Дъра-бъра

Разни теми, разни идеали
Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 12:38

Момчета, след скандалите ви с властите попрочетох сайта ви и за сетен път стигам до извода, че когато неподготвен човек тръгне да прави нещо дори и с най-добри и чисти намерения, вредите, които ще нанесе, могат да станат толкова, колкото и ползите, ако не и повече.
Броят на консуматорите на безплатна литература винаги ще клони към безкрайност и след като не плащат нищо, няма да имат и никакви претенции – затова ще имате много поддръжници, но от това положението ви с нищо няма да се промени.
Ако не искате неприятности, предлагайте само текстове с изтекли авторски права. Докато не получите съгласие или не сключите договори с носителите на авторските права – издатели, автори, преводачи и съставители - и не сложите бутон за заплащане, винаги ще бъдете незаконни и държавните институции - които и да са те - ТРЯБВА да ви гонят. Нямате право да копирате - разберете го това copyright най-после!
Не знаете ли, че има хора, които си изкарват хляба само с преводачески и редакторски труд и заплащането им зависи от броя на продадените книги? На колко интелигентни хора бъркате в джоба разбирате ли? Кой ще се поти да превежда, щом прихващате още от печатницата книги и ги качвате в нета да ги разпространявате безплатно? Любители? Ха-ха! Случайно да знаете колко години работа са нужни, докато един преводач стане добър? Разсъждавате като хора, които никога не са създали интелектуален продукт, а само са консумирали. То така, от небето падат книгите...
И тази простотия с “черния списък” е напълно безсмислена, но нямам време сега да ви обяснявам защо.
Позоваванията ви на закона за библиотеките е неграмотно. Вие сте просто един виртуален склад на книги, подредени горе-долу как да е.
Какво означава, че търсите доброволци-редактори? Редактори за вече издадени на хартия книги, които си имат редактор? Та вие дори не знаете какво работи един редактор! И разпространявате сред невежи своето невежество - че редакторът поправял правописни грешки! Знаете ли, че и редактор може да бъде носител на авторско право? Защо английската дума “editor” означава и издател, и редактор – замисляли ли сте се? А за езиков редактор чували ли сте?
За съжаление сте станали разпространители и на невежество – собственото си.
Бай Ганьо фана компютъра и сега ша им покаже на всички как се правят нещата. Е не се прави така!
гост
 

към "хм"

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 13:12

Преместихте ме в Дъра-бъра, ок. :lol:
Дъра-бъра, ама не на лаик като вас, а на професионалист, малкия.
Може да не си чувал, ама има и такива. :lol:
гост
 

Мнениеот slacker » 22 юли 2010, 13:40

Това, че не било правилно да се нарушават законите е глупости.

Законите трябва да се нарушават. Напомням, че масовите убийства и мъчения, описани в статиите по-долу са били напълно законни.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%90%D0%93
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 5%D1%80%29


Освен това не може да се твърди, че библиотеките са заплаха за авторите.
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 15:44

slacker написа:Това, че не било правилно да се нарушават законите е глупости.

Законите трябва да се нарушават. Напомням, че масовите убийства и мъчения, описани в статиите по-долу са били напълно законни.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%90%D0%93
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 5%D1%80%29


Освен това не може да се твърди, че библиотеките са заплаха за авторите.

Драги slacker,
Първо, възпитаните хора не си позволяват да слагат етикети "глупост" наляво и надясно. Второ, този изтъркан довод за законните убийства работи само пред глупави тийнове. Щом слагаш всички закони под общ знаменател и според теб трябва да се нарушават, тогава да нарушим и законите за правата на човека? И че не трябва да се убива? Докато го променим тоя закон, ще си убиваме пък, на! И никой да не ни търси сметка!:lol:
И затова - глупост е, че законите трябва се нарушават. Те трябва да се променят според промените, настъпили в живота, но докато се измисли как точно да се променят, трябва да се спазват.
И да, вярно е, че библиотеките не са заплаха за авторите. Но забележи - библиотеките, а това тук не е библиотека.
Авторското право благородно допуска аванта за читателя - да вземе почти безплатно хартиена книга от библиотека (казвам почти безплатно, защото все някой плаща и за книгата, и за издръжката на тази библиотека, дори и това да не е читателят), да я прочете, да я даде и на друг да я прочете - но това става в условията на материалния свят, където има ограничения от рода на време и похабяване на материята (книгата). Във виртуалния свят тези ограничения не съществуват, поради което разпространението на книгите се превръща в напълно неконтролирано и незаконно (слава Богу!) ограбване на създателите им. Навиците от комунистическите времена трябва да се позабравят. Като деца-егоистчета си искате нещо и хич не ви интересува какво струва то на другите.Нищо няма да ви стане, ако четете тук само книги с изтекло авторско право.
Иначе скоро няма да има нито кой да ви пише, нито кой да ви превежда като хората. Сами сечете клона, на който седите.
Предложих изход по-горе - договор, бутонче за плащане - и всичко е наред. Всякакви други приказки са безсмислени.
гост
 

Re: хм

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 17:13

гост написа: Но забележи - библиотеките, а това тук не е библиотека.
Авторското право благородно допуска аванта за читателя - да вземе почти безплатно хартиена книга от библиотека (казвам почти безплатно, защото все някой плаща и за книгата, и за издръжката на тази библиотека, дори и това да не е читателят)


А кой, ако не читателят (тоест всички данъкоплатци) финансира библиотеките? И за кого са предназначени те (библиотеките), ако не за гражданите? Знаете ли изобщо идеята на библиотеките каква е - равен достъп до знание и информация. Задължение на държавата е да се грижи за това и да го финансира от данъците, които всички плащаме. Интересували ли сте се в европейските страни как са финансирани библиотеките и по колко книги на глава от населението трябва да осигуряват? Знаете ли как функционират, с какво работно време са и какво предлагат европейските библиотеки? И знаете ли, че в новия закон за библиотеките в България нищо не се споменава за финасирането им и защо това е така? Причината да съществуват библиотеки като тази тук е, че традиционните библиотеки загиват благодарение на липсата на държавна стратегия и политика за тяхното развитие. Читателите тук просто си търсят правото да четат, понеже държавата не им го осигурява от 20 г. насам. Не може да се санкционират читателите заради бехаберието на политиците.
Гост
 

Мнениеот SecondShoe » 22 юли 2010, 17:31

Не хранете трола. Оставете го да умре от глад. Попрочел сайта и разбрал истината за световната литературна конспирация. Изображение
Аватар
SecondShoe
 
Мнения: 421
Регистрация: 16 август 2006, 04:55

Re: хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 18:01

Гост написа:
гост написа:А кой, ако не читателят (тоест всички данъкоплатци) финансира библиотеките? И за кого са предназначени те (библиотеките), ако не за гражданите? Знаете ли изобщо идеята на библиотеките каква е - равен достъп до знание и информация. Задължение на държавата е да се грижи за това и да го финансира от данъците, които всички плащаме. Интересували ли сте се в европейските страни как са финансирани библиотеките и по колко книги на глава от населението трябва да осигуряват? Знаете ли как функционират, с какво работно време са и какво предлагат европейските библиотеки? И знаете ли, че в новия закон за библиотеките в България нищо не се споменава за финасирането им и защо това е така? Причината да съществуват библиотеки като тази тук е, че традиционните библиотеки загиват благодарение на липсата на държавна стратегия и политика за тяхното развитие. Читателите тук просто си търсят правото да четат, понеже държавата не им го осигурява от 20 г. насам. Не може да се санкционират читателите заради бехаберието на политиците.

Малко почтеност, а? И повече информираност, преди да приказваме. Как да няма нищо за финансирането, цяла глава е посветена на финансирането. Или за вас финансиране е само ако всички книги, излизащи по света, ги има и в селските ни и училищни библиотеки? Никоя държава не гарантира и никоя библиотека по света не може да има всички книги. Нещо хич не сте наясно с правата ни и си ги тълкувате както Ви падне.

Ето, четете:
Глава седма.
ФИНАНСИРАНЕ (В СИЛА ОТ 01.01.2010 Г.)

Чл. 57. (В сила от 01.01.2010 г.) Националната библиотека се финансира изцяло и приоритетно от бюджета на Министерството на културата.
Чл. 58. (В сила от 01.01.2010 г.) (
1) Националната библиотека е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на културата.
(2) Националната библиотека е администратор и на следните приходи:
1. такси;
2. глоби;
3. приходи по сключени договори за научноизследователски проекти и програми;
4. средства от международни фондове и програми;
5. дарения и завещания;
6. приходи от специализирани библиотечни услуги по чл. 52, ал. 1, т. 6;
7. други приходи, установени със закон или с друг нормативен акт.
Чл. 59. (В сила от 01.01.2010 г.) Средствата по бюджета на Националната библиотека се разходват за финансиране на дейността й, включително за:
1. внедряване на нови технологии с цел подобряване на библиотечно-информационното обслужване;
2. развитие на библиотечните колекции и дигитализация на книжовното и литературно наследство;
3. научноизследователски проекти и програми;
4. непрекъснато професионално образование на библиотечните специалисти.
Чл. 60. (В сила от 01.01.2010 г.) Регионалните библиотеки имат самостоятелен бюджет.
Чл. 61. (В сила от 01.01.2010 г.) Приходите по бюджета на регионалните библиотеки се формират от:
1. средства от бюджета на общините, на чиято територия е седалището - за основната им дейност, въз основа на нормативи за държавни дейности;
2. допълнителни средства от републиканския бюджет чрез бюджета на Министерството на културата за функциите по чл. 27, ал. 1, т. 2, 3, 5, 6, 8 и 10;
3. такси;
4. глоби;
5. сключени договори за проекти и програми;
6. международни фондове и програми;
7. дарения и завещания;
8. реализирани специализирани библиотечни услуги по чл. 52, ал. 1, т. 6;
9. други източници, установени със закон или с друг нормативен акт.
Чл. 62. (В сила от 01.01.2010 г.) Средствата, набрани по чл. 61, се разходват за финансиране дейността на библиотеките, включително за:
1. внедряване на нови технологии и създаване и поддържане на автоматизирана библиотечно-информационна мрежа;
2. развитие на библиотечните колекции;
3. научноизследователски проекти и програми;
4. непрекъснато професионално образование на библиотечните специалисти;
5. дигитализация на културното наследство.
Чл. 63. (В сила от 01.01.2010 г.) Общинските библиотеки имат самостоятелен бюджет.
Чл. 64. (В сила от 01.01.2010 г.) (1) Общинските библиотеки се финансират от съответния общински бюджет.
2) Общинските библиотеки с решение на общинския съвет могат да набират приходи и от:
1. такси;
2. глоби;
3. сключени договори за проекти и програми;
4. международни фондове и програми;
5. дарения и завещания;
6. реализирани специализирани библиотечни услуги по чл. 52, ал. 1, т. 6;
7. други източници, установени със закон или с друг нормативен акт.
Чл. 65. (В сила от 01.01.2010 г.) (1) Читалищните библиотеки се финансират от бюджета на съответното читалище въз основа на нормативи за държавни дейности.
(2) Читалищните библиотеки с решение на общинския съвет получават целеви допълнителни средства от общинския бюджет за възложените им функции по чл. 44, ал. 2.
Никой не е отнел на никого правото да чете. Никъде законите за авторското право не се отричат.
И не може едно право да се реализира за сметка на други права. Това е елементарен правов принцип.
гост
 

Мнениеот slacker » 22 юли 2010, 18:12

Разбира се не твърдя, че всички закони трябва да се нарушават. Длъжни сме да нарушаваме само тези закони, които смятаме за неправилни. А тези закони за съжаление не са малко. И няма как да се променят, защото това не е изгодно за някои "бизнесмени", които са финансирали гласуването им и няма да им хареса, ако бъдат отменени.
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 18:17

SecondShoe написа:Не хранете трола. Оставете го да умре от глад. Попрочел сайта и разбрал истината за световната литературна конспирация. Изображение

Иди си намери първата обувка и я питай какво е трол, може евентуално и да знае. :lol:
Но за да не рискуваме, ще ти кажа - тролът се опитва да измести темата в друга посока, а аз говоря само по нея. Но ако в този сайт има нетърпимост към различни мнения, това е друг въпрос.
Имам подозрения, че сте комунисти. Те обичат да папат за чужда сметка.
(Ето, това последното е вече тролско.) :lol:
Гост
 

Мнениеот slacker » 22 юли 2010, 18:25

За другите не знам, но аз не съм комунист. Фен съм на Института за пазарна икономика (вж. http://ime.bg/) и даже съм им правил дарение* (не ми е известно да съществува друга подобна организация, която прави нещо за популяризиране на идеите за свободна пазарна икономика).

* Което доказва, че не съм от онези, наричани "авантаджии".

Между другото ИПИ също има библиотека: http://library.ime.bg/
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 18:36

slacker написа:Разбира се не твърдя, че всички закони трябва да се нарушават. Длъжни сме да нарушаваме само тези закони, които смятаме за неправилни. А тези закони за съжаление не са малко. И няма как да се променят, защото това не е изгодно за някои "бизнесмени", които са финансирали гласуването им и няма да им хареса, ако бъдат отменени.


slacker, как може да си сигурен, че си прав да мислиш, че някой закон е неправилен? Голямо самочувствие имаш, ама не ти ли минава през ум, че смисълът на доста закони може да ти се губи? Само защото не си изпадал в такава житейска ситуация, или нямаш достатъчно житейски опит, не си намерил време досега да мислиш върху подобни казуси, или защото не можеш да предвидиш всичко, което може да стане в живота? И на мен много закони не са ми баш на сгода, но като успея да се поставя на мястото на другата засегната страна, доста неща ми се изясняват и не ритам. Освен това никой закон не е сам за себе си, те са свързани много и е най-добре като не разбираме нещо, да попитаме специалист - защо е така?
"Длъжни сме да нарушаваме..." звучи направо мазохистично - тогава сме длъжни и да си понесем санкциите без да врякаме. Законът няма да се промени, като се нарушава, това си е лудост, извинявай. А за бизнесмените и за финансирането на гласуването си е направо мания. Дано знаеш чужди езици, сравни нашия закон с други и ще видиш колко си приличат, този закон не е българска измишльотина.
гост
 

Мнениеот slacker » 22 юли 2010, 19:09

Не само аз твърдя, че много от законите не са правилни.

Мнозинството от хората нарушават закона за авторските права, защото го смятат за неправилен.

Един от начините за промяна на закона е като го нарушаваме масово.
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 19:35

slacker написа: Един от начините за промяна на закона е като го нарушаваме масово.

Някой те е излъгал - и със сигурност не е бил опитен преводач. Те са образовани хора.
Закон се променя по законен път (има го, ако не знаеш). С беззакония само ще си изкарате боя. Демократична и правова държава сме и аз, а и много като мен, държим да бъдем. :lol:
гост
 

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 19:57

Всеки, който твърди, че "Моята библиотека" не е библиотека, явно нещо не е добре. Ако твърди, че не е библиотека според закона, значи не е чел закона, или го е чел както му изнася. Ето кое е важното и защо тая библиотека е законна:
В закона си пише "общодостъпни библиотеки".
Тоест, уважаеми господа, нервни и анонимни, смеещи се и така вътре в нещата, когато се промени законът така, че "Моята библиотека" да стане незаконна, тогава ще сте прави. Сега не сте.
Хванете се, идете в парламента, внесете чрез някой депутат промените и ще си решите проблема с "Моята библиотека". Сега просто ритате срещу закона, ведно с ГДБОП.
Виктор Кирилов Любенов
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

Re: хм

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 20:01

Гост написа:Всеки, който твърди, че "Моята библиотека" не е библиотека, явно нещо не е добре. Ако твърди, че не е библиотека според закона, значи не е чел закона, или го е чел както му изнася. Ето кое е важното и защо тая библиотека е законна:
В закона си пише "общодостъпни библиотеки".
Тоест, уважаеми господа, нервни и анонимни, смеещи се и така вътре в нещата, когато се промени законът така, че "Моята библиотека" да стане незаконна, тогава ще сте прави. Сега не сте.
Хванете се, идете в парламента, внесете чрез някой депутат промените и ще си решите проблема с "Моята библиотека". Сега просто ритате срещу закона, ведно с ГДБОП.
Виктор Кирилов Любенов

Абе виж сега, Викторе, то и проститутките са общодостъпни, ама не са библиотеки. :lol: :lol: :lol:
(лелееее, мерси, развеселих се)
Гост
 

Re: хм

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 20:16

Само дето за проститутките не пише в закона за авторското право, а за библиотеките пише, при това твърде, доста ясно го пише. Да го цитирам ли?
Гост
 

Re: хм

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 20:28

Гост написа:Само дето за проститутките не пише в закона за авторското право, а за библиотеките пише, при това твърде, доста ясно го пише. Да го цитирам ли?

Ами нали на общодостъпността наблягаш бе, Викторчо, та да ме убедиш, че читанката била библиотека. :lol: :lol: :lol:
Знам го закона, няма нужда да ми го цитираш, а още по-малко - да ми го тълкуваш.
Само се притесних, че името ти нищо не ми говори, а ти явно си мислиш, че трябва много да ме стресне. Но я по-добре не се занимавай с глупости. Тук си говорят големи хора, ти върви да си играеш. :lol: :lol: :lol:
Гост
 

Мнениеот Борислав » 22 юли 2010, 20:48

SecondShoe вече го каза, сега ще напомня. Не си губете времето с тоя трол!
Аватар
Борислав
 
Мнения: 1003
Регистрация: 15 ноември 2005, 17:25

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 20:54

Пиша си името, за да не съм анонимен, щото ме мързи да си търся регистрацията и да се регистрирам отново. Вие как се казвате? Сигурно няма да си напишете името, а човек, който не си пише името... нали?...
Освен това съм на 46 години.
Също не наблягам на общодостъпни, а и на двете думи. Ето значи как е баш точно:
... възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;...
Те това е законното основание.
Хващайте се за работа и си променяйте закона, щом не щете общодостъпни библиотеки като "Моята библиотека".
С писане по форумите нищо няма да стане.
Та как се казвахте? На колко години сте? Ползвали ли сте общодостъпна проститутка? Като гледам как наблягате на емотиконите, също като някое дете наистина.
П. п. Благодаря, Борислав, страхотно е така, вместо код в картинка, да си въведа нещо, например "четири". По-лесен форум не съм виждал още.
Виктор К. Любенов
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 21:11

ЗАКОН ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ БИБЛИОТЕКИ

В сила от 06.07.2009 г.Обн. ДВ. бр.42 от 5 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.38 от 21 Май 2010г.

Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. Този закон урежда учредяването, видовете, функциите, управлението и финансирането на обществените библиотеки.

Чл. 2. Обществените библиотеки са образователни, информационни и културни институти...
---------------------
След прочитането на думата ИНСТИТУТИ този закон няма смисъл повече да се чете и да се коментира в контекста на ЕДИН ВИРТУАЛЕН САЙТ, САМОНАБЕДИЛ СЕ ЗА БИБЛИОТЕКА.
Законните институции в България се регистрират в съда, където депозират статут и т.н., чакат регистрация и невинаги я получават, ако не отговарят на законовите (пак!) изисквания.
Жалко, че толкова елементарни неща трябва да се обясняват на един 46 годишен човек.
гост
 

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 21:16

Борислав написа:SecondShoe вече го каза, сега ще напомня. Не си губете времето с тоя трол!

"Трол" е всеки, който е на друго мнение от вашето, така ли?
Правилно предположих, че сте комунисти!
Преди са пращали другомислещите в Белене на свинете, сега само едно "трол" - ще го преглътнем. :lol:
гост
 

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 21:17

Нали е дъра бъра, да кажа, че пробвам сега как е без монитор чатът.
Ще пробвам ако не сега, тия дни да се регистрирам, да видя става ли за без монитор.
Аз даже не знаех, че нерегистрирани могат да пишат във форума, иначе понякога съм имал по нещо полезно да кажа, нали сума време сканирах и коригирах книги.
Виктор К. Любенов
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 21:22

Та прочее, тоя, който хората тука определиха като трол, как се казва?
Срам ли ви е, господине, да си кажете името?
Мене не ме е.
Поне си измислете едно, например Димитър Стефанов, много е хубаво, Митко.
И стига с тия емотикони, че наистина ще рече човек, че сте някое дете, седнало на тате на компютъра.
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

Re: хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 21:31

Гост написа:Та прочее, тоя, който хората тука определиха като трол, как се казва?
Срам ли ви е, господине, да си кажете името?
Мене не ме е.
Поне си измислете едно, например Димитър Стефанов, много е хубаво, Митко.
И стига с тия емотикони, че наистина ще рече човек, че сте някое дете, седнало на тате на компютъра.

Ето това е постинг на трол - защото не е по темата.
Аз не знаех, че това е сайт за запознанства, но добре, измислям си едно име - казвам се Божидар Иванов.
И сега - какво следва?
( Само че емо-то има и друга функция - да покажеш, че не пишеш сърдито, а с усмивка. А като ми е много смешно, може ли все пак да пускам по някое емо, или ми забранявате? :lol: )
гост
 

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 21:31

Уважаеми, наречен от хората тука трол, пише "обществените библиотеки". А не пише "общодостъпни библиотеки", както пише в закона за авторското право.
Оправете си тролските закони и тогава бръмчете и наблягайте на емотиконите, щото ви е весело.
Та как се казвате, кой сте вие? Къде живеете? Аз съм в София, в "Младост 2", телефоните ми ги има на сайта ми. Вие защо се криете, защо искате да сте анонимен?
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

Re: хм

Мнениеот slacker » 22 юли 2010, 21:35

Гост написа:Та прочее, тоя, който хората тука определиха като трол, как се казва?


Предполагам, че анонимният, който ни обвинява в комунизъм, е един от тези, които писаха подобни неща в коментарите към статията на Григор Гачев Праводържателството – 2.

Там са му отговорили защо закона за обществените библиотеки не се отнася за всички общодостъпни библиотеки (този закон се отнася само за обществените библиотеки, а понятията "обществена библиотека" и "общодостъпна библиотека" не са еквивалентни - не всяка общодостъпна библиотека е "обществена библиотека").

Законът за обществените библиотеки регулира само тези библиотеки, които се финансират от държавата. Всички останали общодостъпни библиотеки могат да функционират без да се съобразяват със закона за обществените библиотеки, защото той не се отнася за тях!
Последната и единствена промяна е направена от slacker на 22 юли 2010, 21:39.
slacker
 
Мнения: 62
Регистрация: 15 октомври 2009, 03:24

Re: хм

Мнениеот Victor » 22 юли 2010, 21:35

Темата е дъра-бъра, като гледам, Божидар, с измисленото име.
Щом си измисляте име, значи имате причина да не кажете своето собствено. Много интересно каква е тя.
Може би ви е срам от нещо, или ви е срам от колеги и приятели, които биха видели какво пишете тука. Дъра-бъра. :-)
Хаха, ха, хихи.
Victor
 
Мнения: 28
Регистрация: 23 юли 2010, 10:25
Местонахождение: София

Re: хм

Мнениеот Гост » 22 юли 2010, 21:36

Гост написа:Уважаеми, наречен от хората тука трол, пише "обществените библиотеки". А не пише "общодостъпни библиотеки", както пише в закона за авторското право.
Оправете си тролските закони и тогава бръмчете и наблягайте на емотиконите, щото ви е весело.
Та как се казвате, кой сте вие? Къде живеете? Аз съм в София, в "Младост 2", телефоните ми ги има на сайта ми. Вие защо се криете, защо искате да сте анонимен?

Абе дете, нали те пратих да си играеш?
Не се безпокой за мен, не съм анонимен. И ако се наложи, полицията ще ме намери. Тия хич не си поплюват, ами намират нали знаеш?
Гост
 

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 21:45

slacker, аз хукнах да чета "праводържателството", ама много коментар, много нещо там, бе. Поориентирай ме къде да го търся това.
гост
 

хм

Мнениеот гост » 22 юли 2010, 21:49

Всъщност, защо да чета - от това, което си написал, следва съвсем логично, че читанката не е библиотека. Което е и моето твърдение.
гост
 

Следваща

Обратно към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 2 гости