Страница 1 от 1

Липсват ли страници в Джийн М. Оел Ловци на мамути глава 34

МнениеПуснато: 07 февруари 2011, 09:49
от Dreamer
Четейки повествованието сякаш липсва част относно "викането". По-нататък героите се обръщат към нея. Може ли някой, който има книгата да провери. Липсващата част може би е тук:

Джийн М. Оел
Ловци на мамути http://chitanka.info/lib/text/3148/34

Глава 34
"
— Всичките ти обяснения са основателни — каза Ломи с увещаващ тон, след като изслуша възраженията на Айла, — но не би ли се съгласила да вземеш участие в церемонията на Викането, дори и да смяташ, че нямаш Дарбата за това? Мнозина от присъстващите тук са убедени, че ще донесеш късмет на мамутския лов, ако се включиш във Викането. Това няма да ти навреди, а ще направи Мамутоите много щастливи.
Айла не виждаше как би могла да откаже, но се чувстваше неудобно от ласкателствата, с които я обграждаха. Сега и беше едва ли не неприятно да минава през лагера и очакваше лова на мамути на следващия ден с голямо вълнение, облекчение и шанс да се измъкне за известно време.

<<<<<<<<<<

Айла се събуди и погледна навън през отворения триъгълен край на палатката-навес, използвана при пътешествия. На изток вече се зазоряваше. Стана тихо, като внимаваше да не събуди Ранек или някой друг и се измъкна навън. Във въздуха се усещаше влажният хлад на ранното утро, но рояците насекоми още не бяха се появили и това я зарадва. Предишната вечер гъмжеше от тях. "