Електронен четец

Отговор на темата


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Усмивки
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode е включен
Кодът [img] е включен
Кодът [flash] е изключен
Кодът [url] е включен
Усмивките са включени
Преглед на темата
   

Разгъване Преглед на темата: Електронен четец

Re: Електронен четец

Мнение от taurus » 15 август 2018, 15:26

Ф р а к с написа:Друга идея - да почакаш няколко месеца... :) Защото в началото на есента се очаква излизането на OnyxBoox Nova. Същите размери като PocketBook 740, 7.8" дисплей със същата резилюция, Android 6, 4-ядрен процесор, 1 GB RAM, 16 GB вътрешен диск, 2800 mAh батерия...

Явно ще почакам руснаците... то до там ли опряхме :shock:
Иначе чета тук за Tolino Epos 7.8" и този текст ми дава надежда, че след 4-тата страница няма да започне да избледнява текста, както на Кобо-тата.
... In the settings menu there are options to change the refresh rate of the e-paper screen. This is the only e-Reader we have ever seen that goes beyond the standard every one to six pages. You can do every 60th page or even every 100th page if you want. If you turn it completely off, which is an option, you can read for a very long time without the screen flashing when you are flipping pages.

Може би за това е и на такава цена (и е само 260г) - все още не ми се прежалват 400лв...но обмислям да го поръчал с опция за връщане на тяхна сметка от тук или амазон.де за 200Е

PS: Виждам че тук поназнайвате доста от софтуер... Дали вече има работещ хак за Paperwhite 3 - ако намаля белите полета до 1мм - може и с него да си продължа, или да го оставя само за път. Хардуера му е много добър! По-специално екрана.
Tук има инфо, но за моя (5.9.6.1 фърмуер версия) май няма още... https://www.mobileread.com/forums/showt ... p?t=275877
ПП:
Четох, че бил бавен... това не се ли оправя с ъпдейтите или с качване на кулрийдър (все пак е андроид)?

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 23 юли 2018, 19:43

Друга идея - да почакаш няколко месеца... :) Защото в началото на есента се очаква излизането на OnyxBoox Nova. Същите размери като PocketBook 740, 7.8" дисплей със същата резилюция, Android 6, 4-ядрен процесор, 1 GB RAM, 16 GB вътрешен диск, 2800 mAh батерия...

Аз иначе продължавам да чета за PocketBook 740... Руските потребители отбелязват, че екранът е със стъклена основа, но горната му част е пластмасова. Докато при моделите на OnyxBoox от горния ценови клас имат въдху екрана защитно стъкло. От друга страна - прототипът на Nova засега е без хардуерни бутони за прелистване, с което за мен отпада като вариант. И няма регулация на температурата на подсветката. Обаче пък от руското представителство на OnyxBoox твърдят, че това е само прототип, а в крайния продукт могат да бъдат направени промени до излизане на търговската версия. Явно няма пълно щастие... :)

Re: Електронен четец

Мнение от taurus » 23 юли 2018, 18:09

Kobo Aura one не ме впечатли с качествен екран... текста не стоеше добре след 5-10 прелиствания.
Единствено лекотата му ми харесва.
Някакви идеи други?

Re: Електронен четец

Мнение от zl_tsanev » 23 юли 2018, 06:56

Ich_Will_ написа:
zl_tsanev написа:CoolReader3 за PocketBook(https://github.com/blchinezu/pocketbook-coolreader/releases) се инсталира(копира) без проблем на InkPad3. Директорията system е системна, скрита, но може да се визуализира - променят се настройките в Windows. Възможностите за настройки на CR3 са както и при другите версии.


Всъщност на Windows 10 не е необходимо. В подчертаното поле се изписва ръчно system и папката се появява без проблеми. Изпробвано е и работи. При останалите операционни системи не знам как стоят нещата. За речниците ще чакам отзиви, че са ми крайно необходими.


Всичко може да се направи и през DOS прозорец - не е необходимо да се правят каквито и да било промени в Windows. Командите copy и xcopy ще свършат работа за копиране/пакетно копиране към и от system директорията. Но предположих, че повечето потребители не са привърженици на работа в текстов режим.

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 23 юли 2018, 02:29

При всеки Windows е така. Едни от първите неща, които всеки грамотен потребител прави, е да настрои Windows-а си да показва скритите папки и да не крие разширенията на файловете. Но понеже повечето хора, използващи компютър, са... не ми е удобно да кажа с какви познания, МикроМеките са преценили, че който не знае как да види системните папки, няма работа в тях. Все пак положението е по-добре от Linux, където всеки бива третиран като малоумник, на когото е забраненто да пипа почти навсякъде, докато не докаже, че не е, въвеждайки root паролата. И трябва да я въвежда наново за всяко свое действие...

За речниците - какво има да чакаш? Виждаш какви бази има за ABBYY Lingvo и преценяваш устройват ли те. Ето линк за сваляне на повечето налични. Кликаш плюсчето в ляво от "Словари. Коллекция словарей для PocketBook", избираш и теглиш...

Re: Електронен четец

Мнение от Ich_Will_ » 22 юли 2018, 18:21

zl_tsanev написа:CoolReader3 за PocketBook(https://github.com/blchinezu/pocketbook-coolreader/releases) се инсталира(копира) без проблем на InkPad3. Директорията system е системна, скрита, но може да се визуализира - променят се настройките в Windows. Възможностите за настройки на CR3 са както и при другите версии.


Всъщност на Windows 10 не е необходимо. В подчертаното поле се изписва ръчно system и папката се появява без проблеми. Изпробвано е и работи. При останалите операционни системи не знам как стоят нещата. За речниците ще чакам отзиви, че са ми крайно необходими.

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 22 юли 2018, 11:20

Благодаря :) Но мой клиент е дистрибутор на "Вали" и купувам от тях по цени на едро. Четеца + калъф и доставка ще ми дойде на цена малко под 450 лева с ДДС. Мисля да поръчам и ето тази корица в черно, защото оригиналната с държачите отгоре не зная дали ще е достатъчно удобна. Пък и свикнах в последните години да ползвам OnyxBoox с корица тип "лодка"...

Re: Електронен четец

Мнение от zl_tsanev » 22 юли 2018, 10:50

Заслужава си. Ето линк към архив с инсталиран CR3 и поправен конфигурационен файл(оригиналната програма за четене на четеца е eink-reader.app): http://dox.bg/files/dw?a=b41f8fffac
Архива е по-голям поради включените мои потребителски шрифтове.
В Technopolis цената е 439 лв. а обложка може да вземеш от vali.bg:[url]https://www.vali.bg/bg/product/12784/Калъф-PocketBook-за-eBook-четец-inkpad-3-7.8-inch-Кафяв[/url]

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 22 юли 2018, 04:37

zl_tsanev написа:...

Ей, колега, ти друга работа нямаш ли си?!? ;) Пусна ми мухата, досега четох за модела и... ще се разделя тези дни с 450 лева... :mrgreen:

Машинката работи под Linux, така че инсталирането и настройката на програми са дори по-лесни, отколкото на Android. А и работи по-бързо и стабилно. Библиотечен модул и без това не ползвам, предпочитам да си търся книгите във файловата система, както съм ги записвал на "големия брат". CoolReader разпознава вградения речник ABBYY Lingvo. Свалих си от братушките страхотна база за него:

Мегаэнциклопедия - в одном словаре (230МБ) собраны:
+ Большой Энциклопедический Словарь
+ Большая Советская Энциклопедия (БСЭ)
+ словарь Даля, словарь Ефремовой
+ словарь С.И.Ожегова
+ толковый словарь Д.Н.Ушакова
+ Энциклопедия Брокгауза и Ефрона.

При търсене на дума показва резултатите от всички речници заедно.

Като го купя, ще му драсна едно ревю.

Re: Електронен четец

Мнение от zl_tsanev » 21 юли 2018, 15:50

CoolReader3 за PocketBook(https://github.com/blchinezu/pocketbook-coolreader/releases) се инсталира(копира) без проблем на InkPad3. Директорията system е системна, скрита, но може да се визуализира - променят се настройките в Windows. Възможностите за настройки на CR3 са както и при другите версии. Доработката за PocketBook включва възможност за визуализиране в колонтитула на текуща страница/брой страници до края на главата/общ брой страници - това, което го има в AlReader като възможност. Възможностите за фина настройка на стилове са запазени и могат за се променят както чрез съответния *.css файл, така и от менюто на CR3. Във втория случай *.css следва да се модифицира внимателно/минимално за да не пречи на възможността за интерактивни настройки от менюто. Потребителските шрифтове се записват в system/fonts.
Ето пример за fb2.css:
Код: Избиране на всичко
body { text-align: left; margin: 0; text-indent: 0px }

p { $def.all }

empty-line { height: 1em }

hr { height: 1px; background-color: #808080; margin-top: 0.5em; margin-bottom: 0.5em; /* 2px */ }

a { display: inline; $link.all }
a[type="note"] { color: #444040; $footnote-link.all }

image { text-align: center; text-indent: 0px; display: block }
p image { display: inline }
li image { display: inline }

li { display: list-item; text-indent: 0em;  }
ul { display: block; list-style-type: disc; margin-left: 1em }
ol { display: block; list-style-type: decimal; margin-left: 1em }

v { text-align: left; text-align-last: right; text-indent: 1em hanging }

stanza { $poem.all }
stanza + stanza { margin-top: 1em; }
poem { margin-top: 1em; margin-bottom: 1em; text-indent: 0px }
text-author { $text-author.all }

epigraph, epigraph p { $epigraph.all }
cite, cite p { $cite.all }

title p, h1 p, h2 p {
    $title.all
}

subtitle, subtitle p, h3 p, h4 p, h5 p, h6 p {
    $subtitle.all
}

title, h1, h2, h3, h4, h5, h6, subtitle {
   hyphenate: none;
}

h1, h2, h3, h4, h5, h6 {   
   display: block;
      margin-top: 0.5em;
      margin-bottom: 0.3em;
        padding: 10px ;
        margin-top: 0.5em;
        margin-bottom: 0.5em;
}
title, h1, h2 {
   page-break-before: always;
   page-break-inside: avoid;
   page-break-after: avoid;
}
subtitle, h3, h4, h5, h6 {
   page-break-inside: avoid;
   page-break-after: avoid;
}
h1 { font-size: 150% }
h2 { font-size: 140% }
h3 { font-size: 130% }
h4 { font-size: 120% }
h5 { font-size: 110% }

table { font-size: 80% }
td, th { text-indent: 0px; padding: 3px }
th {  font-weight: bold; text-align: center; }
/* #808080; */
table caption { text-indent: 0px; padding: 4px; }

tt, samp, kbd, code, pre { font-family: "Courier New", "Courier", monospace; }
code, pre {
    display: block;
    white-space: pre;
    $pre.all
}

body[name="notes"] { $footnote.all }
body[name="notes"] section title { display: run-in; text-align: left; page-break-before: auto; page-break-inside: auto; page-break-after: auto; }
body[name="notes"] section title p { display: inline; $footnote-title.all }

body[name="comments"] { $footnote.all }
body[name="comments"] section title { display: run-in; text-align: left; page-break-before: auto; page-break-inside: auto; page-break-after: auto; }
body[name="comments"] section title p { display: inline; $footnote-title.all }

description { display: block; }
title-info { display: block; }
annotation { $annotation.all }
date { display: block; font-size: 80%; font-style: italic; text-align: center }
genre { display: none; }
author { display: none; }
book-title { display: none; }
keywords { display: none; }
lang { display: none; }
src-lang { display: none; }
translator { display: none; }
document-info { display: none; }
publish-info { display: none; }
custom-info { display: none; }
coverpage { display: none }

head, form, script { display: none; }

b,strong,i,em,dfn,var,q,u,del,s,strike,small,big,sub,sup,acronym,tt,sa mp,kbd,code {
   display: inline;
}

sub { vertical-align: sub; font-size: 70% }
sup { vertical-align: super; font-size: 70% }

strong, b { font-weight: bold }
emphasis, i, em, dfn, var { font-style: italic; color: #444040 }
u { text-decoration: underline; }
del, s, strike, strikethrough { text-decoration: line-through; }

small { font-size: 80%; }
big { font-size: 130%; }

nobr { display: inline; hyphenate: none; white-space: nowrap; }

dl { margin-left: 0em; }
dt { display: block; margin-left: 0em; margin-top:0.3em; font-weight: bold; }
dd { display: block; margin-left: 1.3em; }

img {
   margin: 0.5em;
   text-align: center;
   text-indent: 0em;
   border-style: solid;
   border-width: medium;
}


PS: Някои от възможностите за настройки на CR3 са ограничени (сравнено с версията за Android). Липсва библиотечния модул, директно зареждане на файл. Списък с отворените последно файлове има, добавянето на Bookmark също. Могат да се промянят действията с тъч екрана и клавишите - както и при Android версията. За речника не мога да коментирам - не съм го пробвал.
Колега, до сега си играх с тоя PocketBook Reader. Представа си нямаш какво дръвце е! След CoolReader и AlReader - все едно от Win 7-ца сядаш на Правец-8... Колкото и да им е добър хардуера на PocketBook-овете, с тоя осран софтуер за нищо не стават!


Не бързай с категорична оценка - възможностите са повече. Но за софтуера си прав - ако нямаше възможност за добавяне на CR3, малко потребители биха го предпочели.
А за "Правец-8..." - еее-х какви времена бяха - в 48К можеше и електронна таблица да използваш. Първата си програма на ASM писах на него (май беше с Merlin или BigMag) - модул за графичен печат на матричен принтер М80.

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 21 юли 2018, 01:18

taurus написа:Всъщност за какво ни е Кулрийдър и Олрийдър ако си е ОК софта на четеца?
Вие на какво държите?

Ами аз държа да мога да си настройвам... всичко :) Шрифт на основния текст, заглавията и забележките; размер на шрифта; разстояние между редовете; разстояние до ръбовете на екрана; информация, която да се извежда над или под текста в пълноекранен режим; действия, които да се изпълняват при единично и при двойно докосване на всяка от 9-те зони на екрана; действия, които да се изпълняват с различни жестове с един и с два пръста; действие при докосване на дума от текста със задържане; речник, който да се отваря, когато поискам превод на дума; икони, които да се появяват в менюто за бърз достъп, което се вика с едно докосване - за добавяне на нов bookmark, преход към bookmark, търсене на текст, отваряне на нова книга, списък на последните прочени книги... И в CoolReader, с който четох до скоро, и в AlReader, който ползвам в момента, всички тези възможности съществуват. И могат лесно да се прехвърлят на ново устройство само с копиране на един конфигурационен файл.
taurus написа:ПП: За речника, ми казаха че можело да се сложи с лесни стъпки... (на Кобо).

Сигурен ли си, че става въпрос за английско-български двупосочен речник? За английски тълковен не се и съмнявам, че има; за английско-руски - също... Но пък може и да има, просто аз да не зная за това...

Re: Електронен четец

Мнение от taurus » 21 юли 2018, 00:16

Всъщност за какво ни е Кулрийдър и Олрийдър ако си е ОК софта на четеца?
Вие на какво държите?

ПП: За речника, ми казаха че можело да се сложи с лесни стъпки... (на Кобо).

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 20 юли 2018, 23:57

@ zl_tsanev

Колега, до сега си играх с тоя PocketBook Reader. Представа си нямаш какво дръвце е! След CoolReader и AlReader - все едно от Win 7-ца сядаш на Правец-8... Колкото и да им е добър хардуера на PocketBook-овете, с тоя осран софтуер за нищо не стават!

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 20 юли 2018, 22:15

taurus написа:На Кобо може ли директно да му се сложи cooreader?

Може, но много трудно. Kobo Aura ONE също не е с Android. Има група ентусиасти, които правят къстъм пачове за моделите на тази марка. Но ги ползваш на собствена отговорност. Слагайки такъв пач, губиш гаранцията и ако някой от въпросните програмисти е объркал нещо и устройството ти блокира, единственият вариант е да си купиш ново.

[quote="taurus"]Интересува ме и анг-анг и анг-бг речник.
Е, чак такива екстри - само на четец с Android...

Re: Електронен четец

Мнение от taurus » 20 юли 2018, 21:47

На Кобо може ли директно да му се сложи cooreader? Интересува ме и анг-анг и анг-бг речник.

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с » 20 юли 2018, 20:25

Наистина - чудесен модел! Единственият недостстък, който намирам, е че не е с Android. Следователно читателят е принуден да се адаптира към фирмения му PocketBook Reader, вместо да прехвърли любимия си AlReader, CoolReader или FBReader с всичките му настройки. Виждам обаче, че PocketBook Reader се предлага свободно и като приложение за Android. Ще го инсталирам на моя OnyxBoox, за да видя как се държи. И ако ми допадне, може и да си купя устройството. В описанието прочетох, че има възможност да заспива при затваряне на корицата. Но в секцията с допълнителни аксесоари в сайта не намирам корица за него. Имате ли повече информация за конкретния модел, колега Цанев?

Re: Електронен четец

Мнение от zl_tsanev » 20 юли 2018, 10:50

Виж и това: https://www.pocketbook-int.com/bg/products/pocketbook-inkpad-3#specifications
Цветната температура на подсветката е регулируама.

Tolino vs Kobo aura one

Мнение от taurus » 19 юли 2018, 14:05

В момента съм с Paperwhite 3.
Гледам Tolino shine 2D:
184 Gramm срещу 205г на PP3 ( a Tilino vision 4 HD e 175g и е с топла подсветка.
Ако имаше и опция за аудиокниги (вървящи докато четеш адаптирана) литература - нямаше да има цена).

Но се замислям за 7" или 8 по-скоро (с качествен екран най-вече и лек)
След злощастния опит с Кобо Аура Х2О (бавнничък и бързо избледняващ текст, след 3тото прелистване...) се върнах пак на Киндъл ПП3... но ми малее вече, а и с тези големи бели полета, често се прелиства.

Та, гледам сега 8 инчовите... една приятелка ми каза че е по-добре спрямо 6". Има ли някой пробвал тук (по-специално Кобо Аура One)?
[url=tolino-epos/7-8]Тolino epos 7,8"[/url] макар и по-нов май е по-слабия избор спрямо Кobo аura one https://www.mobileread.com/forums/showt ... p?t=291636

Пряко сравнение: https://kagoo.co.uk/e-book-readers/comp ... olino-epos

Цената на Кобо аура оне в Ибей е доста примамлива... (145паунда срещу 220Е в amazon.it)
Само ме притеснява, че е от преди 2г модел... но пък Aura H₂O, е бил от 1 October 2014.
Харесва ми теглото му: 230г(за 7.8") а PP3 6" е 205г) :shock:
Топлата подсветка - предимство ли е? Предполагам заради липсата на синьо - по-малко ще уморява очите.

Re: Електронен четец

Мнение от sexyTy » 17 февруари 2018, 14:43

k_raev написа:Здравей,

Пробвай този речник: https://dl.dropboxusercontent.com/u/74228612/pocketbook/Dictionaries/English_Bulgarian.dic

Копирай файла в директорията system/dictionaries.

Аз съм Basic Touch 2 - PB625. Щом работи на моята книга, би трябвало да работи и на твоята.

Мислех си от известно време да се занимая с речника, но нямах зор. Днес се пробвах с тези указания и се получи. Конвертирах от БГ Офис речника в StarDict формат.


Ще може ли нов линк за речника? Този вече е изтекъл.

Re: Електронен четец

Мнение от DrunkenDonkey » 27 юли 2017, 19:26

Едит: не съм забелязал, че има и още една страница мнения и въпроса е решен :)

Re: Електронен четец

Мнение от zagria » 26 юли 2017, 22:46

Благодаря ви много! Кабелът е бил. С друг кабел няма грешка. Със моя се случва и да направи връзка, ама редко.

Re: Електронен четец

Мнение от summer-knight » 26 юли 2017, 11:17

Пробвай на друг компютър. Пробвай първо да ръгнеш включен четец към изключен компютър и тогава да стартираш компютъра. Може ли четецът да е заспал и да трябва да му натиснеш копчетата, за да се събуди и компютъра да го види? Мърдаш ли случайно кабела? При мен mp3 плейъра ако му мръдна кабела изчезва като устройство и пак трябва да го вкарвам. Ако четецът случайно се появи в устройства и принтери, с дясно копче също има опция да махнеш драйвера и после рестарт.

Re: Електронен четец

Мнение от zagria » 26 юли 2017, 08:20

Пробвал съм в три порта за USB. Имам и още, но тия са си в ред, щото с флашките нямам проблем. На четеца имам опция да избера когато свързвам с компютъра "Зареждане на батерията", "Връзка с компютъра" и "Избери ръчно едно от двете". Всичките съм ги пробвал - връзка ми се е получавала, само когато дам "Избери ръчно" и ми се покаже опцията . Щото при избиране ръчно когато компютърът не реагира изобщо при свързване, не ми излиза и въпроса на дисплея на четеца. Куплунгът не е повреден, много внимателно съм гледал преди да го вкарвам. Единствено изглежда остава да пробвам и с други портове, кабели и компютри и евентуално - носене в сервиза.

Re: Електронен четец

Мнение от Ф р а к с с » 26 юли 2017, 04:25

1. Пробвай на друг USB порт на същия компютър.
2. Обърни внимание на екрана на четеца. При някои модели като го включиш в компютъра, излиза въпрос дали устройствтоо да се използва като USB flash disk. Трябва да отговориш с OK или Yes.
3. Ако не излиза въпрос и четецът ти не се разпознава на нито един порт, опитай да използваш друг USB to microUSB кабел. Сред тези кабели често се срещат дефектни, при които двата проводника за напрежението работят, но единият от другите два, по които минават данните, е прексънат.
4. Ако нищо от изброеното не помага, опитай се да включиш четеца си към друг компютър. Ако и там не се разпознава - носи го в гаранционния сервиз.

Забележка: ако някой с много сила и малко мозък се е опитвал да напъха microUSB кабела в куплунга на четеца на обратно и го е повредил механично, това не е гаранционен дефект. Куплунгът се сменя в сервиз, цената е между 25 и 35 лв.

Re: Електронен четец

Мнение от zagria » 25 юли 2017, 20:05

Дивайс мениджър е диспечер на устройствата, предполагам - щото на мене ми е написано на български. Не намирам нищо с удивителна. А и не всеки път ми изписва че има включено устройство, което компютърът не разпознава. Понякога излиза съобщение че имам високоскоростен порт който мога да използвам. Първия път след като свързах четеца с компютъра, за да направя каквото ми каза, ми излезе съобщението с по-бързия порт. Аз отворих контролния панел и в тоя момент ми излезе устройството, като флашка да отворя съдържащата папка или да избера друго. Отворих, и записах половин гига с книги. И изтрих десетина папки с книги на унгарски, чешки украински които бяха сложени от производителя.

Сега обаче отново не мога да направя връзка с компютъра. Не излиза никакво съобщение.

Re: Електронен четец

Мнение от zagria » 25 юли 2017, 14:10

Мерси за отговора, summer-knight, днеска ще правя упражненията дето ми ги каза и утре ще съобщя резултата!

Re: Електронен четец

Мнение от summer-knight » 25 юли 2017, 13:33

Включваш четеца към писито с кабел. My computer - device manager. Четецът трябва да излиза като (usb или друго устройство) с удивителна. Десен клик на него - ънинсталираш му драйвера и рестарт на компютъра. Сега като ги свържеш трябва да си намерят драйверите и да тръгнат. Ако четецът е на андроид ска основа има и Google android usb driver, който можеш да пробваш да инсталираш на компа, ако друго не става. Пиши ако има проблеми.

Re: Електронен четец

Мнение от zagria » 25 юли 2017, 10:56

Прочетох до тука всичко по темата, но имам един проблем, дето не сте го обсъждали. Ако е обсъждан другаде се извинявам, че не съм видял темата. Купих си http://www.pocketbook-int.com/bg/products/pocketbook-basic-3#specifications - нов от технополис. Но не мога да направя връзка с компютъра си чрез USB порта и кабела който е закупен с устройството. Батерията се зарежда през него, но ми изписва, че компютърът не разпознава устройството, защото е повредено. Като отворя май компютър не се появява ново устройство. Компютърът ми е с уйндоус 7.

Re: Електронен четец

Мнение от Dem » 07 юни 2017, 21:25

Като се опитам да отворя линковете ми излиза "this site can't provide a secure connection". :lol: :lol:
Но въпросът ми е в коя папка от четеца да ги копирам, защото не е една. :shock:

Re: Електронен четец

Мнение от pechkov » 04 юни 2017, 15:37

Dem написа:… Неговият четец е Sony PRS - T1. …


За този модел четец най-подходящ е EPUB варианта.

Понеже EPUB файловете от Читанка се генерират без вграждане на шрифтове, точно този четец при първоначално отваряне на книга - извежда текста с "джинджифлютки", вместо с нормални букви на кирилица. Оправя се, като се влезе в настройките, и се избере кирилизиран шрифт.

Има вариант да свалиш целия EPUB архив от тук, и да го обработиш с инструментчето, което съм настроил специално за Sony PRS-T1. След това получените EPUB файлове ги копираш в четеца, и ползваш.

Към началото