Страница 1 от 1

Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 00:57
от TheDonMakaveli
Здравейте!
Искам първо да поздравя създателите на този сайт.Като видях колко преводачи и какъв екип седи зад този толкова скромен , но стойностен сайт , се изумих!
Второ за хубавия превод на Владетелят на Николо Макиавели , не съм почитател точно на него , а просто се интересувам от библиотеката на Тупак Амару Шакур , по точно , той какво е чел , защото той самият е гениален ум!

И сега към същинската част , не знам дали за друг е неудобство или за някой ще бъде по-полезно , но моята е идея е да може да се търси по оригинално заглавие на книгата.Примерно когато напиша Art of War да ми излиза Изкуството на войната.Просто понякога не може да знаеш дадена книга , как точно ще бъде преведена , а пък смятам , че ще бъде по-удобно , ако го смятате за ненужно можете да изтриете темата. :)

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 02:27
от Псевдомавриций Стратегикон
Абе пич!
Примерът ти е неадекватен.
"Art of War" толкова е на оригинален език, колкото и "Изкуството на войната". Авторът Сун Дзъ все пак е китаец и е живял поне хиляда години преди англите и саксите да преплават Северно море в посока Британия.

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 12:45
от petrovich
В случая като въведеш "孫子兵法" въпросната книга и произведението към него ти излизат. Същото важи и за всяко друго оригинално заглавие, което е въведено. С две думи - функцията, за която говориш, е налична.

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 16:14
от TheDonMakaveli
Псевдомавриций Стратегикон успя да ме разсмееш.

petrovich пробвах с някои други книги , пример Moby Dick като я въведа , не ми излиза , отново трябва да я напиша на български.

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 16:20
от gogo_mir
TheDonMakaveli, ето тук можеш да видиш оригиналното заглавие на „Моби Дик“... пробвай с него и ако не стане, тогава пиши.

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 16:21
от zelenkroki
Moby-Dick се води оригиналното заглавие, поне за Читанка, затова. :)

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 22:15
от TheDonMakaveli
Използвам тази книга , защото е лесен пример.
Просто като напиша в търсачката Moby Dick , не ми излиза самата книга , трябва да напиша Моби Дик.
Т.е търсачката не работи на латиница.

Re: Предложение за търсачката

МнениеПуснато: 08 януари 2014, 22:18
от petrovich
Прочети, моля те, внимателно мненията по-горе. Всяко едно от тях ти дава достатъчно информация по твоя казус. Ако пак не ти е ясно - пак прочети всичко и т.н. След няколко итерации съм сигурен, че ще разбереш, че въпросната функция, която искаш, вече е налична в библиотеката.
Поради изчерпване на казуса, темата е заключена.