Страница 1 от 1

Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 16:07
от Павлина
Днес получих Kindle paperwhite от Америка и още се "опознаваме" с него, но разбрах едно- не може да тегли файлове в архив, а книгите за сваляне от библиотеката всичките са в архив иначе самата книга каквото и разширение да е- може(защото "джаджата" поддържа много формати), но не ми дава да свалям защото е в архив... въпросът ми е Какво да правя ? :D

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 16:11
от Павлина
Видях темата за Kindle, но не можах да схвана къде всъщност се тегли тази програма?

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 19:30
от pechkov
Може би се опитваш да подадеш на четеца нещо във формат, който няма да разпознае... Kindle paperwhite поддържа AZW, AZW3, TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML и DOC формати за книги, а от Читанка можеш да свалиш в FB2 и/или EPUB формат.

Специално заради притежателите на Kindle правих архив на цялото съдържание на Читанка в MOBI формат, можеш да изтеглиш от ТУК.

Евентуално ако в този модел Kindle може да се инсталира CoolReader - също е добро решение, тъй като CoolReader може да отваря и поддържаните от Читанка формати. Но как става - трябва да потърсиш някой, дето знае.

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 20:27
от Бам Бам
Kindle поддържа и TXT, който го има в Читанка като формат, но едно време хората се оплакваха, че някои страници не се изобразявали. Сега не знам какво е положението и дали е решен този проблем. Май конвертирането си остава най-чистият вариант.

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 21:15
от г-жа Иванова
http://calibre-ebook.com/
Това е линк за конвертиране на различните формати от библиотеката. От него може може да се дръпне и инсталира програмата на компютъра ви. Аз лично също използвам Kindle и като цяло конвертирането и качването на самият четец е най-удобно. Програмата е изключително лесна за ползване, а по мое лично мнение за конвертиране е най-подходящ е e-pub формат, който се конвертира в MOBI формат. Успех :)

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 04 февруари 2013, 22:35
от Павлина
Ами аз всъщност исках директно да тегля от киндъла в смисъл аз имам интернет и така..., а не посредством компютъра и тогава да качвам книгата
ПС: не знам дали се изразявам прекалено ясно или просто не мога да схващам бързо :|

Re: Свързано с Kindle

МнениеПуснато: 05 февруари 2013, 00:23
от Alegria
Много безполезна тема. Заключ.