Информация за произведенията на автор ...

Хрумнало ви е как може да се подобри Моята библиотека...
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Информация за произведенията на автор ...

Мнениеот MikoBG » 20 март 2007, 16:57

Хубаво би било, за всеки автор, чието име фигурира тук, да има информация за цялостното му творчество. Така е направено при Мандор. Знам, че това е доста сериозна промяна. Но мисля, че ще е много полезна за бъдещото развитие на библиотеката. Ще е много удобно за всеки, който иска да сканира нова книга или да потърси в мрежата произведение, което не е налично тук. Най-лесно, но не и най удобно :? е директно в страницата на автора да се даде линк към страница на същия автор /раздел текстография/ от библиотеката на Мандор или ISFDB. Искам да благодаря на Мандор за това което е направил. :)
Борислав, предполагам, че сте доста ангажиран и всяка промяна в сайта се постига с отнемане от свободното Ви време, но това което сте направили е чудесно. :)
Аватар
MikoBG
 
Мнения: 60
Регистрация: 13 февруари 2007, 02:30

Re: Информация за произведенията на автор ...

Мнениеот Борислав » 20 март 2007, 17:31

Здравей, Мико! (Предпочитам да си говорим на "ти". А ти? :-))

Прав си, добавянето на цялата авторска библиография е много труд. За да го избегна, реших да слагам връзки към Уикипедия (от вчера и към БГ-Фантастика). Двете енциклопедии би трябвало да покрият почти всички автори в библиотеката - българските фантасти със сигурност ще имат статии в БГ-Фантастика, а чуждите автори - почти със сигурност в Уикипедия (щом четем техни преводи, е доста вероятно да покриват критериите за значимост в Уикипедия).

Библиотеката на Мандор предлага изчерпателни библиографии и много ще се радвам, ако Уикипедия и БГ-Фантастика успеят да я стигнат, защото и двете са свободни енциклопедии, които могат да се редактират от всекиго.
Аватар
Борислав
 
Мнения: 975
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Мнениеот MikoBG » 20 март 2007, 18:15

Преди малко направих опит с Уикипедия за Елин Пелин. Резултата не беше съвсем задоволителен. Вярно биографията му е пълна, но имената на произведенията са вмъкнати в нея и не съм убеден, че са всичките. Е, не това е и основната цел на енциклопедията. За момента и на мен не ми е ми е напълно ясно, какво точно предлагам :oops:, но може да се помисли. :)
Аватар
MikoBG
 
Мнения: 60
Регистрация: 13 февруари 2007, 02:30


Обратно към Идеи

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и един гост