Предложение за списъците с книги

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


Този въпрос служи за улавяне на ботове и предотвратяване на спама.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени

Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Предложение за списъците с книги

от duplex » 03 март 2010, 01:29

Някои книги в библиотеката нямат картинки с кориците, но тези корици лесно могат да бъдат намерени из онлайн книжарниците.

Искам само да отбележа, че доста от книгите имат по няколко издания, при това - с различни преводачи. Поставянето на корица за книга, в която липсва информация за изданието, си е чисто подвеждане.
Това е така, но все пак е по-добре някаква корица отколкото никаква!

от Гост » 29 декември 2009, 11:35

Като цяло сайта е оформен великолепно. Единственото, което малко дразни е следното: При отваряне на страницата със заглавия, те са подредени по азбучен ред. В началото на всеки ред обаче първо е изведено не самото заглавие, а името на поредицата. Не е ли по-добре поредицата да се изписва чак след годината на издаване?

от SecondShoe » 16 септември 2008, 18:21

Възможно ли е това да работи и при История, както и на Добавени произведения от началната страница?

Re: Предложение за списъците с книги

от Борислав » 16 септември 2008, 10:29

Засега добавих появяване на анотацията, ако курсора се задържи повече от половин секунда върху някое заглавие. Анотацията не се скрива автоматично, ако курсора се махне от връзката. Скрива се само ако се щракне на „Затваряне“ в новия прозорец или пък, ако курсора се прекара не много бързо върху новия прозорец и след това излезе извън него.

от Mandor » 15 септември 2008, 15:07

И това не е задължително. Имам две издания на "Аз, роботът" - в едното разказът "Гарантирано задоволство" липсва.

от SecondShoe » 15 септември 2008, 14:46

За това не се бях сещал, но все пак книгата си е същата.

Re: Предложение за списъците с книги

от Mandor » 15 септември 2008, 08:43

SecondShoe написа:Някои книги в библиотеката нямат картинки с кориците, но тези корици лесно могат да бъдат намерени из онлайн книжарниците.
Искам само да отбележа, че доста от книгите имат по няколко издания, при това - с различни преводачи. Поставянето на корица за книга, в която липсва информация за изданието, си е чисто подвеждане.

Предложение за списъците с книги

от SecondShoe » 14 септември 2008, 22:46

Би било много полезно ако, когато курсора е върху заглавието на някоя книга, автоматично се появява анотацията и/или корицата, ако има такива. Това, което имам предвид е нещо като списъците в аренабг.ком където се появява картинка когато прекараш курсора върху името на торента. Така ще се избегне нуждата от влизане в самата книга само за да видиш анотацията й, а и лесно ще се разбира кои книги имат нужда от добавяне на анотация. В информацията може да се включи и друга полезна информация като оценка, брой на читателски мнения и др., които биха били от полза.
Имам и един въпрос. Някои книги в библиотеката нямат картинки с кориците, но тези корици лесно могат да бъдат намерени из онлайн книжарниците. Как да предложа за добавяне липсващите корици? Всички знаем, че книга без корица и анотация е с много малък шанс да бъде прочетена.

Към началото