Страница 1 от 1

Реклама на библиотеката

МнениеПуснато: 18 декември 2008, 03:03
от skylord
Защо не направите една страница на библиотеката във facebook за да се популяризира сайта?

Re: Реклама на библиотеката

МнениеПуснато: 20 декември 2008, 19:47
от Борислав
skylord написа:Защо не направите една страница на библиотеката във facebook за да се популяризира сайта?

Заети сме с редактиране на книжки. Ти защо не създадеш една?

МнениеПуснато: 21 декември 2008, 04:30
от strix
Идеята е много добра.

Ето я групата във Фейсбук

МнениеПуснато: 23 декември 2008, 21:35
от Борислав
Я да изрекламирам новосъздадената група "Моята библиотека" във Фейсбук. Ето й адреса: http://www.facebook.com/group.php?gid=40566233843

МнениеПуснато: 24 декември 2008, 16:40
от Rhea
Добра идея. Но е написано на кирилица и не излиза в търсачката :)

Ако не бях погледнала от тук, нямаше да намеря страницата, а ако и без това я знам, няма да имам нужда да я търся... Ако целта е популяризирането на сайта, по този начин не върши работа, особено за тези, които не могат да използват кирилица. Но като начало е добре разбира се :)

Re:

МнениеПуснато: 25 декември 2008, 16:00
от maki_adm
Rhea написа:Ако целта е популяризирането на сайта, по този начин не върши работа, особено за тези, които не могат да използват кирилица.


Да ме извиняваш Rhea, ама това е сайт за хора, които са компютърно и езиково грамотни и понеже е сайт на български език, за книги на българския език, естествено, че ще се популяризира на същия този език.

Та "тези, които не могат да използват кирилица", да разберат, че такова нещо като да не можеш да използваш кирилица няма:
- aко не знаеш откъде да си дръпнеш фонетична подредба - дръпни си от тук: http://mihaylov.hit.bg/bpkl.htm;
- aко и това е толкова трудно, използвай: http://truden.com/converter.html или http://www.kredor.com/lat2bg .

МнениеПуснато: 25 декември 2008, 23:48
от SecondShoe
Не ползвам Facebook, но мисля че се говори за някакво ограничение в техния сайт, заради което групата няма да излиза в търсачката, а не за ползването на кирилица по принцип.

МнениеПуснато: 26 декември 2008, 09:49
от Rhea
Не всеки има достатъчно време да инсталира кирилица, на много работни места няма физическа възможност да се инсталира каквото и било, защото подобна инсталация е ограничена от фирмен server (поради употребата на msn, skype и подобни програми) на компютъра. Иначе, Слава Богу, всички сме достатъчно грамотни за да напишем "моята библиотека".

Този сайт не е за грамотни хора, този сайт е, доколкото аз виждам, за любители на книги и тези, които имат желание и време да четат и да помагат за развиването на сайта. Нямам предвид, че всички тук са срамотни невежи, напротив, но като цяло адресниците на сайта са много по-широка маса от хора, отколкото предполага eзикова грамотност + компютърна грамотност + достъп до кирилица (особено тези в чужбина).

Благодаря за коментара все пак.

Re: Реклама на библиотеката

МнениеПуснато: 31 декември 2015, 21:07
http://gate2home.com/Bulgarian-Keyboard http://virtualkeyboard.biz/bulgarian-phonetic http://loderi.com/bulgarian-virtual-keyboard-online
...
Аз също съм в чужбина ... Останалото е извинение и мързел :wink: