Сървърът каза, че изпълнението на тази заявка е била свръх силите му. Много се извинява."), но не излизат обложки на книгите и нищо не може да се изтегля. При опит да се свали книга (без значение в какъв формат), се стига до съобщение "Страницата все още не съществува". Всичко е изтглено и ъпдейтнато (включително базата данни, виждам всички последни книги).
Въпросът ми е при мен ли само ги има тези ядове в момента (доколкото виждам в предишните постове, и други потребители са отбелязали някои от проблемите, не съм сигурен дали вече са оправени при тях)... и най-вече ме вълнува изтеглянето на книгите - нарочно ли е направено да работи само с интернет връзка (т.е. да се теглят от онлайн сайта), дали е бъг, или нещо локално при мен не е наред?
Благодаря предварително!
Аватар
nassoo
 
Мнения: 15
Регистрация: 16 септември 2013, 14:12

Re: Моята библиотека като преносима версия

Мнениеот Борислав » 23 август 2021, 08:53

Всички връзки би трябвало да са локални. Щом не са, значи се е появила някаква грешка в конфигурацията.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 1042
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: Моята библиотека като преносима версия

Мнениеот ivan1282ka » 25 август 2021, 20:15

При мен връзките са към локални места. Но на тези локални места ги няма нещата които трябва. Няма ги например кориците на книгите. Този проблем може да се преживее, но това че не може да се премине към следваща глава/страница - това е сериозно.
Ако проблема е само за няколко отделни потребителя, може би изтриването на директорията с читанката и софтуера и разархивирането на ново , може да помогне?
Струва ми се че проблема е възникнал след някое обновяване. И тогава решението на проблема е извън ръцете на давещите се...
ivan1282ka
 
Мнения: 21
Регистрация: 16 февруари 2009, 10:18

Re: Грешка в преносимата версия: Нелокални адреси

Мнениеот nassoo » 07 октомври 2021, 09:17

Поиграх си малко да видя какво се случва, след като наново изтеглих всичко. Струва ми се, че проблемът идва от това, че линкът "Библиотека" най-горе (както и всички останали връзки в същото меню) пращат в онлайн версията (т.е. сочат към chitanka.info) и влезеш ли там веднъж, вече всички линкове са нелокални (но пък интерфейсът става "красив"). Ако след това се спре интернетът, съответно, нищо не може да се отвори, защото потребителят продължава да се разхожда из онлайн версията.
Мисля, че темата може да се затвори.

Може би е добре да се направи, както е в Читанка на виртуална машина - всичко да сочи само към локалния адрес, тогава няма да се получават такива недоразумения. Иначе, предполагам, нарочно е оставена възможността да се стига до chitanka.info от chitanka.exe, но се получава малко объркващо...

Проблемът с изтеглянето на файлове продължава, но това ще го пусна в отделна тема.
Аватар
nassoo
 
Мнения: 15
Регистрация: 16 септември 2013, 14:12


Обратно към Системата на библиотеката

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости