Страница 1 от 1

Разпечатване на книги

МнениеПуснато: 29 септември 2018, 01:25
от newage
Здравейте! Току що завърших тема за това как да си отпечатваме книги в домашни условия, но тя важи само за Word файлове, защото само Word позволява отпечатване на книгата в коли и форматирането ѝ, а тук в Читанка няма нито един Word файл. Да, знам, че има конвертори, но те оставят след себе си такава боза, че просто ти се отщява после...
Така и досега не можах да намеря начин да отпечатвам грамотно книги от Epub, FB2 или другите формати с контрол на полетата, разделяне на коли и т.н?

Re: Разпечатване на книги

МнениеПуснато: 29 септември 2018, 07:58
от zl_tsanev
Sigil има възможност за разпечатка на EPUB(не съм го пробвал).

Преди 27-28 години и аз съм разпечатвал книги -ръководства за програмни продукти и езици. Подвързвах ги с кадастрон или корици от стари календар-бележници.
Накрая ги обрязвах на промишлена гилотина за хартия.

Re: Разпечатване на книги

МнениеПуснато: 29 септември 2018, 11:46
от pechkov
newage написа:… само Word позволява отпечатване на книгата в коли и форматирането ѝ …


Дори и най-новата версия на Word не може да догони като функционалност в тази насока програмата Aldus Page Maker 5.0, която е от 1993-та година. За съжаление следващите версии на тази програма вече са правени от Adobe, и съответно - станаха бозави.

Re: Разпечатване на книги

МнениеПуснато: 29 септември 2018, 15:20
от Ф р а к с
Извинявай, а за чий (бийп) ти е да разпечатваш текстови файлове?!? Преди 10-20 години, когато нямаше преносими четци, това беше оправдано до някъде. Но днес, когато с парите, дадени за принтер и 20 пакета хартия можеш да си купиш електронна книга, в паметта на която да качиш поне 10 000 произведения, кому е нужно да бъдат унищожавани гори, за да се печата? При това четецът е с размери на книга от 100 страници, така че винаги можеш да носиш цялата си библиотека в джоба си, има подсветка на екрана, позволяваща ти да четеш на тъмно, с едно зареждане на батерията можеш да го ползваш по 8 часа на ден в продължение на поне 2-3 седмици, а ако ти се случва често да прекарваш повече от месец на място, където липсва електричество, за по 50-60 лева се продават соларни зарядни.