Преводач от български на английски?

Това е място, където имате възможност да пускате ваши преводи, или да информирате за прогреса на неща, които превеждате в момента — сами или в сътрудничество с други хора.
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Преводач от български на английски?

Мнениеот thefly » 28 януари 2016, 11:06

Привет! Отделно ще пиша и в темите, в които има предложения на преводачи, но откривам нова тема, за да мога да опиша малко по-пълно задачата. Става дума за превод от български на английски на сайта ни: http://nocommentgroup.eu.

Тематиката е график дизайн. Текстовете са два типа. Единият е "общи текстове", което може би е близо до превод на художествена литература. Пример за такъв текст: http://nocommentgroup.eu/pages/bg/za-klienta/nachin-na-rabota.php. Другият тип текстове е представянето на проект. Пример: http://nocommentgroup.eu/pages/posts/laktima-balkan--14-770.php.

Пожелания към английския превод:
На потенциален наш клиент от англоезична страна (САЩ, Великобритания, Канада) трябва да звучи като роден, писан от нейтив спийкър. Стремим се текстовете ни да са кратки, интересни за четене, информативни. Трябва да се използва точната терминология на графичния дизайн, маркетинга и предпечата. Още веднъж (защото имаме горчив опит): целта е не дословен превод, а предаване на смисъла по начин, който е най-близък на англоговорящия.

Ангажиментът:
Превод на сайта ни, както и на следващите материали, с които го обновяваме, т.е. - това е дългосрочен във времето ангажимент. Ние се ангажираме със заплащането на труда, както и за всякакви консултации и обсъждания, които ще повишат качеството на превода.

Много бих искал да получим някаква оферта за време/пари, както и образец от работата на човека, който би се наел със задачката. Или сходен и готов текст, ако може - български оригинал и английския му вариант или превод на някой от примерите, които съм посочил. Молбата ми, ако си изберете втория вариант (превода на наш текст) е за предварителна ценова оферта. Не смятам, че е коректно да се изпълнява работа без заплащане, та... чисти сметки - добри приятели :)

Благодаря предварително за отговорите!
thefly
 
Мнения: 73
Регистрация: 17 май 2009, 12:24
Местонахождение: София

Re: Преводач от български на английски?

Мнениеот Андрей Генчев » 04 февруари 2016, 19:08

Здравейте!

Имах щастието да открия вашата обява навреме да се надявам!

Лично ви разбирам относно логиката зад думата native speaker. Завършил съм средно образование в Дубай, в колеж на Кеймбридж, и бакалавър по бизнес администрация - филиал на Портсмут, Великобритания. Заинтересовах се от вашата обява и желая да попитам дали все още е активна? Ако да, на мейл ли да ви пратя примерен превод?

С уважение ,
Андрей г.
Андрей Генчев
 

Re: Преводач от български на английски?

Мнениеот Lilinkoto » 29 април 2016, 16:58

Здравейте,

знам че е минало повече време от публикуване на обявата, но ако все още не сте намерили човек за дългосрочен ангажимент, ще се радвам да обсъдим по-подробно проекта. Притежавам необходимия опит и имам дълги години практика като преводач.
Може да ме намерите на скайп lilitodi
или на имейл адрес lilito.dimitrova[маймунско а]gmail[ . ]com

Поздрави и хубав ден!
Лили Димитрова
Lilinkoto
 
Мнения: 2
Регистрация: 29 април 2016, 16:36

Re: Преводач от български на английски?

Мнениеот y.mihailova » 29 септември 2016, 15:51

Здравейте, бих искала да споделя с Вас този сайт - http://prevodachi.eu От каквото и да се нуждаете тук ще намерите бързина, точност и коректно отношение от истински професионалисти! Prevodachi.eu се занимават с преводи и легализация на всякакъв вид документи, сертификати, дипломи, договори, текстове, медицински юридически и икономически документи. Друго предимство на фирмата освен бързината е и ниските цени за извършваните от тях услуги. Когато имах нужда да се възползвам от техните услуги, останах изненадана от преференциалните условия и цени, които предлагат на своите клиенти. Отново бих използвала техните услуги, разполагат с офиси в цялата странак, а служителите им са изключително любезни и учтиви!
y.mihailova
 

Re: Преводач от български на английски?

Мнениеот thefly » 29 септември 2016, 16:14

Благодаря за съвета! Ще разгледам :)
thefly
 
Мнения: 73
Регистрация: 17 май 2009, 12:24
Местонахождение: София


Обратно към Преводи

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости