Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Съобщения, свързани с библиотеката, които трябва да се прочетат
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот lyubo » 19 ноември 2016, 00:13

Здравейте скъпи Читатели,

Пиша с главна буква, защото такива в БГ останаха малко.
Как така да се спира сайта? Аз от тук съм изтеглил и прочел толкова много книги (в txt формат са около 1GB), и продължавам да си търся каквото ме интересува и да чета. И не само аз. И някой иска да ни лиши от тази възможност?
Не се учудвам, сринаха образованието в БГ, преди това и икономиката, та кой ли се интересува от книги, освен малкото останали 'динозаври' като нас? В това има логика - нечетящи (глупави) се управляват много по-лесно.

Как мога да помогна за да се запази тази уникална библиотека?

lz2g20 при abv.bg
lyubo
 

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот zearendil » 21 ноември 2016, 00:58

Троловете винаги реват най-много. Не обръщайте внимание на разни Фраксове-Праксове!
Колкото до периода от 6 години (нещо не ми работи линка extended-waiting-period-for-new-books-t5427.htm), според мен е престараване – 2 години си бяха достатъчни. Но щом колективът е взел решение, здраве да е.
zearendil
 
Мнения: 46
Регистрация: 26 юли 2010, 16:24

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Жоро » 21 ноември 2016, 16:15

Аз също не видях да има предупреждение. на единия ден влязох да чета Ририя. След два дена пак влязох и вече имаше надпис че не може да я чета защото е свалена, а знаех, че първата книга е издадена още 2011. Не е имало дискусия или нещо от тоя род влизам често в Читанка, щях да забележа.
това че Читанка била "образователан" е смешно. Сравнете колок са научните книги в Читанак с книги като 11 000 камшика да рачем и ми кажете каква е озбразователната стойносто на "11 000 камшика" . една порно-книга. Още преди време говорих, че ще или Читанка ще стане като Амазон - да се плаща за книгите - или ще се стигне дотук, малко по-малко да се ограничи достъпа. тогава ми се смеехте, обявявахте ме за луд едва ли не, за наивник, наричаах ме с обидни имея, искал съм закриването на Читанак и какво ли не. Не, нищо не искам - казах как е в големиет държави и как ще стане у нас за около-5-10 години. Този разговор го водихме миналата година.
Ще видите, че бавно и полека нещата ще станат както предсаказах.
Съжалявам само, че след като видях, че си подарих колекцията "Ласитър" след като видях, че я има в Читанка, можеше още да у мен, събирах я с години от антикварни магазини. вече съм наясно, че един ден като направите сроковете 70 години и него ще бастисате.
Жоро
 

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Еми » 21 ноември 2016, 16:57

Жоро, явно е, че за теб не е образователна целта, след като едва разчетох поста ти.
Когато имаш желание - намираш начин. Когато нямаш желание - намираш оправдание.
Аватар
Еми
 
Мнения: 138
Регистрация: 26 януари 2012, 16:14
Местонахождение: София

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dao » 21 ноември 2016, 19:00

Жоро, Жоро, с тази грамотност си истински бисер по граматика.
По-добре си скъсай дипломката по Български език.
dao
 
Мнения: 11
Регистрация: 29 август 2016, 08:47

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот summer-knight » 21 ноември 2016, 20:56

Всяка книга има обрзователна стойност, но тя е различна за всеки читател. Сещам се поне за едно същество, което би и се зарадвало много на книгата с камшиците- предводителят на урук-хай орките Е.Л. Джеймс.
А за удължения срок и да мрънкаме и обвиняваме това е положението. Може би след време пак ще го върнем на 3 години?
Аватар
summer-knight
 
Мнения: 132
Регистрация: 13 август 2015, 17:22

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Devoted of Slaanesh » 21 ноември 2016, 23:07

Здравейте,

мен лично не ме задоволява напълно отговорът на хората от сайта. Има много недомлъвки и аргументацията определено куца. Издателствата и тяхното поведение съвсем не желая да коментирам. Ако за две-три години не са продали смехотворните си тиражи, няма да ги продадат и след това. А аз твърде често купувам книги, прочетени тук, тоест Читанка помага и съм убеден, че не само аз правя така.

Все пак имам желание да ви благодаря за усилената работа, от която с удоволствие се ползвам. Този сайт е истинско съкровище за четящите хора, много от които за съжаление нямат достатъчно възможности, да купят всичко което желаят да прочетат. Или като мен живеят в чужбина и пазаруват книги няколко пъти в годината.

Поздрави,

Мето
Devoted of Slaanesh
 
Мнения: 25
Регистрация: 02 април 2012, 21:52

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 12:38

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:25.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 13:53

dimov0204 написа:...


Промените на Правилата първо се обсъждат от екипа на библиотеката, и се търси разумно решение. Тук не става въпрос за война, настъпления, отстъпления и прочие. Екипа на Читанка не търси врагове, а работи за подобряване на обстановката в България относно книжовността, грамотността, културата и прочие.

Написаното от теб представлява предположения, а не факти. По същия начин можем да предположим, че (хипотетично) на хората от екипа на Читанка по някое време ще им писне от такива "настъпления", както казваш, и срока ще бъде премахнат изведнъж, без предупреждение, просто ей така, щото някой е станал сутринта със задника нагоре, целия свят му е крив, и в библиотеката моментално ще се изсипят всички най-нови издания по ред на номерата, и услужливо пакетирани в един цял zip архив, та читателите да ги свалят само с един клик...

Не, нещата не се случват така както мислиш. Имаш прекалено много предубеждения. Опитай да търсиш решения, и тогава пак ще обсъдим.

Вече загатнах за законодателството на Република България относно цифровото разпространение на литература. Обикновените хартиени библиотеки постепенно започнаха да дигитализират издания, бяха похарчени няколко кашона пари за нови компютри, и то съвсем официално по проект, без да се сипят обвинения в пиратство и да се споменават кораби. Предстои допълване на законите, и е по-вероятно тези закони да са глобални за повечето държави в света. А по света, както вече припомнях няколко пъти - такива електронни библиотеки ги приемат като голяма социална придобивка. Ще поживеем, ще видим. А дотогава ни предстоят още няколкостотин хиляди стойностни книги, върху които да работим, за да ги запазим в електронен вариант за следващите поколения. Който иска най-новото - то е налично и достъпно, макар и не точно в Читанка.

С поздрав,
pechkov
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот хайде сега » 22 ноември 2016, 14:02

dimov0204 написа:....

Ти собствениците на Читанката за идиоти ли ги смяташ? Написаното от теб им е пределно ясно, при това не от днес. Всеки с IQ над 100 би го осъзнал още в първия момент, в който бъде подложен на натиск и трябва да вземе решение дали да се поддаде. Фактът, че продължават да увеличават периода, в който не се публикуват произведения, може да означава само едно (ако изключим версията, че собствениците на сайта са малоумни) - финансов мотив. Примерно, членовете на АБК си калкулират загубите вследствие на публикуване на нови книги онлайн и предлагат на екипа на читанка (или само на собственика): ето ти едни 2000 лв на ръка всеки месец, срещу което искаме 2-годишен гратисен период. Стискат си ръцете и се стига до споразумение. Обаче пазарът на електронни книги става все по-масов. И членовете на АБК правят нови калкулации: по-изгодно им е да плащат по 6000 лв месечно, обаче да има 6-годишен гратисен период... И отново имаме сделка.

От друга страна, собственикът на Читанката си прави своите сметки. Пазарната стойност на всеки сайт се определя приблизително по формулата: брой посетители на ден, умножено по 10, дава стойността на сайта в долари (или евро). Т.е. ако сега влизат по 50 000 човека на ден, стойността на сайта е около милион лева. Като тази сума може да бъде фискализирана във всеки момент - било чрез директна продажба, било чрез включване на реклами. Обаче с увеличаване на гратисния период посетителите намаляват. И човекът преценява - дали да заложи на по-високите нетни доходи, или на по-високата стойност на дългосрочната инвестиция. Съдейки по политиката му в последните години, уверил се е, че посетителите са му гарантирани, няма къде да ходят, така че може да прави каквото си иска. А за да не се отвратят хората и да не избягат окончателно, при всеки нов договор пуска дежурната песен за страшния натиск, на който са подложени от АБК горките невинни жертви и идеалисти, заботещи pro bono publico.
хайде сега
 

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 14:08

хайде сега написа:...


Отново предположения. :)

За Читанка по съдебен ред бе доказано, че не нарушава законите, именно, защото не получава пари, нито директно от някого, нито от реклами.

Ако бяха дадени каквито и да било пари от страна на издателствата - това щеше да е техен мотив моментално да затворят проекта, а не да плащат за срокове.

Моля, преди да изсипете тук поредната доза злъч - използвайте по предназначение онова, дето дедо Боже ви е дал между ушите.


С поздрав,
pechkov
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот хайде сега » 22 ноември 2016, 14:30

pechkov написа:...

Mного добре знаете, че един такъв сайт не може да бъде "затворен". Най-лесното нещо е да бъде прехвърлен фиктивно на г-н Хуй Пий Чай от Китай, а ищтците да бъдат пратени да водят дела за авторски права в Поднебесната. Където дори концерни като Adidas и Nike не успяват да защитят авторски права, какво остава за някакви смешни български издатели. За възможностите да бъде преместен сайта в дарк уеба да не говорим... И от АБК го знаят не по-зле. Затова вероятно са избрали пътя на финансовия компромис и минимизирането на загубите. Естествено, че Вие, като собственик сте се застраховал - може да получавате хонорара си за консултантски услуги, или да сте назначен на фиктивна длъжност към някое издателство или свързана с него фирма... Естествено, това са само предположения. Но, както казва героят на сър Артър Конан Дойл: "Когато всички други възможности нямат рационално обяснение, дори най-невероятното предположение се оказва правилното".
хайде сега
 

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Еми » 22 ноември 2016, 14:44

Писна ми от луди фраксове и се начетох на цинизмите и простотиите му. Хора без работа, които се чудят какво и колко да омърсят. Създайте си сайт и в него правете каквото искате. Тук така са решили, и на който не му харесва е свободен да напусне, без да размазва л***а навсякъде. В книжарниците е пълно с книги, купувайте си и четете на воля всичко новоизлязло. Не разбирам манията да налагаш собственото си гнусно мнение по толкова противен начин. Все са недоволни мрънкалниците, каквото и да направиш. Пък и от какъв зор се гледа в чуждо канче и се броят печалби? Точка по въпроса. Най-добре е да заключат темата, макар фраксовете да нападнат друга тема, щото лудия не можеш го спря.
Когато имаш желание - намираш начин. Когато нямаш желание - намираш оправдание.
Аватар
Еми
 
Мнения: 138
Регистрация: 26 януари 2012, 16:14
Местонахождение: София

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 14:58

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:26.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 15:03

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:26.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Берлиоз » 22 ноември 2016, 15:12

хайде сега написа:
dimov0204 написа:....

Ти собствениците на Читанката за идиоти ли ги смяташ? Написаното от теб им е пределно ясно, при това не от днес. Всеки с IQ над 100 би го осъзнал още в първия момент, в който бъде подложен на натиск и трябва да вземе решение дали да се поддаде. Фактът, че продължават да увеличават периода, в който не се публикуват произведения, може да означава само едно (ако изключим версията, че собствениците на сайта са малоумни) - финансов мотив. Примерно, членовете на АБК си калкулират загубите вследствие на публикуване на нови книги онлайн и предлагат на екипа на читанка (или само на собственика): ето ти едни 2000 лв на ръка всеки месец, срещу което искаме 2-годишен гратисен период. Стискат си ръцете и се стига до споразумение. Обаче пазарът на електронни книги става все по-масов. И членовете на АБК правят нови калкулации: по-изгодно им е да плащат по 6000 лв месечно, обаче да има 6-годишен гратисен период... И отново имаме сделка.

От друга страна, собственикът на Читанката си прави своите сметки. Пазарната стойност на всеки сайт се определя приблизително по формулата: брой посетители на ден, умножено по 10, дава стойността на сайта в долари (или евро). Т.е. ако сега влизат по 50 000 човека на ден, стойността на сайта е около милион лева. Като тази сума може да бъде фискализирана във всеки момент - било чрез директна продажба, било чрез включване на реклами. Обаче с увеличаване на гратисния период посетителите намаляват. И човекът преценява - дали да заложи на по-високите нетни доходи, или на по-високата стойност на дългосрочната инвестиция. Съдейки по политиката му в последните години, уверил се е, че посетителите са му гарантирани, няма къде да ходят, така че може да прави каквото си иска. А за да не се отвратят хората и да не избягат окончателно, при всеки нов договор пуска дежурната песен за страшния натиск, на който са подложени от АБК горките невинни жертви и идеалисти, заботещи pro bono publico.


Фракс, приятелю, време е да намалиш наркотиците. :)
Берлиоз
 
Мнения: 75
Регистрация: 09 април 2016, 16:39

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Берлиоз » 22 ноември 2016, 15:17

Еми написа:Писна ми от луди фраксове и се начетох на цинизмите и простотиите му. Хора без работа, които се чудят какво и колко да омърсят.


@Еми, според мен грешиш.

1. Троловете не се чудят. На троловете им казват срещу кого да пишат.
2. Троловете използват цинизми и простотии, защото такава им е задачата.
3. Точно това им е работата на троловете - да създават впечатление, че са хора без работа, които се чудят какво и колко да омърсят.

Не му се връзвай, рано или късно на фракс ще спрат да му плащат. Но колкото повече му/им плащат, толкова повече им изтънява банковата сметка.

Най-добре е Фракс да каже каква е поставената цел. Ако каже, че му искат 100 коментара, за да му платят, нека си ги напише. :)
Берлиоз
 
Мнения: 75
Регистрация: 09 април 2016, 16:39

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 17:23

dimov0204 написа:... Откъде се взе пък това?


Просто последвах твоя начин на мислене от предишния ти постинг. Предположения какво ще стане в бъдеще време. За съжаление изпуснах кристалното си кълбо, и се счупи, така че предположенията си остават предположения, а не факти от бъдещето.

С поздрав,
pechkov

П.П. Не съм собственик на сайта, и дори нямам административни привилегии, нито модераторски права. Участник съм както повечето хора, които отделят от времето си да свършат нещо полезно без да нагнетяват лоши чувства в цялата история. Ти също би могъл да направиш нещо полезно вместо да губиш времето на всички наоколо. :)
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 19:05

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:27.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 19:20

dimov0204 написа: Наличните факти са доста повече от предположенията, а факт от бъдещето е нещо ново за мен.
Да направя нещо полезно за Читанка? Не мога. Ако можех, щях да направя.

dimov0204 написа:... След година-две АБК вероятно ще се пробва пак. И срока сигурно ще стане 10 години. Или направо да важи за книги, издадени след 2000-та година. После АБК ще се пробва пак...Освен ако твоето кристално кълбо е все още здраво, друго обяснение за писанията ти нямам. Така че отново пояснявам, за да не остане някой читател с грешно впечатление - всички тези прогнози, че срока ще стане 10 години, после 20 години, а след това може би някой ще каже 1000 години - са спекулации.

В крайна сметка сегашния срок изобщо не е голям, и произведенията, които попадат в това правило предимно са налични за читателите. Единствените, които мрънкат са тези, които искат да получават всичко, да е безплатно и да е веднага. А ако може и с по една студена бира - сигурно щяха да са много доволни.

Колкото до направата на нещо полезно - стотици хора към момента правят по нещо полезно. Защо ти не можеш?
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Жоро » 22 ноември 2016, 20:02

това изказване си го записах на компютъра. Защото точно преди една година обяснявах, че или ще стане платена Читанка като Амазон и други сайтове или ще се увеличат сроковете! И така стана - увеличиха се сроковете! Да видим колко ще изкараме с тези срокове - две години, три години?
Жоро
 

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Берлиоз » 22 ноември 2016, 20:10

Жоро написа:това изказване си го записах на компютъра. Защото точно преди една година обяснявах, че или ще стане платена Читанка като Амазон и други сайтове или ще се увеличат сроковете! И така стана - увеличиха се сроковете! Да видим колко ще изкараме с тези срокове - две години, три години?


Как вървят премиите за тролски коментари? : )
Берлиоз
 
Мнения: 75
Регистрация: 09 април 2016, 16:39

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 20:15

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:27.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот Еми » 22 ноември 2016, 20:23

Например като мен - купуваш книгата, сканираш я, коригираш я, после я подаряваш на библиотека или читалище. Или като познатите ми от Гърция - изпращат ми евро, за да купя книги, другото е в същата последователност. И след като имам толкова направени книги, не мрънкам и врънкам консуматорски. Направи си сайт и си определи правилата. След като си на гости, спазвай ги. Ако е безплатна, що е безплатна, ако е платена, що е платена. И от екстрасенси няма нужда, има нужда от доброволци, по които да се плюе, нали? Масов български манталитет, все ще намерим кусур. Все за нещо ще намери, да се начумери, ту му млякото горещо, ту пък друго нещо...
Когато имаш желание - намираш начин. Когато нямаш желание - намираш оправдание.
Аватар
Еми
 
Мнения: 138
Регистрация: 26 януари 2012, 16:14
Местонахождение: София

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 20:52

dimov0204 написа:... Просто смятам, че екипа на Читанка прави грешка, като върви назад (за да не пиша отстъпва) на опитите на АБК. Практиката сочи, че така няма да оставят Читанка на мира, даже напротив. Кучето се учи да яде салам и му се услажда. Освен това така имат с какво да се хвалят - видите ли, ние се борихме и ето какво постигнахме, за това ще се борим пак. Какви кристални кълба, спекулации и тям подобни, к'ви пет лева?
Ако бъдеш така любезен да ми посочиш как точно да съм полезен на Читанка?Има и други факти...

Вече поясних, но явно не разбираш. Хората от Читанка не търсят врагове, и не водят война (факт). Никой от екипа не сравнява хората от издателствата с кучета, както правиш ти (факт). При всеки скалъпен скандал около Читанка все повече хора разбират за съществуването на сайта, и посещаемостта расте (факт). И последен факт - малцина са тези, които недоволстват от нещо, свързано с дейността на Читанка. Повечето хора изразяват благодарност, одобряват проекта, и много от тях се присъединяват.

А това е и начина ти самият да бъдеш полезен с нещо. Сканирай книга. Има още хиляди книги, които са на повече от пет години, хартиените им копия се губят, и намаляват всеки ден, а си заслужава да бъдат запазени, и Читанка е правилното място да стане това.

С поздрав,
pechkov
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 22:00

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:27.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот pechkov » 22 ноември 2016, 22:13

dimov0204 написа:... Не съм сравнявал хората от издателствата с кучета (Факт). ... ... Хората от читанка, казваш, не водят война? Така си е. Обаче срещу тях се води война, ... ... Изразил съм несъгласие с точно определено действие - политиката към АБК. ... ...
Не мога да сканирам книга - нямам скенер. ...


Да приписваш кучешка характеристика на тези хора - си е чиста проба сравнение.

Общо по основния въпрос - решението за увеличение на срока е взето от екипа на библиотеката, и никой от тях не е длъжен да дава обяснения защо. Политиката по която се води управлението на проекта е "вътрешна информация", и не подлежи на обсъждане тук. Така че оспамването нямаше никакъв смисъл.

За помощта - ти пак можеш да помогнеш. Приеми, че въпреки Правилата с годините, този проект си остава най-добрия в България относно четенето на книги, и имаш възможност да приемеш решенията на хората, от които зависи малко по-спокойно. Дори можеш да отпечаташ малко визитки, и да ги раздадеш на хората, които срещаш в ежедневието си. Аз лично харесвам вариантите "blue_2" и "phoenix_1". Пускам ги за печат в близкото фото-студио, като на снимка 90х50 мм се събират по две визитки и даже остава малко празно между тях за по-удобно изрязване.
"Цената на знанието е голяма. Цената на невежеството е още по-голяма."
pechkov
 
Мнения: 664
Регистрация: 06 април 2009, 21:39
Местонахождение: Монтана

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот v5ev » 22 ноември 2016, 23:10

pechkov написа:Общо по основния въпрос - решението за увеличение на срока е взето от екипа на библиотеката, и никой от тях не е длъжен да дава обяснения защо. Политиката по която се води управлението на проекта е "вътрешна информация", и не подлежи на обсъждане тук.


Тогава защо изобщо се появиха постове - предложение, обсъждане и тем подобни глупости. Някъде писах - у тях хляба, у тях ножа... правят каквото решат и няма значение какво си мислят другите. Хем е законно, хем да угодим на... и аз не знам на кого върши работа увеличаването на срока. Ако няма законна пречка, излиза, че някой е "помолил", и за това. Та да се радваме на това, което има. А има и други сайтове, има и други езици и там електронните книги излизат заедно с книжните издания. Абсолютно нелегално, ама никой не ги е затворил. Явно не си заслужава. Аз се радвам, че мога да намеря Петър Бобев, понеже вече не се издава. Макар че едва ли на моята възраст ще го препрочитам :-).
v5ev
 
Мнения: 114
Регистрация: 06 януари 2010, 20:39

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот dimov0204 » 22 ноември 2016, 23:24

!!!
Последната и единствена промяна е направена от dimov0204 на 28 ноември 2016, 23:28.
dimov0204
 
Мнения: 14
Регистрация: 28 юли 2011, 12:41

Re: Пореден опит на „АБК“ за спиране на библиотеката

Мнениеот мария тодорова » 23 ноември 2016, 19:45

Уважаемите господа помислиха ли преди да заплашват,че българите в чужбина четат онлайн...Ние зад граница нямаме възможност да купуваме книги на родния си език,затова сайтове като читанка са единственото ни решение....Помислете добре,преди да изпращате писма...мисля,че няма да спечелите повече от затварянето на сайта....благодаря...
мария тодорова
 

ПредишнаСледваща

Обратно към Важни съобщения

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Google [Bot] и 0 гости