Фракс написа:
С вграденото видео на Intel проблемът е по-сложен. Там няма начин да се коригира софтуерно яркостта, затова се използва компромисен вариант - допълнителна програма, която увеличава честотата на ШИМ от 200-300 Hz на 3000-4000 Hz. В резултат трептенето става с толкова висока честота, че изморява по-малко очите. Но това не работи на всички Intel-ски карти.
Най-лесният начин да установиш трепти ли един LCD дисплей е да го погледнеш през камерата на телефона си. Камерата също опреснява изображението определен брой пъти в секунда, така че ако дисплеят трепти се получава стробоскопичен ефект - виждаш бягащи по екрана вълни или тъмни и светли ивици. Ако обаче мониторът е с яркост, увеличена на 100%, картината през камерата е чиста. Ако трепти с няколко хиляди херца, също не се наблюдават ивици и вълни.
Jakkal написа:таурс написа:Има ли голяма разлика между Кобо аура и Кобо Гло HD - резолюцията усеща ли се (212 vs 300ppi)?
От некиндълите това ми се струва най-добро, като цена/качество.
ПП: Скоро ще излиза ли нов 6.8" четец или да си взимам Aура H2O? Чакам го да падне под 190Е
H20 e 170€ директно от Amazon.it. Мисля че изпращат директно за България. Със сигурност знам че изпращат до Германия, Америка и Австралия, така че би трябвало до България да не е проблем. Лесно може да се провери като направиш поръчка. http://www.amazon.it/gp/offer-listing/B ... dition=new
По мое мнение това е най-доброто което можеш да си вземеш в момента. Особено ако искаш по-голям екран от стандартния 6".
filchef написа:Колега как се казва програмата която увеличава честотата на ШИМ от 200-300 Hz на 3000-4000 Hz.
Hellioob написа:Колко време принципно трябва да измине, за да се зареди батерията от 20 до 100 %, чрез usb кабел, свързан към компютъра?
Става въпрос за Amazon Kindle./
Мерси предварително!
Hellioob написа:Все пак нормално ли е за повече от 24 часа...
Гост написа:Още ги няма на пазара, графеновите-суперкондензатори, дето ще се зареждат за няколко секунди и няма да се развалят, ама поне технологията е готова.
Бобо написа:За да го руутна и джейлбрейкна с duokan или нещо подобно и да си имам EPUB и т.н
Всеки път да конвертираш не е работа
zl_tsanev написа:Може би от тук: http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=25430, нещо ще ти бъде от помощ.
Извън въпроса: след като минах на 8" (250 dpi) 6.8" или 6" ми се виждат много малки.
Фракс написа:filchef написа:Колега как се казва програмата която увеличава честотата на ШИМ от 200-300 Hz на 3000-4000 Hz.
Програмата е IntelPWMControl. В пакета са включени версии x64, x86 и source code на C++. Можеш да я потърсиш и другаде по име, ако нямаш доверие на линка, разбира се. Повече информация за ШИМ и начините на избягването на ефектите от нея - тук.
filchef написа:Фракс написа:filchef написа:Колега как се казва програмата която увеличава честотата на ШИМ от 200-300 Hz на 3000-4000 Hz.
Програмата е IntelPWMControl. В пакета са включени версии x64, x86 и source code на C++. Можеш да я потърсиш и другаде по име, ако нямаш доверие на линка, разбира се. Повече информация за ШИМ и начините на избягването на ефектите от нея - тук.
Дръпнах я програмката но ми дава някаква грешка - явно моята интелска карта не е подходяща за случая.Благодаря ти все пак за информацията - беше полезно за ограмотяване.
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости