Страница 1 от 1

Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 17 май 2018, 19:24
от Бачо Вачо
Свалих си cool reader, добра визия и приятно се чете!
Някой знае ли как да накарам тази програма да ми отваря илюстрации (схеми и т.н.) ?

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 18 май 2018, 00:39
от summer-knight
Програмата не поддържа файлови формати за изображения. Единственият начин е изображенията да бъдат напъхани в поддържан формат, като html, doc, epub.

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 21 май 2018, 16:01
от Бачо Вачо
Ясно, гадничко...затова се чудех (при търсене) в гугъла, как някои чуждоезични сайтове имат снимки с изображения, отворени в cool reader.
Не би било зле да се предвиди в читанката някаква програма (или онлайн-линк) за конвертиране на пакета изображения към съответната книга...но това беше май за графа "предложения за оптимизиране", а аз не съм много добре в навигацията на сайта :(

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 22 май 2018, 01:32
от summer-knight
Какво означава " конвертиране на пакет изображения към книгата"? Конвертирането зависи от входен/изходен формат, различни формати изискват различни програми. Ако всъщност искаш да добавиш произволна картинка към е-книга, може просто да използваш ms word, да промениш css/html кода на книгата с notepad или да използваш редактор за е-книги като Calibre.

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 25 май 2018, 23:13
от Бачо Вачо
summer-knight написа:Какво означава " конвертиране на пакет изображения към книгата"?

Какъв е този въпрос?
Как така - "какво означава конвертиране на изображение"?
Не искам да добавям нищо, искам просто да не се налага за всяка книга да си свалям различна програма за четене, аз съм просто читател, не съм програмист, че да променям кодове на книги, програми или да ги редактирам! Харесала ми е една програма и...толкоз!

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 27 май 2018, 22:07
от notman
В началото на темата ти зададе въпрос: „Някой знае ли как да накарам тази програма да ми отваря илюстрации (схеми и т.н.) ?“
Човекът отговори на този въпрос.
Ти вместо да му благодариш, че си е направил труда, му се зъбиш. Сякаш той е виновен, че не отбираш от тия неща.

Възмутително нахален си!

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 29 май 2018, 15:19
от Бачо Вачо
Добре де, приключвам всякакви питания.
Аз никъде не виждам "да се зъбя", просто личната ти интерпретация тук е неуместна. Излагам си проблема - директно решение явно няма, ок.

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 29 май 2018, 23:31
от summer-knight
Колега, отговорил съм ти коректно и изчерпателно. Какво да направя, като не четеш внимателно и не мислиш? НЯМА програма или линк, за да правиш картинките директно на е-книги с едно щракане. Това е все едно да искаш да превърнеш прасето в телевизор. Имаш 2 възможности:
1)създаваш текстов документ .doc и слагаш картинката вътре.
2)или си инсталираш програма за обработка и създаване на е-книги (примерно Calibre), създаваш празна книга с нея и я запълваш с картинка.

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 30 май 2018, 00:04
от Ф р а к с (R)
Бачо Вачо, ти не само не си програмист, ти си чайник! Ако не знаеш - на жаргон "чайници" се наричат съвършено безхаберните потребители, които представа си нямат от компютри и което е още по-лошо - нямат желание да научат поне базовите понятия и да се ограмотят малко.

Значи - първо трябва да споделиш в какъв файлов формат са твоите илюстрации и схеми, които Cool Reader не отваря. Тъй като вероятно сега се чешеш по главата и гледаш умно - к'во, да го wеба, е той жУвотно "файлов формат" - ето ти един образователен линк. Второ - трябва да си наясно, че няма универсална програма, която може да работи с всички съществуващи файлови формати. Cool Reader поддържа почти всички формати за текстови документи и електронни книги, като в тези файлове може да има и вградени изображения. Това, което те посъветва колегата, е да поставиш твоите "схеми и картинки" в документ с някой от поддържаните от Cool Reader формати и да го запишеш като файл, който после можеш да отвориш. Ако ти се струва, че това е непосилен интелектуален връх за твоите скромни умствени възможности, можеш поне да напишеш от какъв тип са файловете, които не можеш да отвориш и любезно да помолиш някой да ти обясни като за чайник, стъпка по стъпка, какво да правиш по-нататък. Ако и това ти се струва прекалено трудно - явно четенето на книги не е за теб. Зарязвай компютрите и 'оди на село да копаш житото... ;)

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 30 май 2018, 11:38
от Гост
Чета коментарите тук и последния от тях е направо уникален. "Колко си тъп, ходи на село" и т. н. Чудно ми е как хора, които са сведущи в дадена област, в случая програми и компютри, си позволяват такива откровени обиди към други хора, които дори не познават. Иска ми се да попитам, а вие във всичко ли сте толкова сведущ? И дали ако трябва да ви се обясняват някои елементарни неща от някой, който знае нещо друго, ще ви приятно да ви наричат "чайник" и глупак, само защото нямате такова образование или знание? Това не е ли всъщност нещо нормално? Никой не е длъжен да знае всичко, никой не знае всичко и никой не е и длъжен да дава отговори, щом толкова се дразни, че го питат.

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 30 май 2018, 18:13
от zl_tsanev
Вероятно Бачо Вачо е решил да се пошегува с темата!

Няма как да не знае, че CR не визуализира директно бинарни файлове - форматите, които поддържа са описани, и би следвало да ги е прочел преди инсталиране, така че това ТРЯБВА да го знае.
Нека темата бъде развлечение - не се "впрягайте"!

Re: Как да отворя илюстрации с cool reader?

МнениеПуснато: 02 юни 2018, 10:34
от Mandor
Ф р а к с (R) написа:… на жаргон "чайници" се наричат съвършено безхаберните потребители, които представа си нямат от компютри и което е още по-лошо - нямат желание да научат поне базовите понятия и да се ограмотят малко.
За протокола – това е дефиницията на „ламер“. „Чайниците“ също нямат познания, но се учат и напредват.