Читанката се очертава като форум на егоцентризма

Един е питал, друг — отговарял…
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Читанката се очертава като форум на егоцентризма

Мнениеот maket » 04 септември 2016, 14:02

Здравейте,

Обръщам сериозно внимание на факта, че 4-5 човека всячески се опитват да превърнат Читанката в апотеоз на собствение си егоцентризъм. Продължават случаите на редактиране на чужди мнения, изтриването на мнения, заключвания на теми и т.н.

Последния случай е успешния опит на номад да изземе моята разчетена и редактирана работа по Мизантроп от Молиер и когато аз повдигам въпрос за ползването на чужд труд без да се спомене името на колегата свършил някаква част от работата, същия индивид заявява че съм имал „собствените си порочни принципи на работа със сканове и на корекция на текстове" и заключва темата, която явно му боцка на егото.

Питам за кой ли път: Кой казва по какъв принцип на работа със сканове и корекция трябва да се работи и дали той е единствено ПРАВИЛНИЯТ. Май дребната душица номадчо , се изявява като Големия брат от „1984" и ми казва, че единствено партийната линия е права линия?!

Аз също си имам принцип и той е: няма значение дали Джими Хендрикс свири с лява или с дясна ръка, дали държи бас на пета и шеста струна, а соло на първа до четвърта; стига да свири така, че 50 години по-късно музиката му да е жива още.

И още нещо в тази връзка: Не разбирам защо в Читанката се допускат случаите, в които купени e-книги да се пускат като разчетени и редактирани - да това е истински проблем!

Когато аз съм обработил книга, която е на 50 години, това дава на книгата нова възможност да бъде прочетена, без да има значение дали съм обработвал скановете с тази или онази програма и дали имам 10 грешки в 50 страници текст.

Пожелавам на Читанката да се опита да намери своето призвание, което може би е като проекта Гутенберг, а не торент-тракер за книги, от чието издаване са минали две години. Читанката е важна, но в момента е рупор на няколко души, които си губят времето да изтриват записи и мнения, вместо да се ориентират към цифровизирането на качествени книги от малко по-далечното от две години минало.

Можем и аз и много други ентусиасти да бъдем наистина полезни, но явно това не е толкова важно за Постоянното присъствие.

maket
maket
 
Мнения: 10
Регистрация: 26 май 2011, 21:24

Re: Читанката се очертава като форум на егоцентризма

Мнениеот Берлиоз » 04 септември 2016, 14:30

maket написа:И още нещо в тази връзка: Не разбирам защо в Читанката се допускат случаите, в които купени e-книги да се пускат като разчетени и редактирани - да това е истински проблем!


Може ли малко повече информация относно това?
Берлиоз
 
Мнения: 75
Регистрация: 09 април 2016, 16:39

Re: Читанката се очертава като форум на егоцентризма

Мнениеот ~HT » 04 септември 2016, 19:11

Поредната тема.
Вчерашната приключи преди да успея да напиша няколко думи.

Естествено, мога да говоря само от личен опит.

Без да съм особено активен, помагам с каквото мога на проекта почти от самото му начало.
Сканирал съм книги, писал съм рецензии, постинги във форума навремето, направил съм няколко превода, няколко картинки...

От екипа на "Моята библиотека" съм срещал само и единствено подкрепа, компетентно напътствие, когато съм имал неясноти относно SFB форматировката и през годините винаги съм бил впечатлен от сдържаността и търпимостта към всякакви "явления", които периодично се появяват, разцъфват и загасват.

Това, което отличава този проект от повечето е принципността и желанието за максимално ясни правила и максимално добро качество.
Удивително е колко добре успяват да се справят.

НТ
~HT
 


Обратно към Красиви въпроси

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости