Страница 1 от 1

Карл Май

МнениеПуснато: 19 септември 2006, 23:42
от Mike
Това е един автор, с който аз израстнах и първата ми среща с него беше много случайна
Романите за Винету и Поразяващата ръка -за този велик тандем са впримчени в спомените за моето детство
но в тях има толкова много...
това са романи които са многопластови-в тях има неща които биха с ехаресали както на едно 12 годишно дете така и на един възръстен. Представата за Дивия запад и за това какво е това нещо наречено Оцеляване(приятелство,жертвоготовност в дадена кауза и пр), обаче ми се струват че са чужди на днешните деца
Защо трябваше да отмре една толкова важна за формирането на детския характер поредица?Защо хората спряха да четат за тях и да разказват за тях на своите деца?

МнениеПуснато: 16 февруари 2007, 16:14
от mitio
Даа,сега книгите му могат да се намерят само на"Славейков"или из антикварните книжарници.Тях,както и другите превъзходни приключенски романи вече никой не ги издава.Жалко.

МнениеПуснато: 16 февруари 2007, 21:14
от Гост
как бе, от труд се скъсаха да реват що електронните библиотеки им ограбват авторските права

МнениеПуснато: 11 ноември 2008, 17:26
от BigNikO
Карл Май няма нищо против според мен :D просто , защото не е жив , както и повечето наистина стойностни писатели . А живите роднини , които наистина мислят за родственика си би трябвало не да извличат финансова полза за себе си , а да направят писанията , колкото се може по - широко достъпни , за да останат во веки трудът и геният на писателя .

Re: Карл Май

МнениеПуснато: 27 май 2011, 16:08
от utar
Как е възможно да си успял да проникнеш чрез въображението си в същността на дадено място до такава степен,че създадените от теб характери и отношения да са станали по-истински от самата реалност?Това е силата на перото,силата на Карл Май.

Re: Карл Май

МнениеПуснато: 28 юни 2012, 16:26
от Кирил Иванов
Карл Май притежава необясним талант с перото. Просто пише за познати и малко познати места и неща, също и за неща на които знае само името, но успява да ги пресъсдаде на белия лист. Творби като "Винету" са велики произведения в световен мащаб. :D Велик талантлив писател е Карл Май. :D Но за съжаление не е жив вече. :cry: Но творбите му са в библиотеката където всеки може да ги чете и препрочита, а това е достатъчно. :mrgreen:

Re: Карл Май

МнениеПуснато: 04 март 2016, 14:59
от petttto
:) Страхотен автор с него ми премина детството
Изображение Изображение Изображение