Номера на позиции в текста при Kindle vs. Calibre viewer

Разни теми, разни идеали
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Номера на позиции в текста при Kindle vs. Calibre viewer

Мнениеот naskoistaken » 23 май 2012, 16:37

Здравейте,

Когато чета книга в Киндъл номерата на позициите се различават от тези, на вградения в Calibre четец. Например Cryptonomicon има 2306 позиции според Калибре, а 19289 - според Киндъл. Поразрових се и успях да стигна до прозрението, че позициите в Киндъл всъщност са поредните номера на изреченията.

За съжаление, колкото и да търся, не успявам да открия какво стои зад позициите в Калибре четеца, макар и да имам някакво съмнение, че може да са свързани с параграфите. Опитвам се да проверя, като въвеждам в полето за позиция няколко последователни цели числа, но четецът не ме прехвърля на последователни параграфи съответно...

Положението се усложнява допълнително от факта, че Калибре четецът има един режим, при който като местя мишката из текста в горния ляв ъгъл изписва поредния номер на параграфа, но не като абсолютна стойност ами в нещо като двумерна система: например 2.16 се интерпретира като 16-ти параграф от 2-ра секция. Секциите изглежда са отделните глави от съдържанието. Това ясно, но другата нотация - в абсолютни числа не ми е ясно как се интерпретира.

Някой по-запознат ако може да хвърли светлина, ще съм му много благодарен :)

Благодаря предварително!
naskoistaken
 
Мнения: 8
Регистрация: 04 декември 2011, 10:09

Обратно към Общи приказки

 


  • Подобни теми
    отговори
    прегледи
    Последно мнение

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и един гост