Страница 1 от 1

Статистика за интереса към качените книги

МнениеПуснато: 01 ноември 2018, 23:55
от albena75
Здравейте,чета от малка и до днес имам много прочетени книги.Обичам хубавите и интересни книги.Със забавни и остроумни диалози и със силни и интригуващи характери.Гледам какво се качва напоследък и не спирам да се питам ,води ли се някаква статистика за интереса към всяка книга т.е. някой ,някога имал ли е интерес към тази книга,четена ли е изобщо от някого или просто се отчита дейност и се правят бройки качени произведения.Иначе,този и ощи няколко сайта са настолните ми,без вас няма да мога да живея и ден в чужбина.Любовта ми към книгите е огромна и те са част от начина ми на живот.

Re: Статистика за интереса към качените книги

МнениеПуснато: 02 ноември 2018, 01:58
от pechkov
albena75 написа:… води ли се някаква статистика за интереса към всяка книга …


Отчитат се броя на гласуванията и средната оценка на всяко произведение. Което е субективна оценка, тъй като е напълно възможно някои хора, които харесват или не харесват някоя книга - да не гласуват. И е напълно възможно да има и хора, които дават високи оценки само на книгите от определен жанр, който харесват, и ниски оценки на книги от други жанрове, без оглед на това дали въпросните книги са добри или не, а просто защото не харесват жанра.

Книгите за Читанка се обработват от участници на доброволни начала, без задължения, и без предварителен подбор. Всеки участник сам си избира коя книга или какъв жанр ще избере за обработка. Книгите, които ги няма в Читанка не означава, че не са добри, или че не си заслужават труда. Означава само, че все още не се е намерил желаещ да ги обработи, или че желаещият все още не е стигнал до тях, работейки по списъка си.

Re: Статистика за интереса към качените книги

МнениеПуснато: 02 ноември 2018, 12:56
от Еми
albena75, мнението ми като доброволец коректор е: чета и правя това, което на мен ми допада. Е, има и случаи, когато изтърпявам някоя книга, само защото съм я започнала, колкото и да не ми харесва. Една книга за мен може да е интересна, за вас - не. Друга за вас да е интересна, за мен - скучна. Въпрос на личен избор. В случая статистиката не ме интересува. Нещо подобно на: милиони се дават за картина на Ван Гог, а аз не бих дала и стотинка.