Гласуваха глоби за автори и издатели на учебници

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Гласуваха глоби за автори и издатели на учебници

Мнениеот Гост » 01 октомври 2015, 00:36

Автор или издател на познавателна книжка, учебник или учебен комплект, който разпространява произведението в отклонение от одобрения проект, ще се наказва с глоба, съответно с имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв.

Със същия размер ще се глобява автор или издател, който разпространява произведение, въвеждащо в заблуждение, че е одобрено от министъра на образованието и науката като познавателна книжка, учебник или учебен комплект.


Значи авторите трябва изрично да пишат „тази книга не е познавателна книжка, учебник или учебен комплект“ за да не ги глобят?

А вече издадените книги (без това уточнение) ще ги горят ли?

А също и:
От 5000 до 10 000 лв. ще е глобата за лица, които без регистрация организират и провеждат дейности по отглеждане, възпитание и обучение на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас с цел издаване на документ за завършена предучилищна подготовка, прие още парламентът.


Добре, че в този случай има изключение - глобата ще се налага само когато това е с цел издаване на документ. Ако не е с цел документ - няма глоба, обучението ще бъде легално.
Гост
 

Re: Гласуваха глоби за автори и издатели на учебници

Мнениеот radinajekova » 02 октомври 2015, 13:16

Те понеже тези, които са одобрени от министъра са "страхотни", пишат такива неща, че просто... Последното, което ме изуми беше описанието за Левски и неговият живот.
Аватар
radinajekova
 
Мнения: 12
Регистрация: 30 август 2015, 17:38
Местонахождение: Sofia


Обратно към Свободно общество

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости