Страница 1 от 1

Печат на книга от ПДФ

МнениеПуснато: 28 юли 2014, 13:08
от andy2000
Приятели,здравейте.От известно време търся на БГ език трилогията на Гийермо дел Торо и Чък Хоган - Напаст.Няма я качена в Читанка,но я намерих на английски.За съжаление като и дам печат ми излиза някъде около 800 стр на книга.А страниците не се разпечатват на цялата страница,а на 1/3 от площта на страницата.Имате ли идея как мога да оправя това,за да си я разпечатам в нормален размер?От обясненията ми може би не става ясно, затова прикачам и файл. :D
Мерси предварително!
https://imageshack.com/i/ewdLnSl3j

Re: Печат на книга от ПДФ

МнениеПуснато: 28 юли 2014, 19:20
от zl_tsanev
Проверете настройките на програмата за разпечатване и опциите на принтера - някъде би трябвало да има нещо като "Best fit to page".
"The Strain Trilogy" я има във flibusta.net(на английски и руски език). Ако имате четец ще Ви е по-удобно да я четете в електронен формат.

Re: Печат на книга от ПДФ

МнениеПуснато: 28 юли 2014, 19:27
от petrovich
1. Защо не използваш четец с електронно мастило посредством, който да четеш?
2. Ако наистина си решил да си разпечатваш въпросната книга вместо да я четеш от компютъра (което не ти препоръчвам), то трябва да прегледаш настройките за принтиране (CTRL+P) и да избереш режима за разпечатване на цялата страница (fit в секцията „Page Sizing & Handling“, ако използваш Adobe Reader).
3. Виж дали имаш режим за двустранно разпечатване, за да спестиш хартия.

Re: Печат на книга от ПДФ

МнениеПуснато: 28 юли 2014, 20:27
от Steis
Можеш да провериш и от настройката на принтера дали зададения формат на хартията е А4

Re: Печат на книга от ПДФ

МнениеПуснато: 31 юли 2014, 12:28
от andy2000
Благодаря ви много за отговорите.Стана по друг начин - копи-пейст от ПДФ в Уърдовски файл. Малко форматиране и става супер.Предпочитам да я чета на хартиен носител, т.к. съм малко старомоден в това отношение. :)