Arhon написа:Благодаря колега но.....
направих каквото си написал.
Първо ми каза,че мрежовите настройки не били конфигурирани.Пробвах автоматично..... не стана, реших да игнорирам всичко и да пробвам Localhost нищо.Дадох ръчна настройка 192.168.1.1 255.255.255.0 и в разширените настройки на NAT и после на ръчна конфигурация... и пробвах всички възможни начиниlocalhost или написаното IP (192.168.1.1) и пак нищо не става
Приемам отчаяно други идеи
tonywoolf написа:Сигурен ли си, че прочете внимателно първия пост в тази тема?
Arhon написа:Благодаря колега но.....
направих каквото си написал.
Първо ми каза,че мрежовите настройки не били конфигурирани.Пробвах автоматично..... не стана, реших да игнорирам всичко и да пробвам Localhost нищо.Дадох ръчна настройка 192.168.1.1 255.255.255.0 и в разширените настройки на NAT и после на ръчна конфигурация... и пробвах всички възможни начиниlocalhost или написаното IP (192.168.1.1) и пак нищо не става
Приемам отчаяно други идеи
tonywoolf написа:Да, вчера и на мен ми направи впечатление, че не се ъпдейтва. Разархивирах последната виртуалка от торента за тест и се ъпдейтна до 1-ви август, включително. Последните до 9-ти не се появяват. Предполагам пак е имало промени по организацията на библиотеката. Обикновено се налага да правя разследване дали е имало промени, какви са били и как се отразяват на виртуалната машина. Този път едва ли ще направи изключение, но за разлика от преди, оставям нещата така. Ако някой иска да се занимава с поддръжката на виртуалната машина, моля да заповяда.
bla написа:Съгласен съм че проекта е важен и е хубаво да го има. Добрата новина е че в момента всичко с него е наред. Последната версия на tonywoolf след няколко repair-а проработи. Например последните книги от 27 се появиха веднага.
tonywoolf написа:Лошата новина е, че скоро текущата версия на виртуалната машина няма да се поддържа, т.е. няма да може да се ъпдейтва. Хубавата новина е, че е може да се направи нов вариант, който да работи. Лошата новина е, че новата версия ще стане 24 GB, срещу 16 GB за сегашната. Хубавата новина е, че... хмм, не, това е. Няма други хубави новини.
bla написа:Доколкото виждам git/rsync сървъра на читанка позволява една връзка от един ip адрес на денонощие. Предполагам за да не се претоварва. Така че от няколко последователни rapair-a няма смисъл. Изчакваш един ден и тогава.
filchef написа:А освен от новите книги от къде мога да разбера до коя дата са обновленията.
tonywoolf написа:Какви други обновления очакваш?
bla написа:Сравняваш например: http://chitanka.info/new/texts с http://(ip адреса на твоето копие)/new/texts и ако произведенията които виждаш са еднакви и можеш да ги четеш и сваляш значи за момента всичко е наред. Както ще видиш произведенията са сортирани по дати.
solun_5 написа:Здравейте, много благодаря за новия торент, както и за подробните обяснения как да се инсталира... С триста зора успях, защото нищо не разбирам от компютри... Стигам обаче до момента, в който се появява адресът 192.168.1.100 и дотам запецнах... Доколкото разбирам, този номер трябва да го напиша в браузера - тоест във Firefox, където се пишат адресите на страниците? - за да се отвори страницата... Обаче не намира страницата... Цял ден от вчера опитвам, но нищо не успявам да направя... Склонна съм да мисля, че нещо не съм разбрала правилно - както казах, абсолютно нищо не разбирам от компютри... Бихте ли ми помогнали по някакъв начин? Предварително благодаря!
solun_5 написа:Ох, стана страхотен миш-маш... По-добре да търся някой да го направи... Проблем е, че не познавам такъв наоколо... Все пак много благодаря, обясненията са ясни и подробни, обаче аз съм теле в железница... Благодаря за помощта! Приятен ден!
solun_5 написа:Ох, стана страхотен миш-маш... По-добре да търся някой да го направи... Проблем е, че не познавам такъв наоколо... Все пак много благодаря, обясненията са ясни и подробни, обаче аз съм теле в железница... Благодаря за помощта! Приятен ден!
turbojet написа:Имам следния въпрос - след разазрхевирането файлът е само един - как мога да избирам конкретна книга, с какво се отваря файлът?
Обратно към Системата на библиотеката
Потребители, разглеждащи форума: Николко регистрирани потребители и 0 гости