търся една книга

Правила
Уважавайте другите участници и се отнасяйте с тях така, както бихте желали те да се отнасят с вас!

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: търся една книга

Re: търся една книга

Мнение от Teloten » 25 октомври 2016, 08:34

1. "Врата към лятото" - Робърт Хайнлайн

Re: търся една книга

Мнение от FallenAngelBG » 23 октомври 2016, 13:12

Здравейте, да попитам и аз за помощ...

1. Пътуване във времето, като пътуващия се меси в собствения си живот, два от моментите, които се сещам, е как при пътуването във времето си "навива" парче злато около кръста, за да има пари, и че зъболекарят му беше коментирал къде се е лекувал, защото зъбите му имали следи от самозарастване (следи от бъдещето).

2. Фентъзи поредица, в която едно момче от малък остров първо преживява нападение от армия, дошла с балони, а след това се впуска в приключения в компанията на един тип, наемник. Безкрайно смътни са ми спомените, така че може и да се окаже "изстрел в далечината".

Предварително благодаря!

Re: търся една книга

Мнение от azhelev » 17 октомври 2016, 18:41

Здравейте,

едно питане и от мен. Космически кораб е кацнал на някаква планета, екипажът трябва да премине през карантина. Обаче хората на кораба са прегладнели, нещо се е случило и са привършили припасите. Парадоксалното е, че корабът пренася храни, но те са замразени или по някаква друга причина негодни за ядене преди обработка. Екипажът разговаря с хората на планетата по видеовръзка, намесва се лекар, който ги разпитва разни неща. Това което си спомням ясно е, че един от екипажа на кораба каза на лекаря, че надушва пържола през видеовръзката :)

Не знам дали е роман или разказ и не помня нито заглавие нито автор. Мисля, че се появи в средата-края на 90те години на миналия век в периодично издание за фантастика. В част от същия разказ или друг разказ в същата книжка ставаше дума за човек преживял инцидент. Намираше се в стая в безтегловност в някаква болница с присадена изкуствена кожа или намазан с мехлеми, за да се възстанови неговата собствена.

Спомените ми свършват до тук. Ако някой се сеща кое е това произведение нека сподели.

Re: търся една книга

Мнение от thefly » 17 октомври 2016, 15:47

Още едно запитване за книга :) Съветска фантастика. Започваше със завръщането от Куба на руснак-журналист и двама научни работници от някакъв институт за морска биология. Корабът им гръмна и те се спасиха на сал, като делфини (доколкото помня) ги защитиха от акули, след като бяха привикани с апаратура, която на шега беше наречена „Лови се, рибке, малка и голяма“. Следва посещението на този журналист в института, където видя сума ти чудеса, като дишаща под вода коза и т.н. След което половината институт се натовари на научно-изследователски кораб, с който тръгнаха да обикалят океаните: следяха миграцията на морски змиорки; гмуркаха се под вода и разглеждаха със „звуковизор“, ако правилно си спомням; издигаха се във въздуха с дирижабъл; бориха се с пирати и с тайнствено ЦРУ и какво ли още не. Не съм успял да я намеря, като досега съм въртял търсенията около „Прключения по морета и океани“. Явно не нацелвам името, а автора твърдо не си го спомням!

Re: търся една книга

Мнение от dead_doll » 11 октомври 2016, 17:55

Здравейте, издирвам една книга, която четох преди години, но не си спомням заглавието, нито автора й. Става се дума за едно момиче, чийто баща е лекар, който гледа градина от билки и растения. Те оживяват нощно време. И момичето се влюбваше в едно от растениета от забранената градина, която е с отровни растения. Много се извинявам, ако случайно някъде има подобно запитване. Много ще съм благодарна, ако някой може да ми каже поне заглавието на книгата. Помня, че има и втора част. Мисля, че книгата беше тип фентъзи или детски съвременен роман. Нещо подобно на Хрониките на Спайдъруик, но не съвсем.

Re: търся една книга

Мнение от gzagorov » 24 ноември 2013, 17:28

Аз не мога да намеря една книга за опити, благодарение на които започнах да се интересувам/занимавам с наука - "Да навлезем в науката с игри" (Ханс Юрген Прес, изд. Техника, 1987). Вътре са описани различни експерименти от различни области на науката.
За съжаление вече не знам къде се намира моят екземпляр.
Мисля че книгата може да бъде от полза на много хора, които имат малки деца вкъщи.

Re: търся една книга

Мнение от artdido » 24 ноември 2013, 16:57

Мога да я намеря и сканирам, но за да се качи в читанката, ще ми трябва помощ при корекцията.

Re: търся една книга

Мнение от joro9090 » 23 ноември 2013, 12:57

Да тя е, много благодаря. Но май я няма в електронен вариант или поне аз не я намирам.

Re: търся една книга

Мнение от artdido » 22 ноември 2013, 19:23

Не съм много сигурен, но мисля че става въпрос за "Робинзоновци на космоса" от Франсис Карсак

Re: търся една книга

Мнение от joro9090 » 22 ноември 2013, 16:54

И аз да питам за една книга която съм чел като ученик. Фантастика, земята се сблъсква с голям астероид маи беше и едно голямо парче от земята остава на този астироид заедно с оцелелите хора. И по-нататък история за оцеляването на тези хора, май имаше и някакви враждебно настроени местни същества. Ще съм благодарен ако някой се сеща как се казваше книгата и автора.

Re: търся една книга

Мнение от Мирослав » 18 септември 2013, 17:51

Благодаря, но си я намерих . Бессилието на всемогъжите е :)

Re: търся една книга

Мнение от Мирослав » 12 септември 2013, 22:56

Здравейте, искам да помоля и аз да ми подскаже някой как се казва един роман мисля. Разказваше се за един човек на който му вкрадиха компютъран мип в зъба , нещо като електроннен асистент защото беше пристигнал от космоса , а на другите хора още като малки им ги слагали. и там някакъв централен компютър се опита да презвеме власта докато хората си мислеха че всичко е наред.
Имаше някакъв израз от рода на " кръг в ромб " предавам на ..
Благодаря.

Re: търся една книга

Мнение от ПетърЛК » 31 август 2013, 01:02

kotkakola написа:Като малка четах една книга...
В бъдещето хората и делфините живеят в мир и симбиоза, общуват, работят заедно. Делфините са пастири на стадата от китове, което беше важно, но не помня защо.
Нищо повече не помня от сюжета, но мисля, че беше някаква руска фантастика /или поне от соц-блока/, защото съм я чела около 1985/6 година. Ще се радвам, ако някой се присети за коя книга и/или автор говоря. Добре ще ми се върже преди поредното препрочитане на поредицата на Дейвид Брин за ъплифта.книгата е "Вечният вятър", автор Сергей Жемайтис. Страхотна книга, препрочитал съм я много пъти.
Делфините пазят китовете от косатките-убийци :-)

Re: търся една книга

Мнение от Максимус » 30 май 2013, 20:46

Руският поет се казва Едуард Асадов. Може да прочетеш стихотворението в оригинал тук. Търсачката Google веднага извади точния резултат при посочване на заглавието от по-горе. :)

Re: търся една книга

Мнение от снежина49 » 30 май 2013, 19:33

Преди няколко дни направих запитване за една книга и получих отговор. В момента я чета и съм наистина благодарна на Sagaroth и Гост, че ми помогнаха. Сега бих искала да попитам и за един руски поет, мисля че първото му име е Анатоли, но не съм сигурна в това. Не знам дали ще помогне, но едно от стихотворенията му ,мисля, че се казваше " Баллада об любви и ненависти" В него се говори за летец , на разбил се самолет. От базата се опитват да го накарат да отиде на определено място ,за да могат да го видят от самолет и да го спасят , но той е ранен и му е трудно. За да го убедят извикват жена му, която го моли да направи усилието заради нея и обичта им, но не помага. Тогава започва да му говори приятелят му и му казва, че след като така и така няма да успеят да го спасят, нека поне да знае, че той/приятелят му/ е влюбен в жена му и че, ще се грижи за нея. Резултатът: - летецът се добира до мястото ,където искат да отиде.

Re: търся една книга

Мнение от снежина49 » 30 май 2013, 15:26

Благодаря на Гост и Sagaroth за отговора на запитването ми.

Re: търся една книга

Мнение от Гост » 29 май 2013, 16:32

Авторът е Георгий Мартинов. От сайта koob.ru може да се свали в оригинал.

Re: търся една книга

Мнение от Sagaroth » 28 май 2013, 10:15

Търся книгата " Калисто" - руска научна фантастика.

Мнение от снежина49 » 28 май 2013, 00:39

Търся книгата " Калисто" - руска научна фантастика. За съжаление не помня името на автора. Понеже съм я чела в детството си, мога да опиша само това ,което ми е направило впечатление- става дума за екипаж на космически кораб ,който се среща с извънземно и посещава родната му планета, където цари мир, благоденствие и разбирателство. Там за първи път прочетох за телепатията, може би това ,че "хората" се разбираха без да говорят , ме впечатли най-много от всичко. Звучи малко наивно , но много бих искала да разбера името на автора , за да мога да я купя и прочета отново.

Re: търся една книга

Мнение от Виса » 23 април 2013, 15:17

Здравейте.Търся заглавието на една книга. Единственото сигурно, което знам за нея е, че главният герой е жив, а са съобщили смъртта му(не съм сигурна, но може би беше във вестник). Също така в заглавието на книгата фигурира името му. Моля ви се, ако имате по-добър начин от гугъл за да я откриете, помогнете!

Re: търся една книга

Мнение от kotkakola » 14 април 2013, 16:04

Благодаря много, Кит

Re: търся една книга

Мнение от Кит » 05 януари 2013, 21:04

Артър Кларк
Островът на делфините http://chitanka.info/book/2137-ostrovyt-na-delfinite

Мишел Гримо
Народът на моретата http://chitanka.info/book/4009-narodyt-na-moretatakotkakola написа:Като малка четах една книга...
В бъдещето хората и делфините живеят в мир и симбиоза, общуват, работят заедно. Делфините са пастири на стадата от китове, което беше важно, но не помня защо.
Нищо повече не помня от сюжета, но мисля, че беше някаква руска фантастика /или поне от соц-блока/, защото съм я чела около 1985/6 година. Ще се радвам, ако някой се присети за коя книга и/или автор говоря. Добре ще ми се върже преди поредното препрочитане на поредицата на Дейвид Брин за ъплифта.

Re: търся една книга

Мнение от dimi1013 » 04 януари 2013, 22:18

Здравейте, търся заглавието на една книга, която четох преди няколко години. Помня, че се разказваше за група археолози, които трябваше да намерят нещо в храм на друга планета, преди храма да бъде наводнен.Мисля, че ''тераформираха'' планетата и разтапяха полярните шапки или нещо подобно...Моля, ако някой може да ми помогне, благодаря предварително :)

Re: търся една книга

Мнение от kotkakola » 25 октомври 2012, 15:27

Като малка четах една книга...
В бъдещето хората и делфините живеят в мир и симбиоза, общуват, работят заедно. Делфините са пастири на стадата от китове, което беше важно, но не помня защо.
Нищо повече не помня от сюжета, но мисля, че беше някаква руска фантастика /или поне от соц-блока/, защото съм я чела около 1985/6 година. Ще се радвам, ако някой се присети за коя книга и/или автор говоря. Добре ще ми се върже преди поредното препрочитане на поредицата на Дейвид Брин за ъплифта.

Re: търся една книга

Мнение от drackon » 15 септември 2012, 22:27

Търся книга - преди доста време ми я откраднаха и от тогава не мога да я намеря... Заглавието със сигурност е ,,Първият", до колкото си спомням беше на Партиздат?!?, историята - за хан Аспарух и създаването на България...Много време се заблуждавах, че е на Хр. Калчев, но не е така... За мой срам - забравил съм автора... Според мен, това е най-добре написаната книга с тази тема!!! Помогнете, ако можете!!! Бих я купил, ако някой предложи...

Re: търся една книга

Мнение от mu6muro4e » 03 август 2012, 18:12

Гост написа:Книгата е "Роня, дъщерята на разбойника" от Астрид Линдгрен.


МНОГО благодаря! :D :D :D

Re: търся една книга

Мнение от Гост » 27 юли 2012, 23:04

Книгата е "Роня, дъщерята на разбойника" от Астрид Линдгрен.

Re: търся една книга

Мнение от mu6muro4e » 27 юли 2012, 21:45

Хайде и аз да се пробвам.
Като малка четох една книга (детска), която ми направи голямо впечатление, но не си спомням как се казва, а много искам да я намеря. Трудно е да я преразказвам, защото не я помня добре. Главната героиня беше едно момиче, което живееше в някакъв странен свят. Роди се в нощ в която имаше страшна буря и някакви крилати същества искаха да я откраднат, но баща й я спаси. Цялата книга е за нейните приключения, но нямам повече спомени. Само чувството, че много ми хареса....

Re: търся една книга

Мнение от vas1vas1 » 15 юли 2012, 09:59

...Академия за вампири на Ришел Мийд, и така на един дъх изчетох 5-те книги, но не мога да намеря 6-тата - "Последна саможертва", доста кофти при положение че това е финала :(( Ужасно ще съм ви благодарна ако някоя добра душа се смили над мен и ми "подшушне" къде да я намеря ;) Благодаря на всички, които четат това и се опитват да помогнат :)
Поздрави Гери


http://www.ibis-press.eu/va-6.php
http://www.helikon.bg/books/61/155646_posledna-samozhertva-kn.6-ot-poreditcata-akademiia-za-vampiri.html

Re: търся една книга

Мнение от Incidence_976 » 15 юли 2012, 01:40

ами гледам, че всички търсим някоя книга тука... та и аз да се приобщя. Момичета болката ми е голяма ... по принцип не съм от онези луди фенове на вампирите, но по една не толкова голяма случайност, четох наскоро анотацията на Академия за вампири на Ришел Мийд, и така на един дъх изчетох 5-те книги, но не мога да намеря 6-тата - "Последна саможертва", доста кофти при положение че това е финала :(( Ужасно ще съм ви благодарна ако някоя добра душа се смили над мен и ми "подшушне" къде да я намеря ;) Благодаря на всички, които четат това и се опитват да помогнат :)
Поздрави Гери

Към началото